Copy
View this email in your browser
Zeschildert.nl
nieuwsbrief, maart 2017
Lieve allemaal,

Hij valt op. De plek waar hij zit is omgeven met de kale dunne takken van de boom. Hij is niet dun. Hij steekt als klein rond gevederd propje af tegen zijn directe omgeving. De mannetjes duif trekt de aandacht als je in de buurt van de boom komt. Zo ook van een vrouwtjes duif. Ze strijkt naast hem neer op de veel te fragiel ogende tak.

Het kopje van het mannetje draait opzij. Nu heeft zij ook zijn aandacht. Even gebeurt er niets. Dan trekt het mannetje zijn stoute pootjes aan en schuifelt een stukje richting het vrouwtje. Deze lijkt het even op zich te laten inwerken en vliegt dan plotseling weg. Indruk maken is toch iets wat van twee kanten moet komen.
Het mannetje blijft zitten alsof er niets is gebeurd. Ik denk aan de dag die mij morgen te wachten staat. Misschien krijg ik dan net als de mannetjes duif ook een afwijzing. Is hetgeen wat ik laat zien en waar ik erg mijn best voor heb gedaan, misschien niet waar de ander naar uitkijkt. Het kan, want bij de voorrondes van de Zomerexpositie bestaat er namelijk geen misschien. Je bent door of je bent het niet. Zo eenvoudig is  het.

Hoewel het niet de eerste keer is dat ik meedoe, voelt het toch spannend. Mijn werk is al een paar keer met een ‘ja’ beoordeeld en ik heb al eens met een werk in het Gemeentemuseum Den Haag gehangen. Het werk dat ik morgen laat zien is er een waar ik erg tevreden over ben en het beste wat ik op dit moment kan tonen. De beoordeling ligt alleen niet in mijn handen, maar in die van een gezelschap kunstkenners…

Waar ik trots op ben, hoeft natuurlijk niet iets te zijn waar een ander van onder de indruk raakt. Het is als de twee duiven. Een positieve indruk moet natuurlijk wel van twee kanten komen. Als dat zo is, kan er iets moois komen. In dit geval een plekje op de Zomerexpositie. Maar misschien overkomt mij morgen wel hetzelfde als de mannetjes duif en vliegt de andere duif naar een volgende tak. -Dieuwke Van Vulpen - Westra
Share
Share
Forward
www.zeschildert.nl

Ontvang je deze nieuwsbrief liever niet?  Schrijf je dan hier uit

 


This email was sent to <<e-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ze schildert · Singel · Odijk, Utrecht 3984JL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp