Copy
Nieuwsbrief van 't Atrium voor ouders.
View this email in your browser
Beste leerlingen en ouders,

We kijken terug op een mooie internationaliseringsweek. Sportklas 3 en mavo 3 hebben een internationale ervaring gehad op wintersport of in Barcelona. In dezelfde week waren zo’n 160 buitenlandse leerlingen te gast bij onze leerlingen uit havo 4 en vwo 4. De burgemeester en wethouder Buitelaar waren hiervoor bij ons op bezoek. Meer over deze fantastische week leest u hier.

Goed nieuws was er rond oud en nieuw voor onze docent Nederlands Claire Vermeulen. Zij is bevallen van een zoon. Moeder en zoon Jens maken het goed! In de sectie Nederlands zijn wat wijzigingen in de klassenverdeling. Wij informeren de ouders van de leerlingen die dit betreft, apart via de mail.

Onze docent Tekenen Irene Leurs herstelt van een heupoperatie, zij wordt vervangen door Melany Mol.

Na de vakantie start onze nieuwe conrector onderbouw Chantal Wijkmans. Zij stelt zich hieronder aan u voor.

Ik wens u allen een fijne vakantie.

Met vriendelijke groet,
Harko Boswijk, rector

Beste ouders, beste leerlingen,

Een nieuw gezicht! Met veel plezier begin ik per 1 maart 2017 als conrector brugklassen, 2 havo & 2 vwo en neem ik dus het stokje over van mevrouw Deirdre van Megesen. Ik zal ook andere taken van haar overnemen dus wellicht kom je mij overal tegen! Ik vind het een hele mooie uitdaging om halverwege schooljaar 2016/2017 te starten.

Ik ben al jaren als leidinggevende werkzaam in het voortgezet onderwijs. Op mijn vorige school was ik teamleider van de brugklassen en het TTO (havo/vwo) en had ik PR in mijn portefeuille. Tevens had ik contact met ongeveer 60 basisscholen in dit belangrijke eerste jaar. Dit heb ik vijf jaar met heel veel plezier gedaan. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging, een nieuwe stap! Ik vind het daarom heel leuk dat ik deze stap op ’t Atrium maak. Het team heeft mij zeer hartelijk verwelkomd. Ik heb er zin in!

Chantal Wijkmans

Wintersport sportklas 3

Strak blauwe luchten; een scherp stralend zonnetje; mooie hoge bergen; prachtig geprepareerde pistes; zeven geweldige docenten L.O.; en een groep van 65 puberende leerlingen. U leest het al: de omstandigheden waren ideaal!

Op zondagavond vertrok de bus met onze sportklassers naar het dorpje Filzmoos in Oostenrijk. Na een voorspoedige reis kwamen zij de volgende dag aan in een winterwonderland. Alles was bedekt met een laag sneeuw en de verse vlokken dwarrelden uit de lucht. Na het inkwartieren in de herberg waar wij verbleven, gingen we zo snel mogelijk de sneeuw in. Niemand bleef hier ongeschonden. De sneeuwballen vlogen door de rondte en als je als docent even te druk was om alle sleetjes te ontwijken en je dus niet goed aan het opletten was, lagen er minimaal vijf leerlingen bovenop je om een pak sneeuw in je neus te drukken. Heerlijk! Het hele verslag is terug te lezen op onze website

Algemene ouderavond

De ouderraad organiseert op donderdag 16 maart een ouderavond met thema: Ouder Login.
De weg naar volwassenheid is voor leerlingen eentje van vallen en opstaan. Afzetten tegen docenten, los willen komen van ouders en tegelijkertijd verlangen naar regels en een vertrouwde omgeving. Hoe voer je een open gesprek met eigenzinnige pubers? Hoe motiveer je ze positie in te nemen? En hoe zet je ze aan tot zelfreflectie in een wereld die vaak snel en vluchtig is? Op onze website vindt u het complete programma en hoe u zich kunt inschrijven voor deze avond.

Twee debattoernooien

De A-week was voor de debatgroep een drukke week. Maar liefst twintig debaters deden mee aan twee bekende toernooien: Oxford schools en Op weg naar het Lagerhuis.

Bij het Oxforddebat nemen duo’s het tegen elkaar op in Engelstalige, Britse parlementaire debatten. Maar liefst tien vertegenwoordigers van ons team debatteerden over liefdadigheid, een Europees leger en hulpverlening. Lisa was met een 42ste plek de beste Atriummer, op de voet gevolgd door Sanderijn. Lees verder op onze website.

Leerlingen ontmoeten Prinses Laurentien


Op zaterdag 11 februari leverden 20 leerlingen uit klas 1 en 2 van ‘t Atrium samen met Prinses Laurentien een actieve bijdrage aan de NL Vitaal conferentie.

Na een introductie door minister Edith Schippers en staatssecretaris Van Rijn, beiden van het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport, kwamen onze leerlingen op het podium samen met H.K.H Prinses Laurentien van Oranje-Nassau. Onder leiding van Prinses Laurentien werden de vragen van verschillende aanwezigen zoals wethouders, staatssecretaris, ceo’s van Nederlandse bedrijven door onze leerlingen beantwoord.

Ze deden dit ontzettend goed en het heeft de aanwezigen op nieuwe ideeën en inzichten gebracht om in 2025 Nederland vitaal te maken. Meer informatie op onze website.

Judoclinics

In januari volgden alle sportklasleerlingen een Judoclinic. Ze zijn flink neergegooid, geveegd en gegrepen. Op deze manier leren zij op de juiste manier vallen en kunnen zij daar hun leven lang profijt van hebben. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd waardevol om jezelf te kunnen verdedigen als dat echt nodig is.

Om de val- en zelfverdedigingstechnieken te verbeteren, kregen alle leerlingen uit sportklas 1 een clinic judo van echte judoka’s op de tatami in de dojo van Theo Meijer Sport. Alle klassen zijn voor twee clinics uitgenodigd, zodat zij goed de tijd krijgen om te werken aan hun vaardigheden.

Examentraining

In mei beginnen de examens. Uiteraard bereiden we de leerlingen zo goed mogelijk  voor op school. In de week voor de meivakantie geven we speciale examentrainingen en in de week van de examens is er ook nog mogelijkheid om vragen te stellen. De examens beginnen op woensdag en voor de mavo zelfs pas op vrijdag. Via de app 'Eindexamen App' weet je precies wanneer de examens zijn en krijg je zelfs een pushbericht een uur voordat je examen begint.

We bieden hiernaast ook de gelegenheid om examentrainingen te volgen in de meivakantie. Deze trainingen worden gegeven door Lyceo. We werken samen met drie andere scholen uit Amersfoort.
De trainingen worden dit jaar gegeven op het Farel College. Op onze website vindt u meer informatie. Wilt u uw zoon of dochter opgeven, dan moet dit gebeuren voor 18 april.

Ook attendeer ik u graag op de Lyceo Examencheck. De Examencheck is er voor examenleerlingen die graag willen weten hoe ze ervoor staan. Er is een aparte check voor ieder vak. Na afloop krijgen zij direct de score toegestuurd en krijgen de leerlingen uitgebreid feedback over ieder onderdeel. Deze check staat op lyceo.nl/examencheck.

 

Rekentoets

Na de voorjaarsvakantie wordt de rekentoets afgenomen in mavo 3, havo 4 en vwo 5. Leerlingen hebben zich kunnen voorbereiden via studyflow (M3 en H4). Op de website van cito staan de rekentoetsen van de voorgaande jaren die ook een goede voorbereiding zijn voor de toets. Alleen op het vwo telt de rekentoets mee in de kernvakkenregeling. Op de mavo en havo moet de rekentoets afgenomen zijn waarbij het streven uiteraard is om deze met een voldoende af te sluiten. Leerlingen in examenklassen kunnen de rekentoets herprofileren. Zij kunnen zich nog tot en met 6 maart hiervoor opgeven.

Afnamedata:
woensdag 8 maart: 14.00-16.00 (t)vwo 5
donderdag 9 maart: 14.00-16.00 herprofileerders M4,H5,V6
vrijdag 10 maart: 14.00-15.30 Mavo 3
vrijdag 17 maart: 13.30-15.30 havo 4


 

Toetsweek

De derde toetsweek begint vrijdag 17 maart en loopt door tot en met 23 maart. Op vrijdag 24 maart zijn er weer lessen. Sommige klassen hebben nog 1 toets en hebben dan erna weer regulier les.
 
In deze toetsweek worden ook mondelinge examens afgenomen bij de vakken Nederlands, Engels, Duits en Frans. Deze tijdstippen staan niet op het algemene rooster vermeld. Leerlingen worden door hun docent ingelicht en krijgen via elomail een overzicht van de indeling.

Barcelona mavo 3

Van 6 tot 9 februari zijn de niet-sporters van mavo 3 op werkweek naar Barcelona geweest. We hebben vele werken van Gaudi bewonderd, zijn naar het wetenschapsmuseum geweest en hebben een rondleiding door het oude Barcelona gedaan. Met deze fantastische groep leerlingen en een strak blauwe lucht hebben we een onvergetelijke week gehad! De foto’s zijn te bewonderen op onze website.

40 minuten-rooster

Dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 maart zijn er rapportvergaderingen. Op deze dagen wordt gewerkt met een verkort lesrooster.
 

A-day, actiedag 2.0

Op donderdag 13 april aanstaande vindt de eerste A-day plaats. A-day staat voor: Asap, Atrium, Actie, Allemaal. Kortom, we gaan met iedereen die is aangesloten bij ‘t Atrium, dus leerlingen en personeel, maar ook met ouders, vrienden, familie en omwonenden ons inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor stichting ASAP. Een dag waarop we met z’n allen de schouders eronder zetten en ons steentje bijdragen aan kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Burkina Faso.
 
Tijdens deze dag worden er ontzettend veel verschillende acties georganiseerd. Hieronder even een kleine greep uit de acties die we al bedacht hebben:
  • Sponsorloop
  • Schijt je rijk
  • Dansmarathon
  • Verschillende workshops
  • Tafelvoetbalcompetitie
  • Toneel
  • Een spetterende avondmarkt
  
Vanuit de docenten hebben mevrouw Sonja Buter en de heren Bas Goettsch, Robin van Uhm en Vincent Kanis aangegeven om de organisatie op zich te nemen en maar liefst 34 leerlingen hebben zich aangemeld als ambassadeur. Zij zullen ons helpen met de organisatie, maar vooral ook met het motiveren van leerlingen om deze dag tot een succes te maken. We sluiten de dag af om 20 uur 's avonds met het bekend maken van het eindbedrag.
 
Wij hebben er erg veel zin in en we gaan ervan uit dat we er met z’n allen een fantastisch evenement van maken! Noteert u nu de datum in uw agenda, want op 13 april gaan we ervan uit dat u ook langskomt. U kunt eten kopen op de avondmarkt. Hoe fijn is dat...een keertje geen eten hoeven klaar te maken.

13 APRIL....SAVE THE DATE!

14 april – lesvrije dag

Het personeel heeft een studiedag op 14 april. De leerlingen hebben die dag geen lessen.

Herkansingen voor examenleerlingen

Op woensdag 29 maart zijn alle cijfers bekend van alle toetsen in de examenklassen. Op uiterlijk donderdag 30 maart moeten de leerlingen hun herkansingsformulier inleveren. Op donderdag 6 april en vrijdag 7 april zijn de herkansingen voor de examenklassen. Leerlingen mogen in totaal twee vakken herkansen.
Op donderdag 20 april moeten de leerlingen op de administratie al hun cijfers controleren en tekenen voor akkoord. Hierna staan de cijfers definitief vast en kan er niets meer veranderd worden.

Muziekavond

Op vrijdagavond 21 april is het zover; de jaarlijkse muziekavond van ’t Atrium waarop muzikale  leerlingen uit alle jaarlagen van de school laten horen wat ze kunnen. Het belooft een mooie avond te worden met een keur aan verschillende instrumentalisten, zangers en zangeressen en een heuse band!
Van klassiek tot rock. De dansgroep is ook van de partij en zorgt voor een enerverend intermezzo! We beginnen om 20:00 uur, de deuren gaan open om 19:30. Kaartjes in de voorverkoop kosten €2, aan de deur €3. Komt allen!

 

Informatieavond pakketkeuze mavo 2 en 3

 Woensdagavond 8 maart is de informatieavond voor ouders over de pakketkeuze voor mavo 2 en mavo 3. Mavo 2 is van 19.00 uur tot 20.00 uur en mavo 3 van 20.30 uur tot 21.30 uur. Let op: de datum van mavo 2 is gewijzigd. In de jaaragenda stond aanvankelijk dat de informatieavond mavo 2 op 15 maart was. Dan is echter de spreekavond.

 

Het Valentijnsfeest

Het Valentijnsfeest was een groot succes. Lisse en Yvonne uit V2 doen verslag over het Valentijnsfeest. Lees verder.

Depressiviteitsquiz

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is eind september 2016 een meerjarige, multimediale publiekscampagne gestart over depressie bij jongeren. Het doel is om het taboe rond depressie te doorbreken en vroegsignalering te vergroten. Minister Edith Schippers heeft de Mental Health Foundation (MHF) gevraagd om haar hierbij te ondersteunen, door onder andere de introductie van de Nationale Depressiequiz op middelbare scholen in ons land.
’t Atrium wil hier graag aan meewerken. Tijdens de 3e A-week zal de Mental Health Foundation aanwezig zijn om leerlingen uit de klassen 2 en 3 de depressiviteitsquiz aan te bieden. De week daarvoor zal de mentor tijdens het mentoruur aandacht besteden over depressie.

Mediatheek

Onze vernieuwde mediatheek wordt goed gebruikt door onze leerlingen. Dat vraagt ook wat extra’s van de medewerking van alle leerlingen. Zachtjes overleggen, zodat je anderen niet stoort en alleen bezig zijn met schoolwerk, bijvoorbeeld. Wij zullen de komende tijd de leerlingen hier extra op aanspreken.
Wij gaan een kleine boete van € 0,10 per dag rekenen voor te laat inleveren van de boeken. Maar dat kost ons wel extra werk. Het zou mooi zijn als alle leerlingen hun boeken op tijd inleveren. Wilt u dit thuis ook met uw zoon of dochter bespreken?
Copyright © 2017 't Atrium, All rights reserved.


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven. Wilt u de nieuwsbrief op een ander e-mailadres ontvangen? Geef dit dan door aan de administratie.

Email Marketing Powered by Mailchimp