Copy
In deze nieuwsbrief leest u over de werkzaamheden aan de Traverse Zuid, het voorlopig ontwerp voor de Valkenswaardseweg en noordelijk deel van de Eindhovenseweg en het voorlopig ontwerp voor het Dorpshart Aalst. Verder vindt u informatie over de globale planning van de uitvoering van de werkzaamheden.
Eindhovenseweg Aalst

De Eindhovenseweg wordt in drie delen aangepakt. De werkzaamheden voor het eerste deel: de Valkenswaardseweg tot de kruising met de Koningin Julianalaan starten in het voorjaar van 2022. 

Traverse Waalre-Dorp

De werkzaamheden aan de Traverse Zuid liggen voor op schema! Waarschijnlijk is in oktober 2021 alles klaar. Dat is goed nieuws.

Vitaal dorpshart Aalst

Het Voorlopig Ontwerp voor het Dorpshart Aalst is besproken met de ondernemers en pandeigenaren in het centrum. Zij waren zeer positief.


Aanpak Eindhovenseweg in drie delen

De herinrichting van de Eindhovenseweg is een omvangrijk project. We richten niet alleen de weg opnieuw in maar leggen ook een gescheiden rioolstelsel met infiltratieriool aan. Dat gaat niet in één keer. Daarom pakken we deze weg in drie delen aan. Bekijk het voorlopig ontwerp voor de drie delen van de Eindhovenseweg hier.

Deel 1: Valkenswaardseweg

We beginnen met de Valkenswaardseweg. Deze fase start in het voorjaar van 2022. We stellen een vrachtwagenverbod in ter hoogte van de Lissevenlaan. De kruising met de Lissevenlaan passen we aan zodat men vanaf de Valkenswaardseweg straks alleen nog de Lissevenlaan kan inrijden vanuit het Noorden (vanuit de richting Eindhoven). Vanaf de Lissevenlaan kan het verkeer in de nieuwe situatie niet meer de Valkenswaardseweg oprijden.

Deel 2: Noordelijk deel van de Eindhovenseweg

Het noordelijk deel loopt van de kruising met de Raadhuisstraat t/m de gemeentegrens met Eindhoven. Dit gedeelte krijgt een vrij liggende busbaan. Vanuit het noorden (vanuit de richting Eindhoven) is vanaf de afrit van de N2 in de toekomst nog maar één rijstrook voor het verkeer beschikbaar. De werkzaamheden voor dit noordelijke deel van de Eindhovenseweg vinden in de 2e helft van 2022 plaats.

Deel 3: het centrum van Aalst

In 2023 richten we het middengedeelte van de Eindhovenseweg opnieuw in: tussen de kruising Raadhuisstraat/Brabantialaan en de kruising Koningin Julianalaan/Wilhelminalaan. 
Bekijk hier meer info over de fasering

Werkzaamheden voor op schema

De werkzaamheden aan de Traverse Zuid (Wollenbergstraat en Heikantstraat) liggen goed op schema. Door een goede samenwerking met de bewoners kon BLM Wegenbouw de planning optimaliseren. Als alles mee zit is het resultaat  een kortere doorlooptijd van het totale project. De kruising met de Willibrorduslaan is weer open. Op 22 juni start fase 4 al: het gedeelte Wollenbergstraat tot aan de Bolksheuvel.
 

100% van de inwoners koppelt regenwater af 


Onder de nieuwe Traverse Zuid leggen we een gescheiden rioolstelsel aan. Schoon regenwater wordt voortaan eerst opgeslagen en daarna geïnfiltreerd in de grond. Zo zijn we als gemeente beter voorbereid op klimaatveranderingen als grote droogte en extreme regenbuien. Als bewoners meedoen en ook hun regenpijpen afkoppelen helpt dat nog meer. Goed nieuws!: alle bewoners langs de Traverse Zuid die we vroegen om mee te doen, laten BLM Wegenbouw hun regenpijp afkoppelen van het riool. Tot nu toe een 100% score. Daar zijn we trots op en heel blij mee. 
Verkeershinder

De werkzaamheden aan de Traverse Zuid zorgen voor overlast. Dat is niet te voorkomen. We proberen deze overlast zoveel mogelijk te beperken. De omleidingsroutes zijn duidelijk en gaan via de N69 of de A2. Helaas blijven auto's door Waalre-dorp sluipen. Dat geeft vooral in de Burgemeester Uijenstraat veel overlast. 
Houd rekening met elkaar

Om de verkeersdrukte en de snelheid in de Burgemeester Uijenstraat te verminderen, hebben we in de straat grote betonblokken geplaatst.

We doen een vriendelijk verzoek aan alle automobilisten om met gepaste snelheid door de woonwijk te rijden of een andere route te kiezen.  

Ondernemers positief over plannen centrum

Het Dorpshart Aalst wordt in 2023 heringericht. Dat gebeurt in fases (zie hieronder). Het voorlopig ontwerp is gemaakt in nauwe samenwerking met een klankbordgroep van bewoners, ondernemers en pandeigenaren. Eind mei bespraken we dit ontwerp met de andere ondernemers. Zij waren heel enthousiast. Nu werken we de plannen uit tot een definitief ontwerp met bijbehorende 3D-visualisatie van het gebied.

Fasering Dorpshart Aalst

In de tekening hiernaast ziet u de verschillende fases waarin het Dorpshart van Aalst heringericht wordt. Bij elke fase staat een tijdsindicatie. Bekijk hier de fasering op de website.
 


Op weg naar een duurzame en gezonde leefomgeving


 
Duurzaam door Waalre

Vragen, ideeën, suggesties? Of ontvangt u deze nieuwsbrief liever per post? Mail ons: duurzaamdoorwaalre@waalre.nl • Afmelden voor deze nieuwsbrief • www.duurzaamdoorwaalre.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Waalre · postbus 10.0000 · Waalre, Nb 5580GA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp