Copy
NIEUWSBRIEF 02 - JUNI 2017

Wat is uw mening over de gebiedsvisie centrum Aalst/Den Hof
Kom naar de inloopmiddag/avond
8 juni 16.00  uur– 20.30 uur

 

Op 8 juni organiseren we een inloopmiddag/avond. We zijn benieuwd wat u als inwoner van de plannen vindt. Wordt het centrum van Aalst op deze manier een plek waar het fijn verblijven is? Op 8 juni organiseren we een inloopmiddag/avond. We zijn benieuwd.

 
Sinds 18 januari werken inwoners, omwonenden, winkeliers, ondernemers met de gemeente Waalre aan een gebiedsvisie voor het centrum van Aalst. Het doel is om het in Waalre leefbaar, groen en veilig te maken. Op 11 mei is een eerste belangrijke mijlpaal bereikt. De ambities voor het centrum zijn vertaald in beelden en contouren waar de denktank zich in kan vinden. Voor we verder gaan, willen we weten wat u van de visie vindt. Wordt het centrum van Aalst op deze manier een plek waar het fijn verblijven is? Kom kijken naar de plannen en ga in gesprek met de wethouder en denktankleden op 8 juni tijdens de inloopmiddag / avond van 16.00 uur - 20.30 uur op Den Hof. Locatie: het voormalige Zeemanpand, Den Hof 86.

Aanleg Westparallel niet meer ter discussie


Om met de realisatie van de plannen voor de Westparallel aan de slag te kunnen gaan, dient het Provinciaal InpassingsPlan Grenscorridor (PIP) N69 onherroepelijk te zijn. De provincie moet echter nog op twee punten ‘technisch herstellen’ voor goedkeuring van het plan.
 
De provincie had gehoopt dat het PIP N69 op 17 mei onherroepelijk zou worden verklaard. De Raad van State heeft uitvoerig naar de plannen gekeken en heeft de provincie op 10 van de 11 bezwaarpunten in het gelijk gesteld. De aanleg en inpassing van de nieuwe Westparallel staat hiermee in elk geval niet meer ter discussie. Wel moet de provincie nog twee punten technisch herstellen. De Raad van State heeft de provincie hiervoor een termijn van 20 weken gegeven.
De volledige informatie over de uitspraak is te vinden op de website van de Grenscorridor N69: http://www.grenscorridorn69.nl/nieuws/nieuwe-n69/item/aanleg-westparallel-niet-meer-ter-discussie
Start Campagne vrachtverkeer

Waalre en Valkenswaard pakken samen het probleem van doorgaand vrachtverkeer door de dorpskernen aan.
 
Op 24 mei werd over de weg tussen Waalre en Valkenswaard een spandoek bevestigd met daarop de tekst: 'N69 Slow Lane, A2 Fast Lane'. Deze symbolische handeling was het startmoment van een campagne gericht op vrachtwagenchauffeurs. De boodschap is: neem voortaan de A2 en vermijd onze dorpskernen. De doelstelling is met brieven aan vervoersbedrijven, flyers, posters en signaleringsborden een gedragsverandering bij de chauffeurs te realiseren. Wethouder Wijnen van Valkenswaard prees de aanwezige inwoners die ook al jaren aandacht vragen voor het probleem. 'Als we niet doorzetten zal het nooit veranderen'. Klik hier voor het Facebookbericht van de gemeente Waalre. www.facebook.com/GemeenteWaalre/
 
Oprichting denktank herinrichting Traverse

Op 20 april vond een informatiebijeenkomst plaats over de herinrichting van de Traverse in Waalre. Inwoners zijn kritisch over de plannen van de gemeente.
 
Projectleider Toine Schoester nodigde de aanwezigen uit mee te denken over de herinrichting van het traject Heikantstraat, Wollenbergstraat, Bergstraat, Onze Lieve Vrouwedijk. Zestien inwoners melden zich aan en vormen samen de denktank Waalre. Deze start met het opstellen van een Nota van Uitgangspunten. Op 15 juni is een eerste bijeenkomst in gebouw de Brink aan de Markt in Waalre. Wilt u als denktank lid aanmelden klik dan hier: duurzaamdoorwaalre@waalre.nl
 
Ideeën gebiedsvisie centrum Aalst met gemeenteraad gedeeld


Op 11 april nam de Waalrese gemeenteraad kennis van de eerste ideeën voor de herinrichting van het centrum van Aalst/den Hof. “De ambitie is om het centrum van Aalst herkenbaar, zichtbaar, levendig en beter bereikbaar te maken.”
Op 11 april zag de gemeenteraad van Waalre alvast de contouren van hoe het centrum van Aalst eruit kan komen te zien. “De ambitie is om Den Hof herkenbaar, zichtbaar, levendig en beter bereikbaar te maken”, lichtte Gerbert Smulders van Bureau Los Stad Om Land toe. In de plannen die volgens projectleider Toine Schoester “een eerste indruk geven”, komt een zichtbaar plein aan de Eindhovenseweg. De weg zelf krijgt een indeling waarbij ruimte is voor twee auto’s, fietsers, voetgangers en groen. Het Hoog Openbaar Vervoer krijgt voorrang op het overige gemotoriseerde verkeer. Schoester: “Op Den Hof komt meer ruimte voor horeca, groen en water en er komt een goede (fiets)verbinding met Ekenrooi. De auto brengen we dichter in het centrum om meer levendigheid te creëren”. Na de zomer beslist de gemeenteraad van Waalre over de gebiedsvisie voor het centrum van Aalst.

Website

Heeft u een goed idee of suggestie voor Duurzaam door Waalre? Op de website www.duurzaamdoorwaalre.nl kunt u ze met ons delen. Ook vindt u hier actuele informatie, veel gestelde vragen en antwoorden en kunt u lezen wat anderen van Duurzaam door Waalre vinden.

 

Duurzaam door Waalre

Vragen, ideeën, suggesties? Of ontvangt u deze nieuwsbrief liever per post? Mail ons: duurzaamdoorwaalre@waalre.nl • Afmelden voor deze nieuwsbrief • www.duurzaamdoorwaalre.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Waalre · postbus 10.0000 · Waalre, Nb 5580GA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp