Copy
In deze nieuwsbrief: Beeldkwaliteitsplan voor Dorpshart Aalst is vastgesteld door de gemeenteraad. De werkzaamheden aan de Traverse Zuid starten op 6 april. 
Traverse Waalre-Dorp

Op 6 april start BLM Wegenbouw met de werkzaamheden aan de Traverse Zuid. De kruising Wollenbergstraat – Willibrorduslaan wordt vijf weken gedeeltelijk afgesloten.

Vitaal dorpshart Aalst

Om van het centrum van Aalst een levendig dorpshart met een aantrekkelijke uitstraling te maken, is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Dat geeft richting aan de uitstraling en kwaliteit die de gemeente stelt aan gebouwen in het dorpshart van Aalst.


Start werkzaamheden Traverse Zuid

Op 6 april start BLM Wegenbouw met de werkzaamheden aan de Traverse Zuid. De doorgaande route op de Wollenbergstraat en Heikantstraat wordt opnieuw ingericht. De werkzaamheden starten bij de kruising Wollenbergstraat - Willibrorduslaan en gaan tot de kruising met de Burgemeester Uijenstraat. De kruising Wollenbergstraat – Willibrorduslaan wordt vanaf 6 april vijf weken gedeeltelijk afgesloten.
Verkeer op de Willibrorduslaan wordt omgeleid via de Hoogstraat en het centrum van Waalre-dorp blijft via de Hoogstraat bereikbaar. De route Willibrorduslaan - Bergstraat blijft beschikbaar voor verkeer. Buslijn 7 kan de werkzaamheden tijdens de uitvoering blijven passeren. Buurtbus 271 leiden we tijdens de werkzaamheden om via de Hoogstraat. De haltes voor de buurtbus bij winkelcentrum De Bus vervallen in deze periode! De dichtstbijzijnde halte is die op De Foes.

Alle informatie over dit project vindt u op de website www.duurzaamdoorwaalre.nl/traverse en in de BLM Wegenbouw App, te downloaden via de Appstore of Playstore.

Beeldkwaliteitsplan Dorpshart Aalst vastgesteld 

Om van het centrum van Aalst een levendig dorpshart met een aantrekkelijke uitstraling te maken, is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Een beeldkwaliteitsplan geeft richting aan de uitstraling en kwaliteit die de gemeente Waalre stelt aan gebouwen in het dorpshart van Aalst. Het beeldkwaliteitsplan is daarmee ook richtinggevend én inspirerend voor ontwikkelaars en andere partijen die weillen (ver)bouwen in het centrum. De gemeenteraad stelde het beeldkwaliteitsplan dorpshart Aalst op 2 maart 2021 vast als aanvulling op de welstandnota van Waalre uit 2013.

In de visie Vitaal dorpshart Aalst 2.0 zijn de uitgangspunten voor de versterking van de openbare ruimte in het centrum benoemd. Het beeldkwaliteitsplan dorpshart Aalst is een uitwerking van deze visie met de focus op de uitstraling en kwaliteit van met name gebouwen. Dit beeldkwaliteitsplan is zo ook richtinggevend en een inspiratie wanneer er initiatieven voor het centrum zijn. Er is ruimte om hier en daar iets van de visie afwijken. Naast de beeldkwaliteit voor gebouwen worden ook beknopt de ambities voor de beeldkwaliteit van de openbare ruimte genoemd. Deze uitgangspunten zijn dan ook tot stand gekomen in nauwe afstemming met de ontwerpers van de openbare ruimte, een proces dat gelijktijdig loopt. Zo komt er voor elke zone in het dorpshart de gewenste hoogwaardige en aantrekkelijke uitstraling die het dorpshart Aalst verdient. Lees verder op de projectwebsite.


Op weg naar een duurzame en gezonde leefomgeving


 
Duurzaam door Waalre

Vragen, ideeën, suggesties? Of ontvangt u deze nieuwsbrief liever per post? Mail ons: duurzaamdoorwaalre@waalre.nl • Afmelden voor deze nieuwsbrief • www.duurzaamdoorwaalre.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Waalre · postbus 10.0000 · Waalre, Nb 5580GA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp