Copy
NIEUWSBRIEF 03 - DEC. 2017

Groen licht voor integrale visie Dorpshart Aalst

De gemeenteraad van Waalre heeft eind september na een uitgebreide discussie ingestemd met de Integrale visie dorpshart Aalst. De raad die aanvankelijk op onderdelen kritisch was over de plannen voor de herinrichting van Den Hof en de Eindhovenseweg, stemde uiteindelijk unaniem in met een gewijzigde en aangevulde visie. Twee denktanks met daarin winkeliers, vastgoedeigenaren, omwonenden, aanwonenden en inwoners hebben gezamenlijk deze visie ontwikkeld.
Lees meer

Raadswerkgroep ingesteld


Bij het goedkeuren van de Integrale visie dorpshart Aalst heeft de gemeenteraad aangegeven intensief betrokken te willen worden bij de herinrichting van de Eindhovenseweg. Op 7 december heeft de gemeenteraad daarvoor een raadswerkgroep ingesteld die zich met dit onderwerp gaat bezighouden.
Een afvaardiging van alle fracties in de raad zal in december en januari een aantal keer bij elkaar komen en hierbij ook de ideeën van de denktanks bespreken. De uitkomsten van de raadswerkgroep en de ideeën van de denktanks worden gebruikt voor de volgende stap: de formulering van de Nota van Uitgangspunten.
Lees meer
Denktanks zetten stappen: Aalst

De denktanks Aalst en Waalre hebben na oplevering van de integrale visie dorpshart Aalst verdere stappen gezet op weg naar de Nota van Uitgangspunten, de basis voor het voorlopig ontwerp. De denktank Aalst heeft eind september de kansen en belemmeringen van de huidige N69 en de toekomstige weg besproken. Dat gebeurde aan de hand van luchtfoto’s. De gemaakte opmerkingen zijn toegevoegd aan de luchtfoto’s en in de sessie van eind november verder doorgesproken. Het ingedikte overzicht van ideeën en maatregelen wordt benut voor de Nota van Uitgangspunten (de basis voor het ontwerp).
Lees meer
Winnaar posteractie
Om zoveel mogelijk inwoners mee te laten denken in het kader van Duurzaam door Waalre heeft de gemeente de afgelopen maanden een posteractie gehouden. Door het ophangen van de poster met een oproep voor deelname aan de denktanks maakte je kans op een etentje voor twee in restaurant De Meiboom. De winnaar van deze actie is: Pieter van Deursen. Gefeliciteerd! We danken iedereen voor deelname aan deze actie.

Denktanks zetten stappen: Waalre-dorp
 

De denktanks Aalst en Waalre-dorp hebben na oplevering van de integrale visie dorpshart Aalst verdere stappen gezet op weg naar de Nota van Uitgangspunten, de basis voor het voorlopig ontwerp.
Zo is Denktank Waalre-dorp het in oktober grotendeels eens geworden over uitgangspunten voor verkeer en hebben de leden deze eind november vertaald in concrete maatregelen die moeten bijdragen aan het realiseren van de uitgangspunten. Zo is specifieker gemaakt hoe de denktank minder verkeer in de kernen, lagere snelheden en betere verkeersafwik-keling wil realiseren.
Lees meer

Website

Heeft u een goed idee of suggestie voor Duurzaam door Waalre? Op de website www.duurzaamdoorwaalre.nl kunt u ze met ons delen. Ook vindt u hier actuele informatie, veel gestelde vragen en antwoorden en kunt u lezen wat anderen van Duurzaam door Waalre vinden.

 

Duurzaam door Waalre

Vragen, ideeën, suggesties? Of ontvangt u deze nieuwsbrief liever per post? Mail ons: duurzaamdoorwaalre@waalre.nl • Afmelden voor deze nieuwsbrief • www.duurzaamdoorwaalre.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Waalre · postbus 10.0000 · Waalre, Nb 5580GA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp