Copy
Nyhetsbrev NSO
Se denne e-posten i nettleseren

Nyhetsbrev desember

Demonstrasjon

Den 29.november ble det som annonsert avholdt demonstrasjon i flere norske studiebyer, samt enkelte utenlandske byer. Sammen med en rekke andre organisasjoner sa vi nei takk til regjeringens kutt i studentenes stipendandel. Om du enda ikke har skrevet under på oppropet mot kuttet eller lurer på mer angående saken, finner du informasjonen du trenger her: www.bevarstipendet.no

Internasjonalt
NSO deltok på generalforsamlingen til den Europeiske studentunionen i Montenegro. På dagsorden sto blant annet EUs parlamentsvalg, klimatoppmøtet i Katowice, internships og tiltak mot diskriminering. Som innspill til EU-parlamentet stilles det blant annet krav om en kommissær for utdanning og forskning og at landene forplikter seg til å bruke minst 2 % av bnp på høyere utdanning. Les uttalelsen HER. Resolusjonen om klima omhandler EUs og utdanningsinstitusjonenes ansvar for å motbygge klimaendringene og kan leses HER. Det ble også vedtatt en resolusjon til støtte mot stipendendringene i Norge, les HER. Samt en resolusjon til støtte for studentprotestene i Colombia HER.  

Students at Risk
er vedtatt videreført frem til 2021. Flertallet i utenrikskomiteen (AP, SP, SV, KrF) Ønsker å fortsette ordningen i frem til en ny evaluering i 2021. Dette er gledelige nyheter for forfulgte studenter verden over. Les flertallets merknad HER.

Podcast

En ny episode av NSOs podcast Studentsnakk kommer ut om kort tid. Tips til aktivitet i juleferien er derfor en rolig time i sofaen med kakao og podcast.

Du finner oss på Soundcloud og iTunes. Om du abonnerer på Studentsnakk i dag får du varsel når den dukker opp på din podcast-plattform.


UH-loven
Utvalget som reviderer universitets- og høyskoleloven gjennomførte sitt tredje møte 28.- og 29. November. Tema for møtet var styring og ledelse der det ble diskutert om rektor skulle være ansatt eller valgt, samt om hvordan styret skal være sammensatt og hvilke oppgaver de skal ha. Neste møte i januar tar for seg ansettelse og karriere i sektoren.

Sentralstyret
Sentralstyremøte tre er gjennomført. På dagsorden sto blant annet NSOs statsbudsjettprioriteringer og spesifisert budsjett for 2019. De ble vedtatt tre resolusjoner som blir tilgjengelig HER. Resolusjonene omhandlet elitestudier, ja til pensjon fra første krone og rettigheter til studenter med barn.

NSOs statsbudsjettprioriteringer for 2020 ble vedtatt som:

1. Studiestøtten økes og knyttes til 1,5 G fordelt over 11 måneder.

2. Endringen i konverteringsordningen skal reverseres slik at minst 40 % av studielånet konverteres til stipend ved oppnådde studiepoeng.

3. Det skal gis tilskudd til bygging av 3000 studentboliger og kostnadsrammen skal justeres årlig

Arbeidsutvalget i Norsk studentorganisasjon takker for året og gleder oss til videre samarbeid i 2019.

God jul!

Følg NSO

Nettside - Norsk studentorganisasjon
Twitter
Facebook
Instagram
Snapchat
Copyright © 2018 Norsk studentorganisasjon, All rights reserved.

Ønsker du å endre måten du mottar disse e-postene?
Du kan oppdatere dine innstillinger eller melde deg av denne listen

Email Marketing Powered by Mailchimp