Copy
Nieuwsbrief Hobbycentrum Nijmegen-Oost
Bekijk deze e-mail in je browser.

Nieuwsbrief
Hobbycentrum Nijmegen-Oost
Maart 2019

Een mooi programma op de OPEN DOE DAG

 

We nodigen iedereen uit om zondag 7 april van 11.00 tot 16.00 de OPEN DOE DAG te bezoeken in het wijkcentrum "Daalsehof". De naam zegt het al: OPEN DOE DAG, een dag waarop iedereen welkom is en er vanalles te doen, te zien en te beleven is! Natuurlijk laten we als Hobbycentrum Nijmegen Oost zien welke cursussen en mogelijkheden we hebben, maar ook andere organisaties en wijkbewoners gaan zich deze dag presenteren. Het gezamenlijke thema van de dag is Hobby & Vrijetijd. 

Een paar weken geleden hebben we het evenement bekend gemaakt met de vraag wie zich 7 april wil presenteren. Als eerste meldde onze samenwerkingspartner, de Vrijwilligerscentrale zich. Mensen die invulling zoeken voor hun vrije tijd kunnen een nieuwe hobby zoeken, maar vrijwilligerswerk gaan doen is dan natuurlijk ook een mogelijkheid. Dus….ze staan de hele dag met een informatiekraam op de OPEN DOE DAG. Ook STIP OOST is van de partij, en meer dan 20 wijkbewoners zullen deze dag hun hobby tonen en zelfgemaakte producten verkopen.

Maar je kunt deze dag uiteraard ook deelnemen aan activiteiten en workshops! Op het programma staat bijvoorbeeld een leuke dansworkshop gepland van “Lindy what? Nijmegen, Lindy Hop”. Dat is een vrolijke dansstijl uit de jaren ’30, dus als je van lachen en bewegen houdt, dan is dit een leuke workshop ter kennismaking met deze dansstijl. Naast een andere dansworkshop van de Opstap staat er ook een hele andere sport op het programma: de denksport. Damclub Lent daagt iedereen uit een potje te dammen. Theaterwerkplaats de Vuurvogel geeft een theaterworkshop en er zijn heel veel creatieve workshops van Hobbycentrum Nijmegen Oost. Een prachtig programma met natuurlijk een aantal geheime acties om alle bezoekers te verrassen. Kortom het hele wijkcentrum is gevuld met workshops, demonstraties, verkoop van zelfgemaakte producten en een informatiemarkt.

Wil je meer informatie hoe laat de workshops starten en wat er allemaal nog meer te doen is? Bekijk dan het bijgevoegde programma hieronder.


OPEN DOE DAG: Hulp gevraagd bij het verspreiden


Natuurlijk hebben we persberichten verspreid naar kranten en de lokale tv, social media is ingezet en gaan we posters en flyers verspreiden. We zoeken nog mensen die willen helpen met het verspreiden van het nieuws over de OPEN DOE DAG. Dus heb je facebook? Like het Hobbycentrum en deel het evenement van de OPEN DOE DAG! We hebben 2500 flyers; wil je helpen met het verspreiden van de flyers? Heel graag! Heb je nog ideeën voor de PR. Laat het ons zo snel mogelijk weten! Maar mond-op-mond reclame werkt vaak het beste, dus vertel het door aan je familie, vrienden, buren en andere kennissen! Zo maken we er samen een mooie dag van!


Workshop Zentangle, wegens succes verlengd!


De workshop Zentangle van Marijke Eggink is verlengd tot 25 mei en er zijn nog plekken vrij! Zentangle is een meditatieve tekenvorm en een zentangle-tekening is een pentekening die is opgebouwd uit eenvoudige vormen en patronen. Meestal zijn het zwart-wit tekeningen, maar als je geoefend bent, kun je ook grijstonen en kleur gaan gebruiken. Voorbeelden zie je op de foto hierboven. Ook als je eenmalig een keer wil meedoen, dan ben je van harte welkom! Geef even door bij het kantoor van het Hobbycentrum als je van plan bent om deel te nemen aan de workshop Zentangle.

NIEUW: Spreekuur voor klussen in en om het huis


Elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 kun je bij Hobbycentrum Nijmegen Oost terecht voor klusadvies. Je kunt alle vragen stellen over klussen in en om het huis. Wil je bijvoorbeeld in huis gaan schilderen? Tegels zetten? Laminaat leggen? Of.......? Rob Selbach heeft jarenlang ervaring met klussen en verbouwen en kan je voorzien van de beste tips en adviezen. Ook kan hij eventueel technieken voordoen en samen een boodschappenlijstje of een stappenplan maken. Meld voor woensdag bij welke klus je hulp nodig hebt, dan zorgen we dat Rob voldoende tijd heeft om alles rustig uit te leggen!

 

Gratis bowlsclinic voor deelnemers en vrijwilligers


Jan Boersbroek (voorheen interim-bestuurder en ex-voorzitter) organiseert speciaal voor deelnemers en vrijwilligers van ons Hobbycentrum een bowlsclinic. De meeste mensen onder ons weten dat hij een fanatieke bowlsspeler is en hij vertelt er vaak enthousiast over. Nu is het de kans om het balspel zelf een keer te spelen! Voor de mensen die geen idee hebben wat bowls is; bowls is een balspel, een soort jeu de boules, alleen is de baan 30 meter lang en de ballen zijn ovaal. Maandag 29 april van 10.00 tot 12.00 is de OC Huisman sporthal op de Dennenstraat gereserveerd voor het Hobbycentrum. Deelname aan deze clinic is geheel gratis. Wil je meedoen? Geef je voor 22 april op bij het kantoortje van het Hobbycentrum.

  


Workshop ambachtelijk handboekbinden


Vanaf 11 april organiseren we op donderdag van 10.00 tot 12.00 een korte workshop "Ambachtelijk boekbinden". Deze workshop duurt 3 keer en in de workshop leert onze nieuwe begeleider Lies Begeyn je stap voor stap om zelf een boekje te maken. Boekbinden is een echte ambacht en er wordt ook wel gesproken over de boekbindkunst. Het vergt veel geduld en aandacht en je zal kennis gaan maken met verschillende termen en technieken. Na 3 keer deelnemen kun je je eigen persoonlijke boekje mee naar huis nemen! Interesse? Geef je snel op, want er zijn nog maar een paar plaatsen vrij!

Werkstukken gemaakt in het hobbycentrum

Foto links: Ron Rooijakkers, edelsmeden
Foto rechts: Marianne van Dijk, boekbinden
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Hobbycentrum Nijmegen-Oost - alle rechten voorbehouden