Copy
NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - Oktober 2020
View this email in your browser
www.picenowijnen.nl              Volg ons op Facebook of Instagram

NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - Oktober 2020
 
De vendemmia (druivenoogst) loopt hier langzaam tegen het eind. De witte druiven
zijn geoogst en er wordt nu hard gewerkt aan het oogsten van de rode druiven. Ondanks dat we tijdens de zomer enkele hagelbuien hebben gehad, die wat druiven hebben beschadigd, zijn de lokale boeren tevreden met de kwaliteit van de druiven dit jaar. Dus dat beloofd weer veel goeds voor de wijnen van oogstjaar 2020.

Het weer is de afgelopen tijd wat wisselvallig geweest, en zoals je op de foto hieronder kan zien hadden we eind september al wat sneeuw op de Gran Sasso (en Sibilini) bergen.

In de nieuwsbrief voor deze maand vind je informatie over de belangrijkste wijn prijzen in Italië, waarbij we hier de lijst tonen van de lokale prijswinnaars. Informatie over onze eerste Online Wijnproeverij en een heerlijk herfstgerecht om eenvoudig zelf te maken. 


We wensen je veel leesplezier. Laat je inspireren en bestel direct jouw wijnen of zo'n speciale proefdoos van één van onze cantina's om iets nieuws te ontdekken! De uiterste besteldatum voor deze zending is woensdag 14 oktober a.s. De wijnen worden dan in de week van 26 oktober bij je thuisbezorgd. 
 Sneeuw op de Gran Sasso: Bron: Vigneti Valorani, Colli di Tronto
Tre Bicchieri / Drie Grazen Gambero Rosso

De jaarlijkse uitreiking van Tre Bicchieri van Gambero Rosso is een van de belangrijkste wijnprijzen in Italië. Hieronder een overzicht van de 8 wijnen uit de Piceno Regio (van de totaal 21 prijswinnende wijnen uit Le Marche) die dit jaar in de prijzen zijn gevallen.

De wijnen met de blauwe link zijn direct beschikbaar in de Piceno Wijnen Webwinkel. Voor alle andere wijnen, kan je contact met ons opnemen via deze link of via +39.339.150.2042 (ook whatsapp)
De Slowine prijzen zijn nog niet officieel gepubliceerd. Hier zullen we in de volgende nieuwsbrief op terugkomen.
Wist je dat?

Bij je eerste Piceno Wijn bestelling krijg je gratis een professionele (Patrick) Piceno Wijnen Kurkentrekker.

Mocht je er meer willen bestellen dan kan je die aan je wijnbestelling toevoegen @ € 7.50
DE EERSTE ONLINE WIJNPROEVERIJ: EEN VERSLAG

Afgelopen zondag 27 september was onze eerste Online Wijnproeverij met Marco Santori van Cantina Tenuta Santori. Het was een superleuk en leerzaam evenement. Het was wat kleiner dan verwacht maar wel heel leuk en interactief.

Het plan was om dit samen met Marco buiten voor de Cantina te doen waar er een prachtig uitzicht is over de valei en richting de zee bij Grottammare, maar helaas werkte het weer niet mee en hebben we het binnen in de cantina gedaan voor de grote wijn silo's.

Zeker met het oog op de huidige Covid-19 ontwikkelingen, een leuke manier om toch weer nieuwe wijnen te leren kennen samen met de expert, namelijk de wijnmaker zelf. Dus hou onze instagram en facebook pagina's in de gaten voor het volgende evenement!
Bron: https://cucina.robadadonne.it/ricetta/zuppa-di-lenticchie/
Zuppa di Lenticche (Linzensoep)

Voor de herfst/winter hebben we een recept voor een goed gevulde Linzensoep. Er bestaan in Italië vele verschillende recepten voor linzensoep. Iedere regio heeft zo zijn eigen versie.

Ingrediënten voor 4 personen
 • 250 gr. gedroogde linzen
 • 2 wortels
 • 2 staken selderij
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 aardappels
 • 2 kleine courgettes
 • 2 blaadjes laurier
 • 1 theelepel komijnzaad
 • 2 kruidnagels
 • Olijfolie
 • 2.5 liter water
 • zout
Week de linzen eerst ongeveer 12 uur. Maak daarna de groenten schoon en snijd ze in kleine blokjes, mogelijk allemaal van dezelfde grootte. Verhit in een pan met hoge zijkanten de olijfolie en voeg een fijngesneden ui toe . Laat het zachtjes sudderen en voeg dan alle groenten toe behalve de linzen. Laat minstens 10 minuten op laag vuur koken en roer alles af en toe door. Voeg als alle groenten zacht zijn de goed uitgelekte linzen, laurierblaadjes, kruidnagel, komijn toe en breng op smaak met zout. Voeg als laatste het hete water toe. Gebruik eventueel ook wat groentebouillon. Breng zachtjes aan de kook en dek de pan af met een deksel. Kook op laag vuur gedurende minstens 2 uur of in ieder geval tot de linzen goed gaar zijn. Als de soep na het koken erg droog is, voeg dan meer water toe. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en kruidnagel.

Deze linzensoep kan je serveren met een scheutje extra vergine olijfolie en met eenvoudige croutons. En vergeet natuurlijk niet een heerlijke Rosso Piceno Superiore erbij te schenken. Buon Appetito!
Piceno Wijnen op Instagram.  
Ben je ook actief op instagram?  Regelmatig posten we updates uit de regio betreft de wijnen, evenementen of informatie van of over onze wijnboeren op onze instagram.
Dus volg ons via: Instagram
Heb je verder nog vragen?
Heb je vragen over wijnen, wijnadvies of ben je in de buurt en wil je een wijnproeverij? Stuur ons je bericht en we reageren direct! Of heb je hulp nodig met je bestelling?  Stuur ons wat je wilt bestellen met je adresgegevens en wij regelen het voor je. Ons telefoonnummer is: +39.339.150.2042
WOENSDAG 14 oktober a.s. is de uiterste besteldatum voor de volgende zending.
De wijnen worden in de week van 26 oktober a.s. bij je thuisbezorgd. Mocht deze week niet uitkomen voor bezorging, laat het ons weten in het commentaarveld bij de bestelling dan houden we je zending vast voor bijvoorbeeld de week erna.

 
De Cantina's
 
Hieronder het nieuwe overzicht van de Cantina's die op dit moment beschikbaar zijn in onze webwinkel www.picenowijnen.nl. Is jouw favoriete wijn of cantina hier niet bij, probeer eerst de 'ZOEK' functie. Staat hij er alsnog niet bij, laat het ons weten. We zullen ze direct bezoeken en voegen hem graag aan onze webwinkel toe. Is dat niet mogelijk dan kunnen we altijd nog de wijnen direct leveren. 
Facebook
Webshop
Instagram
Email
Copyright © *2020* Piceno Wijnen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp