Copy
NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - november 2020
View this email in your browser
www.picenowijnen.nl              Volg ons op Facebook of Instagram

NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - november 2020
 
November is nog maar net begonnen en toch sturen we je al deze feestelijke uitgave van onze Piceno Wijnen nieuwsbrief. Zo heb je voor de feestdagen jouw wijnen op tijd in huis. Om heerlijk samen (in klein gezelschap natuurlijk) van te genieten of leuk als kado idee of relatiegeschenk.

In deze nieuwsbrief vind je informatie over een nieuwe functie op de website om makkelijk de mooiste of beste wijnen te vinden. En natuurlijk te bestellen! Verder informeren we over de nieuwe online wijnproeverij in december. En daarnaast is er natuurlijk ook de nieuwe olijfolie! 


We wensen je veel leesplezier. Laat je inspireren en bestel direct jouw wijnen of zo'n speciale proefdoos van één van onze cantina's om iets nieuws te ontdekken! De uiterste besteldatum voor deze zending is woensdag 18 november a.s. De wijnen worden dan in de week van 30 november bij je thuisbezorgd, juist op tijd voor de komende feestdagen.

Denk er ook aan dat de volgende zending hierna pas halverwege februari is, dus bestel ook je wijnen voor de eerste maanden van 2021!
Uitzicht op de Monte Picelli vanuit Contrada Castiglioni, Castignano
De beste Piceno Wijnen nu eenvoudig te vinden op onze site!
Om onze klanten beter te kunnen helpen met het vinden van de beste wijnen in onze wijnwebwinkel hebben we de groep 'TOP WIJNEN' toegevoegd aan ons hoofdmenu (zie plaatje hierboven). Deze groep is verder weer ingedeeld in 4 sub-groepen:
  1. Top 5: best verkochte wijnen in 2020: Hier vind je de meest verkochte wijnen per wijnsoort van het afgelopen jaar. Zo kan je zien wat andere Piceno Wijnen klanten het liefst drinken. Van de Passerina, Pecorino wijnen tot Rosso Piceno Superiore en Spumante wijnen.
  2. De Grote Hamersma: Hier vind je alle Piceno Wijnen wijnen die beoordeeld en gepubliceerd worden door De Grote Hamersma, verdeeld naar de verschillende beoordelingen. Van de Zilveren 8+ tot de Gouden 9 Sterwijnen.
  3. Gambero Rosso 2021:  Hieronder vallen de Piceno wijnen in onze webwinkel die een '3 bicchieri' beoordeling ontvangen hebben voor de Gambero Rosso 2021 gids.
  4. Slow Wine 2021 Top Wine winnaars: Dit zijn de Piceno wijnen in onze webwinkel die van de Slow Wine organisatie een beoordeling hebben ontvangen als Top Wijn of Dagelijkse Wijn.
Mocht je verder toch nog vragen hebben of advies willen hebben, dan horen we dat  natuurlijk graag. Via whatsapp (+39.339.150.2042) or via email:
Met de laatste zending hebben we weer enkele van onze wijnen ingestuurd naar De Grote Hamersma om deze te laten proeven en beoordelen. Wij zijn supertrots dat zij er weer 15 uitgekozen hebben en hebben gepubliceerd op hun site met hele mooie proefnotities. Om alle Piceno Wijnen op de website van De Grote Hamersma te bekijken met hun proefnotities, klik op de deze link! 

Deze wijnen kan je ook direct vinden in onze webwinkel via het Hoofdmenu, onder Top Wijnen/De Grote Hamersma. Hieronder lees je alvast een preview van
één de best beoordeelde Piceno Wijn: de Verdicchio di Jesi, Classico Superiore DOC - Ylice van Cantina Poderi Mattioli. Beoordeeld met een Gouden 9 Ster Wijn.  Dat houdt in dat de wijn uitblinkt in prijs kwaliteit verhouding.
Proefnotitie De Grote Hamersma:

Je hebt verdicchio en verdicchio. Maar verdikkie wat is dit een verdicchio zeg. Gambero Rosso noteerde 'm met tre bicchieri - in hun nu al 2021 gids. En ik geef ze driewerf gelijk. Verdicchio exclusief afkomstig uit de La Spina wijngaard, binnenkort bedevaartsoord voor de liefhebbers. Abrikoos. Honingdrup. Bitterzoete amandelen. Spirituele oxidatie. Maximaal mineraal. Zoute bovenlip. Een lang nabeschouwende afdronk. Klassieke Classico. Superieure Superiore.
BUBBELS!!!
 
Met de aankomende feestdagen horen natuurlijk ook Bubbels!  De spumante wijnen uit de Piceno regio worden over het algemeen gemaakt met de fris en fruitige Passerina druiven. Ook zijn er enkele gemaakt met de wat zwaardere Pecorino druiven. En recentelijk hebben we ook  'Rosato' Spumantes toegevoegd aan onze webwinkel. Deze rosato's zijn gemaakt van Montepulciano of Sangiovese druiven!

Vergeet dus niet om je Spumantes aan je bestelling toe te voegen. Om je te helpen bij je keuze kan je kijken naar de Top 5: best verkochte spumante wijnen of bekijk ze allemaal via deze Link.
OPNIEUW: EEN ONLINE WIJNPROEVERIJ
 
Naar aanleiding van de leuke Online wijnproeverij van eind september en ook op aanvraag van enkele klanten organiseren we opnieuw de Online Wijnproeverij via ZOOM met Marco Santori van Tenuta Santori. Deze zal op zondag 13 december van 17:00 tot 18:00 via ZOOM plaatsvinden. Schrijf je in via het contactformulier op onze website of via Whataspp (+39.339.150.2042)

De meeste van jullie zullen wel bekend zijn met Marco van Cantina Tenuta Santori want hij heeft al enkele mooie prijzen gewonnen met zijn wijnen, waaronder nu 4 jaar achter elkaar de 'Tre Biccieri' van Gambero Rosso (de grootste wijnprijs in Italië) en nu ook een 9- (gouden) Sterwijn van 'De Grote Hamersma' voor zijn Offida Pecorino DOCG

Het is natuurlijk het leukst om deel te nemen als je zelf ook één of meerdere van de wijnen van Tenuta Santori in huis hebt. Daarom bieden we een speciale Tenuta Santori Online Wijnproeverij Proefdoos aan, met daarin: alle 5 de verschillende wijnen plus een halve liter fles Olijfolie van de Cantina en de Piceno Wijnen Wijnproefset. Bestel hem nu, dan heb je hem in huis voor het event!
Piceno Wijnen Wijnproefset voor thuis!

Mocht het niet lukken om mee te doen met de Online Wijnproeverij met Tenuta Santori, dan is er altijd nog de Piceno Wijnen Thuisproefset bestaande uit:

  • 12 Piceno Wijnen Thuisproef placemats voor je proefaantekeningen.
  •  1 Echte Patrick Murano professionele kurkentrekker
  •  6 Piceno Wijnen Pennen
  •  6 Piceno Wijnen kaarten met mooie kortingcodes

Organiseer een leuke wijnproeverij met jouw favoriete Piceno Wijnen en deel de Piceno Wijnen kaarten met kortingscodes uit aan je vrienden en familie. Als zij een bestelling plaatsen bij Piceno Wijnen en de kortingscode gebruiken, krijgen zij een korting van €5. En door deze code te gebruiken krijg ook jij een korting van €5 voor een volgende bestelling. 

De kosten voor de Piceno Wijnen Thuisproefset zijn  €10 en is te bestellen bij alle wijnen uit onze wijnwebwinkel. 

De nieuwe Olijfolie is beschikbaar

Het jaar 2020 is voor de olijven een wisselvallig jaar geweest. De opbrengst is dan ook niet heel groot. Het is echt afhankelijk van het gebied en hoogte van de olijfbomen geweest waar wel of geen olijven gegroeid zijn.

Voor de beste olie is het belangrijk dat direct na de pluk de olijven dan binnen 48 uur of zelfs 24 uur geperst worden. De nieuwe olijfolie heeft een uitstekende kwaliteit en is van verschillende cantina's beschikbaar in onze webwinkel. Dus voeg lekker één (of meer) flesje(s) toe aan je bestelling.

Hieronder foto's die we van Agriturismo Annarella ontvangen hebben van hun 2020 olijfolie!
Piceno Wijnen op Instagram.  
Ben je ook actief op instagram?  Regelmatig posten we updates uit de regio betreft de wijnen, evenementen of informatie van of over onze wijnboeren op onze instagram. Dus volg ons via: Instagram
Heb je verder nog vragen?
Heb je vragen over wijnen, wijnadvies of ben je in de buurt en wil je een wijnproeverij? Stuur ons je bericht en we reageren direct! Of heb je hulp nodig met je bestelling?  Stuur ons wat je wilt bestellen met je adresgegevens en wij regelen het voor je. Ons telefoonnummer is: +39.339.150.2042
WOENSDAG 18 november a.s. is de uiterste besteldatum voor de volgende zending. De wijnen worden in de week van 30 november a.s. bij je thuisbezorgd. 

Denk er ook aan dat de volgende zending hierna pas in mid februari is, dus bestel ook je wijnen voor de eerste maanden van 2021!
De Cantina's
 
Hieronder het nieuwe overzicht van de Cantina's die op dit moment beschikbaar zijn in onze webwinkel www.picenowijnen.nl. Is jouw favoriete wijn of cantina hier niet bij, probeer eerst de 'ZOEK' functie. Staat hij er alsnog niet bij, laat het ons weten. We zullen ze direct bezoeken en voegen hem graag aan onze webwinkel toe. Is dat niet mogelijk dan kunnen we altijd nog de wijnen direct leveren. 
Facebook
Webshop
Instagram
Email
Copyright © *2020* Piceno Wijnen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp