Copy
NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - april 2021
View this email in your browser
www.picenowijnen.nl              Volg ons op Facebook of Instagram

NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - april 2021

Het is inmiddels half april en, hoewel het weer nog wat wisselvallig is, is het hier mooi groen. Met vers groene graanvelden, de eerste uitschieters aan de wijnranken (zie foto hieronder), fruitbomen in bloei en niet te vergeten groene asperges op de markt!

Ook deze maand staat onze Nieuwsbrief vol me allerlei leuke nieuwtjes!  We hebben weer een leuke introductie van een kleine biologisch werkende cantina, nieuws over een nieuwe Piceno Wijnen actie, presenteren we onze Top 6 
Rosé wijnen uit de regio en hebben we een recept voor een heerlijk voorjaarsgerecht met groene asperges!

We wensen je veel leesplezier. Laat je inspireren en bestel direct jouw wijnen of zo'n persoonlijke proefdoos van één van onze cantina's om iets nieuws te ontdekken! De uiterste besteldatum voor deze zending is woensdag 28 april a.s. De wijnen worden dan in de week van 10 mei bij je thuisbezorgd. 

P.S. Als je onze nieuwsbrief leuk vindt, stuur hem dan eens naar een andere mogelijk Piceno wijnfan. Onze dank is groot!
Contrada Castiglioni, Castignano AP
Cantina San Filippo, Offida AP

Dit jaar stellen we in iedere nieuwsbrief een Cantina aan jullie voor. Deze keer is het Cantina San Filippo uit Borgo Miriam / Offida. Ook dit keer weer een leuke kleine ambachtelijk biologische werkende cantina die gerund wordt door een hele familie (zie de foto hierboven).

Cantina San Filippo heeft een mooi assortiment met lokale wijnen. Voor de witte wijnen zijn dat de: Falerio DOC, Offida Passerina DOCG en Offida Pecorino DOCG maar ook een mooie Marche Chardonnay IGT. Daarnaast voor de rode wijnen de Rosso Piceno DOC en de Rosso Piceno Superior DOC Katharsis en de Offida Rosso DOCG Lupo di Ciafone. En tot slot ook nog de Spumante Passerina

Onze favoriete wijnen zijn toch wel de Passerina en Pecorino als witte wijnen. Voor de rode wijnen zijn dat de Rosso Piceno Superiore en de absolute topper de Offida Rosso! Allemaal kwalitatief mooie en lekkere wijnen voor zeker niet veel geld. Om deze wijnen aan iedereen te kunnen laten proeven hebben we een mooie proefdoos gemaakt die nu beschikbaar is met een speciale 9% korting.

Mocht je je eigen proefdoos willen samenstellen, dan kan dat ook. Laat het ons weten!

Euro 5 Kado voor jou en je vrienden!

De klanten van de vorige zending hebben onze nieuwe kaart al ontvangen bij hun laatste bestelling. Om ons verder te helpen onze klantenkring te vergroten zijn we een nieuwe actie gestart waarbij jullie, onze klanten, kortingen kunnen verdienen door vrienden, familie of andere bekenden te informeren over de mooie wijnen van Piceno Wijnen. Als zij dan een bestelling bij ons plaatsen en jouw naam erbij vermelden, ontvangen jullie beiden een waardebon van Euro 5 om bij een volgende bestelling te gebruiken. Hoe leuk is dat?
Top 6 Rosé Wijnen van Piceno Wijnen

De lente komt eraan en dus leek het ons een leuk idee om een Rosé Proefdoos aan te bieden met 6 Marche Rosato IGT wijnen van 6 verschillende cantina's uit de regio. Zo kan je rustig jouw favoriete Rosé uitzoeken!

Enkele jaren geleden waren er bijna geen Rosé wijnen te vinden in de regio maar ieder jaar zien we nu enkele cantina's toch uitkomen met een nieuwe Rosé wijn. Leuk is ook te zien dat de opvattingen hierover ook verschillen want we zien Rosé wijnen gemaakt van Sangiovese maar ook Montepulciano druiven. Daarnaast zijn er nog 2 cantina's gebruik maken van weer andere druiven zoals de Morettone (ook wel kersendruif genoemd) en een blend van Montepulciano en Grenache. 
Daarnaast zijn er natuurlijk veel meer Rosé wijnen beschikbaar in onze webwinkel.  Zowel gewone als ook Spumante wijnen. Gebruik deze link voor de complete lijst!
Piceno Wijnen leverbaar uit voorraad in NL
 
Wist je al dat je de Tenuta Santori wijnen nu ook binnen 1 of 2 dagen in huis kan hebben? Daarnaast hebben we nu ook de mooi Verdicchio dei Castelli di Jesi - Ylice van Poderi Mattioli op voorraad in Nederland en hun speciale proefdoos. Let op dit is alleen mogelijk als je alleen van de onderstaande wijnen besteld. 

Tenuta Santori:
Offida Passerina DOCG, Offida Pecorino DOCG, Rosso Piceno Superiore DOC, Offida Rosso DOCG en de Passerina Spumante Brut Luna. De Tenuta Santori Proefdoos is vanaf 10 mei weer beschikbaar.

Poderi Mattioli
Verdicchio dei Castelli di Jesi Superiore 'Ylice' en de Poderi Mattioli Proefdoos
https://www.cucchiaio.it/ricetta/tagliatelle-con-gli-asparagi/

Tagliatelle con asparagi

 
Tagliatelle met asperges is een echte lente gerecht en ook een gerecht dat snel en zeer eenvoudig te bereiden is. De delicate smaak van verse asperges gaat perfect samen met de tagliatelle, waardoor dit gerecht zeker een succes wordt bij elke gelegenheid. Slechts twee ingrediënten, verse asperges  en ei-tagliatelle, vergezeld met geraspte parmezaanse kaas is de grootste kracht van het gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 320 gr. tagliatelle
  • 700 gr. groene asperges
  • 40 gr. parmezaanse kaas
  • 1 witte ui
  • boter / olijfolie
  • zout naar smaak
Om de tagliatelle met asperges te bereiden, begin je met het schoonmaken van de asperges, waarbij je het meest vezelige deel van de stengel verwijdert (indien nodig).  Snij ze in kleine stukjes en kook ze ongeveer 10 minuten in gezouten water. Voeg de tips pas in de laatste minuten toe, zodat ze knapperig blijven. Fruit de gesnipperde ui in een pan met de boter of olijfolie. Als ui transparant wordt, voeg je de asperges toe en laat ze dan 5 minuten op smaak komen in de pan. Kook de tagliatelle in gezouten water, giet ze af als ze beetgaar zijn en voeg ze direct toe in de pan met de asperges. Voeg dan de boter of olijfolie en de geraspte kaas toe en meng het geheel.

Serveer het gerecht nu gelijk uit natuurlijk met je favoriete Passerina wijn.  Buon Appetito!
Piceno Wijnen op Instagram

Ben je ook actief op instagram?  Regelmatig posten we updates uit de regio betreft de wijnen, evenementen of informatie van of over onze wijnboeren op ons instagram account. Blijf op de hoogte en volg ons via: Instagram
Heb je verder nog vragen?
Heb je vragen over wijnen, wijnadvies of ben je in de buurt en wil je een wijnproeverij? Stuur ons je bericht en we reageren direct! Of heb je hulp nodig met je bestelling?  Stuur ons wat je wilt bestellen met je adresgegevens en wij regelen het voor je. Ons telefoonnummer is: +39.339.150.2042
WOENSDAG 28 APRIL a.s. is de uiterste besteldatum voor de volgende zending.
De wijnen worden in de week van 10 mei bij je thuisbezorgd. Mocht deze week niet uitkomen voor bezorging, laat het ons weten in het commentaarveld bij de bestelling dan houden we je zending vast voor bijvoorbeeld de week erna.

 
De Cantina's
 
Hieronder het nieuwe overzicht van de Cantina's die op dit moment beschikbaar zijn in onze webwinkel www.picenowijnen.nl. Is jouw favoriete wijn of cantina hier niet bij, probeer eerst de 'ZOEK' functie. Staat hij er alsnog niet bij, laat het ons weten. We zullen ze direct bezoeken en voegen hem graag aan onze webwinkel toe. Is dat niet mogelijk dan kunnen we altijd nog de wijnen direct leveren. 
Facebook
Webshop
Instagram
Email
Copyright © *2020* Piceno Wijnen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp