Copy
NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - juli 2021
View this email in your browser
www.picenowijnen.nl              Volg ons op Facebook of Instagram

NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - juli 2021

De grenzen zijn al even open en we hebben de eerste Nederlandse toeristen al in de omgeving gezien. De zomer is goed op dreef. Het is erg warm geweest en veel te droog voor de tijd van het jaar. De wijnboeren kijken uit naar een flinke regenbui.

In deze Nieuwsbrief hebben we leuke verrassing aangezien Piceno Wijnen precies 5 jaar bestaat. Verder stellen we een nieuwe Cantina voor met enkele prijswinnende Montepulciano D'Abruzzo wijnen en een mooie aanbieding voor een proefdoos. Daarnaast hebben we  informatie over de wekelijkse wijnproeverijen die we hier organiseren gedurende de komende zomermaanden.  En natuurlijk weer een leuk recept voor een heerlijk gerecht met weinig ingrediënten maar zeker niet eenvoudig te maken.

We wensen je veel leesplezier. Laat je inspireren en bestel direct jouw wijnen of zo'n persoonlijke proefdoos van één van onze cantina's om iets nieuws te ontdekken! De uiterste besteldatum voor deze zending is woensdag 21 juli a.s. De wijnen worden dan in de week van 2 augustus bij je thuisbezorgd. 

P.S. Als je onze nieuwsbrief leuk vindt, stuur hem dan eens naar een andere mogelijk Piceno wijnfan. Onze dank is groot!
Contrada Castiglioni, Castignano AP
Piceno Wijnen bestaat deze maand precies 5 jaar en dat willen we graag vieren met al onze klanten!
Het is precies 5 jaar geleden dat we zijn begonnen met Piceno Wijnen. Een project om de prachtige, maar weinig bekende, wijnen uit deze regio in Nederland op de markt te brengen en de kleine wijnboeren te ondersteunen met de afzet in het buitenland. We begonnen toen met 6 cantina's en nu vertegenwoordigen we al ruim 50 verschillende cantina's uit de regio en daar om heen.
Om dit te vieren ontvangt iedere klant die voor de komende zending een bestelling doet, een fles van de nieuwe Spumante Passerina Brut van Tenuta Santori! cadeau. (ter waarde van € 10.45).

Een spumante passerina met een fijne en aanhoudende bubbel. Licht citroengele kleur met groene highlights. Fris, levendig, met zeer intense aroma's.

Tenuta Tre Gemme, Catignano, PE

Deze keer stellen we jullie de cantina Tenuta Tre Gemme voor, een kleine Cantina uit Catignano, Abruzzo. Zij hebben contact met ons opgenomen, nadat zij via een wijnboer uit onze regio over ons gehoord hadden. Officieel iets buiten de regio maar op deze manier willen we onze klanten ook andere (top) wijnen kunnen aanbieden. 

De geschiedenis van deze cantina begint al rond het begin van de jaren 1800. Vandaag gaat het verder met de twee zussen Carla en Anna Perrucci. Beiden hebben eerst carriere gemaakt buiten de industrie maar hebben nu samen besloten om dit familiebedrijf voort te zetten en zich 100% te richten op het produceren van fantastische wijnen.  
De locale wijnen die hier geproduceerd worden zijn voor een deel net zoals we die kennen van de Ascoli Piceno Regio: De Passerina (Abruzzo DOC) en Pecorino (Abruzzo DOC) en daarnaast maken ze ook een heerlijke Spumante Pecorino Brut.

Daarnaast worden natuurlijk ook de locale Abruzzo wijnen geproduceerd: Cerasuolo (Abruzzo DOC) en 2 verschillende Montepulciano D'Abruzzo DOC versies. een 'gewone' en een Riserva uit 2015. Stuk voor stuk, prachtige prijswinnende wijnen.
In samenwerking met deze Cantina kunnen we de Proefdoos van Tenuta Tre Gemme voor een speciale introductie prijs aanbieden. Mocht je echter je eigen proefdoos willen samenstellen, dan kan dat ook. Laat het ons weten!
Wijnproeverij!
Ben je de komende maanden in de regio? Vanaf woensdag 14 juli t/m 25 augustus organiseren we elke woensdag een wijnproeverij. Neem contact met ons op of houd ook onze social media in de gaten voor de locatie per week en om je aan te melden! +39.339.150.2042 (whatsapp)
Piceno Wijnen in je vakantiewoning bij Aankomst?
Wist je dat je ook je favoriete Piceno Wijnen kan laten bezorgen in je vakantiewoning in deze regio? Hoe fijn is het als bij aankomst  je favoriete Piceno Wijnen klaar staan? Meer weten? Neem even contact met ons op en we gaan voor je aan de slag! Whatsapp: +39.339.150.2042 of info@picenowijnwijn.nl
https://ricette.giallozafferano.it/Spaghetti-Cacio-e-Pepe.html

Spaghetti Cacio e Pepe

 
Naast de Pasta Carbonara, Pasta Amatriciana, is Spaghetti Cacio e Pepe een symbool van de Italiaanse keuken. Het gerecht heeft maar weinig Ingrediënten maar is zeker niet heel eenvoudig om goed te maken. Het geheim is de juiste combinatie van water en de Pecorino kaas om een ​​saus zonder klontjes te verkrijgen. Volg dit recept en maak een perfecte Spaghetti Cacio e Pepe! 

Ingrediënten:
  • 320 gram Spaghetti
  • 200 gram Pecorino Romano (medium belegen)
  • zwarte peperkorrels naar smaak
  • zout naar smaak
Begin met de 200 gr Pecorino te raspen. Breng dan water in een pan aan de kook (gebruik ongeveer de helft van wat je normaal zou nemen om de spaghetti te koken) en voeg zout naar smaak toe. Als het water kookt, doe dan de spaghetti erin en kook al dente.

Leg ondertussen de hele peperkorrels op een snijplank stamp ze fijn met een vleesstamper of maal ze in een molen. Op deze manier komt de scherpe geur van peper vrij. Neem een pan en voeg de helft van de gemalen peper toe. Rooster het op laag vuur, al roerend met een houten lepel. Voeg dan enkele lepels water uit de pan met de spaghetti toe. Giet de spaghetti vervolgens af als deze al-dente zijn (houd het kookvocht apart) en voeg ze toe in de pan met de geroosterde peper. Beweeg de spaghetti continu met een keukentang om het te laten "ademen" en voeg indien nodig enkele lepels kookwater toe. Zorg dat de pasta gaar is voordat je met de Pecorino saus gaat beginnen. 

Doe de helft van de geraspte Pecorino kaas in een kom en voeg wat van het pasta kookwater toe. Roer met een garde krachtig door elkaar en voeg indien nodig meer water toe. Voeg vervolgens de resterende hoeveelheid Pecorino toe (houd een beetje apart om later de spaghetti op smaak te brengen). Zorg dat je een mooie egale saus maakt zonder klontjes. Zet het vuur van de pan met de spaghetti nu uit en giet de Pecorino saus er over heen. Roer continu door de spaghetti, en voeg nu ook de Pecorino toe die je apart had gehouden en breng op smaak met de resterende peper. Serveer de pasta gelijk!

 Buon Appetito! En vergeet natuurlijk niet je favoriete Pecorino Wijn erbij te schenken!
Jouw favoriete wijn niet gevonden?
We hebben veel wijnen uit de regio die we wel kunnen leveren maar niet in onze wijnwebwinkel kunnen presenteren..Heb jij een wijn uit de regio die je graag zou willen bestellen, laat het ons weten. Wij rijden zo bij ze langs en leveren met de volgende zending! Whatsapp: +39.339.150.2042 of info@picenowijnwijn.nl
WOENSDAG 21 juli a.s. is de uiterste besteldatum voor de volgende zending.
De wijnen worden in de week van 2 augustus bij je thuisbezorgd. Mocht deze week niet uitkomen voor bezorging, laat het ons weten in het commentaarveld bij de bestelling dan houden we je zending vast voor bijvoorbeeld de week erna.

 
Heb je verder nog vragen?
Heb je vragen over wijnen, wijnadvies of ben je in de buurt en wil je een wijnproeverij? Stuur ons je bericht en we reageren direct! Of heb je hulp nodig met je bestelling?  Stuur ons wat je wilt bestellen met je adresgegevens en wij regelen het voor je. Ons telefoonnummer is: +39.339.150.2042
De Cantina's
 
Hieronder het nieuwe overzicht van de Cantina's die op dit moment beschikbaar zijn in onze webwinkel www.picenowijnen.nl. Is jouw favoriete wijn of cantina hier niet bij, probeer eerst de 'ZOEK' functie. Staat hij er alsnog niet bij, laat het ons weten. We zullen ze direct bezoeken en voegen hem graag aan onze webwinkel toe. Is dat niet mogelijk dan kunnen we altijd nog de wijnen direct leveren. 
Facebook
Webshop
Instagram
Email
Copyright © *2020* Piceno Wijnen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp