Copy
Nieuwsbrief van Scouting Sint Jorisgroep 5
#37 - Zomerkamp editie

Zomerkampverhalen!

Inmiddels is het nieuwe scoutingseizoen in volle gang en lopen de nieuwe aanmeldingen bij alle speltakken binnen! Vele vriendjes en vriendinnetjes zijn al komen kijken, en het is weer erg gezellig. Zo is er zelfs wachtlijst ontstaan bij de scouts.

Jubileum
Oktober staat bij Scouting Sint Jorisgroep 5 in het teken van een groot feestje! Onze scoutinggroep was gisteren jarig (3 oktober) en zijn we 90 jaar geworden! Dat vieren we aankomende zaterdag met een jubileumdag bij de Uithof met onze leden. We organiseren een week later de open dag voor buitenstaanders en een reünie voor oudleden. Één groot feest!

Zomerkamp
Ondanks dat het nieuwe seizoen al spetterend van start is gegaan, willen we graag nog al onze zomerkamp verhalen aan jullie vertellen! In deze nieuwsbrief kun je deze enthousiaste verhalen lezen.

Nieuwe look nieuwsbrief
Een nieuwe look! Voortaan stuurt Scouting Sint Jorisgroep 5 haar nieuwsbrieven direct naar alle ontvangers. We hebben de look & feel in een nieuw jasje gegoten. Hopelijk vinden jullie hem leuk.


Veel leesplezier!
De Nieuwsbrief commissie.

Op de agenda

 
Jubileumdag
12:30u - 16:00u
De Uithof

Alle Speltakken

Open Dag
12:00u-15:00u Groepshuis

Alle Speltakken

Reünie
15:00u - 17:00u

Oudleden 18+
 
In deze nieuwsbrief
Zomerkamp BeversZomerkamp Welpen | Zomerkamp ScoutsZomerkamp ExplorersJubileumviering 90 jaar! | Agenda | Leden aantallen | LeidingteamsWist je dat?

Klik op één van bovenstaande onderwerpen om snel te navigeren.
Leden aantallen

In onze nieuwsbrief vertellen we jullie altijd wat de ledenaantallen zijn. Op dit momentent is de stand per 29 augustus 2016. Deze aantallen zijn exclusief de kijkers die zich nog niet ingeschreven hebben.
 
Speltak Jongens Meisjes Wachtlijst?
Bevers 6 4 Nee
Welpen Bandarloghorde 7 4 Nee
Welpen Bagheerahorde 8 1 Nee
Scouts 18 11 Ja
Explorers 3 0 Nee
Roverscouts 2 0 Nee
Totaal 44 20  

Het bovenstaande overzicht betekend dat we 64 ingeschreven jeugdleden hebben. En we willen graag groeien!
Leidingteams

Op dit moment bestaan de huidige leidingteams uit de onderstaande personen. Hier staan ook de explorers vernoemd die de leidingteams helpen als leiding.
 
Bevers Welpen
Ochtend
Welpen
Middag
Scouts
Marcel
Berber
Nick
Richard
Stanley
Anneleen
Koos
Jurre
Anneleen
Laura
Chriss
Stanley
 
Explorers Roverscouts Onder-
steuning
Bestuur
Robert
Roan
Nina
- Elvira
Edith
Ton
Rijna
Arne

We zijn nog op zoek naar mensen die één van onze teams wil versterken! Op die manier kunnen we qua ledenaantallen groeien! Klik hier voor vacatures.


Beverkamp

"De Bevers in het Dino Onderzoekscentrum"

 
De Bevers verzamelden in het Dino Onderzoekscentrum waar de Dino-onderzoekers de Bevers welkom heetten. Omdat we snel weg moesten gingen we in het park picknicken. Na de picknick gingen we op speurtocht en leerden we allemaal soorten Dino’s kennen. De Bevers kregen onderweg ook allemaal een button.

Na een lange tocht door park, bos en langs de duinen kwamen we aan bij het strand van Kijkduin. Hier hadden de onderzoekers een echt dinosaurus skelet gevonden. Maar deze lag nog helemaal onder het zand. De Bevers moesten dus helpen om het skelet op te graven. Dit lukte voor een groot deel en met de gevonden botten hebben we geprobeerd het skelet volledig te maken, maar of dit nu echt gelukt was ?  
 


Welpenkamp

"Het geheim van de Cryptex"

 
Een koning die niet tegen geheimen kan en een plaaggeest die een geheim in een cryptex verstopt. Gelukkig had de plaaggeest een puzzel gemaakt om zo achter de code van de cryptex te komen. Maar een flinke storm met veel wind strooide roet in het eten. De koning was vergeten het raam te sluiten en je raadt het al: alle puzzelstukjes waaiden weg. De welpen van de Bagheera- en Bandarloghorde kregen een opdracht. Of ze wilden helpen zoeken naar de puzzelstukjes en om te helpen de puzzel in elkaar te zetten. Een pittige klus: elke dag vonden we wel een beetje en samen legden we zo snel mogelijk de stukjes. De oplossing kwam steeds dichterbij...
 


Op 8 oktober organiseren we een Jubileumdag voor onze (jeugd)leden in het teken van ons 90 jarig bestaand in de Uithof. Bekijk via onderstaande link alle informatie

http://www.sintjorisgroep5.nl/jubileum2016/jubileumdag


Scoutskamp

"Avonturen in Baarn"

 
Zaterdag 9 juli was het zo ver! Het zomerkamp van de Scouts kon gaan beginnen. Alle scouts verzamelde zich op het groepshuis met hun bagage en fiets en vertrokken richting Baarn. Een kampterrein die nog onbekend was bij de leiding, maar een hele mooie en bosrijke omgeving.

Aangekomen op het terrein moest natuurlijk de vrachtwagen worden uitgeladen. Alle spullen werden naar ons kampeerveldje gebracht, wat toch best een stuk lopen is. Na een lunch, kozen de vier patrouilles elk een hoek om het kampement voor een week op te bouwen. Een tent en een gepionierde keuken werd het verblijf voor een week!
 


Explorerkamp

"Gezellig kamp in Dwingeloo"

 
17 juli was het zover, het explorerkamp kon beginnen. Al om negen uur stonden de explo’s: Jurre, Pieter, Bas, Nick en David klaar voor het kamp samen met de begeleiding, Rat, en Marcel. Nog even wachten tot iedereen er is, inladen, snel je ouders gedag zeggen. En gaan!

Dit jaar gingen de explorers naar kampterrein Dwingeloo, bij het gelijknamige dorp in Drenthe. Na twee uur rijden kwamen we aan op het kampterrein. En begonnen we met ons kampement op bouwen. Toen alle tenten stonden en we onze keuken hadden opgezet, twee luifels met twee banken eronder.

Kon er begonnen worden met het avondeten. Zoals bij het warme weer hoort hadden we een barbecue.

 
 

Wist je dat...?

  • ...We een nieuwe layout hebben voor onze nieuwsbrief?
  • ...We erg benieuwd zijn wat jullie hiervan vinden!
  • ...Alle speltakken een super leuk kamp hebben gehad!
  • ...De kinderen nog steeds over het kamp praten?
  • ...De leiding ook weer heeft genoten van een fantastisch kamp?
  • ...Scouting Sint Jorisgroep 5 op 3 oktober 90 jaar bestaat!
  • ...Het daarom in oktober een feestmaand is met een jubileumdag, opendag en reünie?
  • ...We iedereen een uitnodiging hebben gestuurd voor onze jubileumdag en bijna iedereen mee gaat?
Hier vind je ons!
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2016 Scouting Sint Jorisgroep 5, Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze e-mails omdat:
De nieuwsbrief wordt elke twee maanden gemaild naar onze ouders, verzorgers, (oud-)leden en andere geïnteresseerden in Scouting Sint Jorisgroep 5. U bent daar één van.

Onze gegevens:
Scouting Sint Jorisgroep 5
Brugsestraat 49
Den Haag, Zh 2587 XR
Netherlands

Add us to your address book


Email Marketing Powered by Mailchimp
Jouw gegevens
Laura Noordijk
xje_lauwientjuh_xje@hotmail.com

Gegevens aanpassen | Inschrijven | Uitschrijven

Sint Jorisgroep 5 Nieuwsbrief
Verstuurd op: 04/10/16 

Poll
Geef deze nieuwsbrief een cijfer!

lowest 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   highest
Sorry, voting is closed.


Lezers
We hebben 134 enthousiaste nieuwsbrief lezers!
Nieuwsbrief delen!
Delen
Tweeten
Mailen