Copy
Nieuwsbrief van Scouting Sint Jorisgroep 5
#45 - Maart & April

Drukke maanden, volle agenda!

Het was weer een drukte in de afgelopen twee maanden bij Sint Jorisgroep 5. Eind februari zijn we gestart met de verbouwing van onze toilettengroep. Alles is gebruiksklaar, en er moeten nog kleine puntjes op de i worden gezet. Hebben jullie de mooie nieuwe toiletten al gezien?

Naast de drukte van de verbouwing, zijn we (nu ook nog steeds) met de laatste voorbereidingen voor Koningsdag bezig. Koningsdag is een belangrijke dag voor onze scoutinggroep, aangezien de opbrengst hiervan direct naar onze Scoutinggroep gaat en de grootste inkomstenbron is naast onze contributies. Zonder deze feestelijke dag, zouden we het financieel lastig hebben als Scouting vereniging.

In de komende twee maanden blijven we ook niet stil zitten. De zomerkampen komen er dan weer aan en daar moet ook het nodige voor gebeuren qua voorbereiding. We zitten als vrijwilligers dus nooit stil en besteden naast ons werk en andere bezigheden veel tijd aan onze hobby om dit voor elkaar te krijgen!

Natuurlijk vertellen we in deze nieuwsbrief ook enthousiaste verhalen van de diverse speltakken. Dus lees snel verder!

Veel leesplezier!
De Nieuwsbrief redactie

In deze nieuwsbrief
Agenda | Leden aantallen | Leidingteams | BeversnieuwsWelpennieuws Bandarloghorde | Koningsdag |  Scoutsnieuws | Wist je dat? |

Klik op één van bovenstaande onderwerpen om snel te navigeren.
Jeugdleden aantallen

In onze nieuwsbrief vertellen we jullie altijd wat de ledenaantallen zijn. Op dit moment is de jeugdleden stand per 1 maart 2018. Deze aantallen zijn exclusief de kijkers die zich nog niet ingeschreven hebben.
 
Speltak Jongens Meisjes Wachtlijst?
Bevers 7 2 Nee
Welpen Bandarloghorde 9 7 Ja
Welpen Bagheerahorde 3 3 Nee
Scouts 15 9 Nee
Explorers 8 3 Nee
Roverscouts 3 0 Nee
Totaal 45 24  
 
Het bovenstaande overzicht betekend dat we 69 ingeschreven jeugdleden hebben en (maar) 13 leidinggevenden. En we willen graag verder groeien, dus kom erbij!
Leidingteams

Op dit moment bestaan de huidige leidingteams uit de onderstaande personen. Hier staan ook de explorers vernoemd die de teams ondersteunen als leiding.
 
Bevers Welpen
Ochtend
Welpen
Middag
Scouts
Marcel
Albert
Richard
Stanley
Anneleen
Koos
Jurre
Servane
Laura
Chriss
Stanley
Vincent
Eliza
 
Explorers Roverscouts Onder-
steuning
Bestuur
Robert
Nina
Edith Elvira
Boudewijn
Ton
Rijna
Arne

We zijn nog op zoek naar mensen die één van onze teams wil versterken! Op die manier kunnen we qua ledenaantallen groeien! Klik hier voor vacatures en ga de uitdaging aan!


 
Lopen!

Omdat het groepshuis in het teken stond van onze nieuwe toiletgroep konden de bevers begin maart niet in het groepshuis terecht. Daarom zijn we gaan Glowgolfen. Sommige bevers konden dit best, en andere bevers waren snel afgeleid om tegen het balletje aan te moeten slaan. Uiteindelijk hebben we het alle 18 holes gedaan en Jackie en Albert waren het beste. Naast het glowgolf mochten we ook nog het spiegeldoolhof in. In het begin was dit erg leuk en wat een lange gangen waren er allemaal. Maar na een tijdje niet zo snel de uitgang te kunnen vinden werd het toch wel een beetje eng. Tot slot hebben we ook nog het computeradventure gespeeld. En dit was even lekker rennen en op knoppen drukken.


De hierop volgende 2 weken stonden in het teken van de Teddyberentocht. Sterre had ons een brief gestuurd waarin ze vertelde dat ze een Teddybeer had gekregen van Professor Plof en Rozemarijn. Ze vroeg ook of de bevers knuffels hadden en we mochten bij de bewoners van Hotsjietonia allemaal spelletjes doen wat een beetje met knuffels te maken had.

Zo hebben we slaaptikkertje gedaan. En het slaapspel. De bevers moesten een minuut lang zogenaamd slapen en dan wakker worden. De bever die het dichtst bij de minuut wakker werd had gewonnen. Ook hebben we het spel Ratten en Raven gespeeld. Er was een groep ratten en een groep raven, en deze moesten elkaar om de beurt tikken.

Aan het einde kregen we alleen bericht van Sterre Stroom dat ze haar Teddybeer kwijt was en of wij wilden komen helpen. Dit zou dan de week erna gebeuren bij een andere scoutinggroep, want hier had Sterre het laatst haar Teddybeer gezien.

De week erop was dan de echte Teddyberentocht, en wat was het koud. Brrrrr. Het was wel 5 graden onder Nul en de wind maakte het er niet beter op. Maar de bevers zijn stoere meiden en jongens en trotseerden zonder mopperen de kou. Sterre en Professor Plof kwamen de bevers begroeten en Sterre had nog steeds haar Teddybeer niet gevonden. De bevers gingen op speurtocht en kwamen langs professor Plof die het spel dansende rozijnen met de bevers speelde, verder kwamen de bevers langs Bas Bos en nog langs andere figuren maar niemand had de teddybeer van Sterre gevonden. Terug op het groepshuis lekker warme chocolademelk. Maar nog steeds geen Teddybeer. We gingen maar eerst proberen om een spelletje vlaggenroof te spelen en vonen hierbij gelukkig de Teddybeer van Sterre Stroom. Sterre was erg blij en bedankte de bevers met een echte Teddyberentocht-badge.

 

Met de Pasen gingen we onze eigen paastakken maken. Eerst naar het bos om een geschikte tak te vinden en onderweg zei Albert dat hij oortjes heen en weer had zien vliegen ? Er bleek uiteindelijk een Paashaas aan het werk geweest te zijn die overal chocolade paaseitjes had verstopt. Toen we geen ei meer konden vinden zijn we terug naar het groepshuis gegaan waar we aan de slag zijn gegaan met onze paastakken. Eitjes en linten erin en nog wat andere leuke versieringen. Een mooi aankleding voor thuis tijdens de Pasen.

Na de Pasen was het tijd voor de Duinenmars. De bevers liepen de 5 kilometer en samen met een aantal ouders hebben we het gelukkig gered. Aan het einde kregen we als beloning een suikerspin en natuurlijk een echt medaille, of een nummer voor de bevers die al voor de 2e of 3e keer liepen.


De laatste opkomst voordat Koningsdag weer aanbreekt hebben we ons bezig gehouden met hoe een kompas werkt. We gingen op pad volgens de 4 winstreken. Weten we ze nog ?

Noord, Oost, Zuid en West. Als we een N tegen kwamen op de straat moesten we rechtdoor, als we een O tegenkwamen moesten we naar het oosten, dus naar rechts. Via de wijk en het bos kwmaen we uiteindelijk terecht in de speeltuin in het Westbroekpark. Na hier een lekker tijdje gespeeld te hebben was het weer tijd om terug naar het groepshuis te gaan. Hier aangekomen stonden de meeste papa’s en mama’s al te wachten. Dus konden de bevers snel naar huis.

Nog 2 maanden te gaan waaronder de altijd spannende Bever Doe Dag en natuurlijk ons afsluitende weekend wat we gaan houden in de Eendenkooi in het Zuiderpark.

En ik weet dat deze maanden heel erg leuk gaan worden. Dus tot dan……

Heel veel Bevergroetjes,

Kalingio 
De Bandarloghorde welpen trokken er op uit

Glow in the Dark piraten onder water?

Wat gaat de tijd weer snel en wat hebben we samen weer veel beleefd. Een avontuur door de bril van de welpen. Zo ontmoetten we elkaar in het vreemde licht van een onderwater piratengebied? Of was het gewoon een glow in the dark feestje? Dat maakte de welpen niet veel uit. Er was een schat. Best gek want deze was niet eens verstopt! Maar niets ontgaat onze welpen natuurlijk.


Witte Wieven, Jonkvrouwen en Ridders

We hebben ons eerste weekend alweer gehad. Het was een kleine voorbereiding op het zomerkamp. Iedereen is begonnen met een geheime boek. Hierin wordt alle informatie verzameld die nodig zijn om achter het geheim van de Witte Wieven te komen. Zij wonen in de omgeving van onze zomerkamplocatie. Maar zoals gezegd het is een geheime voorbereiding. Naast leren vliegen en een heksensteen maken was er ook een ontmoeting met een paar ridders en jonkvrouwen.


 

Wie was nou De Mol?

Er lag mol-geld door het groepshuis en er waren vrijstellingen gestolen. Gelukkig waren de daders die dan weer verloren. Maar wie zat hier achter? Door samen te werken kon veel geld verdiend worden. Niemand kon afvallen want de welpen hadden alle vrijstellingen al gevonden. Toch was het spannend. We weten het nog steeds niet zeker maar we denken dat de Witte Wieven hier ook achter zaten. We gaan dit nog wel navragen als we op zomerkamp zijn.

 Duinenmars over het strand

Ook dit jaar deden de welpen weer mee aan de Duinenmars. Het was erg leuk en gezellig. Ze hebben het allemaal gehaald. Ondanks alle spannende dingen en levende dingen die waren aangespoeld op het strand. Als welp moet je altijd op alles voorbereid zijn!!

 

Twee kanjers: Joaquin en Yop

Het is vast al opgevallen maar we hebben twee tijdelijke kanjers in ons leidingteam. Joaquin en Yop lopen hun maatschappelijke stage bij ons. Wat een kanjers! We hopen dat jullie ook na de stage nog eens terug komen! Maar voor nu alvast bedankt!

 

Op naar Koningsdag en het Zomerkamp!

De weken vliegen voorbij. Koningsdag volgt al snel en de zomer ook. Wij verheugen ons al op het zomerkamp maar gelukkig komen er eerst nog een paar leuke opkomsten.

Wij hebben er weer veel zien: dus allemaal tot snel!

Scoutinggroeten,

Bandarlogleidingteam
(Stanley, Richard en Anneleen)

Ben jij er morgen bij!?!


Morgen is het zo ver! Dan is het Koningsdag. Kom allemaal naar het Belgischeplein in Scheveningen, want daar moet je zijn! We verkopen vele hapjes en drankjes, speel met met het rad van avontuur of kom spelletjes spelen op ons kinderplein!

Tot morgen!
 
---
Baristakoffie - Bloemetjesmarkt
Bobsleebaan - Clownsexpress
Diverse broodjes - DJ Bas - IJs
Kids-zone - Kop van Jut
Lichtjesspel - Mega Twister
Oud Hollandse spelletjes
Pannenkoeken - Photobooth - Saté
Schminken - Smoothies & fruit
Springkussens - Stormbaan
Suikerspin - Taarten

---


Bereiden zich voor op de RSW!
Bowlen
Wegens de verbouwing in ons groepshuis konden we helaas niet naar binnen. Daarom bedacht de leiding een leuk uitje. We gingen namelijk met zijn allen bowlen. Omdat we twee uur de tijd hadden, konden we zelfs 2 potjes spelen! En voor ons is iedereen een winnaar want het ging vooral om de plezier!
 


 
A-frame lopen
Later in maart zijn we samen met de Welpen van de Bagheerahorde naar de Duinen geweest. Elke patrouille kreeg die pionierpalen, touwen en spelmateriaal mee. Aangekomen in de duinen moest elke patrouille een A pionieren. Daarna moesten we de A rechtop laten staan, met iemand erop en proberen te lopen. Dit is toch best moeilijk! We hebben daarna nog enkele balspellen gespeeld.
  
Duinenmars
Tijdens de Duinenmars liepen de scouts de 10 km. Bepakt met iets lekkers te eten en drinken voor onderweg, liepen de scouts per patrouille de Duinenmars. Ondertussen zette de leiding zich in om zo veel mogelijk suikerspinnen te verkopen of te helpen op het evenementen terrein van de Duinenmars. Na de Duinenmars mochten de kinderen die het leuk vonden nog naar het groepshuis. Daar waren Chris en Vincent die de scouts nog een laatste uitleg gaven over het opzetten van een tent. Dit wegens de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) de week erna.

RSW
In april was het dan zo ver! De Regionale Scouting Wedstrijden. Maar liefst vier patrouilles deden mee met de RSW en vermaakte zich goed. De patrouilles gingen aan de slag om zelf hun tent op te zetten en een keukenluifel, liepen een hike, kookte een driegangendiner, speelde mee met spellen, zongen liedjes bij het kampvuur en braken op zondag het kampement weer af. Dit allemaal onder het toeziend oog van de jury die voor diverse onderdelen punten uitdeelde.
 Aan het einde van de RSW leverde we de wisselbeker die we vorige jaar wonnen weer in bij de organisatie.

Onze patrouilles werden: Arenden: 17e, Reigers: 24e, Bevers: 6e en de Bevers2: 16e. Een prestatie waar de leiding super trots op is en een goede les voor het zomerkamp zodat we weten waar we nog als leiding aandacht aan moeten besteden.

De leiding wist het 2e jaar op rij de eer voor "beste/gezelligste subkamp" in de wacht te slepen!

Meer foto's van de RSW vind je hier!

Komende weken
In de komende weken zal voor de leiding het voorbereiden van zomerkamp op de planning staan. Daarvoor zullen we ook nog met de scouts oefenen aan technieken. Ook gaan we voor de zomer nog een keertje kamperen en worden de regionale kookwedstrijden georganiseerd.

Op naar de zomer!

Scoutinggroetjes,
Chris, Stanley, Vincent, Eliza en Laura!
 

Wist je dat...?

  • ...De toiletverbouwing bijna afgerond is?
  • ...We wel een beetje moeten wennen aan de nieuwe kleurtjes in de lokalen?
  • ...We snel alle kampherinneringen en andere versieringen op de muren gaan terug hangen?
  • ...We iedereen willen bedanken die ons kwamen helpen op NL Doet?
  • ...Het morgen één van de gezelligste dagen van het jaar is?
  • ...Er nog steeds nieuwe kijkers bij komen?
  • ...Het bestuur met succes de bestuurstraining heeft afgerond?
Hier vind je ons!
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
Website
Email
Copyright © 2018 Scouting Sint Jorisgroep 5, Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze e-mails omdat:
De nieuwsbrief wordt elke twee maanden gemaild naar onze ouders, verzorgers, (oud-)leden en andere geïnteresseerden in Scouting Sint Jorisgroep 5. U bent daar één van.

Onze gegevens:
Scouting Sint Jorisgroep 5
Brugsestraat 49
Den Haag, Zh 2587 XR
Netherlands

Add us to your address book


Email Marketing Powered by Mailchimp
Jouw gegevens
<<Voornaam>> <<Achternaam>>
<<Email Adres>>

Gegevens aanpassen | Inschrijven | Uitschrijven

Sint Jorisgroep 5 Nieuwsbrief
Verstuurd op: 26/04/18 

Poll
Geef deze nieuwsbrief een cijfer!

lowest 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   highest
Sorry, voting is closed.


Lezers
We hebben 133 enthousiaste nieuwsbrief lezers!
Nieuwsbrief delen!
Delen
Tweeten
Mailen