Copy
Nieuwsbrief van Scouting Sint Jorisgroep 5
#51 - Maart & April 2019

De zomer staat voor de deur! Ben jij klaar voor het zomerkamp?

Waar de Bevers al op kamp zijn geweest voor een weekend (2 weken geleden), gaan de Scouts en Explorers vandaag op kamp! Voor beide Welpen speltakken, duurt het nog tot het einde van de vakantie, want die gaan in de laatste week op kamp.

Maar waarom is een scoutingkamp zo leuk!?! ⛺

 1. Het is super gezellig!
 2. Je leert allemaal nieuwe dingen
 3. We worden nog betere vrienden
 4. Je maakt herinneringen voor het leven
 5. Het is goed voor je zelfvertrouwen en de zelfstandigheid
 6. Je bent omgeven in de natuur
 7. Je bent lekker actief bezig
Oftewel: Het zomerkamp bij scouting wil je natuurlijk niet missen!

Wil je weten wanneer alle speltakken op kamp gaan? Kijk dan in de kalender van deze nieuwsbrief. Hou onze Facebook pagina in de gaten om te zien naar welk adres je een kaartje kunt sturen! 📬

Een hele fijne vakantie gewenst voor iedereen! 👋 Na de zomer sturen we een leuke nieuwsbrief editie met alle zomerkamp verhalen!

Veel leesplezier!
De Nieuwsbrief redactie

6 & 7 JULI

Beverkamp


20 T/M 27 JULI

Scoutskamp


20 JULI T/M 03 AUG

Explorerkamp


24 T/M 31 AUGUSTUS 

Welpenkamp
=> Bandarloghorde
=> Bagheerahorde

06 & 07 SEPTEMBER

Geen opkomsten


13 & 14 SEPTEMBER

1e opkomsten na de zomervakantie


Mis je iets?

Kijk voor onze volledige kalender ook eens op onze website!

Dit lees je in deze nieuwsbrief

 
(Klik op één van bovenstaande onderwerpen om snel te navigeren.)

Jeugdleden aantallen


Op dit moment is de jeugdleden stand per 12 juli 2019. Deze aantallen zijn exclusief de kijkers die zich nog niet ingeschreven hebben.
 
 
Speltak Jongens Meisjes Totaal Wachtlijst?
Bevers 9 1 10 Nee
Welpen Bandarloghorde (ochtend) 13 9 22 Nee
Welpen Bagheerahorde (middag) 12 4 16 Nee
Scouts 19 12 31 Ja
Explorers 4 2 6 Nee
Roverscouts 4 0 4 Nee
Totaal 61 29 89  

Ledenaantal totaal

 
Jeugdleden 89
Leidinggevende 14
Bestuur (vereniging + stichting) 5
Ondersteuningsteam 4
Vrienden van Joris 6
Totaal 118

Leidingteams


Op dit moment bestaan de huidige leidingteams uit de onderstaande personen. Hier staan ook de explorers vernoemd die de teams ondersteunen als leiding. Klik hier voor een smoelenboek op onze website met foto's.
 
Bevers Welpen Ochtend Welpen Middag Scouts
Marcel
Patricia
Albert
(Explorer)
Stanley
Richard
Anneleen
Vincent
Koos
Marissa

Albert (Explorer)
Micha
Laura
Eliza
Jurre
 
Explorers Roverscouts Ondersteuningsteam Groepsbestuur
Nina
Alex
Edith Chris
Elvira

Arne
Boudewijn
Michel
Erik-Jan
Ton
Rijna
Dorine
 
Stichtingsbestuur
Leendert
Wupke
Nieuws uit het bestuur!
 
April en mei zijn stuk voor onze scouts! nou ga er maar aanstaan als bestuurslid. Eerst kon ik niks bedenken, maar dat kan natuurlijk best de leeftijd zijn. Want er is natuurlijk, zoals het hoort bij de scouting, een heleboel gebeurd. 

Er waren de Duinenmarsen, waar we met zijn allen wandelden en suikerspinden. Er was weer een heel toffe Koningsdag, waar ik vanuit de achterkant van de tombola tent de mensen langs zag gaan en komen, al lootjes kopend en plezier makend om die ene leuke prijs die ze altijd al wilden hebben. Echt leuk was het dat de hoofdprijs er dit keer tijdens de loting uitging en niet later opgehaald hoefde te worden. Het was prachtig de blije verbazing op het gezicht van de gelukkige winnaar te zien en van de uitdeler van deze prijs: onze fantastische tombola-ster Rianda. 

Het was vooral mooi om te zien hoe goed iedereen samenwerkte bij het opbouwen en afbreken van het Belgisch Plein. De huizen lieten we staan, maar wat een inzet. Ik ben trots op al onze vrijwilligers die weer van ’s-ochtends 7 tot ’s-avonds 10 aan een stuk in de weer waren. Ik verdenk sommigen ervan al eerder begonnen te zijn, maar dat weet ik niet zeker.

En dan was er nog de doe-mee-dag van de Bevers. Geïnteresseerde kinderen van 4 tot 6 jaar uit de omgeving konden met hun ouders komen kijken (en meedoen, de ouders niet natuurlijk) Ze konden met eigen ogen zien hoeveel plezier je op de beveropkomsten kunt beleven. Onder de altijd enthousiaste leiding van Patricia en Marcel en met de acteerbijdragen van onder anderen stamlid Jurre als de gekke professor werd er een leuk en spannend spel gespeeld. Albert was natuurlijk ook weer van de partij. Er is natuurlijk nog veel meer voorgevallen, maar ja: dat komt wel een andere keer!

Namens het bestuur, Dorine Timmerman
 

Zomerse en regionale activiteiten bij de Bevers

Op 4 mei...
zijn we met de bevers glow in the dark gaan golfen. We hadden 2 groepjes gemaakt. Verder zijn we ook nog in het spiegeldoolhof geweest en hebben we een ruimtespelletje gedaan waarbij we ook weer in groepjes verdeeld waren groen strijde tegen rood en moesten door middel van op knoppen drukken hun tegenstander uitschakelen. Wie dit het snelste deed had gewonnen. Het was een hele gezellige ochtend.

 
Op 11 mei...
hadden we bever doe mee dag. Iedere bever mocht een vriendje meenemen om te kijken wat we zoal bij de bevers doen. Ook waren er figuren van hotsjietonia bij zoals, Bas Bos, Rozemarijn, Rebel, Stanley Stekker en Professor Plof. Ieder figuur uit hotsjietonia had een eigen spelletje bedacht. Zo kon je bij Bas bos bomen tikkertje spelen, bij Rozemarijn kon je een spelletje doen met een gekleurd doek waarbij je een bal op het doek moest proberen te houden, bij Rebel kon je memorie spelen, bij Stanley Stekker kon je stekker tikkertje doen en bij Professor Plof kon je een lekker broodje bakken. Het was een leuke ochtend waarbij er veel spelletjes aan bod kwamen.


 
Op 18 mei...
hadden de bevers en de ochtendwelpen een gezamenlijke opkomst. We hebben levend stratego gespeeld En met een grote groep is het natuurlijk extra leuk om een spelletje leeuwen van Vlaanderen te spelen. Dit is een spel waarbij er een iemand in het midden staat en alle andere kinderen aan een kant van het veld en ze heen en weer moeten rennen zonder opgetild moeten worden door de middelste. Ben je opgetild dan mag je meehelpen de andere kinderen op te tillen totdat er 1 winnaar overblijft. Het was een drukke maar zeer gezellige ochtend.

 


Op 25 mei...
hebben we een regenboogspel gespeeld. De bevers werden in 3 groepjes verdeeld en moesten op zoek naar gekleurde kaartjes met een code. Welk groepjes als eerste de code had ontcijferd had gewonnen. Ook zijn we nog even lekker de speeltuin in geweest. Het was een vrolijke ochtend.

 

Op 1 juni...
was het heel erg warm dus hebben we besloten waterspelletjes te gaan doen. Zo was er een hoed gevuld met water waar je stokjes uit kon trekken en als je aan het verkeerde stokje trok liep de hoed leeg over je hoofd. Ook hadden we een overgooi spel met waterballonnen en een estafette wie het meeste water van de ene emmer naar de andere emmer kon brengen met een bekertje. We eindigde de ochtend met een waterpistolengevecht. Zo waren de bevers toch weer ff heerlijk afgekoeld.

 
Op 8 juni...
hadden we een opkomst in het thema van robots. Zo moesten de bevers zoeken naar onderdelen van robots. De onderdelen werden in een bak gedaan waarna ze uitgezocht moesten worden. Eenmaal uitgezocht moesten de bevers dobbelen om hun eigen onderdelen van de robot bij elkaar te krijgen. Zo konden ze hun eigen robot in elkaar puzzelen. Het was een leuke en leerzame ochtend.

  


Op 15 juni...
hadden de bevers bever doe dag. Dit was een ochtend waarbij de bevers van verschillende scoutinggroepen uit Den Haag bij elkaar kwamen voor een gezellige ochtend in het thema van robots. Er waren vele verschillende spelletjes waarbij je onderdelen van robots kon krijgen. Zo waren er waterspelletjes, tik spelletjes en yogaspelletjes en ook kon je marshmallows roosteren. Op het einde werden alle onderdelen bij elkaar verzameld en was er een echte werkende robot die kon dansen en gekke geluidjes kon maken.

 
Op 22 juni...
hebben de bevers besloten om te helpen op een hele leuke school in Scheveningen. Op deze school hebben ze dieren en een heel groot schoolplein. Zo werden er papiertjes geraapt, maar ook onkruid weggehaald en dieren verzorgd. Het was een drukke ochtend maar wel weer heel erg gezellig waarbij de bevers heel goed hebben samengewerkt.

 
Op 29 juni...
was het heerlijk zomers weer dus zijn we naar het strand gegaan. Dit deden we door een speurtocht te lopen met alle windrichtingen. We konden heerlijk plonzen in de zee en zandkastelen bouwen. Zo konden we even heerlijk uitwaaien en lekker afkoelen.

 

Bandarloghorde: Trots op onze welpen!

Het eind van het jaar is het eigenlijk altijd een beetje hectisch in de wereld van de scouting. Zo ook bij de welpen uiteraard. Naast alle gebroken weekenden met de feestdagen, de schoolvakanties en andere bijzondere en leuke dingen die bij deze periode horen. Denk maar eens aan het voorbereiden van het zomerkamp.

Madurodam

De Welpen hielpen samen met andere welpengroepen uit de regio mee bij kinderdodenherdenking. Ze vormden een mooie herkenbare ring tussen de kinderen en de volwassenen en legden bloemen bij het nationale monument. Het maakte veel indruk. Sommigen kregen een brok in de keel. Maar het hoort er allemaal bij. Wat betekent vrede en vrijheid voor jou?

Als dank voor de hulp kregen de welpen dit jaar ook een uitnodiging om eens een opkomst in Madurodam te besteden. Dat aanbod namen we graag aan: de laatste opkomst van dit scoutingsseizoen gaan we de bijzonder stad bewonderen en onderzoeken.

Buiten spelen

We draaien onze handen er niet voor om; we spelen altijd wel buiten maar als het mooiere weer er aankomt is het toch anders. Spannender of uitdagender? Wat denk je van een waterzeepglijbaan in het bos? Watergevechten, zandkastelen bouwen op het strand en nog veel meer. Maar ook verkleedspelletjes, samenwerken en nog meer uitdagingen; kijk maar eens naar de foto’s; die zeggen veel meer dan dat we zo kunnen beschrijven.


   

Afscheid

Welpen worden groot en dan moet je afscheid nemen. Wij laten Lisanne, Stijn en Boaz los en overvliegen naar de Scouts. Pas na de zomervakantie natuurlijk! Want we gaan eerst nog samen op zomerkamp!


Zomerkamp

Er zijn al wat vreemde dingen gesignaleerd; iets met eieren en draken? Weet je nog? In de Eendenkooi tijdens ons weekend in het Zuiderpark? We hebben begrepen dat we daar in het zomerkamp ook nog mee te maken krijgen maar wat? Weet jij het? In ieder geval belooft het weer een mooie avontuur te worden; pret maken, jezelf zijn en leuke uitdagingen. Wij hebben er zin in; jullie ook?

Tot snel,

Scoutinggroetjes

Bandarloghorde Welpen leiding
Stanley, Richard en Anneleen


   

Doorgeefinterview - Leer onze vrijwilligers kennen!


1. Wie ben je en bij welk speltak zit je?
Ik ben Rijna van der Zwan (voor de meeste bekend als Oehoe). Ik zit in het bestuur van de Sint Jorisgroep 5 en doe het secretariaat.

2. Hoe lang zit je al op Scouting?
Ik zit al vanaf mijn zevende op Scouting, dus dit jaar zit ik 60 jaar bij Scouting.

3. Hoe ben je op Scouting gekomen?
Mijn ouders zaten vroeger ook op Scouting, bij de 'Duinwolven 93' te Scheveningen. Ik ging toen al mee in de box op zomerkampen en vond dit op mijn zevende zo leuk, dat ik naar een meisjesgroep ging: de 'Prinses Juliana'. Op mijn 15e werd ik aspirant leiding bij de 'van Laergroep', die tegenwoordig de 'Wegelaergroep' heet.

Op mijn 16e ging ik naar de 'Sint Jorisgroep 5' en werd daar leiding van de Welpen. Een aantal jaren later stapte ik over naar de Kabouters als OEHOE (alleen meisjes van 7-11 jaar). Dit heb ik lang gedaan en bedacht in 2009 dat ik de bestuursfunctie secretariaat wilde doen. Dat doe ik momenteel nog steeds.

4. Wat is je leukste Scouting herinnering?
Ik vind de zomerkampen altijd het leukste en het organiseren van grote evenementen vind ik een uitdaging.

5. Wie moet de volgende keer de vragen beantwoorden en waarom?
Ik geef graag de beurt door aan Alex Moes. Hij is vrijdagavond begeleiding bij de Explorers, en was leiding bij de kabouters in de tijd dat ik daar ook leiding was.

Wist je dat...?

 • ...We al super veel zin hebben in alle zomerkampen!?!
 • ...Na de zomervakantie er weer enkele wissels plaats vinden qua leiding?
 • ...Er Roverscouts (speltak 18+) zijn die na de zomer misschien leiding willen worden?
 • ...Vrijdag 13 en zaterdag 14 september de eerste opkomsten weer starten na een lange vakantie?
 • ...Op 28 september het overvlieg moment is? (de oudste leden van de speltakken die over gaan naar de volgende speltakken).

Hier vindt je ons online!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
LinkedIn
Website
Email
Copyright © 2019 Scouting Sint Jorisgroep 5, Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze e-mails omdat:
De nieuwsbrief wordt elke twee maanden gemaild naar onze ouders, verzorgers, (oud-)leden en andere geïnteresseerden in Scouting Sint Jorisgroep 5. U bent daar één van.

Onze gegevens:
Scouting Sint Jorisgroep 5
Brugsestraat 49
Den Haag, Zh 2587 XR
Netherlands

Add us to your address book
Jouw gegevens
<<Voornaam>> <<Achternaam>>
<<Email Adres>>

Aanpassen | Inschrijven | Uitschrijven

Sint Jorisgroep 5 Nieuwsbrief
Verstuurd op: 20/07/19 

Lezers
We hebben 140 enthousiaste nieuwsbrief lezers!

Nieuwsbrief delen!

Delen
Tweeten
Mailen
Email Marketing Powered by Mailchimp