Copy
Nieuwsbrief van Scouting Sint Jorisgroep 5
#47 - Zomerkamp 2018 Editie

We zijn weer van start!

We zijn inmiddels al weer vijf weken van start en de eerste scoutingmaand van het nieuwe seizoen is al voorbij. Wat gaat dat snel zeg!

Het is al weer super gezellig want het overvliegfeest is al geweest. Leden die de leeftijd voor het volgende speltak hebben bereikt, moesten een parcours afleggen. Aan het einde hing een bel op grote hoogte waar zij met een touw naar boven konden klimmen. Veel plezier bij jullie volgende speltak!

Na de zomervakantie is er veel veranderd binnen de leidingteams. Er zijn enkele wissels geweest,. Er zijn twee nieuwe leiding bij gekomen (welkom Patricia en Marissa!) en er zijn leidinggevenden die besloten hebben een stapje terug te doen, maar wel vrijwilliger blijven. Verderop in de nieuwsbrief lees je de nieuwe indelingen.

Een nieuw scoutingseizoen brengt ook veel nieuwe kijkers bij onze scoutinggroep, zeker veertien! Super leuk en we hopen dat onze speltakken verder kunnen groeien. 

Maar voor nu blikken we nog even terug. Namelijk naar de zomerkampen! De speltakken vertellen met alle enthousiasme hoe tof, avontuurlijk en uitdagend het zomerkamp was!

Veel leesplezier!
De Nieuwsbrief redactie

 29 SEPTEMBER

Scouting Mee Doe Dag


6 OKTOBER

Herdenking Oranje Hotel


13 OKTOBER

Baloetocht Welpen Bandarloghorde (regionaal)


13 & 14 OKTOBER

Vriendjes en vriendinnetjes weekend Welpen Bagheerahorde


Mis je iets?

Kijk voor onze volledige kalender ook eens op onze website!

In deze nieuwsbrief

 
(Klik op één van bovenstaande onderwerpen om snel te navigeren.)

Jeugdleden aantallen


Op dit moment is de jeugdleden stand per 27 september 2018. Deze aantallen zijn exclusief de kijkers die zich nog niet ingeschreven hebben.
 
 
Speltak Jongens Meisjes Totaal Wachtlijst?
Bevers 5 1 6 Nee
Welpen Bandarloghorde (ochtend) 9 8 17 Nee
Welpen Bagheerahorde (middag) 4 2 6 Nee
Scouts 19 11 30 Ja
Explorers 7 3 10 Nee
Roverscouts 5 0 5 Nee
Totaal 48 25 74  

Ledenaantal totaal

 
Jeugdleden 74
Leidinggevende 12
Bestuur & Ondersteuning 10
Totaal 96

Leidingteams


Op dit moment bestaan de huidige leidingteams uit de onderstaande personen. Hier staan ook de explorers vernoemd die de teams ondersteunen als leiding. Klik hier voor een smoelenboek op onze website met foto's.
 
Bevers Welpen Ochtend Welpen Middag Scouts
Marcel
Patricia
Albert
(Explorer)
Stanley
Richard
Anneleen
Servane
(Explorer)
Vincent
Koos
Marissa

 
Laura
Eliza
Jurre
 
Explorers Roverscouts Ondersteuningsteam Groepsbestuur
Nina Edith Chris
Elvira

Arne
Boudewijn
Ton
Rijna
Dorine
 
Stichtingsbestuur Buitengewoon Lid
Leendert
Wupke
Robert
 
 

Wij zoeken leiding & vrijwilligers!

 
Ben jij degene die één van onze leidingteams of het bestuur gaat versterken? Dan zoeken wij jou! Op die manier kunnen we qua ledenaantallen groeien! Ga met ons het avontuur en de uitdaging aan!
Bekijk onze vacatures!


 

Minions

De Bevers verzamelden op zaterdagochtend bij Kampeercentrum De Eendenkooi. Toen alle bevers aanwezig waren gingen we even de buurt verkennen en naar de speeltuin. Nadat we een tijdje in de speeltuin gespeeld hebben gingen we verder door het Zuiderpark. En om de hoek kwamen we opeens een verdrietig figuur aan.

Het bleek een Minion te zijn! De Bevers vroegen waarom de Minion zo verdrietig was. Maar de Bevers spraken de taal van de Minion niet. We besloten om de Minion mee naar De Eendenkooi te nemen en daar verder uit te vinden wat er aan de hand was.

We hebben de Minion even een plek gegeven om uit te rusten en zijn mooie Minion bekers gaan inkleuren.

Na de lunch zijn de Bevers met de Minion buiten gaan zitten om er achter te komen wat er nu precies aan de hand was. Opeens kwam er een figuur langs waar de Minion heel erg bang van werd en heel vaak Mister Boem riep. De Bevers dachten dat dit duistere figuur best wel de reden kon zijn dat de Minion zo alleen was.

De Bevers gingen achter “Mister Boem” aan en onderweg verzamelden ze gele schijven die hij achter liet en ballonnen. Nadat er een aantal schijven verzameld waren kwam Mister Boem opeens naar de Bevers toe. Hij stelde voor om samen te werken om de Minion weer terug te brengen naar zijn volk. De Bevers stemden zogenaamd in, want ze vertrouwden hem natuurlijk helemaal niet.

Terug op De Eendenkooi zei Mister Boem dat hij nog wat dingen moest regelen maar morgen terug zou komen. De Bevers gingen vervolgens een groot watergevecht houden, want het was namelijk heel erg lekker weer.

Als avondeten aten we lekkere pannenkoeken en nadat alle bedden waren opgemaakt gingen we natuurlijk een Minionfilm kijken.

De volgende ochtend zijn we eerst een Minion Stratego spel gaan spelen. Bij terugkomst vonden we een paar elektriciteitsbuizen.

Na de lunch kwam Mister Boem weer langs en zei dat we naar de spoorbaan moesten. Bij de spoorbaan zei Mister Boem dat we met de trein mee moesten. En tijdens deze tocht kwamen we een aantal aanwijzingen tegen. We moesten van de buizen en ballonnen een poort maken en de Bevers moesten hieromheen met de gele Minion-schijven gaan staan. Dit was een ritueel waarbij de Minion terug naar zijn volk kon. Maar voordat dit gebeurde wilde Mister Boem ook naar het volk toe, om alle Minions gevangen te nemen. Maar de Bevers waren voorbereid en namen Mister Boem gevangen en hypnotiseerden hem. Zodat hij niet meer gemeen was.


De Minon kon uiteindelijk terug naar zijn volk en als bedankje kreeg iedereen een badge voor op de Scoutfit van de Minion en de Bevers mochten elk een Minion-schijf houden.

Moe en voldaan gingen alle bevers met hun ouders mee naar huis. Het was een heel erg mooi, zonnig, spannend en vermoeiend weekend.

Ook namens onze Minion nog erg veel dank voor dit mooie weekend.

Met heel veel Bevergroetjes,

Patricia, Albert, Indy en Kalinigo

Alle kampfoto's Bevers


 

Witte Wieven

Alle welpen aan het verzamelen!
Heb jij ze al eens gezien? Slierten mist over de weilanden in de vroege ochtend? In Lochem en omgeving weten ze het zeker: het zijn de Witte Wieven. De Welpen van de Bandarloghorde gingen in de laatste week van de zomervakantie op zomerkamp in Lochem. Jazeker: het gebied van deze Witte Wieven.

   

Of ze bang waren? Ach welnee. De Witte Wieven zijn niet eng en juist heel lief toch? Bijna saai misschien. Maar wel spannend: bestaan ze echt? Misschien kwamen ze daar wel achter tijdens de dropping. Sommige Welpen waren er van overtuigd: ze waren te zien in het bos iets verderop. Hoe dan ook het maakte de nacht dropping in ieder geval een stuk spannender.

   

Natuurlijk begin je niet meteen aan een dropping als je op kamp gaat. Beetje verkennen, ijsje eten. Ze waren al snel gewend en thuis in het groepshuis midden in het bos.

De legende van de Witte Wieven was een mooi verhaal maar er was ook iets vreemds: de meesteres van de Wieven had geen naam. Waarom dat zo is een groot geheim. Alleen als je zelf een Wit Wief of man bent weet je hoe dit komt. Om een echt Wief te worden moest het toverboek gevuld worden met van alles wat verzameld kon worden: kennisdiploma, behendigheidsdiploma, hygiëne diploma, zwemproeven en nog veel meer.

Uiteindelijk haalden de Welpen natuurlijk alles en hadden ze ook een heksen steen. Aan het einde van de week werd het geheim onthuld en konden de Welpen weer met een gerust hart naar huis. Het was weer een geslaagd kamp (zie foto’s) We hebben nu al weer zin in volgend jaar!

Nieuwe scoutingseizoen

Het nieuwe seizoen is alweer begonnen. We hebben afscheid genomen van Sofie, Tak Yan, Dexter, Dakshin, Toure en Rick zij zijn hun avontuur bij de Scouts begonnen: veel plezier allemaal, we gaan jullie missen! Maar we hebben ook nieuwe welpen mogen verwelkomen: Bevers die overgevlogen zijn naar de Welpen en vriendjes en vriendinnetjes die meegenomen werden en bleven. We zijn nog steeds aan het groeien en zitten nu rond de 20 Welpen.

Maar we hebben nog een nieuw gezicht: Servane. Zij is een Explorer die heeft aangeboden ons leidingteam te ondersteunen. Servane: welkom en veel plezier!

Bandarloghorde leiding team: Stanley, Richard, Servane en Anneleen

Alle kampfoto's Welpen

Scouting Mee Doe Dag! 29 september

Op zaterdag 29 september houdt Sint Jorisgroep 5 een Scouting Mee Doe Dag. Onze leden mogen vriendjes en vriendinnetjes meenemen naar Scouting om te ervaren hoe leuk het is! We organiseren een normale opkomst (ook volgens de normale opkomst tijden) maar geven er nog een speciaal tintje aan.

Kinderen die mee willen doen, hoeven zicht niet aan te melden, maar moeten wel bij de aanvangtijd aanwezig zijn.

Ook kinderen die niemand bij onze scoutinggroep kennen, zijn van harte welkom om mee te doen!Ridders van de Ronde Tafel

Op zaterdag 14 juli vertrokken 17 scouts en 5 leiding richting Ada's Hoeve in Ommen (vlakbij Zwolle). Het beloofde een warme zomerkamp week te worden, maar gelukkig stonden we met ons kampterrein langs de Vecht (rivier) waar we geregeld konden afkoelen en ontspannen.

Ons kampement bouwde we op zaterdag en zondag op waarbij we onze tenten neerzette en een keuken pionierde met hout en touw. Hier konden de patrouilles (groepjes) elke avond zelf koken.

Ook werd zaterdag het thema bekend gemaakt. Ridders van de Ronde Tafel. We kregen per patrouille een schild die we moesten versieren. In het midden was een rond vlak die we vrij moesten houden. Hierin konden we allemaal taartpunten verdienen door de hele week. Aan het einde van de week konden we de taart compleet maken met het spel Levend Triviant.

Om in het thema te blijven, speelde we het spel Carcassonne (van 999games) maar dan in het echt. Door middel van opdrachten verdiende we landtegels waarop we poppetjes konden plaatsen. Wie de meeste poppetjes op het speelbord had, won het spel!

Maandag was de hike dag. We kregen een GPS, veel waypoints en vragen mee. Elk antwoord leidde ons naar de volgende GPS waypoint. Als je de kortste route koos tijdens de hike, zouden we er 40km over hebben gefietst. Alleen soms is het lastig de kortste route te bepalen, dus sommige patrouilles fietste veel meer! Halverwege konden we bijkomen tijdens een gezellige picknick en vermaken in de speeltuin.


Na een vermoeide hike hebben we 's avonds een casinospel gehouden. Zo veel mogelijk muntjes verdienen met pesten, roulette, poker, 21-en & een dobbelspel. We speelde tot in de late uurtjes door, want iedereen was zo gedreven om veel muntjes te verdienen!

Dinsdag mochten we naar het dorpje Ommen. Daar konden we ons vermaken bij de diverse winkeltjes. De meeste scouts slaagde met een opblaasbaar attribuut om in het water te blijven drijven. Bij terugkomst op het kampterrein konden we nog lekker zwemmen! 's Avonds hebben we nog een dropping gelopen en lagen we alweer laat in bed!

Woensdag zijn we naar een hoge uitkijktoren in de buurt gefietst waar we het prachtige landschap konden zien. Na nog een spel en een lunch fietste we terug naar het kampterrein. Daar mochten we een workshop kiezen om te doen. Dompelkaarsen maken, creatief schilderen & paracord knopen. 's Avonds hebben we nog omgekeerd verstoppertje gespeeld. Best lastig om in het donker iemand te zoeken. Als je diegene had gevonden, moest je erbij gaan zitten tot iedereen de persoon had gevonden!

Donderdag moesten we heeeeeel vroeg op. We moesten ruim 21km fietsen naar Heino. Daar was een Go Challenge Outdoorpark waar we konden boogschieten, klimmen, kano varen, kratstapelen en nog veel meer! We hebben ons hier goed vermaakt en waren best vermoeid. Helaas moesten we ook weer 21km terug fietsen, maar gelukkig fietste de leiding mee voor de juiste route. Gelukkig mochten we nog even zwemmen tot etenstijd. De leiding had lekkere Chinees besteld waarvan we lekker konden smikkelen. 's Avonds hadden we nog wat energie voor een Levend Tetris spel in het donker.En ook aan dit kamp kwam helaas een einde. Vrijdag moesten we veel materialen al opruimen en hebben we onze keuken afgebroken. 's Middags speelde we het eindspel om onze triviant compleet te maken. Daarvoor moesten we veel vragen beantwoorden en opdrachten toen. Toen iedereen zijn triviant compleet had, was het tijd voor een lekkere BBQ en sloten we het kamp met veel gezelligheid af. Helaas zonder kampvuur want we mochten de hele week door de hitte geen vuur stoken.

Zaterdag werd de vrachtwagen weer ingeladen en reden we terug richting Den Haag. Daar namen we voor zeker 5 weken afscheid van elkaar, want de rest van de zomervakantie was er geen Scouting.We vonden het als leiding (Chris, Richard, Stanley, Eliza en Laura) een super gezellig kamp en hopen volgend jaar net zo'n tof kamp voor iedereen te kunnen organiseren.

Alle kampfoto's Scouts


Een week op kamp met Explorers
Het Militair Museum in Soest Dinsdag 16 juli 2018

Één dag uitgelicht uit het explorerkamp:
Het is alweer 2 dagen geleden dat de Explorers het hele eind hebben gefietst van het groepshuis aan de Brugsestraat naar ons kampterrein in Baarn. Een tocht van 84 (!!!) lange kilometers. Het zitvlees was inmiddels wat hersteld en dus was het weer tijd voor een tochtje. Het militair museum stond op het programma. Een museum waar menig Explorer al eens was geweest maar we konden hem gewoon niet overslaan.

Na 12 kilometer in de brandende zon door het heuvelachtige landschap van Utrecht was het museum in zicht. Het idee van schaduw en koelte deed iedereen goed en het duurde dan ook niet lang voordat iedereen zich had verzameld in de lobby van het museum. Hoewel alle Explorers feilloos hun weg wisten te vinden in het museum en direct hun weg vervolgden richting lunchroom, was ik er voor de eerste keer.

Ik heb mijn ogen uitgekeken. Er was zoveel te doen in het museum dat ik bijna tijd te kort had. Buiten stond een oude Fokker F-27 waar we in mochten zitten en uiteraard een rondleiding kregen. Vanwege de hitte ben ik daarna weer lekker in alle koelte het museum gaan verkennen. De Explorers daarentegen hadden weer eens geluk. Zij mochten meerijden met een heuse DAF YA-126. Over een wild parcours heen en weer geschud worden zagen zij wel zitten natuurlijk.

Rond een uur of 16:30 was iedereen uitgekeken en was het tijd om terug te gaan naar het terrein. Maar ja, op de heen weg had ik ze een ijsje beloofd als we terug zouden gaan. Nu heeft het geheugen van een Explorer soms wat gaten maar deze belofte hadden ze goed onthouden! Na deze heerlijke verkoeling nog even boodschappen doen en 's avonds aan de pannenkoeken!
 


Geschreven door: Nina

Alle kampfoto's Explorers

Hier vindt je ons online!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
Google Plus
Website
Email
Copyright © 2018 Scouting Sint Jorisgroep 5, Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze e-mails omdat:
De nieuwsbrief wordt elke twee maanden gemaild naar onze ouders, verzorgers, (oud-)leden en andere geïnteresseerden in Scouting Sint Jorisgroep 5. U bent daar één van.

Onze gegevens:
Scouting Sint Jorisgroep 5
Brugsestraat 49
Den Haag, Zh 2587 XR
Netherlands

Add us to your address book
Jouw gegevens
<<Voornaam>> <<Achternaam>>
<<Email Adres>>

Gegevens aanpassen | Inschrijven | Uitschrijven

Sint Jorisgroep 5 Nieuwsbrief
Verstuurd op: 27/09/18 

Lezers
We hebben 131 enthousiaste nieuwsbrief lezers!

Nieuwsbrief delen!

Delen
Tweeten
Mailen
+1
Email Marketing Powered by Mailchimp