Copy
Nieuwsbrief van Scouting Sint Jorisgroep 5
#41 - Zomerkamp editie

Zomerkamp editie: de avontuurlijkste zomerverhalen

Het is allemaal veel later dan de planning, maar we willen jullie wel allemaal heel graag vertellen hoe tof onze zomerkampen waren afgelopen zomer. Onderstaand lezen jullie deze toffe zomerkamp verhalen en zijn er enkele foto's te zien.

Inmiddels is het nieuwe scoutingseizoen al in volle gang! De eerste opkomsten zijn geweest en ook het overvliegfeest  is geweest. Daarbij mochten de oudste leden van een speltak naar de volgende speltak overvliegen met behulp van een parcours (hierover vertellen we in de volgende nieuwsbrief meer).

Ook zijn er al vele kinderen komen kijken bij onze Scouting, om te mee te doen en te ervaren hoe leuk scouting is! Binnenkort komen er ook kinderen kijken die zich aangemeld hebben via de AH Sportactie. Hopelijk vindt iedereen het zo leuk om uiteindelijk ook lid te worden!

Daarom zijn we hard op zoek naar nieuwe leiding! Voor de Scouts is dit inmiddels al gelukt, maar voor de Bevers en de Welpen van de Bagheerahorde (middag) zijn we nog hard op zoek naar (vaste) versterking. Help jij mee? Verderop in de nieuwsbrief vertellen we meer!

Veel leesplezier!
De Nieuwsbrief redactie

Op de agenda

 
Start kerst bonbons actie
t/m 25 nov

Alle leeftijden

Regiospel Bevers
10:00 - 13:00 uur

Madurodam

Regiospel Welpen
13:45 - 16:30 uur

Speeltuin Nieuwe Scheveningsche Bosjes

Open dag
12:00 - 15:00 uur

Groepshuis - Voor alle leeftijden en geïnteresseerden
 
In deze nieuwsbrief
Agenda | Leden aantallen | Leidingteams | Bevernieuws | Help - Ouders gezocht!Welpennieuws | Scoutsnieuws | ExplorernieuwsWist je dat? |

Klik op één van bovenstaande onderwerpen om snel te navigeren.
Leden aantallen

In onze nieuwsbrief vertellen we jullie altijd wat de ledenaantallen zijn. Op dit momentent is de stand per 5 oktober 2017. Deze aantallen zijn exclusief de kijkers die zich nog niet ingeschreven hebben.
 
Speltak Jongens Meisjes Wachtlijst?
Bevers 6 1 Nee
Welpen Bandarloghorde 7 9 Nee
Welpen Bagheerahorde 5 2 Nee
Scouts 12 7 Nee
Explorers 8 3 Nee
Roverscouts 3 0 Nee
Totaal 41 22  
 
Het bovenstaande overzicht betekend dat we 63 ingeschreven jeugdleden hebben. En we willen graag verder groeien, dus kom erbij!
Leidingteams

Op dit moment bestaan de huidige leidingteams uit de onderstaande personen. Hier staan ook de explorers vernoemd die de teams ondersteunen als leiding.
 
Bevers Welpen
Ochtend
Welpen
Middag
Scouts
Marcel
Nick
Richard
Stanley
Anneleen
Koos
Jurre
Anneleen
Laura
Chriss
Stanley
Vincent
Eliza
 
Explorers Roverscouts Onder-
steuning
Bestuur
Robert
Nina
- Elvira
Edith
Boudewijn
Ton
Rijna
Arne

We zijn nog op zoek naar mensen die één van onze teams wil versterken! Op die manier kunnen we qua ledenaantallen groeien! Klik hier voor vacatures en ga de uitdaging aan!
“Bevers ontmoeten Kapitein Billy Bones“

De Bevers verzamelden in Leidschendam in het groepshuis van de Satoko Kitahara. Nadat de ouders verdwenen waren kwam Piraten Kapitein Billy Bones. Hij was overboord gegooid en op zoek naar een schat. Maar die was natuurlijk niet bij de Bevers. De Bevers zijn natuurlijk wel goed in dingen zoeken, en Castor stelde voor om Billy Bones te helpen. Maar dan moesten de Bevers wel eerst kijken of ze echter piraten dingen konden doen.

Zoals rennen, touwklimmen, ik ga op reis en ik neem mee en stuurboord – bakboord. Na de lunch kwam Billy Bones weer op het groepshuis en hij had scheepsmaatje Jack bij zich.

Ze hadden gehoord dat er misschien een aanwijzing op het groephuis te vinden was. En uiteindelijk hadden ze een brief in een fles gevonden. Na wat duwen en trekken kregen ze de brief uit de fles en hierin stond dat ze flessen moesten volgen. Dat gingen de Bevers, Billy Bones en Jack maar doen dan. Het spoor ging ver weg van het groepshuis en onderweg kwamen ze ook echter flessen met briefjes erin tegen. De briefjes bleken stukken van een schatkaart te zijn. Onderweg kwamen de Bevers nog een piraat tegen: Barbosa. Deze ging ook mee met de Bevers en na een heel stuk lopen en maar liefst 6 flessen te hebben gevonden kwamen de bevers weer terug op het groepshuis.

Het koste best wel moeite om de kaart in elkaar te leggen maar dit lukte uiteindelijk. De schatkist bleek best wel in de buurt te liggen en was dan ook snel door de Bevers gevonden. Maar helaas kon de kist nog niet open. Want er zaten allemaal sloten op de kist.

Billy en Jack gaven aan dat zij in het dorp gingen kijken of ze wat te weten konden komen over sleutels? En dat ze de volgende morgen dan weer terug zouden komen.

Als avondeten werd er door Rat en Oehoe pannenkoeken gebakken, wat er echt in ging als koek. Na het eten gingen de bevers hun slaapzakken klaarleggen, waarna we met zijn allen naar Peter Pan terug naar nooitgedachtland hebben gekeken. Hierna was het dan toch echt bedtijd.

De volgende morgen werden de bevers wakker en na een echt Bever-boterham ontbijt waren de bevers klaar voor de dag. Snel de slaapspullen in pakken en Billy kwam langs. Hij wist nog niets van de sleutels, maar wel dat deze alleen door echter piraten gevonden konden worden. Dus de bevers moesten piraten worden. Oehoe ging de bevers schminken en ieder kreeg een echte piratenmuts op. Ook nog een eigen vlag maken en de bevers waren klaar voor de zoektocht.

In de middag luisterden de bevers Oehoe en Barbosa af. Ze bleken de sleutels te gaan verstoppen. Barbosa was dus een spion. Gelukkig hadden de bevers ook walkie-talkies zodat ze de valse piraten konden afluisteren. Na een hele zoektocht door de wijk, waarbij de bevers Barbosa hebben achtervolgd, wisten ze alle sleutels te vinden. Snel terug naar het groepshuis en de kist open maken. Hierin zat alleen een andere schat dan gedacht.

Er zaten oorkondes in, Beverbadges en een ijsje. Hierna kwamen alle ouders de bevers weer halen en betekende dit het einde van het weekend.

Heel veel fijne Bevergroeten Castor en Kalinigo ( en Rat + Oehoe die er tijdens het beverkamp ook bij waren ).

Alle Beverkamp foto's

Help - ouders gezocht!

De vrijwilligers die de onderdelen leiden zijn de ruggengraat van de vereniging. Ze zetten zich ontzettend hard voor de kinderen in, elke week weer. Maar ze hebben hulp nodig. Meer dan 20 ouders helpen al. Ze springen bij als er opkomst is, staan bij een kraam, klussen, schminken of maken taart, controleren de boekhouding of behandelen klachten.

Op dit moment hebben we vooral behoefte aan bijstand van moeders bij de Bevers op zaterdagochtend en bij de Welpen op zaterdagmiddag. Probeer het eens. U hoeft het niet vaak te doen om al erg te helpen, en u wordt enorm gewaardeerd door de vrijwilligers en door de kinderen.

Binnenkort gaan we vragen of u ons wilt vertellen wat voor beroep en hobby's u heeft. Daar kan namelijk iets tussen zitten dat voor Sint Jorisgroep 5 van belang is. Iets dat ons veel moeite kost, maar u weinig. Concrete vragen om hulp kunnen we zo neerleggen bij ouders die ons het makkelijkst zouden kunnen bijstaan. Ouders, laat u uitdagen!

De lamp van Baden Powel

Ermelo - daar zaten ze: de welpen van de Bandarlog- en Bagheerahorde. Ze voelden zich er al snel thuis. Slaapzaal, speelzaal en een echte Donald Duck-lounge-hoek. Buiten was er ook al veel te doen: zwembad, trampoline en nog veel meer. Op de zondag was er een spannende dag. Het spel was al spannend: je moest dingen ruilen voor de juiste dingen. Snap je het nog? De welpen wel en die hadden dan ook dikke lol om dit spel af te ronden. Op deze manier hadden ze een drenkeling gered en een leiding een fris ruikende mond gegeven. Maar er was nog iets. Er hing de hele dag al iets in de lucht.

Geest uit de fles uh lamp!
Aan het eind van de middag gebeurde er iets geks. Op het moment dat de welpen naar de schatkist gingen om hun prijs te bemachtigen was er een harde knal en heel erg veel rook! Een ouderwetse mannelijke scout rende hard weg. De kinderen wisten niet waar ze moetsen kijken: wat was er gebeurd? Toen de rookwolken veel later waren weggetrokken vonden de kinderen een oude lamp en een schrift. Een logboek zo bleek. Fakir had erin geschreven. Hij gaf de kinderen een opdracht.


Helpen zoeken
Omdat de geest van Baden Powel was ontsnapt had hij hun hulp nodig om de geest weer terug te stoppen in de lamp. Ze moesten een kampement maken waar Baden Powel zich thuis zou voelen. Elke dag moesten ze iets vinden: dus goed opletten! In het zwembad, in de achtbaan, in het bos overal kon het verstopt zijn. (De kinderen wisten wel wat ze moesten zoeken bv een tent, brander) Zoals verwacht lukte het de welpen en zat Baden Powel wel veilig in de lamp.

Gelukkig hadden de welpen deze week ook nog tijd om o.a. naar het zwembad, waterspeeltuin en Hellendoorn te gaan!

Ook wij hebben genoten!
Zomerkampteam: Richard, Stanley, Ton, Rijna, Koos en Anneleen

Trots op het eindresultaat!

Afgelopen zomer hebben de vrijwilligers zich kei hard ingezet om een mooi nieuw pionierrek in elkaar te zetten. Inmiddels ligt het nieuwe pionierhout er ook in!


Op expeditie robinson
Op zaterdag 8 juli vertrokken de scouts voor een week zomerkamp naar St. Walrick in Overasselt. Op een groot grasveld konden we die dag onze tenten opslaan en creëerde elke patrouille (groepje) een eigen slaapplekje.
 

's Avonds werd door de leiding bekend gemaakt wat het kampthema is. Namelijk "Expeditie Robinson", bekend van het TV programma. Er werd gelukkig dit kamp niemand weg gestuurd, maar werden er beloningen uitgedeeld.

Door middel van diverse opdrachten tijdens het hele kamp konden de patrouilles extra tijd (privilege) 's avonds bij het kampvuur verdienen met iets lekkers. Zoals bitterballen, mini hamburgers en nog meer lekkers! Ook stemde we elke avond tijdens de stemronde.
 

Iedereen schreef op een briefje een naam van een mede-scout die je vandaag eruit vond springen. Bijvoorbeeld iemand die lekker gekookt heef of iemand die je heel erg zijn best vond doen bij een spel. Je kon het zo gek niet bedenken. De persoon met de meeste stemmen kreeg van de leiding €1,- tegoedbon om in de kampwinkel te besteden aan een ijsje, snoepje of een blikje limonade. En elke dag was iemand anders de "Robinsonner van de dag"!

Ook kreeg iedereen een mooie kamptrui uitgereikt die sommigen bijna het hele kamp hebben aangehad.

De zondag van het kamp stond in het teken van pionieren. Elke patrouille bouwde zijn/haar keuken van hout en touw waar ook de hele week gekookt moest worden. 's Avonds speelde we nog een Levend Mastermind spel die uiteindelijk allerlei attributen opleverde om een kampvlag te maken, net als in het TV programma. Vandaag vierde we ook Albert zijn verjaardag want die werd 15 jaar! We hebben gezongen, taart gegeten en Albert kreeg nog een cadeau van de leiding en zijn patrouille leden.
 

Maandag was het hike dag. De leiding had tijdens Hemelvaart een hike route uitgezet voor de scouts. Dit bracht ons langs mooie vennen en uitzichten. Halverwege kwamen we de leiding tegen bij een groot meer. We moesten ook onze zwemspullen meenemen, dus we konden ook nog lekker zwemmen! Onderweg konden we ook nog diverse opdrachten doen om 's avonds privilege te verdienen.
 

Dinsdag hebben we allemaal workshops gedaan. We mochten ons voor twee workshops inschrijven en elke leiding organiseerde er één. Bij Richard kookte we in Dutch Ovens, Stanley had een geocatch die we met GPS moesten vinden, bij Nick konden we een fluitenkoord knopen, bij Chriss maakte we bordjes met spijkers+wol en bij Laura konden we een gipsmasker maken. 's Avonds hebben we heerlijke pannenkoeken gegeten wat uiteindelijk zo lang duurde dat het al snel laat werd!
 


Toen we woensdag opstonden regende het helaas. En het bleef maar regenen en regenen. We wilde vandaag graag weg, dus we hebben gewacht tot de regen minder werd. Na een spelletje op het kampterrein pakte we om 14:00u onze fietsen en kregen we een route naar het zwembad. De fietsroute duurde volgende Google Maps 1,25 uur, maar daar hebben we uiteindelijk 3 uur over gedaan!
Maar dat mocht de pret niet drukken op de eindbestemming, want we eindigde bij het zwemparadijs van Center Parks! Daar hebben we heerlijk tot 21:00u kunnen zwemmen. En ja, toen moesten we ook nog terug fietsen. Gelukkig was iedereen voor 00:00u terug op het kampterrein.
 

Maar terug op het kampterrein kwamen de patrouille-leden van de Reigers voor een verassing te staan. Hun tent was in quarantaine gezet door de kampwacht van het kampterrein. De hele tent was afgezet met rood-wit lint en we mochten niet naar binnen. Het bleek namelijk dat er tentluis geconstateerd was. We moesten een hele procedure doorlopen om de tent weer schoon te krijgen. Een bord met jam voor de tent zetten, de tent een half uur door luchten, alle spullen de tent uit en het grondzeil goed reinigen. We besloten dat we de eerste twee stappen zouden uitvoeren en de laatste twee moesten we van de leiding de volgende ochtend pas doen. Echter hitste we elkaar zo erg op! Sommige wilde hun kleding dichtplakken met ducktape en zagen mieren aan voor tentluis. Toen heeft de leiding toch maar besloten om te vertellen dat tentluis niet bestaat en toen konden we toch allemaal lekker slapen! Een mooie grap van de kampwacht dus!
 

Donderdag konden we gelukkig uitslapen. Maar niet voor lang want ook vandaag gingen we op de fiets weg. We moesten naar het centrum van Nijmegen waar we Crazy 88 speelde. 88 opdrachten die we konden uitvoeren en moesten vastleggen op video of foto. De patrouille met de meest uitgevoerde opdrachten had voorsprong op de privilege die avond. Tijdens het spel konden we in winkels ook nog dingen kopen van ons zakgeld. Ten minste.. als je nog niet al je zakgeld in de scoutshop had uitgegeven.
 

Na het stadsspel Crazy 88 en het shoppen, moesten we naar een supermarkt fietsen. Daar kregen we de opdracht om boodschappen te halen voor een drie gangen diner. Elke patrouille moest voor de jury (leiding) een drie gangen diner maken. De leiding proefde de lekkerste gerechten, maar ook typische Expeditie Robinson gerechten zoals rijst en vis.
 

Op vrijdag nadert helaas het einde van het kamp alweer. Alle keukens worden weer afgebroken en zo veel mogelijk spullen al ingepakt om zaterdag snel te kunnen vertrekken. Nadat alles zo veel mogelijk was opgeruimd, hebben we het eindspel nog gespeeld! Dit bestond uit diverse uitdagingen die we één voor één moesten doorlopen. We moesten een raadsel oplossen, een afstand overbruggen zonder de grond te raken, een toren maken van houten blokjes, water overbrengen met een rietje, een kampvuurtje maken en een touwtje doorbranden en als laatste moesten we ballonnen kapot gooien met dartpijltjes. De leiding zag mooie samenwerkingen ontstaan. We merkte ook dat je diverse kwaliteiten in een patrouille moet hebben en je niet altijd alles hoeft te kunnen. Samen komen we er wel!
 

De avond sloten we af met een lekkere BBQ, hebben we popcorn boven het kampvuur gebouwd en werden er nog stukjes opgevoerd tijdens de bonte avond.

Het kamp werd op zaterdag weer afgesloten nadat we onze tenten hadden afgebroken, terug waren in Den Haag en daar alles hadden opgeruimd.

De leiding wil iedereen bedanken voor de fantastische week!

Liefs!
Chriss, Stanley, Richard, Nick en Laura
Alle Scoutskamp foto's


Explorerkamp
Als explorers zijn we op kamp geweest met 4 explo’s voor twee weken op het Naaldenveld in Aerdenhout. Het was dan niet met veel, maar het was wel erg gezellig!
 

Er waren veel memorabele momenten zoals de dag in Haarlem waar we een van de beste geo-caches hebben gevonden! Het zat verstopt in een kist achterin de kelder van de bibliotheek van Haarlem.
 

Er zaten puzzels en aanwijzingen in naar de sleutel van het slot waar de cache in zat. 1 team liep door Haarlem om daar aanwijzingen te vinden, terwijl het andere team in de kist aan het puzzelen was. Er bleken al veel mensen geweest te zijn en het had erg positieve recensies. We hadden er erg veel plezier aan.
 

Ook hadden we een ouder en kind dag waar we de ouders probeerden te laten hakken en we levend risk met ze gespeeld hebben.
 

We hadden heel veel grappige momenten op ons kamp. Één keer zaten we aan tafel en toen wilde één van ons het water van de luifel af proberen te duwen. Het water kwam direct naar beneden gezet. Even later zeiden we ‘niet daar lopen!’, maar toen hij daar liep, kwam het water weer plenzend naar beneden, zonder dat we de luifel aanraakte.
 
Onze twee zwaarste dagen waren die van de de twee daagse hike. De hike was heel erg zwaar voor iedereen (vooral de hiketassen), maar het was het zeker waard om te lopen! We liepen vol beladen 16 kilometer heen en 13 kilometer terug. De één vooraan zingend en fluitend en de ander achter en moe.
 

Toen we aankwamen op het terreintje waar we sliepen en onze tenten hadden neergezet hebben we pizza besteld als avondeten, maar we moesten ook aan lunch voor de volgende dag zien te komen. Dus we hebben wat pizza bewaard en dat als ontbijt gegeten.
 

We hebben vaak gelopen op kamp i.v.m. geo-caches en we hebben de prachtige Amsterdamse waterleidingduinen bezocht waar herten wild rondliepen.
 

Het kamp hebben we leuk afgesloten met eten bij een sushi-restaurant!
 

Explorergroetjes,

Robert, Nina, Nick, Rubent, David en Gylianto. (Geschreven door David)
 

Alle explorerkamp foto's

Wist je dat...?

 • ...heel veel kinderen mee zijn geweest op onze zomerkampen?
 • ...de explorers tijdens het shoppen op kamp, luxe schoenen tegen kwamen met scoutingopdruk?
 • ...één van de patrouille tenten bij het scoutskamp in quarantaine stond wegens tentluis?
 • ...tentluist eigenlijk helemaal niet bestaat?
 • ...we daarom kamphuisluis hebben geïntroduceerd?
 • ...de bevers een mooie oorkonde mee naar huis kregen en een schatkist ijsje als beloning in het thema van piraten?
 • ...de welpen tijdens kamp een dagje in Helendoorn zijn geweest?
 • ...sommige welpen allemaal enge attracties in zijn geweest?
 • ...onze scoutinggroep mee doet met de Albert Heijn Sport actie?
 • ...je gratis mee kan "sporten" via deze actie?
 • ...je sowieso al drie keer gratis mee kan doen bij scouting?
 • ...Eliza en Vincent nieuwe leiding zijn bij de scouts?
 • ...we Eliza en Vincent in de nieuwe nieuwsbrief graag aan jullie voor willen stellen?
 • ...je 11 november alvast in je agenda moet zetten omdat we dan een super leuke open dag gaan organiseren?
Hier vind je ons!
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
Website
Email
Copyright © 2017 Scouting Sint Jorisgroep 5, Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze e-mails omdat:
De nieuwsbrief wordt elke twee maanden gemaild naar onze ouders, verzorgers, (oud-)leden en andere geïnteresseerden in Scouting Sint Jorisgroep 5. U bent daar één van.

Onze gegevens:
Scouting Sint Jorisgroep 5
Brugsestraat 49
Den Haag, Zh 2587 XR
Netherlands

Add us to your address book


Email Marketing Powered by Mailchimp
Jouw gegevens
<<Voornaam>> <<Achternaam>>
<<Email Adres>>

Gegevens aanpassen | Inschrijven | Uitschrijven

Sint Jorisgroep 5 Nieuwsbrief
Verstuurd op: 05/10/17 

Poll
Geef deze nieuwsbrief een cijfer!

lowest 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   highest
Sorry, voting is closed.


Lezers
We hebben 133 enthousiaste nieuwsbrief lezers!
Nieuwsbrief delen!
Delen
Tweeten
Mailen