Copy
Nieuwsbrief van Scouting Sint Jorisgroep 5
#49 - November & December 2018

We zijn weer van start!

Januari is al even van start, maar we willen jullie lezers graag nog even mee terug nemen naar de maanden november & december. Het waren feestelijke dagen met Sinterklaas & Kerst, maar ook met super leuke activiteiten die door de speltakken werden georganiseerd.

Succesvol jaar qua ledengroei!
Het jaar 2018 was een mega succesvol jaar voor onze scoutinggroep! Het aantal leden is gegroeid van 83 in januari naar 115 eind december (+38%!!!). Wat een super prestatie waar we als vrijwilligers hard voor hebben gewerkt. Daarvan hebben we 6 nieuwe vrijwilligers welkom mogen heten bij onze toffe vereniging. Welkom: Dorine, Patricia, Marissa, Ian, Alex en Michel!

Penningmeester gezocht!   (m/v - ca. 3u p.w.)
Maar... we zijn nog hard op zoek naar vrijwilligers. Zo zijn we al enkele maanden hard op zoek naar een Penningmeester voor onze vereniging! Is penningmeester zijn misschien wat voor jou?!? Vind je het tof om iets bij te dragen aan een super groeiende Scoutinggroep?  En zijn cijfertjes en geld geen probleem voor jou? Dan zouden wij het leuk vinden als jij onze nieuwe penningmeester wordt! Meer info: https://bit.ly/2swq2zD

Veel leesplezier!
De Nieuwsbrief redactie

15 t/m 17 maart

Welpen Bandarloghorde weekendje


Mis je iets?

Kijk voor onze volledige kalender ook eens op onze website!

In deze nieuwsbrief

 
(Klik op één van bovenstaande onderwerpen om snel te navigeren.)
Nieuws uit het bestuur!
 
Alweer een nieuwjaar - 2019 is nog net vers en er is alweer een nieuwe nieuwsbrief. Vanaf dit jaar mag het bestuur ook haar steentje bijdragen en dat is best wennen. Het is hoe dan ook leuk en een goede gedachte.

Graag wil het bestuur, dat zijn Rijna en Ton van der Zwan en Dorine Timmerman, er de aandacht op vestigen hoe blij wij zijn met en trots wij zijn op alle vrijwilligers: de leiding van de speltakken, en alle anderen die onze groep ondersteunen. Het is nogal wat om naast je werk en privéleven zoveel tijd aan onze groep te geven. Iedere week weer, jaar in, jaar uit. En het loont, want we groeien.

Ik ben nog niet zo lang lid van Sint Jorisgroep 5, maar als mij iets direct opviel, dan was het de toewijding voor de kinderen en het plezier dat iedereen heeft. Dat is bijzonder. En dat willen wij behouden. Laten wij er weer zo’n mooi jaar van maken in 2019!

Namens het bestuur, Dorine Timmerman

Jeugdleden aantallen


Op dit moment is de jeugdleden stand per 18 januari 2019. Deze aantallen zijn exclusief de kijkers die zich nog niet ingeschreven hebben.
 
 
Speltak Jongens Meisjes Totaal Wachtlijst?
Bevers 10 2 12 Nee
Welpen Bandarloghorde (ochtend) 13 9 22 Ja
Welpen Bagheerahorde (middag) 11 4 15 Nee
Scouts 19 12 31 Ja
Explorers 4 2 6 Nee
Roverscouts 4 0 4 Nee
Totaal 61 29 90  

Ledenaantal totaal

 
Jeugdleden 90
Leidinggevende 15
Bestuur & Ondersteuning 10
Totaal 115

Leidingteams


Op dit moment bestaan de huidige leidingteams uit de onderstaande personen. Hier staan ook de explorers vernoemd die de teams ondersteunen als leiding. Klik hier voor een smoelenboek op onze website met foto's.
 
Bevers Welpen Ochtend Welpen Middag Scouts
Marcel
Patricia
Albert
(Explorer)
Stanley
Richard
Anneleen
Servane
(Explorer)
Vincent
Koos
Marissa

Albert (Explorer)
Micha
Laura
Eliza
Jurre

Ian
 
Explorers Roverscouts Ondersteuningsteam Groepsbestuur
Nina
Alex
Michel
Edith Chris
Elvira

Arne
Boudewijn
Ton
Rijna
Dorine
 
Stichtingsbestuur Buitengewoon Lid
Leendert
Wupke
Robert

 
Bekijk onze vacatures!


 

Feestelijke opkomsten bij de Bevers

Met de herfst in volle gang hebben we besloten om met de bevers een leuke speurtocht met foto's van de omgeving naar de duinen te maken. Zo konden ze lekker uitwaaien en werd er ook nog gespeeld in een van takken gebouwde tent. Omdat het zo mooi weer was voor de tijd van het jaar kregen de bevers tot slot nog een lekker ijsje.

De week erna zijn we lekker het bos in gegaan om een route met rode en gele touwtjes te lopen. Die hebben we meegenomen naar het clubhuis zodat de bevers kennis konden maken met het knopen van de platte knoop. Dit was nog best lastig, maar wel heel leuk om te leren.

De week erna kwam sinterklaas aan in de haven van Scheveningen en was er geen beveropkomst.

Toen sinterklaas was aangekomen hebben de bevers besloten om sinterklaas een handje te helpen. De bevers mochten in de supermarkt helpen met het zoeken naar de juiste ingrediënten om kruidnoten te bakken en speculaaspoppen te versieren. Toen alle ingrediënten waren verzameld zijn we aan het bakken geslagen en hebben we heerlijk gesmuld van al het lekkers.

 

Op 1 december werden we ineens verrast door twee pieten. Die vertelden dat de paashaas was langs geweest en de zak met cadeautjes had gestolen. We zijn toen op zoek gegaan naar de paashaas met de zak cadeautjes. Gelukkig waren de pieten erbij om ons de weg te wijzen. De paashaas was weg, maar de zak cadeautjes is gelukkig weer gevonden. De bevers hebben van de pieten allemaal een mooi cadeau gekregen toen ze weer op het clubhuis terug waren. 


 

En met de winter al bijna in aantocht zijn we de week erna lekker met de bevers gaan schaatsen. Om even op te warmen hebben we lekker warme chocolademelk met slagroom gedronken. We wilden ook nog even naar de roetsjbaan maar door de harde wind hebben we besloten dat dit toch niet zo'n goed idee was.

In plaats daarvan hebben de bevers naar mooie ijssculpturen kunnen kijken.

 
 

De laatste week voor de drukke dagen naar kerst hebben de bevers en hun ouders een heerlijk kerstontbijt gehad. iedereen had heel erg hun best gedaan om iets lekkers mee te nemen en we hebben ook heel gezellig met alle ouders en de bevers genoten van al het lekkers om het jaar mooi af te sluiten.Op 5 januari hebben we om het nieuwe jaar goed te beginnen, een gezellige nieuwjaarsborrel gehad waarbij allerlei lekkere hapjes en voor iedereen wat te drinken was. Ook brandde er een kampvuur en konden er broodjes worden gebakken. Het was een hele gezellige middag.

 

Bevergroetjes van Marcel, Patricia en Albert 

De Oliebollen zijn op: de avonturen gaan weer beginnen

Wat zijn uw voornemens voor het jaar 2019? Het is een traditie waar je eigenlijk niet om heen kunt. Wij als leidingteam van de Bandarloghorde hebben dit maar een beetje naast ons neergelegd. We gaan verder met het avontuur wat we gestart zijn. We zijn vol, op dit moment 24 kinderen: gelukkig past het precies en hebben we op dit moment geen wachtlijst.

 

De meeste nieuwe welpen zijn al wat gewend en het komende jaar gaan we lekker verder bouwen aan wat we gestart zijn. Zo gaan we waarschijnlijk al snel in nesten werken ( groepjes van 6 kinderen) en verder ontwikkelen. Een nest heeft een Gids en een Helper: dat zijn belangrijke taken voor de wat oudere welpen. Daarnaast zijn er nieuwe leuke uitdagingen en de oud vertrouwde spelen zoals Levend Stratego en Smokkelspel. Het kampvuur en de lekkernijen zoals popcorn, marshmellows of broodjes horen daar natuurlijk ook bij.

 
 

Voorbereidingen op Zomerkamp
In de komende maanden gaan we ons voorbereiden ok het zomerkamp. Voor sommige kinderen zal het een oefening zijn: twee nachten van huis. Dit wordt een erg leuk voorbereidingsweekend: en iedereen weet het: het programma blijft altijd geheim tot het laatste moment!

Uit ervaring weten we dat de periode erna voorbij gaat vliegen en ook het Zomerkamp voor de deur zal staan.

Noteer dus in de agenda:

 • Voorbereidingsweekend:
  15 t/m 17 maart 2019
 • Zomerkamp:
  24 t/m 31 augustus 2019
 


 

Het nieuwe jaar is begonnen, de avonturen gaan weer beginnen. Voor sommige welpen voor de eerste keer en andere welpen zagen het al vaker. Maar één ding is zeker: we gaan vooral veel avonturen meemaken en veel plezier maken! We verheugen ons op de komende wintermaanden. Gaan we nog een sneeuwballengevecht houden? Schaatsen? Misschien moeten we de natuur nog een handje helpen of juist goed voor onszelf zorgen met EHBO? Wie zal het zeggen: het programma is altijd een beetje geheim maar hou het bord naast het hek bij de ingang maar in de gaten: daar staat vaak toch al iets aangekondigd. Kijk ook eens naar de foto’s van activiteiten van de afgelopen twee maanden op deze pagina: wat hebben we afgelopen jaar al veel gedaan en een hoop plezier gemaakt.

Vooral plezier maken!
 

 

2019: hier zijn we dan!
Wij hebben er veel zin in om met jullie het nieuwe jaar in te gaan!

Welpenleidingteam, Bandarloghorde:

Stanley (teamleider), Richard, Servane en Anneleen

NB: Vriendjes en vriendinnetjes
Ook in het nieuwe jaar zijn vriendjes en vriendinnetjes natuurlijk weer welkom: gezellig! Overleg wel van tevoren of er eventueel plaats is om lid te worden en anders is er altijd een mogelijkheid voor een plekje op een eventuele wachtlijst.

 
 Uitdagingen bij de scouts zijn groots!

Berentocht = Berenkoud
De maand november startte met het eerste scoutingweekendje met de  scouts. Namelijk de berentoch! Dit is een regionaal spel waarbij meerdere scoutinggroepen uit Den Haag mee deden. We liepen vanaf Ockenburg naar de bosjes van Poot, in de avond, zonder leiding, maar super gezellig! Aan het einde werden we opgehaald door de leiding en naar het groepshuis gebracht. Daar hebben we nog gezellig rondom het kampvuur gezeten en op het groepshuis geslapen. Hoewel... voor sommige scouts was het een korte nachtrust!
Hakken en kampvuur
Ook zijn we in november bezig geweest met kampvuur en vaardigheden met de hakbijl. Zo konden we allemaal oefenen met de handbijl. Oudere scouts die al wat vaardiger zijn, mochten zelfs al met een grotere bijl hakken. Boven het kampvuur hebben we nog zelf pizza's gebakken. Hmmmm!

Bonbonsactie mega groot succes!
In de maand november hebben de scouts mega veel doosjes bonbons verkocht! Maar liefst 487 doosjes in totaal. WAUW!! Super goed gedaan allemaal. Daar gaan we zeker iets leuks van doen.

Pepernotenroulette, daar kijkt elke scout naar uit!
December was vooral een feestmaand voor de scouts! We begonnen met een spelletje pepernoten roulette. Elke scout kreeg een start capitaal aan sint snoepgoed. Door middel van Roulette en Back Jack werd er voor gezorgd dat dit capitaal een stuk groter werd. Aan het einde was er zo veel gegokt dat iedereen met een flinke (snoep)buit naar huis mocht!

 


Plotten, wat is dat voor spel?
Plotten is een spelletje die al jaren wordt gespeeld bij de Sint Jorisgroep 5. Op een blanco speelveld moeten de patrouilles (groepjes) navigeren op zoek naar punten, letters en opdrachten. De letters vormen een zin en de opdrachten moeten uitgevoerd worden. Alles zorgt voor punten en een winnend team. Maar vooral gezellig!


Schaatsen met 29 scouts!
De eerste activiteit die we mede door de bonbonactie konden doen was schaatsen! Met maar liefst 29 scouts op de schaatsbaan is dat super gezellig. Ook mochten we nog van de ijsglijbaan glijden met banden. Zo... Dat ging echt hard zeg! 

Afsluiting: Kerstdiner
Het jaar hebben we afgesloten met een kerstdiner. Iedereen had super lekkere dingen van thuis mee genomen, iedereen zag er feestelijk uit net als het groepshuis!

 

2019 brengt...
De komende maanden gaan we langzaam richting het zomerkamp. De scoutsleiding heeft veel leuks in petto en zal ook activiteiten in plannen om scoutingvaardigheden aan te leren die tijdens het kamp van pas gaan komen. Binnenkort stuurt de leiding de uitnodiging voor het zomerkamp en hopen we vele inschrijvingen te ontvangen!

Zet het alvast in je agenda:

 • Regionale Scouting Wedstrijden:
  18 & 19 mei 2019
 • Zomerkamp Scouts:
  20 t/m 27 juli 2019
Scoutsgroetjes,
Eliza, Ian, Jurre en Laura

Doorgeefinterview - Leer onze vrijwilligers kennen!


1. Wie ben je en bij welk speltak zit je?
Ik ben Laura, 28 jaar oud en geef leiding aan de Scouts (jongens en meisjes van 11-15 jaar oud).

2. Hoe lang zit je al op Scouting?
Op mijn achtste ben ik begonnen als jeugdlid bij de Kabouters waarna ik alle speltakken doorlopen heb (Padvindsters, Explorers, Stam - sommige namen van speltakken zijn nu anders). Als Explorer ben ik gaan helpen als Kabouterleiding - heet nu Welpen - en in 2010 heb ik de overstap gemaakt naar de Scouts. Daar geef ik met veel plezier en enthousiasme leiding! (mijn negende seizoen alweer!)

3. Hoe ben je op Scouting gekomen?
Ik ben meegekomen met een vriendinnetje uit mijn klas. Familieleden hebben vroeger ook op Scouting gezeten, dus via hen ben ik ook een beetje bij Scouting terecht gekomen.

4. Wat is je leukste Scouting herinnering?
Pfoe! Dat zijn er een hele hoop waar ik eigenlijk niet uit kan kiezen. Maar ik denk dat mijn buitenland-kampen uit mijn explorer periode wel heel hoog in mijn top 3 staan.

5. Wie moet de volgende keer de vragen beantwoorden en waarom?
Ik geef het stokje over aan Dorine (algemeen bestuurslid). Zij is sinds dit jaar pas lid en zet zich met veel enthousiasme in voor onze scoutinggroep.
Copyright © 2019 Scouting Sint Jorisgroep 5, Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze e-mails omdat:
De nieuwsbrief wordt elke twee maanden gemaild naar onze ouders, verzorgers, (oud-)leden en andere geïnteresseerden in Scouting Sint Jorisgroep 5. U bent daar één van.

Onze gegevens:
Scouting Sint Jorisgroep 5
Brugsestraat 49
Den Haag, Zh 2587 XR
Netherlands

Add us to your address book
Jouw gegevens
<<Voornaam>> <<Achternaam>>
<<Email Adres>>

Gegevens aanpassen | Inschrijven | Uitschrijven

Sint Jorisgroep 5 Nieuwsbrief
Verstuurd op: 18/01/19 

Lezers
We hebben 133 enthousiaste nieuwsbrief lezers!
Email Marketing Powered by Mailchimp