Copy
Nieuwsbrief van Scouting Sint Jorisgroep 5
#40 - Juni & Juli

Het scoutingseizoen 2016-2017 is helaas afgelopen... Op naar de volgende!

De schooldagen zijn (bijna) voorbij, en daarmee de normale bijeenkomsten bij scouting ook. Voor sommige is het scouting seizoen al helemaal voorbij, maar voor anderen nog niet, want er gaan nog een aantal speltakken op zomerkamp! De Bevers hebben hun zomerkamp al gehad in het weekend van 24 & 25 juni. Daarover lees je meer bij de Bevers in deze nieuwsbrief!

De Welpen, Scouts en Explorers gaan nog op zomerkamp. Aankomende zaterdag vertrekken de scouts voor een week zomerkamp en een week later de Explorers voor twee weken kamperen. In augustus zullen de Welpen in de laatste week van de zomervakantie op kamp gaan. Veel plezier nog allemaal!

Mei & Juni
De maanden mei & juni staan altijd in het teken van de laatste bijeenkomsten van het scoutingseizoen. Zo worden er nog leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud en wordt het seizoen feestelijk afgesloten. We hebben er als leidingteam (en ook alle andere vrijwilligers!) weer heel erg van genoten afgelopen seizoen. Het was weer een feestje!

Na de vakantie!
Na de zomervakantie starten we weer een nieuw scoutingseizoen voor alle jeugdleden. In het weekend van 26 augustus hebben alle speltakken een normale bijeenkomst. Dus neem weer al je vriendjes/vriendinnetjes mee en laat zien hoe leuk scouting is!

Op 2 september is ons grote overvliegfeest! Samen met alle speltakken zullen we een gezellige dag organiseren waarbij het overvliegen plaats vind. Overvliegen is het moment waarop de oudste leden van een speltak naar het volgende speltak over mogen. Dit zullen we doen met behulp van een parcours. Meer informatie zal tegen die tijd bekend worden via de leiding.

We wensen iedereen een hele fijne vakantie en iedereen die nog mee gaat op zomerkamp: Heel veel plezier!

Veel leesplezier!
De Nieuwsbrief redactie

Op de agenda

 
Zomerkamp Scouts

Zomerkamp Explorers

Zomerkamp Welpen

1e normale opkomsten
Normale tijden

Bevers, welpen, scouts, explorers & stam

Overvliegfeest!
Info volgt via leiding

Alle speltakken gezamelijk
 
In deze nieuwsbrief
Agenda | Leden aantallen | Leidingteams | Bevernieuws | Welpennieuws | Scoutsnieuws | VacaturesWist je dat? | Sponsorkliks

Klik op één van bovenstaande onderwerpen om snel te navigeren.
Leden aantallen

In onze nieuwsbrief vertellen we jullie altijd wat de ledenaantallen zijn. Op dit momentent is de stand per 3 juli 2017. Deze aantallen zijn exclusief de kijkers die zich nog niet ingeschreven hebben.
 
Speltak Jongens Meisjes Wachtlijst?
Bevers 8 5 Nee
Welpen Bandarloghorde 6 4 Nee
Welpen Bagheerahorde 9 2 Nee
Scouts 17 10 Nee
Explorers 4 0 Nee
Roverscouts 2 0 Nee
Totaal 46 21  
 
Het bovenstaande overzicht betekend dat we 67 ingeschreven jeugdleden hebben. En we willen graag verder groeien, dus kom erbij!
Leidingteams

Op dit moment bestaan de huidige leidingteams uit de onderstaande personen. Hier staan ook de explorers vernoemd die de teams ondersteunen als leiding.
 
Bevers Welpen
Ochtend
Welpen
Middag
Scouts
Marcel
Nick
Richard
Stanley
Anneleen
Koos
Jurre
Anneleen
Laura
Chriss
Stanley
 
Explorers Roverscouts Onder-
steuning
Bestuur
Robert
Nina
- Elvira
Edith
Boudewijn
Ton
Rijna
Arne

We zijn nog op zoek naar mensen die één van onze teams wil versterken! Op die manier kunnen we qua ledenaantallen groeien! Klik hier voor vacatures en ga de uitdaging aan!
“Van Talenten tot Piraten, met Eieren en Strandballen“

Activiteiten in Mei
In Mei hebben we met de Bevers geprobeerd om iets aan expressie te doen. Dit door middel van iets doen al je huilt, lacht of woedend bent. Zip Zap Boing en een zin doorgeven. Dat de Bever hier niet goed in waren bleek al snel, dus zijn we lekker gaan uitrazen op het schoolplein van de Willem de Zwijgerschool.

De Week erna zijn we in het bos een eierroofspel gaan doen. De bevers moesten een nest bouwen en hierin een ei leggen. Hierna moesten alle bevers bij elkaar de eieren gaan roven. Bij de ene ging dit heel makkelijk maar bij de ander vrij moeilijk. Na een tijdje uitrazen zijn we lekker naar de speeltuin in het Westbroekpark gegaan om ons nog moeier te maken.

De laatste week van mei was erg warm, en wat is er leuker dan met water te spelen. We hebben Russisch water-roulette gedaan, vervolgens waterestafette en natuurlijk waterballonnen gooien. Met hulp van Brandweerman Sam hebben we fijn met water gespeeld en tot slot natuurlijk erg nat geworden met de brandslang!

   


Activiteiten in Juni
Op 3 Juni hebben we Robert geïnstalleerd. Zodat alle bevers weer echte bevers zijn. Vervolgens hadden we de voorbereidingsopkomst voor de Bever Doe Dag. Fleur Kleur was haar talent kwijt. En we hebben van alle bewoners de talenten ontdekt. Bas Bos kent heel veel bladeren, theezakjes raket met Professor Plof. Proefkim bij Rozemarijn. Levend Pacman bij Stanley Stekker en vlooientikkertje bij Rebbel. Maar Fleur Kleurs talent hebben we niet gevonden. Dus Professor Plof stelde voor om dat dan de week erna te doen met alle bevers van Den Haag.

De Week erna was er dan ook de Bever Doe dag, waarbij de Bevers met verschillende spellen de talenten van Fleur hebben gezocht. Met een Selfiespel, luchtkussen, en nog veel meer. Gelukkig hebben we het talent van Fleur gevonden. Want weten jullie nog wat dat was ???De laatste opkomst voor het weekend zijn we met de bevers naar het strand gegaan. Via een spoor van Strandballen wisten we op het strand te komen. Hier hebben we zandkastelen gemaakt en lekker met schelpen en zeewier gespeeld. Nog even spelen met een echte strandbal, en het was al weer tijd om terug naar het groepshuis te gaan.

Beverkamp
Uiteindelijk was daar ook daar dan nog het afsluitende Beverweekend. De Bevers verzamelden in Leidschendam in het groepshuis van de Satoko Kitahara. Nadat de ouders verdwenen waren kwam Piraten Kapitein Billy Bones. Hij was overboord gegooid en op zoek naar een schat. Maar die was natuurlijk niet bij de Bevers. De Bevers zijn natuurlijk wel goed in dingen zoeken, en Castor stelde voor om Billy Bones te helpen. Maar dan moesten de Bevers wel eerst kijken of ze echter piraten dingen konden doen.

Zoals rennen, touwklimmen, ik ga op reis en ik neem mee en stuurboord – bakboord. Na de lunch kwam Billy Bones weer op het groepshuis en hij had scheepsmaatje Jack bij zich.

Ze hadden gehoord dat er misschien een aanwijzing op het groephuis te vinden was. En uiteindelijk hadden ze een brief in een fles gevonden. Na wat duwen en trekken kregen ze de brief uit de fles en hierin stond dat ze flessen moesten volgen. Dat gingen de Bevers, Billy Bones en Jack maar doen dan. Het spoor ging ver weg van het groepshuis en onderweg kwamen ze ook echter flessen met briefjes erin tegen. De briefjes bleken stukken van een schatkaart te zijn. Onderweg kwamen de Bevers nog een piraat tegen: Barbosa. Deze ging ook mee met de Bevers en na een heel stuk lopen en maar liefst 6 flessen te hebben gevonden kwamen de bevers weer terug op het groepshuis.

Het koste best wel moeite om de kaart in elkaar te leggen maar dit lukte uiteindelijk. De schatkist bleek best wel in de buurt te liggen en was dan ook snel door de Bevers gevonden. Maar helaas kon de kist nog niet open. Want er zaten allemaal sloten op de kist.

Billy en Jack gaven aan dat zij in het dorp gingen kijken of ze wat te weten konden komen over sleutels? En dat ze de volgende morgen dan weer terug zouden komen.

Als avondeten werd er door Rat en Oehoe pannenkoeken gebakken, wat er echt in ging als koek. Na het eten gingen de bevers hun slaapzakken klaarleggen, waarna we met zijn allen naar Peter Pan terug naar nooitgedachtland hebben gekeken. Hierna was het dan toch echt bedtijd.

De volgende morgen werden de bevers wakker en na een echt Bever-boterham ontbijt waren de bevers klaar voor de dag. Snel de slaapspullen in pakken en Billy kwam langs. Hij wist nog niets van de sleutels, maar wel dat deze alleen door echter piraten gevonden konden worden. Dus de bevers moesten piraten worden. Oehoe ging de bevers schminken en ieder kreeg een echte piratenmuts op. Ook nog een eigen vlag maken en de bevers waren klaar voor de zoektocht.

In de middag luisterden de bevers Oehoe en Barbosa af. Ze bleken de sleutels te gaan verstoppen. Barbosa was dus een spion. Gelukkig hadden de bevers ook walkie-talkies zodat ze de valse piraten konden afluisteren. Na een hele zoektocht door de wijk, waarbij de bevers Barbosa hebben achtervolgd, wisten ze alle sleutels te vinden. Snel terug naar het groepshuis en de kist open maken. Hierin zat alleen een andere schat dan gedacht.

Er zaten oorkondes in, Beverbadges en een ijsje. Hierna kwamen alle ouders de bevers weer halen en betekende dit het einde van het weekend.

Dank jullie wel voor het fijne jaar en alvast een fijne vakantie.

Tot 26 augustus waarbij wij weer op zoek zullen gaan naar allerlei leuke dingen in Hotsjietonia.

Heel veel fijne Bevergroeten Castor en Kalinigo ( en Rat en Oehoe ).

Welpen.. Bedankt!

Welpen bedankt!
Wat kunnen we terugkijken op een mooi scoutingseizoen. Leuke dingen gedaan en veel geleerd van elkaar. Nog een paar weken wachten en we gaan op zomerkamp. Maar eerst wensen we iedereen een leuke zomer.

Samenwerken
Wat de welpen hebben geleerd is beter samenwerken. Zowel als het gaat bij de watergevechten tegen de scouts. Maar ook tijdens de pauze van de filmochtend. Een popcornestafette. Hoeveel popcorn breng jij in je handen naar de bak? Je moet alleen een paar hindernissen nemen.

Dit was natuurlijk lachen gieren brullen!
Ook de vrijwilligers (leiding) hebben in een goed team samengewerkt. Dat was soms best wel eens lastig. Een griepje of druk op het werk. Maar ook als je in de examenklas zit : Jurre is overigens geslaagd: gefeliciteerd!

Fijne vakantie!
We zien jullie graag tijdens het zomerkamp of na de zomervakantie. Wij hebben er weer zin in!

Scouting groeten,

Leiding Bagheera- en Bandarloghorde

   
Afgelopen weekend heeft het materiaalteam het nieuwe pionierrek in elkaar gezet naast het clubhuis. Snel zullen hier ook de nieuwe pionierpalen in geplaatst worden en het dak gemonteerd worden. Dan kunnen we snel met onze jeugdleden leuke bouwwerken maken van hout en touw, ook wel pionieren genoemd!
 


Scoutspatrouille wint Regionale Scouting Wedstrijden!
6 mei - Nog even oefenen
Nog 1 week en dan is het zo ver. Volgens de scouts één van de leukste weekenden in het jaar. Namelijk de Regionale Scouting Wedstrijden (ook wel RSW genoemd) van Den Haag! Vandaag hebben we nog één keer geoefend met het opzetten van een tent. Toch best handig die laatste tips van de leiding! We hebben ook bedacht wat we willen koken voor de kookwedstrijden en we maakte nog een leuk bord met onze patrouillenaam als aankleding bij onze tent! Wij zijn er klaar voor ;-)

13 mei - RSW, het is zover!
Zaterdag 13 mei is het zover. Maar liefst 19 scouts van de Sint Jorisgroep 5 melden zich smorgens in vier patrouilles (subgroepjes) op het Kampterrein van Staelduin, 's Gravenzande. De leiding is er dan al en heeft een dag eerder al hun tenten al opgezet.
 

Na het aanmelden mag iedereen haar tent opzetten. Halverwege wordt iedereen geroepen voor de opening van de RSW. Psycho-Scout is zijn krachten kwijt en wij gaan hem helpen.

Na de opening mogen we verder met de tenten opzetten en bereiden we ons voor op de hike. Rugzak op de rug en aan de wandel! De hike loopt niet voor iedereen vlekkeloos, maar we verheugen ons natuurlijk op de Kookwedstrijden die erna volgen! 
 

Alle patrouilles doen hun uiterste best om hun zelf bedachte menu te bereiden voor de jury. De Panters (Servane, Lise, Meike en Paris, wisten zelfs de 1e prijs te behalen met de kookwedstrijden. De avond wordt vervolgd met een spel waarbij we diverse opdrachten moesten doen gevolgd door een gezellig kampvuur. Het wordt erg laat die nacht...

De volgende ochtend wordt er lekker ontbeten en moeten we nog een creatieve opdracht maken. Namelijk iets maken in thema van moederdag en superscout! De mooiste creaties werden aan de jury getoond waarna het al bijna ten einde liep. De tenten werden afgebroken en alles ingepakt.
 

Het themateam sluit de RSW af met Psycho-scout die gelukkig de superkrachten heeft teruggevonden. Hierna worden de prijzen uitgereikt!

De heren van de Arenden (23e) en Reigers/Tijgers (21e) weten mooie plaatsen in het klassement te behalen. De spanning stijgt als de plaatsen 11 t/m 33 al opgenoemd zijn...

De Bevers behaalde namelijk een mooie 10e plaats. Dan worden ineens de Panters naar voren geroepen. Zij behoren tot de top 3! In spanning wachten de meiden af en kijken vaak naar de andere scouts, de leiding en hun ouders.

Het is gelukt! De Panters behalen de 1e plaats voor de RSW 2017! Vol met trots is Servane (Patrouille leider), want het is haar laatste jaar als scout, voor ze naar de explorers mag. Met een sterke assistent patrouille leider Lise en leergierige Meike en Paris gingen zij met de meeste punten en de wisselbeker naar huis!
 

Helaas is het ons niet gelukt om een volledige meiden patrouille naar de Landelijke wedstrijden toe te sturen. We hebben die plek afgestaan aan een andere scoutinggroep in Den Haag. Volgend jaar gaan we gewoon weer strijden om in de top 3 te komen, en wie weet wel weer 1e!


 
20 mei - Lekker klimmen
Tijdens een potje stratego in het bos, is de leiding druk bezig om een apenbrug in het bos op te bouwen. Voorbijgangers kijken om hoe ze hier mee bezig zijn en de scouts willen maar al te graag klauteren. Dan is het zo ver en mogen alle scouts een keertje de hoogte is. Heerlijk die uitdagingen!

27 mei - Kamp in zicht!
Vandaag is er geen opkomst georganiseerd omdat de leiding druk bezig is met de voorbereidingen voor het zomerkamp. Elk jaar reist het leidingteam af naar de kamplocatie om het één en ander voor te bereiden zoals de hike, dagje uit etc. Nog even en dan is het zo ver!

02 & 03 juni PL/APL weekend
Juni wordt gestart met een weekend waarom de PL's (patrouille leiders) en APL's (assistent patrouille leiders) al lang naar uit kijken. Een speciaal weekend gericht op hen. Wat wordt er nou eigenlijk verwacht van een PL/APL en tegen welke problemen loop je wel eens aan als PL/APL? Hoe kunnen we die dan vervolgens oplossen? Daar hebben we de vrijdag avond aan gewerkt!

De volgende ochtend zijn de PLs/APLs samen met de ochtend welpen wezen bowlen in de palace promenade. De vele kegels werden omgegooid en het was erg gezellig.
 

's Middags sloten de rest van de scouts aan voor een normale opkomst. We hebben al het oude pionierhout tevoorschijn getoverd om in stukken te zagen voor het kampvuur. We krijgen namelijk snel nieuw pionierhout zodat we veilig kunnen pionieren met hout en touw.
 

24 juni - Laatste bijeenkomst

de laatste opkomst sloten de Scouts het scoutingseizoen op het water af. We huurde 4 bootjes bij het Rosarium Westbroekpark, 3 voor de kinderen en 1 voor de leiding. Op een groot gebied werden aan 2 oevers kratjes geplaatst. Één met tennisballen en één zonder. De scouts moeten al roeiend tennisballen smokkelen naar het lege kratje.

Werden er scouts in het bootje afgeschoten met waterpistooltjes? Dan moesten ze hun bal aan de leiding afgeven en een nieuwe poging wagen. Erg gezellig, nat en vermoeiend dat roeien! En nog een afsluiter met een zakje chips, want Wolf was jarig!


Fijne vakantie!
Daarmee is het einde aangebroken van het scoutingseizoen. We hebben heel erg genoten van alle leuke activiteiten en de blije gezichten van de scouts. We hebben afgelopen seizoen zelfs een wachtlijst gehad!

In het nieuwe seizoen zal 1/3 van de scouts overvliegen naar de explorers en zullen er vanaf de welpen een aantal scouts bijkomen. We hebben er al erg veel zin in! Er is dus ook weer ruimte voor nieuwe scouts van buitenaf!

Maar eerst nog het zomerkamp! Aanstaande zaterdag vertrekken we voor een week naar St Walrick in Overasselt. Samen met Albert, Ruben, Colin, Wolf, Côme, Thibault, Paul, Stefan, Vadim, Wouter, Ivan, Servane, Lise, Meike, Paris, Leona, Eloïse, Louanne, Elly, Emilie, Chriss, Stanley, Richard, Nick en Laura gaan we weer een fantastische week tegemoet. Duimen jullie mee voor mooi weer?!?

Wij zoeken leiding en bestuursleden
We zijn als scoutinggroep al een tijdje op zoek naar mensen die een leuke nieuwe, uitdagende hobby zoeken.

Voor onze bevers, welpen en scouts zijn we op zoek naar leiding die ons leidingteams wil ondersteunen en gave activiteiten wil organiseren.

Voor ons bestuur zijn we opzoek naar een groepsbegeleider die onze leidingteams wil coachen en begeleiden.
Geeft onze website niet voldoende informatie, of ga je liever met ons in gesprek? Dat kan! Neem dan contact met ons op en dan vertellen we je alles over een (vrijwilligers) functie binnen onze scoutinggroep. Wie weet kunnen we je snel verwelkomen binnen ons team!
Uitgebreide vacatures op onze website

Wist je dat...?

  • ...de Panters van de Scouts de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) hebben gewonnen?
  • ...zij helaas niet naar de Landelijke Wedstrijden konden gaan?
  • ...de Bevers al hun zomerkamp hebben gehad?
  • ...ze op zoek gingen naar de schat en dat ze deze ook gevonden hebben!
  • ...de welpen goed zijn in een watergevecht tegen de scouts?
  • ...de welpenleiding eigenlijk filmkijken op de planning had staan, maar uiteindelijk het hele grasveld vol popcorn lag?
  • ...de Scouts, Explorers en Welpen deze zomer nog op zomerkamp gaan?
  • ...26 augustus het nieuwe scoutingseizoen weer gaat beginnen voor iedereen?
  • ...je dan weer al je vriendjes/vriendinnetjes mag meebrengen om te laten zien hoe tof scouting is!
  • ...we iedereen een hele fijne vakantie toewensen!

Sponsor Sint Jorisgroep 5 gratis met Sponsorkliks!

 
Voor iedereen die de Sint Joris Jorisgroep 5 een warm hart toedraag, is het mogelijk om onze vereniging GRATIS te sponsoren! Koop jij wel eens producten of diensten online? Ga dan eerst naar Sponsorkliks en zorg er voor dat wij bij elke aankoop een bijdrage kunnen verdienen!
 

Zo sponsor je GRATIS in 3 stappen:

 

 
Ga naar sponsorkliks


Voorbeelden van meer dan 200+ webwinkels om te kiezen

 
                                                                              

Sponsorkliks app
 

    

Nooit Meer SponsorKliks Vergeten!

Download de SponsorKliks APP. Vanuit de APP kan je direct winkelen of de prijs van een product vergelijken zodat je niet teveel betaalt. De commissie gaat automatisch naar het eenmalig door jou geselecteerde sponsordoel. Ook houden we je op de hoogte van transacties van jouw sponsordoel en zie je de inkomsten groeien via het transactieoverzicht.

Hier vind je ons!
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2017 Scouting Sint Jorisgroep 5, Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze e-mails omdat:
De nieuwsbrief wordt elke twee maanden gemaild naar onze ouders, verzorgers, (oud-)leden en andere geïnteresseerden in Scouting Sint Jorisgroep 5. U bent daar één van.

Onze gegevens:
Scouting Sint Jorisgroep 5
Brugsestraat 49
Den Haag, Zh 2587 XR
Netherlands

Add us to your address book


Email Marketing Powered by Mailchimp
Jouw gegevens
<<Voornaam>> <<Achternaam>>
<<Email Adres>>

Gegevens aanpassen | Inschrijven | Uitschrijven

Sint Jorisgroep 5 Nieuwsbrief
Verstuurd op: 05/07/17 

Poll
Geef deze nieuwsbrief een cijfer!

lowest 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   highest
Sorry, voting is closed.


Lezers
We hebben 130 enthousiaste nieuwsbrief lezers!
Nieuwsbrief delen!
Delen
Tweeten
Mailen