Copy
Nieuwsbrief van Scouting Sint Jorisgroep 5
#39 - Maart & April

Meest drukke maanden in het jaar... Maart & April

Maart
Elk jaar is het in maart en april erg druk bij onze scoutinggroep. In maart doen we mee met de grote klusactie van NL Doet waarbij we vrijwilligers bereid hebben gevonden om bij onze klus te helpen (lees meer hierover in deze nieuwsbrief)

April
In april zijn we altijd druk in de weer met de Duinenmars waar we suikerspinnen verkopen en de laatste voorbereidingen voor ons Koningsdagfeest. Dit feest is een belangrijk moment voor onze scoutingvereniging. Dit is naast onze contributies de grootste inkomstenbron en zijn hier financieel dus sterk van afhankelijk.

We kunnen terugkijken op een geslaagd feest met een mooie omzet! (In de gang op het groepshuis hangt een lijst met de omzet per kraampje en de totaalomzet + verwachte winst). Iedereen bedankt die ons heeft geholpen!

Komende maanden
De komende maanden zal de leiding druk zijn met de zomerkampen. De voorbereidingen zijn in volle gang en het programma wordt bedacht! We hopen zo veel mogelijk jeugdleden te mogen zien tijdens onze kampen. We hebben er al heel veel zin in!

Veel leesplezier!
De Nieuwsbrief redactie

Op de agenda

 
RSW
09:00 - 14:00 uur

Scouts

Trouwerij Chriss
Zie tijden in uitnodiging

Scouts

Medewerkers feestje Koningsdag
20:00 - 23:00 uur

Alle medewerkers

Beverkamp
Za & Zo

Bevers

Laatste opkomsten
Info via leiding

Welpen, Scouts, Explorers
 
In deze nieuwsbrief
Agenda | Leden aantallen | Leidingteams | NL doetBevernieuws | Nieuws van de PenningmeesterWelpennieuws | KoningsdagfeestScoutsnieuws | VacaturesWist je dat? | Sponsorkliks

Klik op één van bovenstaande onderwerpen om snel te navigeren.
Leden aantallen

In onze nieuwsbrief vertellen we jullie altijd wat de ledenaantallen zijn. Op dit momentent is de stand per 9 mei 2017. Deze aantallen zijn exclusief de kijkers die zich nog niet ingeschreven hebben.
 
Speltak Jongens Meisjes Wachtlijst?
Bevers 7 5 Nee
Welpen Bandarloghorde 7 3 Nee
Welpen Bagheerahorde 9 2 Nee
Scouts 17 10 Nee
Explorers 4 0 Nee
Roverscouts 2 0 Nee
Totaal 46 20  
 
Het bovenstaande overzicht betekend dat we 66 ingeschreven jeugdleden hebben. En we willen graag verder groeien, dus kom erbij!
Leidingteams

Op dit moment bestaan de huidige leidingteams uit de onderstaande personen. Hier staan ook de explorers vernoemd die de teams ondersteunen als leiding.
 
Bevers Welpen
Ochtend
Welpen
Middag
Scouts
Marcel
Nick
Richard
Stanley
Anneleen
Koos
Jurre
Anneleen
Laura
Chriss
Stanley
 
Explorers Roverscouts Onder-
steuning
Bestuur
Robert
Nina
- Elvira
Edith
Boudewijn
Ton
Rijna
Arne

We zijn nog op zoek naar mensen die één van onze teams wil versterken! Op die manier kunnen we qua ledenaantallen groeien! Klik hier voor vacatures en ga de uitdaging aan!

Lekker klussen tijdens NL Doet!

Op zaterdag 11 maart gingen alle (jeugd)leden van de Sint Jorisgroep 5 in samenwerking met vele vrijwilligers aan de slag voor de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Banken en tafels werden gerepareerd, geschuurd en geverfd. Hout werd gehakt, het terrein schoon geveegd, de kampvuurbak leeg geschept en nog veel meer klusjes in/rondom ons groepshuis. Iedereen heel erg bedankt voor alle hulp! Het was een productieve en gezellige klusdag.

   

   

We moeten klussen, lopen, zoeken, springen, lopen en weer doorgaan…

NL Doet
In Maart begonnen de Bevers met NL Doet. En dat Bevers ook banken kunnen schuren en verven is wel gebleken. Nadat we goed geklust hadden was er ook nog nieuws uit Hotsjietonia.

Want de week erop zou er een groot dorpsfeest zijn. Maar wat zouden we dan allemaal gaan doen ?

Stuiter ging na het ontbijt kijken bij Steven Stroom, die was bezig met een kompasspel. En Sterre was aan het touwtje springen. De Bevers hebben natuurlijk ook het kompasspel gespeeld en touwtje springen is toch niet zo makkelijk als je zou denken.

En met een touw kun je natuurlijk ook touwtrekken. Dus dat is ook goed gedaan. Bij Bas Bos werd er spijkerslaan gedaan. Wie hamert de spijker het snelst in de boomstam. En dat is ook behoorlijk moeilijk voor de bevers. Stanley Stekker en Noa zijn helaas niet op het dorpsfeest, want die zijn op vakantie. Maar ze hebben wel een verrassing, maar wat dat is dat zouden de Bevers volgende week gaan zien tijdens de Teddyberentocht

Teddyberentocht
Op 18 Maart was er dan eindelijk de Teddyberentocht en het dorpsfeest in Hotsjietonia. Om er achter te komen wat Stanley en Noa als verrassing hebben moeten we eerst een speurtocht lopen, waarbij de Bevers puzzelstukjes kunnen verzamelen.


Door het Bos bij Scoutinggroep de Bepals kwamen we via de speeltuin in Duindorp weer terug bij het groepshuis. En als we de puzzelstukjes goed legden kwamen we er achter dat Stanley en Noa lekkere popcorn hadden geregeld. Nog even lekker op het luchtkussen stuitereren en natuurlijk een mooie badge mee voor op het uniform, en het dorpsfeest in Hotsjietonia was weer ten einde.


Kat van Rebel
Eindelijk weer een normale opkomst, en de Kat van Rebbel was op pad gegaan naar het bos, maar waarom ? De Bevers hebben de kattensporen gevolgd en kwamen in het bos heel veel vogels tegen.

Hier was de kat natuurlijk naar op zoek. De Bevers hebben alle soorten vogels, want van elke soort waren er 2 bij elkaar gezocht. En daarna nog even spelen in de speeltuin en toen was het alweer voorbij.

Paasopkomst
De eerste opkomst van april stond in teken van Pasen. De Bevers hebben Paashaas-maksers gemaakt, want de Paashaas was ziek en mocht hij niet op tijd beter zijn voor de Pasen dan zouden de Bevers hem kunnen vervangen. Na een tijd knutselen van Bordjes en oren waren er 12 Hulp-paashazen. En wat moeten deze kunnen ???

Natuurlijk zelf ook goed zijn in het zoeken naar paaseieren. Dat hebben we natuurlijk meteen gedaan en de meeste paashazen hadden een beker vol met eitjes. Dit hebben we netjes verdeeld zodat iedere bever evenveel eitjes had.

Duinenmars
De 2e zaterdag van April is standaard de Duinenmars. Veel bevers en ouders zijn door de duinen van Kijkduin gelopen en hebben in totaal maar liefst 5 kilometer gelopen. Het weer was gelukkig hartstikke mooi en het was erg gezellig. Toen we allemaal het einde gehaald hadden kregen we natuurlijk een medaille en een suikerspin als beloning.Koningsdagfeest
Met Pasen en de week erna was er helaas geen opkomst. Ook omdat we voorbereiding hadden voor onze jaarlijkse Tivoli. Ons Koninsdagsfeest op 27 april. Tijdens Koningsdag hebben we met alle leiding en hulp van ouders en vrienden en kennissen weer een groot evenement op het Belgische Plein neergezet. Het was helaas iets te koud, maar gelukkig wel droog en hartstikke gezellig. We hebben veel broodjes, pannenkoeken en suikerspinnen verkocht. Ook was er genoeg te doen op ons kinderplein. Na een lange dag, moe en voldaan hebben we gezellig op de groep gegeten.

Monkey Town
Vanwege de vakantie waren er de zaterdag erop weinig bevers, dus besloten we naar Monkey town te gaan. Hier hebben de bevers geweldig genoten in alle klimtoestellen.

   

Fotospeurtocht
Afgelopen week waren er helaas nog maar weinig bevers, en hebben we een fotospeurtocht rond Klein Zwitserland gelopen. Hier kun je best hoog lopen, wat we dan ook gedaan hebben. Tot slot even spelen in de speeltuin in de duinen en de opkomst was alweer voorbij.


Beverkamp
Nog 2 maanden en ons afsluitende beverweekend staat weer voor de deur. We gaan dit jaar naar Leidschendam en wat daar allemaal gaat gebeuren is nog een grote verrassing. Castor en ik vinden het leuk als alle bevers mee op weekend gaan, dus gaan jullie mee ???

Met heel veel Bevergroetjes,

Castor en Kalinigo

Nieuws van de Penninmeester


Dit jaar zijn we van plan de WC en wasruimte te verbouwen. Doel is een veilige en schone ruimte te hebben, die makkelijk schoongehouden kan worden. Subsidie-aanvragen aan de gemeente en Fonds 1818 zijn de deur uit, maar we zullen waarschijnlijk ook ook een ouderbijdrage nodig hebben! Deze zomer komen we met een meer informatie.
O O Den Haag…
Een periode van tradities voor de welpen
De welpen hebben een paar avontuurlijke en cultuurverantwoorde (ahum) opkomsten gehad afgelopen periode.

Duinenmars
Zo deden we weer mee aan de Duinenmars achter die Haagse Duinen. Een mooie slinger welpen door de duinen en met een hoop pret werd de wandeling van 5 kilometer voltooid. Het was weer erg gezellig en uiteraard niet alleen vanwege de wandeltocht maar vergeet hierbij de suikerspin niet als beloningstraditie voor de jonge wandelaars.


Koningsdag
Over suikerspinnen gesproken die was natuurlijk ook te vinden tijdens de Koningsdag. Onze Tivoli bijeenkomsten voor de welpen waren traditiegetrouw goed bezocht en gezellig. Een leuke scoutingdag voor jong en oud. Op een aantal welpen zijn we extra trots want die hielpen al mee tijdens het opbouwen van het evenement. Goed gedaan jongens! Ook fijn dat jullie je ouders meenamen: bedankt!

Haagse Harry
Een spannende speurtocht voor de welpen van de Bandarloghorde. Verzamelen bij Haagse Jantje: dat eigenwijze ventje bij de Hof-vijver: hij is vast ook ooit welp geweest. Misschien leuk om de volgende keer na te vragen. Een boeiende verhalenverteller (was echt spannend) wist iedereen te boeien met de waargebeurde Haagse geschiedenis verhalen: over de gevangenis bijvoorbeeld.
Uiteindelijk na een regenbuitje en goed luisteren hadden we hem gevonden: Haagse Harry. Sommige welpen vonden hem wel heel erg leuk: ook om na te doen! Tsja: dat hoort er bij denken we dan maar.

Mondriaan
De welpen van de Bagheerahorde was het niet ontgaan: de primaire kleuren door de hele stad. De welpen leerden samenwerken om zo samen hun eigen Mondriaan-muur te maken. Iedereen maakte een rood, geel, blauw en wit vlak. Met de voorraad vlakken werd het schilderij gemaakt. De afwerking met zwart viel de welpen op: nu werd het een echte Mondriaan, zou hij daarom het zwart hebben gebruikt?

Zomerkamp
De tijd gaat nu snel. Nog een paar feestdagen weekenden en dan is het alweer bijna zomervakantie. Dat betekent dat het weer tijd is voor een andere traditie: Zomerkamp.
Beide hordes gaan samen op kamp dit jaar van 12 t/m 19 augustus 2017. Daarover meer in de volgende Nieuwsbrief!

Lieve Scoutinggroeten

Richard, Stanley, Jurre (Chil), Koos (Kigo) en Anneleen (Raksha)

Koningsdag was weer één groot succes!

Op donderdag 27 april organiseerde Scouting Sint Jorisgroep 5 in samenwerking met de oranje commissie van de wijkvereniging een fantastisch Koningsdag feest.

Er werden diverse spelletjes door kinderen gespeeld, op de springkussens werd volop gesprongen en mensen stonden in de rij voor de lekkernijen, hapjes en drankjes. Op het terras speelde bezoekers mee met het lichtjesspel waar je mooie prijzen kon winnen.

's Middags kwam Burgemeester Pauline Krikke nog op bezoek op het plein. Ze sprak met de organisatie van het feest maar ook met andere betrokkenen en bezoekers. De pannenkoeken tent bood nog een pannenkoek aan die ze erg lekker vond. We hopen dat we de nieuwe burgemeester van Den Haag een leuk beeld hebben gegeven van het Koningsdag feest op het Belgische Plein en wat we als scouting voor onze wijk op zo'n dag betekenen.

Al met al een hele gezellige dag met alle bezoekers en een super inzet van alle vrijwilligers. We willen onze medewerkers dan ook graag uitnodigen voor onze medewerkersborrel op 17 juni tussen 20:00 en 23:00 op ons groepshuis.

>> Bekijk hier alle foto's! <<

      

   

   Drukke maanden maart & april
4 maart - Primitief Pizza
De vakantie zorgt er (helaas) voor dat er altijd minder scouts aanwezig zijn. Maar dat weerhoud ons er niet van om weer lekker met scouting bezig te zijn.

Vandaag hebben de patrouilles elk boodschappen gedaan voor ingrediënten voor pizza's. Elly en Emilie verzorgde het kampvuur waar we de pizza's op zouden maken.
 

De ingrediënten werden gesneden en het deeg goed gekneed. Ieder mocht zijn eigen pizza bekleden die we als pakketjes boven het kampvuur legde. Je moest op tijd draaien en niet te lang boven het vuur houden, anders wordt het zwart!
 

11 maart - NL doet
Ook de scouts hielpen mee tijdens de Landelijke Vrijwilligersactie NL Doet. We mochten meehelpen om de tafels & banken te schilderen die eerder al geschuurd waren.

Ook hielpen we mee met het afgraven van een stukje grond en schilderde we latjes voor een nieuwe roltafel die we op kamp gebruiken. Een productieve middag waarbij de scouts zich ingezet hebben voor onze vereniging!
 

18 maart - Russisch Eierroulette
De opdracht was om een handdoek mee te nemen naar de opkomst. Erg mysterieus vind je niet?

De leiding had allerlei spelletjes bedacht die we in patrouilles tegen elkaar speelde. Won je een challenge, dan mocht je een ei op het hoofd van de verliezer kapot "slaan". Alleen... je wist niet of een ei gekookt of rauw was, dat maakte het een Russisch roulette spelletje.
 


25 maart - Levend Monopoly
Overal in Scheveningen hingen kaartjes op specifieke plekken. Deze plekken konden de scouts kopen in het levend monopoly spel. 

Welke patrouille is het snelste op de locatie en kan hele straten kopen? En wie verliest al zijn geld door huur te betalen aan andere patrouilles? De concurrentie was groot en bijna alle locaties waren verkocht!
1 april - Emmer Cricket
Traditie getrouw speelde de scouts een potje emmercricket tegen de scouts van Scouting Haagse Hout. Op de waalsdorpervlakte hadden we met elkaar afgesproken om dit sport spelletje tegen elkaar te spelen. Vorige jaar won Haagse Hout, dus dit jaar deden we extra ons best om te winnen!
 

Dat bleek ook, want Thibault haalde in één beurt zelfs 100 punten! We gingen er dit jaar met de winst vandoor, maar daar draait het natuurlijk niet om. Het was bovenal een gezellige middag waarbij we andere scouts ontmoet hebben. Volgend jaar zijn we er weer klaar voor!
 

 

8 april - Duinenmars
Deze ochtend verzamelde 16 scouts zich op het startterrein van de Duinenmars. Zij werden voor de keuze gesteld om twee groepen te maken. Één groep die graag de 15km wilde lopen en een groep die de uitdaging voor de 10km aanging. 1/3 van de scouts kozen voor de lange afstand en 2/3 van de scouts voor de iets kortere.
 

De scouts lopen altijd zonder leiding, dus veel kunnen we niet vertellen over de avonturen onderweg. Als beloning kreeg iedereen een mooie medaille mee naar huis!

27 april - Koningsdag
Koningsdag vieren we met de scouts gezellig met de hele groep mee! We verzamelde ons bij het lichtjesspel waar we in twee groepen werden verdeeld. Één groep bakte heerlijke pannenkoeken in onze pannenkoekenkraam en de andere groep verkocht lootjes bij ons lichtjesspel.
 

Het was een lange, vermoeiende maar zeker ook een hele gezellige dag. We zijn als leiding dan ook super trots op alle kids die zich hebben ingezet om er weer een fantastische dag van te maken. Zeker op de verkopers bij het lichtjesspel, want zij haalde de hoogte opbrengst in 5 jaar tijd! Toppers!
 

29 april - Voorbereiding RSW
Volgende maand is het zover. Dan gaan meer dan 30 patrouilles in Den Haag met elkaar de strijd aan. Wie winnen de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW)? We hebben vandaag onze keukenkisten nog een goede sop beurt gegeven en gekeken of alle materialen compleet zijn.

Tijdens dit weekend gaan de scouts hun tent opzetten, een hike lopen, koken, spellen spelen, 's nachts lang opblijven en aan het einde alles weer opruimen. De scouts noemen dit zelf één van de leukste weekenden van het scoutingseizoen.

We wensen jullie veel succes! In de volgende nieuwsbrief vertellen we hoe het geweest is!

Scoutinggroetjes,
Chriss, Stanley en Laura
Wij zoeken leiding en bestuursleden
We zijn als scoutinggroep al een tijdje op zoek naar mensen die een leuke nieuwe, uitdagende hobby zoeken.

Voor onze bevers, welpen en scouts zijn we op zoek naar leiding die ons leidingteams wil ondersteunen en gave activiteiten organiseren.

Voor de stam zijn we op zoek naar een stamadviseur en is daarmee vraagbaak/adviseur voor onze stamleden.
Voor ons bestuur zijn we opzoek naar een groepsbegeleider die onze leidingteams wil coachen en begeleiden.

Geeft onze website niet voldoende informatie, of ga je liever met ons in gesprek? Dat kan! Neem dan contact met ons op en dan vertellen we je alles over een (vrijwilligers) functie binnen onze scoutinggroep. Wie weet kunnen we je snel verwelkomen binnen ons team!
Uitgebreide vacatures op onze website

Wist je dat...?

 • ...We hulp hebben gehad van vrijwilligers buiten scouting tijdens NL Doet?
 • ...NL Doet een productieve maar zeker ook een gezellige dag was?
 • ...Alle tafels sinds NL Doet een vrolijke kleur heeft gekregen?
 • ...De Bevers meeliepen met de Teddyberentocht?
 • ...De scouts een potje emmer cricket hebben gewonnen van Scouting Haagse Hout?
 • ...De bandarloghorde welpen Haagse Harry hebben gevonden?
 • ...De bagheerahorde welpen in Mondriaan sferen hebben geschilderd?
 • ...We super veel suikerspinnen hebben verkocht tijdens de Duinenmars?
 • ...We zeer positief terug kijken op ons Koningsdagfeest die erg zonnig was?
 • ...De geschatte Koningsdag winst op €7000,- wordt geschat?
 • ...Burgemeester Pauline Krikke langs kwam op ons Koningsdagfeest?
 • ...De burgemeester een heerlijke pannenkoek kwam proeven?
 • ...We hopen dat we alle medewerkers van het Koningsdagfeest op onze Koningsdag Medewerkersborrel zullen zien op 17 juni om hen te bedanken!
 • ...We nog steeds op zoek zijn naar leiding voor onze speltakken?
 • ...We zonder nieuwe leiding niet verder kunnen groeien met jeugdleden?
 • ...We in oktober onze WC- en wasruimte willen renoveren?

Sponsor Sint Jorisgroep 5 gratis met Sponsorkliks!

 
Voor iedereen die de Sint Joris Jorisgroep 5 een warm hart toedraag, is het mogelijk om onze vereniging GRATIS te sponsoren! Koop jij wel eens producten of diensten online? Ga dan eerst naar Sponsorkliks en zorg er voor dat wij bij elke aankoop een bijdrage kunnen verdienen!
 

Zo sponsor je GRATIS in 3 stappen:

 

 
Ga naar sponsorkliks


Voorbeelden van meer dan 200+ webwinkels om te kiezen

 
                                                                              

Sponsorkliks app
 

    

Nooit Meer SponsorKliks Vergeten!

Download de SponsorKliks APP. Vanuit de APP kan je direct winkelen of de prijs van een product vergelijken zodat je niet teveel betaalt. De commissie gaat automatisch naar het eenmalig door jou geselecteerde sponsordoel. Ook houden we je op de hoogte van transacties van jouw sponsordoel en zie je de inkomsten groeien via het transactieoverzicht.

Hier vind je ons!
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2017 Scouting Sint Jorisgroep 5, Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze e-mails omdat:
De nieuwsbrief wordt elke twee maanden gemaild naar onze ouders, verzorgers, (oud-)leden en andere geïnteresseerden in Scouting Sint Jorisgroep 5. U bent daar één van.

Onze gegevens:
Scouting Sint Jorisgroep 5
Brugsestraat 49
Den Haag, Zh 2587 XR
Netherlands

Add us to your address book


Email Marketing Powered by Mailchimp
Jouw gegevens
<<Voornaam>> <<Achternaam>>
<<Email Adres>>

Gegevens aanpassen | Inschrijven | Uitschrijven

Sint Jorisgroep 5 Nieuwsbrief
Verstuurd op: 10/05/17 

Poll
Geef deze nieuwsbrief een cijfer!

lowest 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   highest
Sorry, voting is closed.


Lezers
We hebben 134 enthousiaste nieuwsbrief lezers!
Nieuwsbrief delen!
Delen
Tweeten
Mailen