Copy
Nieuwsbrief van Scouting Sint Jorisgroep 5
#41 - Zomerkamp editie

Vrijwilligers in actie!

De zomervakantie voelt als heel lang geleden, dus we vertellen graag wat we de afgelopen twee maanden hebben gedaan.

100 leden in zicht!
We hebben veel nieuwe leden ontmoet want we hebben er sinds de zomer 8 nieuwe leden en we hebben nog steeds kijkers rondlopen! Dat brengt het totaal aantal op 91 leden! Helpen jullie ons mee om het aantal leden richting de 100 te krijgen?

Open dag 11 novembeer
We hebben namelijk op 11 november een open dag op ons groepshuis. In een notendop laten we zien wat Scouting inhoud en organiseren vele leuke activiteiten op ons groepshuis! Neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee en laat zien hoe leuk scouting is! Wij willen namelijk naar de 100 leden!

Wij zoeken leiding!
Ook zijn we hard op zoek naar Leiding voor onze Bevers en Welpen. Daar hebben we momenteel een leidingprobleem! Probeer het eens. U hoeft het niet vaak te doen om al erg te helpen, en u wordt enorm gewaardeerd door de vrijwilligers en door de kinderen.

Veel leesplezier!
De Nieuwsbrief redactie

Op de agenda

Open dag
12:00 - 15:00 uur

Groepshuis - Voor alle leeftijden en geïnteresseerden

Scoutsweekend
Van vrijdag tot zaterdag

Info per e-mail

Geen opkomst
Bevers & Welpen Bagheerahorde

Explorerweekend
Van vrijdag tot zaterdag

Info per e-mail

Sinterklaas opkomsten
Alle speltakken

Eigen tijden

 
In deze nieuwsbrief
Agenda | Leden aantallen | Leidingteams | Open Dag | Bevernieuws | Help - Ouders gezocht!Welpennieuws | Scoutsnieuws | Wist je dat? |

Klik op één van bovenstaande onderwerpen om snel te navigeren.
Leden aantallen

In onze nieuwsbrief vertellen we jullie altijd wat de ledenaantallen zijn. Op dit momentent is de stand per 31 oktober 2017. Deze aantallen zijn exclusief de kijkers die zich nog niet ingeschreven hebben.
 
Speltak Jongens Meisjes Wachtlijst?
Bevers 9 2 Nee
Welpen Bandarloghorde 9 9 Ja
Welpen Bagheerahorde 4 2 Nee
Scouts 14 6 Nee
Explorers 8 3 Nee
Roverscouts 3 0 Nee
Totaal 47 22  
 
Het bovenstaande overzicht betekend dat we 69 ingeschreven jeugdleden hebben en 14 leidinggevenden. En we willen graag verder groeien, dus kom erbij!
Leidingteams

Op dit moment bestaan de huidige leidingteams uit de onderstaande personen. Hier staan ook de explorers vernoemd die de teams ondersteunen als leiding.
 
Bevers Welpen
Ochtend
Welpen
Middag
Scouts
Marcel
Nick
(tot 31 dec)
Richard
Stanley
Anneleen
Koos
Jurre
Laura
Chriss
Stanley
Vincent
Eliza
 
Explorers Roverscouts Onder-
steuning
Bestuur
Robert
Nina
- Elvira
Edith
Boudewijn
Ton
Rijna
Arne

We zijn nog op zoek naar mensen die één van onze teams wil versterken! Op die manier kunnen we qua ledenaantallen groeien! Klik hier voor vacatures en ga de uitdaging aan!

Kom je ook naar onze open dag?


Op zaterdag 11 november organiseren wij onze jaarlijkse open dag! Komen jullie ook meedoen?

We verwachten al onze jeugdleden tussen 12u en 15u op ons groepshuis waar we allemaal leuke activiteiten organiseren voor kinderen vanaf 4 jaar.

Samen het avontuur beleven? Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee en laat hen ook beleven hoe uitdagend scouting is! Ook je ouders en/of familie zijn welkom om eens te zien wat je allemaal bij Scouting doet.

Aankomend weekend ontvangen onze leden een poster en flyers om deze op te hangen en te verspreiden!
“Klein, Hoog, Nat, Snel, Zwaar, Lekker en Knuffelen“

Na de vakantie zijn we begonnen met een potje Levend Stratego. Dit natuurlijk wel met alle inwoners van Hotsjietonia. Even heerlijk door het bos rennen en de haren in de wind voordat iedereen weer de hele week in school moet zitten.

De week erna moesten we natuurlijk even scoutingactiviteit nummer 1 doen. En dan weten jullie natuurlijk gelijk wat we ook al weer gedaan hebben. Kampvuur met een broodje bakken. Dit ging natuurlijk weer hartstikke goed. En aan het eind van de opkomst hadden we allemaal een heerlijk broodje met een knakworst gebakken en opgegeten.

Op 9 september was het open monumentendag en in Scheveningen was de vuurtoren open voor bezoek. We zijn met de bevers van het groepshuis naar de Vuurtoren gelopen wat nog best wel een eind lopen was. Bij de vuurtoren aangekomen mochten we gelijk door naar boven. En een paar bevers hebben geprobeerd te tellen hoeveel treden er waren. Maar al na een aantal treden waren we de tel kwijt.

Eenmaal boven gekomen hadden we een erg mooi uitzicht over Scheveningen en Den Haag. Maar het was ook best wel erg hoog. En er stond erg veel wind. Dus niet al te lang boven geweest en vervolgens naar het strand. Hier even lekker gespeeld totdat de ouders daar de Bevers kwamen halen.

Hadden we bij de vuurtoren erg mooi weer. De zaterdag erna hadden we minder geluk. Het was erg slecht weer dus helaas moesten we binnen blijven. Maar niet getreurd. We zijn creatief bezig geweest en zijn maskers gaan schilderen. Aan het eind van de opkomst hebben we nog een verhaal nagespeeld met alle figuren die we hadden.

Met dierendag gaan de Bevers zoals elk jaar naar de kinderboerderij om daar de stallen en de wei schoon te maken. Boer Arno had weer een stal voor ons vies gehouden, en ook de wei was aan een opschoonbeurt toe. Na een uur hard werken hadden de bevers de wei en de stal zo goed als schoon en hierna was het tijd voor de beloning. Natuurlijk was dit iets te drinken en te eten. Maar we mogen dan ook altijd cavia-knuffelen ( wat normaal alleen maar op bepaalde tijden mag).


Een aantal bevers hadden andijvie, wortel en sla meegenomen wat natuurlijk aan de cavia’s gegeven werd. Maar een cavia is maar klein, en we hadden heel veel eten meegenomen. Want Kalinigo had natuurlijk ook voor een paar kroppen andijvie en bossen wortelen gezorgd. Deze werden hierna aan de koeien en geiten gevoerd. Die hierna volgens mij echt wel vol zaten.

Op 7 oktober gingen we met alle bevers van Den Haag naar Madurodam. Eerst werden de bevers in verschillende groepen verdeeld en moesten ze op zoek naar plaatjes van gebouwen die in Madurodam stonden. Bij deze plaatjes stonden inwoners van Hotsjietonia en die moesten de bevers met elkaar verbinden op hun speurtocht formulier. Na een uur hadden de bevers de meeste bewoners gevonden en was het tijd voor iets lekkers. Hierna mochten de bevers vrij door Madurodam lopen en kijken bij alle dingen die er te doen waren.


Sluizen sluiten. Brandjes blussen. Water uit de dijk tegenhoude, DJ spelen en leren hoe New York ontstond. Of was het Nieuw Amsterdam ? Om Eén uur was het helaas al weer tijd om te gaan en stonden de ouders al vol ongeduld te wachten om de bevers mee naar huis te nemen. En naar ik hoop in een lekker warm bad te doen omdat het de hele dag erg koud en regenachtig was geweest.

De herfstvakantie was begonnen dus zijn we lekker naar het bos gegaan en op zoek gegaan naar mooie herfstbladeren, eikels, beukennootjes en kastanjes. We zijn een groot deel van het bos doorgelopen en uiteindelijk naar het groepshuis teruggekeerd met tassen vol herfstmateriaal. Op het groepshuis zijn we de herfstbladeren gaan gebruiken om een mooie uil te maken. Maar de bevers wilden liever de uil intekenen. Dus werd dat maar gedaan. Want niets hoeft natuurlijk bij de bevers als het om creativiteit aangaat.

Afgelopen week zijn we samen met de welpen gaan Bowlen. Helaas waren er maar weinig bevers van wege de vakantie maar de bevers die er waren zijn naar hartenlust met bowlingballen tekeer gegaan. Na een uur spierballen tonen was het weer voorbij. Onderweg nog een lekker zakje chips gekregen en bij het groepshuis snel met de ouders mee.

Vergeet ik bijna te zeggen dat we 4 Bevers naar de welpen hebben over laten vliegen, te weten Eleonore, Noémie, Isa en Naira. Veel plezier bij de welpen en gelukkig zien we elkaar nog regelmatig in de ochtend.

Gelukkig zijn er ook weer 4 bevers bij gekomen de laatste weken, dus hebben we nog steeds 11 bevers. Dexter, Castor, Ektoras en Elisa komen wekelijks in Hostjietonia en hebben het volgens mij erg naar hun zin.

De komende weken zullen we weer veel leuke en verschillende dingen gaan doen. En nog steeds geld, als je vriendjes of vriendinnetjes hebt zijn deze natuurlijk altijd welkom.

Maar we zijn ook nog steeds op zoek naar Beverleiding, dus als papa of mama dit leuk vind, of misschien wel de buurvrouw ? Neem ze gewoon mee naar Hotsjietonia.

Met heel veel Bevergroetjes,

Castor en Kalinigo

Help - ouders gezocht!

De vrijwilligers die de onderdelen leiden zijn de ruggengraat van de vereniging. Ze zetten zich ontzettend hard voor de kinderen in, elke week weer. Maar ze hebben hulp nodig. Meer dan 20 ouders helpen al. Ze springen bij als er opkomst is, staan bij een kraam, klussen, schminken of maken taart, controleren de boekhouding of behandelen klachten.

Op dit moment hebben we vooral behoefte aan bijstand van vrijwilligers bij de Bevers op zaterdagochtend en bij de Welpen op zaterdagmiddag. Probeer het eens. U hoeft het niet vaak te doen om al erg te helpen, en u wordt enorm gewaardeerd door de vrijwilligers en door de kinderen.

We zijn momenteel aan het vragen of u ons wilt vertellen wat voor beroep en hobby's u heeft. Daar kan namelijk iets tussen zitten dat voor Sint Jorisgroep 5 van belang is. Iets dat ons veel moeite kost, maar u weinig. Concrete vragen om hulp kunnen we zo neerleggen bij ouders die ons het makkelijkst zouden kunnen bijstaan. Ouders, laat u uitdagen!

De Welpenhordes hadden weer grote lol

Overvliegers
Je zou het niet zeggen maar voor sommige kinderen was het best nog spannend. Een nieuwe welp worden. Afscheid nemen van je vertrouwde groep en leiding. Maar samen sta je sterk: met een hele ploeg kwamen ze dit keer. Achter elkaar over de ‘Junglerivier’ springen. Opgevangen worden door nieuwe leiding en kennismaken met de andere kinderen. Al snel voelden de kinderen zich thuis tussen de groene welpen.

Regiospel
Één keer per jaar spelen de welpen met andere welpen uit de regio. Dit keer in het Westbroekpark: dus lekker dichtbij. Het was best nog ingewikkeld. Met allerlei opdrachten kon je punten verdienen om onderdelen te kopen. Met die onderdelen gezamenlijk kon je een schip kopen. Begrijpt U het nog? De kinderen wel en die werden bloedfanatiek. Het was een zeer geslaagde middag.

Bomen, vuurtjes, proefjes doen en pannenkoeken eten
Wat gaat die tijd weer snel. De eerste twee maanden van het scoutingseizoen zijn alweer voorbij. Wat is er veel gebeurd: er zijn proefjes gedaan, er is in bomen geklommen en er is gebowld. Maar er werd ook nog een moord opgelost en er was een bezoek aan het Toverlantaarnmuseum door de Bagheerahorde. De Bandarloghorde heeft spannende proefjes gedaan en de vuurtoren werd beklommen. Kortom er is weer lekker en veel gespeeld, ontdekt en ‘gescout’ met elkaar.

Bonbons
Vergeten jullie de bonbonactie niet? Met de opbrengst kunnen de welpen leuke dingen doen!

Scoutinggroeten

Leidingteams: Bagheera- en Bandarloghorde

Foto Collage


  


  

  

  

  

Bestel ze nu bij onze leden want je steunt hiermee de Bevers, Welpen Bandarloghorde, Welpen Bagheerahorde, Scouts, Explorers of Roverscouts mee!


Start bij de basis!
26 augustus - Reis rond de Wereld
In de zomervakantie hebben we nieuw pionierhout gekregen, dus dat wilde we graag uitproberen. Elke patrouille (groepje) maakte een driepoot van houten touw en moest deze creatief verbinden met een driepoot van een andere patrouille. Vervolgens speelde we hierop tikkertje waarbij we de grond niet mochten raken. Dit was best lastig!
 

2 september  - Afscheid en Welkom!
Vandaag namen we afscheid van de 8 oudste scouts. Zij mochten namelijk vandaag overvliegen naar de Explorers. Dat betekend dat ze de leeftijd hebben bereikt om naar de explorers te gaan. Albert, Thibault, Servane, Lise, Ivan, Wouter, Lucas en Eloïse: veel plezier bij de explorers! 

Ook verwelkomde we drie nieuwe scouts die van de Welpen naar de Scouts kwamen overvliegen. Paul, Philip en Finn, Welkom! We hopen dat jullie een gave scoutstijd zullen hebben.

Ook verwelkomde we Eliza en Vincent. Zij zijn het leidingteam van de Scouts komen versterken. Beide hebben al veel leiding ervaring bij de scouts en we zijn erg blij dat erbij zijn gekomen!
 

9 september - Vier in plaats van twee?
Vandaag maakte we de nieuwe indeling van onze patrouilles (groepjes bij scouts) bekend. Om ze op de proef te stellen moesten ze samenwerken! We speelde het bekende trefbal spelletje met vier vakken in plaats van twee. Dan moet je goed samen spelen om andere vakken te verslaan!
 

16 september - Basistechnieken
Zoals we hierboven beschreven, hebben we afscheid genomen van 8 ervaren scouts. Dat betekend dat de kennis bij de huidige scouts weer bijgespijkerd moet worden! We deden vandaag daarom vier workshops: EHBO, Routetechnieken, Knopen en Vuur maken. We hebben een klein deel van de basis geleerd en zullen de komende maanden nog extra moeten oefenen voor de RSW en kamp!
 

30 september - Oranje Hotel en Hakken
Herdenking Oranje Hotel is een herdenking die ieder jaar georganiseerd wordt in de Scheveningse Gevangenis. Tijdens de herdenking worden verzetsstrijders herdacht die in de 2e wereld oorlog daar vast hebben gezeten. Dit jaar werd het niet in de Scheveningse gevangenis gehouden (ivm het bouwen van een herdenkingscentrum) maar in het internationaal strafhof. We hebben erewacht gestaan, geholpen bij de kranslegging en de genodigden begeleid. Erg indrukwekkend.
 

 
's Middags zijn we aan de slag gegaan met de basis technieken van hakken. We kregen allemaal naamkaartjes die we op de juiste locatie van een bijl moesten plaatsen. Alle namen zijn toch best lastig. Daarna kregen we een demonstratie hoe we de bijl moesten gebruiken en kregen we ook de kans om zelf te hakken. De opkomst werd afgesloten met een wedstrijdje vuur maken. Was jou touwtje als eerste doorgebrand? Dan viel er een zakje met water op het kampvuur van je buurman! Toch best lastig snel een vuur maken!
 

7 oktober - Keuzeprogramma
De scouts die het hakken de week ervoor erg leuk vonden, kregen vandaag de kans om dit verder onder de knie te krijgen. Ook mochten we gips maskers maken of spijkerbordjes maken. Een actieve en creatieve middag dus.
 

14 oktober - Op de fiets!
De leiding had een fietsroute voorbereid. Deze werd toch iets te hoog ingeschat van alle patrouilles (groepjes) verdwaalde helaas. De leiding vertelde uiteindelijk waar we naar toe moesten en we konden ons nog even vermaken in de zandspeeltuin in de Scheveningse bosjes. Volgende keer maakt de leiding de route toch maar simpeler om dat verder moeilijker te maken!

21 oktober - Koken op vuur
Koken deed men vroeger alleen maar op vuur en daar gingen wij vandaag ook mee aan de slag! De leiding had recepten, ingredienten en dutch ovens klaar gezet. Wij moesten een kampvuur maken om de kolen heet te krijgen en de gerechten voorbereiden. Vervolgens hebben we de gerechten in de dutch ovens bereid. Dit zijn grote gietijzeren pannen die we boven kolen/vuur hangen om zo te bereiden. Het stoofpotje, uienbrood en fruitcake waren super goed gelukt en hebben we nog lekker opgegeten met zijn allen!
 

Bonbons actie!
Ook zijn we met de bonbons actie gestart. We hopen dat alle scouts zo veel mogelijk doosjes bonbons kan verkopen om iets extra's op kamp te kunnen doen! 25 november is de uiterlijke inleverdatum.

Nieuwe scouts
Wist je dat we Ian en Clément als nieuwe scouts erbij hebben? Welkom en veel plezier! Er is nog ruimte voor meer scouts!

Komende maanden
De komende maanden hebben we nog veel leuke activiteiten op de planning staan. Scoutsweekend, de installatie, Sinterklaas opkomst en een Kerstdiner. Daarnaast hebben we natuurlijk ook onze normale bijeenkomsten.

We kijken er als leiding al erg naar uit!

Scoutinggroetjes,

Chriss, Stanley, Vincent, Eliza en laura

Wist je dat...?

 • ...Eliza en Vincent nieuwe leiding zijn bij de scouts?
 • ...we Eliza en Vincent in de nieuwe nieuwsbrief graag aan jullie voor willen stellen?
 • ...je 11 november alvast in je agenda moet zetten omdat we dan een super leuke open dag gaan organiseren?
 • ...al onze leden tot 25 november heerlijke kerstbonbons verkopen aan vrienden, familie en anderen om geld op te halen voor zijn/haar speltak
 • ...de bonbons elk jaar weer verrukkelijk zijn!
 • ...we een nieuwe datum hebben voor onze toilet verbouwing?
 • ...we de verbouwing op 24&25 februari + 3&4 maart houden?
 • ...de Bagheerahorde afscheid heeft genomen van Anneleen? (Raksha)
 • ...Anneleen haar leidingactiviteiten nog wel voortzet voor de Bandarloghorde?
 • ...Arne en Elvira een actie zijn gestart om ouders te benaderen over hun hobbies en beroepen
 • ...de leiding binnenkort allemaal een training over ADHD gaat volgen?
Hier vind je ons!
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
Website
Email
Copyright © 2017 Scouting Sint Jorisgroep 5, Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze e-mails omdat:
De nieuwsbrief wordt elke twee maanden gemaild naar onze ouders, verzorgers, (oud-)leden en andere geïnteresseerden in Scouting Sint Jorisgroep 5. U bent daar één van.

Onze gegevens:
Scouting Sint Jorisgroep 5
Brugsestraat 49
Den Haag, Zh 2587 XR
Netherlands

Add us to your address book


Email Marketing Powered by Mailchimp
Jouw gegevens
<<Voornaam>> <<Achternaam>>
<<Email Adres>>

Gegevens aanpassen | Inschrijven | Uitschrijven

Sint Jorisgroep 5 Nieuwsbrief
Verstuurd op: 31/10/17 

Poll
Geef deze nieuwsbrief een cijfer!

lowest 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   highest
Sorry, voting is closed.


Lezers
We hebben 133 enthousiaste nieuwsbrief lezers!
Nieuwsbrief delen!
Delen
Tweeten
Mailen