Copy
Nieuwsbrief van Scouting Sint Jorisgroep 5
#38 - Januari & Februari

Koude start in 2017

Nieuwjaarsspel
2017 startte we (zoals elk jaar) met een nieuwjaarsspel voor alle leden van de Sint Jorisgroep 5. We verzamelde op het groepshuis waarna we in verschillende groepjes richting de winkelstraten vertrokken. Daar hingen in vele etalages allemaal blaadjes van onze scouting. We moesten een geheimschrift/raadsel oplossen die ons naar de kampvuurkuil van het groepshuis wees. Daar kreeg iedereen een warm soepje waarna we de dag gezamenlijk afsloten. We vonden het een mooie opening van 2017 die tevens behoorlijk koud was!

Januari & Februari
De maanden Januari en Februari bleven koud en zorgde ook voor sneeuwplezier! Hier kun je meer over lezen bij de onderdeelspraatjes.

Help ons mee!   NL Doet & Koningsdag
De maanden Maart en April staan staan weer voor de deur. Op 11 maart doen we mee met het evenement NL Doet en 27 april organiseren we het Koningsdagfeest op het Belgische Plein met diverse activiteiten voor kinderen en kraampjes met hapjes en drankjes. We zijn dan ook hard op zoek naar vrijwilligers die een aantal uurtjes wil komen helpen op 11 maart en/of 27 april! laat het ons weten via de leiding!

Veel leesplezier!
De Nieuwsbrief redactie

Op de agenda

 
NL Doet
11:00 - 16:00 uur

Alle speltakken
(Speltakken volgens normale opkomsttijden)

Duinenmars
Speltakken bepalen de tijden

Alle speltakken

Geen opkomst
i.v.m. voorbereiding Koningsdag

Alle speltakken

Koningsdag feest
10:00 - 16:00 uur

Alle speltakken
 
In deze nieuwsbrief
Agenda | Leden aantallen | Leidingteams | NL DoetBevernieuws | Welpennieuws | KoningsdagfeestScoutsnieuws | Roverscoutsnieuws | VacaturesWist je dat? | Sponsorkliks

Klik op één van bovenstaande onderwerpen om snel te navigeren.
Leden aantallen

In onze nieuwsbrief vertellen we jullie altijd wat de ledenaantallen zijn. Op dit momentent is de stand per 3 maart 2017. Deze aantallen zijn exclusief de kijkers die zich nog niet ingeschreven hebben.
 
Speltak Jongens Meisjes Wachtlijst?
Bevers 7 5 Nee
Welpen Bandarloghorde 7 3 Nee
Welpen Bagheerahorde 9 2 Nee
Scouts 18 11 Ja
Explorers 4 0 Nee
Roverscouts 2 0 Nee
Totaal 47 21  
 
Het bovenstaande overzicht betekend dat we 68 ingeschreven jeugdleden hebben. En we willen graag verder groeien, dus kom erbij!
Leidingteams

Op dit moment bestaan de huidige leidingteams uit de onderstaande personen. Hier staan ook de explorers vernoemd die de teams ondersteunen als leiding.
 
Bevers Welpen
Ochtend
Welpen
Middag
Scouts
Marcel
Nick
Richard
Stanley
Anneleen
Koos
Jurre
Anneleen
Laura
Chriss
Stanley
 
Explorers Roverscouts Onder-
steuning
Bestuur
Robert
Nina
- Elvira
Edith
Boudewijn
Ton
Rijna
Arne

We zijn nog op zoek naar mensen die één van onze teams wil versterken! Op die manier kunnen we qua ledenaantallen groeien! Klik hier voor vacatures en ga de uitdaging aan!
11 maart NL Doet! Helpt u ook mee?
We zijn op zoek naar ouders / verzorgers / familie / vrienden die op zaterdag 11 maart willen helpen klussen! Tijdens het landelijke NL Doet zullen we met onze vereniging mee doen en zoeken we vrijwilligers die willen helpen.

Wat gaan we doen?
Met voldoende vrijwilligers hopen we een mooi eindresultaat te behalen: 25 opgeknapte klaptafels en -banken. Na jaren intensief gebruik zijn deze toe aan een opknapbeurt. Scharnieren worden vervangen, alle oppervlakten worden geschuurd en waar nodig gerepareerd. Als laatste worden de tafels en banken weer voorzien van een nieuw laagje verf zodat ze weer jaren mee kunnen tijdens onze evenementen en verhuur.

Tevens zullen we ook kleinere klusjes oppakken in en rond het groepshuis.
Onze jeugdleden tijdens NL Doet
Onze jeugdleden zijn tijdens de normale opkomsttijden aanwezig op het groepshuis en zullen ook meehelpen aan NL Doet.

Verloop van de dag
We starten deze dag om 11:00 uur op ons groepshuis en we verwachten om 16:00 uur klaar te zijn met alle klusjes.

Aanmelden
Aanmelden voor deze dag kunt u door dit te melden aan de leiding van alle speltakken of door een e-mail te sturen naar: materiaal@sintjorisgroep5.nl

We hopen op zo veel mogelijk handjes die mee willen helpen om de speelomgeving van onze (jeugd)leden te verbeteren!


Hotsjitonia ???
Hotsjietonia
De Bevers wonen in Hotsjietonia. Maar omdat onze bevers nog niet heel lang in Hotsjietonia komen is het toch erg handig om te weten wie, waar woont, of wie wat doet ? Daarom zijn we de laatste tijd behoorlijk bezig geweest in Hotsjietonia om bekend te raken met alle inwoners en waar ze wonen, en wat ze leuk vinden.

Nieuwjaarsopkomst
Na de nieuwjaarsopkomst, hebben we een speurtocht gedaan met alle inwoners van Hotsjietonia. Zo kwamen we elk figuur meerdere keren tegen. Weten we alle namen nog ? Fleur Kleur, Rozemarijn, Rebbel, Stanley Stekker… enzovoort. De week erna moesten we van alle figuren het huis zoeken en iets wat ze leuk vonden, of wat bij ze hoorde. Bijvoorbeeld Sterre woont op een boot en reist heel de wereld rond, dus hoort een wereldbol bij haar. Bij Professor Plof houdt van experimenten dus een reageerbuis, bij Rebbel een hond omdat ze zoveel van dieren houdt.
 

Keet kleur in het bos
De opkomst erna zijn we met Keet Kleur het bos in gegaan. Keet had allemaal kleurstalen meegegeven om de Bevers te laten kijken of we in de natuur de zelfde kleur konden vinden. We kwamen er achter dat er heel veel verschillende kleuren bestaan, maar dan ook wel 20 soorten groen en bruin. Kleuren als blauw, rood en geel zijn toch wel moeilijk te vinden in de winter. Want in de zomer zijn er bloemen met mooie kleuren die snel te zien zijn.

Hierna zijn we met de kleurenparachute aan de slag gegaan. De Rubber eend van Castor moest in het ronde gat, maar dat is af en toe best moeilijk. De Eend sprong meestal meer buiten de parachute dan dat we deze in het midden konden krijgen.

Installatie & Smurfen stratego
4 februari stond in het teken van de installatie van Noèmie en Beau. Met deze 2 laatste “nieuwelingen” zijn alle Bevers geïnstalleerd en hebben we 11 Roodhemden in ons beverlokaal rondstormen.

Na de installatie zijn we in het bos Smurfen-stratego gaan doen. De bevers hadden dit snel onder de knie en beide partijen waren goed aan elkaar gewaagd. Grote smurf versloeg tal van andere smurfen, maar Babysmurf wist Grote smurf toch ook een paar keer te verslaan.
 

 
EHBO & Sneeuwpret
De volgende opkomst stond in het teken van EHBO. Professor Plof ging met de bevers oefenen hoe je een pleister plakt, verband aanlegt en een mitella om iemands nek kan leggen. Omdat dit het leukst is om op iets dierbaars te oefenen hadden alle bevers hun knuffel meegenomen.
Hierop werd goed geoefend en de meeste knuffels zullen nooit meer pijn hebben omdat ze goed in gepleisterd waren.
 

Deze dag werden we ook verrast door een paar goede sneeuwbuien. Het laatste uur wilden we naar het bos om te gaan sleeën maar we zijn niet verder gekomen dan de Brugsestraat. Er werden veel sneeuwballen gegooid en wat is er leuker dan een sneeuwpop maken. Hier zijn we dan ook druk mee bezig geweest totdat de tijd om was. Nog snel een beker lekkere warme chocolademelk en naar huis.
 

Stuiters pyjamafeestje
18 Februari was het feest. Het was namelijk Stuiters pyjamafeestje. Alle bevers kwamen in hun pyjama en hadden hun slaapzak of deken meegenomen. Natuurlijk waren alle knuffels er ook weer. We gingen op een groot scherm “Huisdiergeheimen” kijken. Dit was een erg leuke film, en alle bevers hebben fijn gekeken. Tussendoor was er frisdrank en popcorn.
 

Na de film was er nog tijd over en werden de Minions opgezet. Maar ondertussen begon er ook een groot kussengevecht wat een grote stoeipartij tot gevolg had. De ouders kwamen ons maar uit de war halen zodat we naar huis konden.
 

Carnaval Disco
De laatste week van februari is het carnaval, en dit hebben we samen met alle onderdelen gevierd met een “carnavalsdisco”. Iedereen kwam verkleed, en deed mee aan de disco. Na 2 uur hossen was er helaas al weer een einde aan de pret, en voor de meesten tijd voor vakantie.

Met heel veel Bevergroetjes
Castor en Kalinigo
Alle welpen verzamelen!
Sleeën in de sneeuw
Boven aan de hondenheuvel in het bos: en dan glijden maar! Wat een pret met een klein beetje sneeuw. Soms gleed de modderbaan net zo goed als de sneeuw. Maar dat weerhield de welpen niet van lekker naar beneden glijden. Dikke pret!
 


Rui onze stagiaire
Bij de Bandarloghorde was er een nieuw gezicht. Rui (Uitgesproken als Ray): hij kwam bij ons zijn maatschappelijke stage voor school lopen. De welpen zijn dol op hem, de leiding is blij met zijn hulp….. en hij blijft maar terug komen. Rui dankjewel: we hopen je nog vaak te zien!
 
Carnaval en nieuwe vriendjes
Dit jaar was er een heus Sint Joris Groep 5 Carnavalsfeest. Samen met de bevers en scouts werd er gedanst en plezier gemaakt. De meesten kwamen verkleed: in one-suits en een enkele welp ging zelfs rollend over de dansvloer. Het was een leuk en bont feest. De kinderen mochten vriendjes en vriendinnetjes meenemen om kennis te maken en dat was een groot maar ook zeker een gezellig succes.
 

Tivoli en lotenverkoop.
De tijd gaat snel: de boekjes voor kamp zijn uitgedeeld aan de welpen (meldt je aan!). De voorpret – ook voor de leiding- is begonnen. Maar eerst moeten we nog hard werken: de voorbereiding voor Tivoli op 27 april is in volle gang. Vanaf half maart zijn de traditionele loten weer te koop. Help uw kind de loten te verkopen: de opbrengst is voor de Sint Jorisgroep 5.

Groetjes van de Welpen Leiding

Bandarloghorde:
Richard, Stanley, Anneleen en Rui

Bagheerahorde:
Raksha (Anneleen), Kigo (Koos) en Chil (Jurre)
 
Donderdag 27 april is het zo ver! Dan organiseert onze scoutinggroep het Koningsdagfeest op het Belgische Plein in samenwerking met de oranje commissie van de wijkvereniging. Vele activiteiten voor kinderen, het welbekende lichtjesspel, kraampjes met hapjes en drankjes. 

Koningsdag voor onze jeugdleden
Van de welpen verwachten we dat zij een deel van de dag kunnen helpen bij het kinderplein. Daar begeleiden zij diverse spelletjes en activiteiten. Scouts en Explorers zullen op diverse andere plekken ingezet worden voor de gehele dag.

Ouders, help ons ook een handje mee!
Met onze eigen leiding en vrijwilligers lukt het ons helaas niet om de dag te kunnen draaien. Daarom zijn we op zoek naar ouders en verzorgers die het leuk vinden om ons enkele uurtjes te helpen. Dit kan bij de opbouw/afbouw van het evenement, maar ook op de dag zelf. Denk aan de verkoop van hapjes/drankjes of bij het begeleiden van activiteiten voor kinderen. Laat het ons weten via de leiding van de speltakken ofklik op onderstaande button of mail naar: koningsdag@sintjorisgroep5.nl.
Ja! Ik kom graag helpen op Koningsdag!


Feestelijk het scoutsjaar uit!
7 jan - Nieuwjaarsspel
Tijdens het nieuwjaarsspel gingen ook de scouts op zoek naar diverse briefjes in etalages van winkels. Daar vonden we een geheimschrift die uit 2 letters bestond. Uiteindelijk kwamen we er achter dat dit het lucifer-geheimschrift is. De uitkomst vertelde ons dat we terug naar het groepshuis moesten. Daar had de leiding soep opgewarmd boven het kampvuur.
 

14 jan - Route technieken oefenen
Nog 3 weken, en dan is de regionale berentocht! Om aan de berentocht mee te doen, is kennis van routetechnieken een minimale vereiste. We hebben per patrouille een korte route uitgezet en moesten later een route van een andere patrouille juist lopen. Hier moesten we minimaal 4 soorten routetechnieken voor gebruiken om te oefenen.

21 jan - Installatie + Statego
Vandaag werden Marc, Vincent en Augustin geïnstalleerd bij de scouts. De belofte van de scouts werd opgezegd en de badges werden op de blouse gespeld. Hierna kregen de heren ook nog een mooie 'dubbele' das uitgereikt (Vierkante das, bij de bevers/welpen is hij driehoekig)
 

Na de installatie zijn we lekker naar buiten gegaan. In het bos speelde we stratego in 4 teams (in plaats van standaard 2). Iedereen kreeg 2 lintjes die rondom de arm en middel geknoopt moest worden. Door lintjes bij andere ploegjes af te pakken, kregen de patrouilles extra punten. Toen de verstopte vlag in het bos gevonden werd, zijn we op het groepshuis gaan opwarmen met een kopje thee.
 

28 jan - Ready Steady Cook
Koken, iets wat sommige scouts maar al te graag doen! Met een estafette rondom het groepshuis kwamen we bij een tafel met allemaal ingrediënten. Hier moesten we 1 product uitkiezen waarmee we moesten koken. We konden niet zien wat anderen pakte en je moest snel zij als je een bepaald product wilde bemachtigen.

Toen alle ingredienten verdeeld waren, mochten we aan de slag. De patrouille keukenkisten werden tevoorschijn getoverd en de colman branders om op te koken werden opgepompt om druk in de tank te krijgen. Bij de ene patrouille ging het koken iets beter dan bij het andere. We zagen dat de twee meiden patrouilles dan ook het snelste waren met bereiden en opruimen. Hier kunnen de heren nog wat van leren!
 

 
4 feb - Onze scouts winnen de Berentocht!
Het is zo ver! De jaarlijkse berentocht die door de regionale organisatie wordt georganiseerd voor scouts. Maar liefst 22 patrouilles van 8 haagse scoutinggroepen deden mee met de tocht die ons van Scheveningen naar Wassenaar bracht.
Maar liefst 22 scouts van de Sint Joris deden mee in vier patrouilles. Bij de start om 19:00u maakte we nog een leuke groepsfoto waarna we op pad gingen. Onderweg kwamen we meerdere posten tegen, waarvan de worstenpost werd bemand door onze eigen scoutsleiding. De duinen waren donker, maar het werd er niet minder gezellig om.
 

Aangekomen op het groepshuis zochten we allemaal een slaapplekje en konden we nog gezellig napraten over de avond. Het werd dan ook een lange avond, want sommige wilde liever kletsen en keten in plaats van slapen! Het werd dan ook een korte nacht met weinig slaap.

De volgende ochtend ruimde we al onze slaapspullen op waarna we gezamelijk ontbeten hebben. We hebben de leiding nog geholpen met corvée waarna we de uitslag van de berentocht kregen. Wie loopt het snelst, belt niet met de leiding en maakt de minste noodenveloppen open?

Na veel spanning werd duidelijk dat de patrouille van de Panters (Servane, Lise, Meike en Paris) de beste patrouille van dit weekend was. We gingen dan ook met de beker naar huis! Na het sluiten en de uitreiking van een mooie badge, keerde iedereen naar huis om lekker te douche en vroeg het bedje in te duiken.
 

11 feb - Sneeuw!
Het heeft afgelopen nacht goed gesneeuwd en alles was blijven liggen. We kunnen daarom ook niet de hele opkomst binnen blijven. We hebben ons daarom warm aangekleed en zijn we richting het bos vertrokken. Hier werden vele sneeuwballen gemaakt en gegooid! Er werd zelfs een reuze sneeuwbal gemaakt! Terug op het groepshuis konden we nog even opwarmen voor we naar huis gingen.
 

18 feb - Tokospel
Vandaag zijn we richting de waalsdorpervlakte gegaan. Hier hebben we het tokospel gespeeld. Je moet 3 dezelfde kaartjes van punt A naar punt B overbrengen zonder getikt te worden door het andere team. Lukt dit binnen de gestelde tijd? Dan ontvang je terug op het groepshuis een toko. Voor de onbekende: Chocoladereep, iets te snoepen, chips of een blikje drinken. (tijdens normale opkomsten mogen de scouts iets uit de toko kopen voor in de pauze).

25 feb - Carnaval Disco
Het is vakantie, dus vaak een rustige periode. Daarom organiseerde de Sint Joris een leuke carnaval disco voor de gehele groep. Ook de scouts deden mee. Het was een gezellige middag met veel verkleede kids!
 

 
De komende 2 maanden zullen we met de scouts druk zijn met NL Doet, de Duinenmars en Koningsdag. Ook zullen we al voorbereidingen treffen voor de RSW op 13 & 14 mei. Inmiddels is de uitnodiging voor het zomerkamp ook al de deur uit, dus reageer allemaal of je wel/niet mee gaat.

Scoutsgroetjes,
Chriss, Stanley en Laura


Roverscouts (Stam), Terug van weggeweest!
Voor het eerst in een lange tijd is er weer een stam opgericht in onze scoutinggroep. Omdat we dit jaar nog maar met twee stamleden zijn en omdat er veel schoolwerk voor ons klaarstaat, kunnen we dit jaar helaas niet veel doen. Maar volgend jaar, wanneer we met minstens vier leden zijn, zijn we zeker wel actiever in de groep. Daarnaast draaien we voor nu nog een beetje mee met de Explorers. Zo hebben we in de maand januari samen twee weken lang gecollecteerd voor Jantje Beton, waarbij we 2,443 kilogram meer hebben opgehaald dan vorig jaar!
Verder dit jaar hebben we besloten om ook geen zomerkamp te houden, omdat dat niet te doen is met ons eigen onderdeel. Er was wel een mogelijkheid aangeboden aan ons om mee te gaan op kamp met de Explorers, maar helaas kunnen wij dan niet mee, omdat wij beiden die weken niet mee kunnen.

Groeten,

De Stam
Pieter en Jurre
Wij zoeken leiding en bestuursleden
We zijn als scoutinggroep al een tijdje op zoek naar mensen die een leuke nieuwe, uitdagende hobby zoeken.

Voor onze bevers, welpen en scouts zijn we op zoek naar leiding die ons leidingteams wil ondersteunen en gave activiteiten organiseren.

Voor de stam zijn we op zoek naar een stamadviseur en is daarmee vraagbaak/adviseur voor onze stamleden.
Voor ons bestuur zijn we opzoek naar een groepsbegeleider die onze leidingteams wil coachen en begeleiden.

Geeft onze website niet voldoende informatie, of ga je liever met ons in gesprek? Dat kan! Neem dan contact met ons op en dan vertellen we je alles over een (vrijwilligers) functie binnen onze scoutinggroep. Wie weet kunnen we je snel verwelkomen binnen ons team!
Uitgebreide vacatures op onze website

Wist je dat...?

 • ...We het jaar zijn begonnen met een groepsactiviteit, ook wel nieuwjaarsspel!
 • ...We in groepjes een etalagespel in de wijk speelde met raadsels?
 • ...We bij terugkomt op het groepshuis een kop warme soep kregen?
 • ...Rui bij de Welpen (bandarloghorde) meehielp als maatschappelijke stagiair?
 • ...De Welpen erg blij zijn met zijn hulp en hij nog elke week meedraait?
 • ...Iedereen van 15+ bij de Sint Jorisgroep 5 maatschappelijke stage kan volgen?
 • ...De Roverscouts (Stam) weer opgericht is door Pieter en Jurre?
 • ...Er al een aantal jaar geen Roverscouts waren, omdat er geen leden waren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar?
 • ...Als je de leeftijd van de Roverscouts hebt, dat je ook lid kunt worden van de Roverscouts.? (Zij komen 2x per maand bijeen op vrijdag avond.)
 • ...We op 11 maart weer mee doen met NL Doet?
 • ...We iedereen uitnodigen om te helpen tijdens NL Doet?
 • ...Alle voorbereidingen voor het Koningsdag feest al in volle gang zijn?
 • ...De organisatie van het Koningsdag feest op zoek zijn naar handjes van mensen die ons een paar uurtjes wil komen helpen!
 • ...Je je kunt aanmelden via de leiding voor één van onze groepsactiviteiten (NL Doet / Koningsdag) voor hulp?

Sponsor Sint Jorisgroep 5 gratis met Sponsorkliks!

 
Voor iedereen die de Sint Joris Jorisgroep 5 een warm hart toedraag, is het mogelijk om onze vereniging GRATIS te sponsoren! Koop jij wel eens producten of diensten online? Ga dan eerst naar Sponsorkliks en zorg er voor dat wij bij elke aankoop een bijdrage kunnen verdienen!
 

Zo sponsor je GRATIS in 3 stappen:

 

 
Ga naar sponsorkliks


Voorbeelden van meer dan 200+ webwinkels om te kiezen

 
                                                                              

Sponsorkliks app
 

    

Nooit Meer SponsorKliks Vergeten!

Download de SponsorKliks APP. Vanuit de APP kan je direct winkelen of de prijs van een product vergelijken zodat je niet teveel betaalt. De commissie gaat automatisch naar het eenmalig door jou geselecteerde sponsordoel. Ook houden we je op de hoogte van transacties van jouw sponsordoel en zie je de inkomsten groeien via het transactieoverzicht.

Hier vind je ons!
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2017 Scouting Sint Jorisgroep 5, Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze e-mails omdat:
De nieuwsbrief wordt elke twee maanden gemaild naar onze ouders, verzorgers, (oud-)leden en andere geïnteresseerden in Scouting Sint Jorisgroep 5. U bent daar één van.

Onze gegevens:
Scouting Sint Jorisgroep 5
Brugsestraat 49
Den Haag, Zh 2587 XR
Netherlands

Add us to your address book


Email Marketing Powered by Mailchimp
Jouw gegevens
<<Voornaam>> <<Achternaam>>
<<Email Adres>>

Gegevens aanpassen | Inschrijven | Uitschrijven

Sint Jorisgroep 5 Nieuwsbrief
Verstuurd op: 06/03/17 

Poll
Geef deze nieuwsbrief een cijfer!

lowest 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   highest
Sorry, voting is closed.


Lezers
We hebben 130 enthousiaste nieuwsbrief lezers!
Nieuwsbrief delen!
Delen
Tweeten
Mailen