Copy
Nieuwsbrief van Scouting Sint Jorisgroep 5
#47 - Zomerkamp 2018 Editie

Wow! We hebben 100+ leden!

Yes! We hebben de magische grens van 100+ leden bereikt! Momenteel hebben we 109 leden om precies te zijn.

Sinds de start van het scoutingseizoen 2018-2019 hebben we maar liefst 19 nieuwe leden mogen verwelkomen bij onze scoutinggroep! En er zijn nog steeds enthousiaste kijkers die meedoen om te ontdekken hoe tof Scouting is! Heel veel plezier allemaal!

Volgende doelstelling...!
100+ jeugdleden! 

In deze nieuwsbrief:
In deze nieuwsbrief blikken we terug op de maanden september & oktober bij onze scoutinggroep. Het waren de eerste twee maanden van het nieuwe scoutingseizoen 2018/2019. Dat betekent veel nieuwe gezichten bij onze speltakken, ook door het overvliegen waarbij leden naar het volgende speltak mochten d.m.v. een parcours.

Veel leesplezier!
De Nieuwsbrief redactie

3/4 NOVEMBER

Berentocht Scouts


1 DECEMBER

Sinterklaasopkomsten


1 DECEMBER

Laatste inlevermoment Bonbonsactie!


Mis je iets?

Kijk voor onze volledige kalender ook eens op onze website!

In deze nieuwsbrief

 
(Klik op één van bovenstaande onderwerpen om snel te navigeren.)

Jeugdleden aantallen


Op dit moment is de jeugdleden stand per 29 oktober 2018. Deze aantallen zijn exclusief de kijkers die zich nog niet ingeschreven hebben.
 
 
Speltak Jongens Meisjes Totaal Wachtlijst?
Bevers 6 2 8 Nee
Welpen Bandarloghorde (ochtend) 13 10 23 Ja
Welpen Bagheerahorde (middag) 9 4 13 Nee
Scouts 19 11 30 Ja
Explorers 5 3 8 Nee
Roverscouts 5 0 5 Nee
Totaal 57 30 87  

Ledenaantal totaal

 
Jeugdleden 87
Leidinggevende 12
Bestuur & Ondersteuning 10
Totaal 109

Leidingteams


Op dit moment bestaan de huidige leidingteams uit de onderstaande personen. Hier staan ook de explorers vernoemd die de teams ondersteunen als leiding. Klik hier voor een smoelenboek op onze website met foto's.
 
Bevers Welpen Ochtend Welpen Middag Scouts
Marcel
Patricia
Albert
(Explorer)
Stanley
Richard
Anneleen
Servane
(Explorer)
Vincent
Koos
Marissa

 
Laura
Eliza
Jurre
 
Explorers Roverscouts Ondersteuningsteam Groepsbestuur
Nina Edith Chris
Elvira

Arne
Boudewijn
Ton
Rijna
Dorine
 
Stichtingsbestuur Buitengewoon Lid
Leendert
Wupke
Robert

Wij zoeken een penningmeester, leiding & vrijwilligers!

 
Ben jij degene die één van onze leidingteams of het bestuur gaat versterken? Dan zoeken wij jou! Op die manier kunnen we qua ledenaantallen groeien! Ga met ons het avontuur en de uitdaging aan!

Enkele voorbeelden:
 • Penningmeester
 • Explorerbegeleiding, Bever-, Welpen- of Scoutsleiding
 • Klusjesman
 • Groepsbegeleider (begeleider & coach voor de leidingteams en vrijwilligers)
 • Ondersteuning bij organisatie van activiteiten (zoals open dag, koningsdag, nieuwjaarsbijeenkomst etc.)
Bekijk onze vacatures!


 

Van alles en nog wat...

Met het nieuwe seizoen zijn de bevers weer goed van start gegaan. We begonnen met een lekker potje Hotsjietonia stratego in het bos. Zodat de nieuwe Bevers kennis konden maken met de inwoners van Hotsjietonia.

De week erna was het tijd om de Bevers die 7 jaar of ouder waren over te laten vliegen naar de Welpen. Robert, Jackie, Olivier, en Carmen veel plezier bij de Bandarloghorde Welpen.

De Bevers zijn verder op zoek gegaan naar spullen waarmee pannenkoeken gebakken konden worden. Na goed zoeken hadden we alle ingrediënten gevonden en zijn we het beslag gaan maken waarna de Bevers zelf samen met de leiding een pannenkoek konden bakken.

Op 15 september hebben de Bevers aan de hand van de inwoners van Hotsjietonia een speurtocht door de wijk gelopen. Helaas hadden de inwoners niet goed genoeg aanwijzing gegeven waardoor de Bevers helaas fout zijn gelopen. Maar gelukkig kwamen ze wel uit in de speeltuin en hebben daar lekker nog gespeeld.

De week erna had het erg gestormd en dat kwam goed uit want de Bevers zijn naar het bos gegaan om spullen voor herfststukjes te gaan zoeken. De bladeren en beukennootjes waren goed gevallen, en wist je dat je deze kon eten? Verder bij de Pompstationsweg waren heel veel kastanjes gevallen. Dus daar hebben we heel veel weten te vinden. Terug in het groepshuis hebben we er poppetjes van gemaakt en spinnenwebben.

Op 29 september hadden we onze open dag. Deze keer hadden we wel gewone opkomst waarbij toekomstige Bevers konden komen kijken. Bas Bos en Rebbel waren naar het groepshuis gekomen en hadden een spel bedacht. De Bevers moesten kaartjes smokkelen waarop broodjes, worst, stokken en vuur stonden. Als je 2 dezelfde kaartjes had gesmokkeld dan had je dat verdiend. Uiteindelijk had alleen Raffael op 1 kaartje na alles gesmokkeld. Dus vonden Bas Bos en Rebbel dat iedereen toch een broodje boven het kampvuur mocht maken. De Bevers hebben daarna fijn hun broodje opgegeten. En mochten daarna nog op het luchtkussen. Met als toetje een suikerspin.

Met de regio hebben we een grote vossenjacht gehouden bij ons in de wijk. Er was een cowboy, ridder, piraat, Freek Vonk en iemand met paars haar??? De Bevers hebben samen de wijk onveilig gemaakt en alle vossen gevonden.

Vorige week zijn we met de Bevers naar het kinderboekenmuseum geweest en hebben daar geleerd van Kikker, Pim en Pom en rupsje nooit genoeg. Ik denk dat de Bevers het er heel erg naar hun zin hebben gehad. En de leiding vond het ook erg leuk.

Omdat het ineens erg slecht weer werd hebben de Bevers de laatste week een reis om de wereld in het groepshuis gebouwd. Het was een mooi parcours en er zijn veel rondjes gelopen. Hierna hebben we beverburgers gemaakt. Dit zijn hamburgers, maar dan niet echt. Een paar Bevers zijn het broodje, iemand anders de kaas en nog een ander de tomaat. Deze leg je op elkaar en dan heb je een Beverburger.

De komende weken zullen vooral in het teken van de feestdagen komen te staan. En natuurlijk gaan we hier van alles mee doen. Heb je nog vriendjes of vriendinnetjes neem deze altijd mee. Want hoe meer Bevers hoe leuker het is.

Dus tot de komende weken

Groetjes van Patricia, Albert en Kalinigo 

De Bandarloghorde: het avontuur is weer begonnen!

Met nog het leuke en avontuurlijke zomerkamp in ons geheugen zijn we weer gestart met het nieuwe scoutingseizoen. Eerst weer een keertje spelen en bijkletsen: smokkelspel en leuke stippen in je gezicht verzamelen: het seizoen is begonnen.

Overvliegen
Overvliegen is altijd leuk maar betekent ook een beetje afscheid van je oude speltak. Zo namen we afscheid van Sofie, Tak-Yan, Rick, Dexter, Dakshin en Toure. Maar we verwelkomden ook Carmen, Jacky, Robert en Olivier. Veel plezier bij jullie nieuwe speltak!

 
 

We hadden dit jaar in plaats van de open dag een Doe Mee dag. Vriendjes en vriendinnetjes konden komen kijken en een opkomst meedraaien die lijkt op een gewone opkomst. Vandaag was wel extra leuk: er was een springkussen, we aten een suikerspin en we hadden de tijd om pannenkoeken te bakken.

Doe Mee dag

We hadden dit jaar in plaats van de open dag een Doe Mee dag. Vriendjes en vriendinnetjes konden komen kijken en een opkomst meedraaien die lijk op een gewone opkomst. Vandaag was wel extra leuk: er was een springkussen, we aten een suikerspin en we hadden de tijd om pannenkoeken te bakken.

 


 

Op zoek naar Baloe
De regio opkomst werd dit keer grotendeels door de Sint Jorisgroep 5 georganiseerd en gespeeld in Scheveningen. Er waren ruim 100 welpen uit de hele regio Den Haag. Ze kregen een belangrijke opdracht: waar is Baloe? Mowghli was hem kwijtgeraakt en de welpen werden gevraagd hem te zoeken.

 

Gelukkig waren er wel hints en sporen. De welpen kregen zo 4 technieken: met een oleaat werken, een fotospeurtocht, een echt Baloe voetspoor in het Westbroekpark en een kruispunten speurtocht. Natuurlijk hebben ze Baloe gevonden en sterker nog: ze hebben ook nog de puzzelstukken gevonden die de apen van Baloe hadden afgepakt. Goed gedaan welpen!

De ‘gewone’ leuke dingen
Natuurlijk hebben de welpen ook gewone dingen gedaan: een vuurtje maken met o.a. luciferdomino, bezoekje aan de kinderboerderij, levend Stratego en een mooi parcours gepionierd en gemaakt voor een van de leukste spelletjes: reis om de wereld? Of gewoon voetje van de vloer.

 
 

BonBonactie
Ook dit jaar doen we weer mee met de bonbon actie. Wilt u ook lekker bonbons? Een deel van de opbrengst is voor de Bandarloghorde. Help de welpen ze te verkopen: er valt ook wat te winnen, lees hiervoor de brief die u heeft ontvangen.

 

We zijn nog niet klaar
We hebben nog zoveel zin in de komende opkomsten. Spannende avonturen en leuke dingen doen. De feestdagen staan al weer bijna voor de deur, wat gaat de tijd snel. De welpen weten het inmiddels: de leiding houdt de opkomsten soms nog een beetje geheim, maar vertrouw er maar op dat het weer leuk wordt!

We zien jullie graag snel!

Met scoutinggroeten,
Het welpenleidingteam,
Stanley, Richard, Servane en Anneleen

 
 

De bonbonsactie is weer van start!

We zijn weer gestart met de Bonbonactie van onze scoutinggroep! Elk jaar verkopen onze (jeugd)leden doosjes kerst bonbons aan familie, vrienden, kennissen etc. De doosjes bonbons worden na 8 december door onze (jeugd)leden afgeleverd weer aan de kopers.

Elk jaar is deze actie een groot succes! Er wordt veel geld opgehaald door de speltakken. Elk speltak heeft daarom een eigen gekozen doel om de winst aan te besteden. Denk bijvoorbeeld aan een super leuk dagje uit, een gaaf kamp-shirt of geld sparen voor een buitenlandkamp (in het geval van de explorers).

Bestellen kan tot 1 december, dus de actie loopt nog één maand! Meer informatie over de actie kan bij de leiding gevraagd worden.We zijn weer met 30!

Als we met de Scouts terugkijken naar het moment dat de Padvindsters en Verkenners in 2004 samen verder gingen als Scouts, zijn we nog nooit zo groot geweest! We hebben momenteel 30 Scouts en als gevolg daarvan een wachtlijst. We zijn super blij dat we zo veel Scouts wekelijks een super tof programma kunnen aanbieden.

1 sept - Wie ben ik?
We startte het scoutingseizoen met een afscheidsopkomst. We namen afscheid van Chris, Stanley en Vincent als Scoutsleiding. Zij zetten zich (gelukkig!) nog steeds in voor onze scoutinggroep. Namelijk als leiding van de Welpen of materiaalmeester.

De teams namen het tegen elkaar op in het "Wie Ben Ik" spel. Door middel van opdrachten behaalde de teams de mogelijkheid om een vraag te stellen. Wie wist de meeste personen te raden? Bedankt Chris, Stanley en Vincent voor jullie inzet bij de Scouts!8 sept - Overvliegen
Vandaag mochten we maar liefst 7 nieuwe Scouts welkom heten! Toure, Dexter, Dakshin, Sofie, Alba, Rick en Tak Yan kwamen van de Welpen naar de Scouts overvliegen. We hopen jullie de komende vier jaar een super tijd te geven bij de Scouts.


Daarna speelde we nog het Tokospel. Wie weet de meeste chocolade repen bij elkaar te smokkelen zonder getikt te worden?

15 sept - Reis om de wereld
Pionieren is niet saai! Al helemaal niet bij de Scouts want we hebben er een parcours van gemaakt. Het parcours werd zo gebouwd dat alles in verbinding met elkaar stond zodat we een tikspel konden spelen, zonder de grond te raken (Apenkooien). 

29 sept - Scouting Doe Mee Dag
Ondanks dat de Scouts een wachtlijst hebben, deden we toch ook mee met de Scouting Doe Mee Dag! We kregen per patrouille een recept om te maken met de Dutch Ovens. Een deel van de patrouille moest voor een kampvuur zorgen en het andere deel zorgde voor de boodschappen en bereiden.

Zo maakte we twee heerlijke stoofpotjes, een appelkruimeltaart, een brownie, choco bananen en gepofte appels. Hmmmm...!!

6 okt - Oranje Hotel & Havenspel
Vandaag gingen we met de Scouts naar de Scheveningse gevangenis. Daar wordt jaarlijks een herdenking gehouden ter nagedachtenis aan alle verzetstrijders die in het Oranje Hotel welden vastgehouden.

De scouts hielpen onder andere mee met het dragen van de kransen en stonden in een ere haag.
's Middags lunchte we gezamelijk waarna we tijdens de normale opkomst een havenspel in het bos speelde. We moesten pakketjes bij diverse havens afleveren om munten te verzamelen. Douane en piraten konden de pakketjes en munten ook afpakken, dus moesten we goed opletten!

13 okt - Fietsspel
Vandaag speelde we per patrouille een fiets spel om routetechnieken te oefenen. Elke routetechniek startte op het groepshuis waarna we op een eindlocatie kwamen. De foto die we daar moesten nemen, werd naar de leiding gestuurd en als het de juiste eindlocatie was, mochten we een nieuwe route komen halen. Wie weet de meeste routes correct af te leggen?

20 okt - Emmercricket
Elk jaar spelen de scouts het wel. Emmercricket op de waalsdorpervlakte. Het is een soort slagbal waarbij je als slagteam niet hoeft te rennen, maar punten moet maken bij de start door het aantikken van de emmer en een houten plankje. Wordt je emmer door de veldpartij geraakt met de bal? Dan ben je af. Welk team weet de meeste punten te maken?
27 okt - Halloween
Deze keer was de opkomst 's avonds! We moesten allemaal verkleed komen en kregen bij de start een opdracht. Er was een moord gepleegd maar meerdere mensen konden het gedaan hebben! Door middel van puzzels, opdrachten, telefoontjes, motieven en verklaringen kwamen de scouts er achter waar het moordwapen verstopt lag. De Scouts zagen er griezelig uit. 
Scoutinggroetjes van het Scoutsteam
Jurre, Eliza en Laura

Wist je dat...?

 • ...We een doel hebben gesteld om voor 1 januari de 100+ leden te bereiken?
 • ...We dit fantastische doel hebben bereikt en we nu 109 leden hebben!
 • ...We sinds de start van het nieuwe seizoen maar liefst 19 nieuwe inschrijvingen hebben gehad?
 • ...Er nog steeds enthousiaste kijkers bij de speltakken meedoen?
 • ...Er door de aanloop van nieuwe leden een wachtlijst bij de Welpen Bandarloghorde en Scouts is?
 • ...De Welpen Bagheerahorde verdubbeld is qua ledenaantal sinds de start van het seizoen?
 • ...De Scouting Doe Mee Dag super gezellig was eind september?
 • ...Alle kijkers mee konden doen met een echte scouting opkomst met een paar leuke extra's zoals het springkussen en zelf suikerspinnen maken!
 • ...De Welpen Bagheerahorde een vriendjes en vriendinnetjes weekend organiseerde om nog meer kinderen enthousiast te krijgen voor de Welpen in de middag?
 • ...We door de groei van ons ledenaantal hard op zoek zijn naar nieuwe leiding om de groei door te kunnen zetten?
 • ...U als ouder/verzorger ook kunt overwegen om vrijwilliger te worden bij onze scoutinggroep?
 • ...Onze scoutinggroep al 92 jaar bestaat?
 • ...De oprichting op 3 oktober 1926 was?

Hier vindt je ons online!

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
LinkedIn
Google Plus
Website
Email
Copyright © 2018 Scouting Sint Jorisgroep 5, Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze e-mails omdat:
De nieuwsbrief wordt elke twee maanden gemaild naar onze ouders, verzorgers, (oud-)leden en andere geïnteresseerden in Scouting Sint Jorisgroep 5. U bent daar één van.

Onze gegevens:
Scouting Sint Jorisgroep 5
Brugsestraat 49
Den Haag, Zh 2587 XR
Netherlands

Add us to your address book
Jouw gegevens
<<Voornaam>> <<Achternaam>>
<<Email Adres>>

Gegevens aanpassen | Inschrijven | Uitschrijven

Sint Jorisgroep 5 Nieuwsbrief
Verstuurd op: 30/10/18 

Lezers
We hebben 131 enthousiaste nieuwsbrief lezers!

Nieuwsbrief delen!

Delen
Tweeten
Mailen
+1
Email Marketing Powered by Mailchimp