Nyhetsbrev 31/10 2018

Hej <<First Name>>!

Vi får många frågor om vad som kommer att hända nu när barnkonventionen snart ska bli lag. Vad tycker du? Vad undrar du? Vad hoppas du på?

Vi på BOiU hoppas bland annat på att få arbeta med fler av kommunerna i Uppsala län så att de kan dra nytta av den kunskap och erfarenhet som vi har samlat på oss i 30 år.
Hör av dig och berätta!

Word #62 

Nästan 1 400 personer följer Moa Lunneborgs Instagramkonto där hon ofta disku­terar psykisk ohälsa. Hon vill att andra unga som kämpar ska känna att de inte är ensamma. Läs intervjun med henne i Word #62.
Läs #62

Utbildningsdag om att förhindra ett barns död

Barnskyddsrådet arrangerar kostnadsfri utbildningsdag. Vad kan vi göra i samverkan för att förhindra att ett barn som har behov av skydd dör på grund av våld eller annat brott? Svenska och brittiska föreläsare. 7 november.
Läs mer

Samtal x3

Vi har tre öppna föreläsningar på gång i serien Samtal på BOiU den närmaste tiden. Alla är kostnadsfria.
  • Barn, sexuella kränkningar och övergrepp, med psykolog Ulla Thorslund. 13 november. Fullbokat. Du som har plats: vi har bytt lokal pga högt tryck, du meddelas per mejl. Läs mer.
  • Alkisbarn och stolt! med Hillevi Wahl. 15 november. Läs mer och anmäl dig.
  • Brister i barns behov av omsorg, utifrån Hans Åbergs erfarenhet som psykoterapeut och nämndeman. 27 november, obs lunchtid. Läs mer och anmäl dig

Vilka föreläsningar vill du höra?

Skicka oss gärna förslag på frågor som du skulle vilja att vi tar upp i föreläsningsserien Samtal på BOiU. Kanske vill du själv föreläsa?
Tipsa oss

Information till de yngsta

Ett nytt informationsmaterial som vi har tagit fram tillsammans med Barnhälsovården kommer att skickas hem till alla barn inför 18-månadersbesöket på BVC. Syftet är att förbereda barnet och göra barnets delaktighet i besöket större. 

Sedan tidigare finns motsvarande information inför 3-, 4- och 5-årskontrollerna. Du hittar dem och en massa annat material på knappen nedan.
Till foldern

Kartläggning av NPF och LSS

I ett samarbete med Länsstyrelsen kartlägger vi under hösten positiva exempel och utvecklingsområden vad gäller skolors anpassning utifrån NPF och barns delaktighet i LSS-handläggning i länet. Hör gärna av er med tips till Jenny som arbetar med detta.
Tipsa Jenny

Förbättringsförslag från femmor

I augusti samlade vi in förbättringsförslag från 565 barn i årskurs 5. Nu är vi klara med sammanställningen och ska återkoppla resultetat till eleverna och skicka det till berörda förvaltningar, nämnder och bolag.

Underlaget har redan gått till arbetsgruppen för det kommande barn-och ungdomspolitiska programmet, som en del av de dialoger som genomförts i samband med arbetet med programmet.
 
Vill du veta mer?

Novemberkalendern

Om tre veckor fyller Barnkonventionen år, och vi firar det traditionsenligt med Novemberkalendern. En "lucka" med barnrättstema öppnas varje dag 1-20 november.

Följ #novemberkalendern på Instagram och Facebook eller titta in på boiu.se.

Överskådlig barnrätt i Regionen

Allt som rör barnets rättigheter i Region Uppsala finns nu överskådligt samlade i ett klickbart dokument. Något för fler att ta efter!
Till dokumentet
Stöd BOiU!
Swish:
123 562 43 90 Plusgiro: 488 11 38-4
Läs mer


Email Marketing Powered by Mailchimp