Nyhetsbrev 20/12 2017

Hej <<First Name>>!

När vi går in i 2018 får barnrätten en mer central roll i Uppsala kommuns struktur. Efter att ha legat under olika nämnder i 29 år tar BOiU steget till kommunstyrelsen. Dessutom har vi kommit överens om att under våren arbeta fram ett partnerskap med Uppsala kommun.

Även Region Uppsala har just beslutat om ett nytt avtal. De närmaste tre åren kan BOiU fortsätta arbeta med barnrättsfrågor inom vård, kultur och kollektivtrafik.

Dessa beslut är en glädjande bekräftelse på att barnrättsfrågorna är viktiga för kommun och region.

God jul och gott nytt år från oss på BOiU!

Aktuellt

  • Nu har familjecentralen i Gottsunda en färdig handlingsplan för barnets rättigheter för 2018. 
  • Vi har träffat alla ungdomsgårdarna i Enköping och pratat barnrätt med både ungdomar och personal.
Vill din verksamhet också komma igång med barnrätten? Hör av dig!

I vår

30-årsjubileum för föreningen BOiU! Vi firar i Gränby centrum 16-19 maj. Håll koll med #gillaboiu30

Dubbelt upp på Barnrättsdagarna

När hela Barnrättssverige samlas så är två av ambassadörerna från Knas hemma konferencierer, och Barnrätt för alla har knipit en av de åtråvärda platserna som seminariehållare! Inte så lite stolta är vi.
Läs mer
Barnskyddsrådet arrangerar symposium på det aktuella temat #metoo – barn och unga – hur går vi vidare? Boka in torsdag den 22 mars redan nu.
Flera projekt hoppas vi få till under våren, bland annat fortsättning på sommarlovssuccén Ord tillsammans med Bibliotek Uppsala.
Vi håller tummarna för att Knas hemma får medel från Socialstyrelsen för att kunna stå på egna ben som förening efter att ha verkat främst under vårt paraply sedan år 2013.


Email Marketing Powered by Mailchimp