Nyhetsbrev 01/02 2018

Hej <<First Name>>!

2018 är det år då vi ett tag trodde att FN:s barnkonvention skulle bli svensk lag. Nu är förslaget istället 2020. Men i år är också året då BOiU fyller 30 år. Vi kom nämligen till ett helt år innan barnkonventionen antogs i FN, och två år innan Sverige skrev på.

I förra nyhetsbrevet uppmanade vi alla som vill utveckla barnrätten i sin verksamhet att höra av sig för att få veta vad BOiU kan bistå med. Flera tog chansen med vändande e-post. Gör det du också!
Vill din verksamhet också komma igång med barnrätten? Hör av dig!

30 år i Uppsala!

1988 startades föreningen Barnombudsmannen i Uppsala. Det innebär att vi är Sveriges äldsta lokala barnombud. Vi kommer att fira våra 30 år bland annat genom närvaro under några dagar i Gränbystaden i mitten av maj.
Håll utkik i sociala medier efter #gillaboiu30

Beställ Barnrätt för alla-lådan

Den kostnadsfria Barnrätt för alla-lådan innehåller handledningshäfte, diskussionsmaterial med tillhörande pappfigurer, lektionsförslag och ett barnrättsmemory. Du betalar endast portot.
Materialet är särskilt anpassat för barn som har särskilda behov.
Beställ här

Händer det att du träffar barn?

Då borde du kolla upp vår Facebooksida Typsåhär - tips, stöd och inspiration för alla vuxna som finns nära barn. Du kan titta på sidan även om du inte har Facebook.
Gå till Typsåhär

Barnvänlig vård – vad är det?

Under 2017 har BOiU deltagit i att ta fram kriterier för vad bra barnvård egentligen är. 
Läs mer

Efter #metoo

Symposium med Barnskyddsrådet på temat #metoo - barn och unga, vad gör vi nu? Info och program kommer efterhand  på länken nedan.
Kostnadsfritt, på Akademiska sjukhuset.
Datum: 20 mars, heldag.
Läs mer

Volontärfredag

Härom fredagen fick vi stor hjälp av medlemmar att paketera Barnrätt för alla-material för vidare befordran till landets särskolor och andra verksamheter. Volontärfredagen återkommer - medlemmar får info i mejl!
Inte medlem än? Klicka här!

Öppna föreläsningar

Välkommen på våra föreläsningar för vuxna.
Hur hjälper du ditt stressade barn? 15 februari kl 18 – 20.
När tålamodet tryter – vad du kan göra som förälder. 11 april kl 18-20.
Mer info och anmälan på länken nedan.
Boka plats

Lär dig och barnen mer om barnrätt

Vi har en massa material för barn, vuxna som möter barn eller finns nära barn och för beslutsfattare: utbildningsfilmer, målarbok, diskussionskort, barnrättskalendern mm. Nästan allt är kostnadsfritt och/eller går att skriva ut.
Till materialet
Stöd BOiU!
Swish:
123 562 43 90 Plusgiro: 488 11 38-4
Läs mer


Email Marketing Powered by Mailchimp