Copy
Nieuwsbrief Stichting Amuria.  December 2016
Open deze mail in uw browser
Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Een bewogen jaar waarin veel is gebeurd en waarin we veel konden bereiken. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder uw steun, uw support en uw donaties. Daarom nog even een terugblik op het jaar 2016.
School Olungura:
In dit afgelopen jaar lag de focus op het afbouwen van de school. In januari werd gestart met fondsen werven voor het afbouwen van het 2e gebouw, waarin 3 lokalen zijn gehuisvest, in augustus werd dit deelproject al gerealiseerd! Inmiddels zijn we in de laatste fase aanbeland waarin we met bouwen wachten tot er voldoende geld is voor nog 2 lokalen. 
De ouders zijn vast begonnen met het maken en bakken van de stenen die straks nodig zijn...
Op 22 en 23 december is er op Het Assink Lyceum in Eibergen een goede-doelen-actie met o.a. een microkrediet en een benefietdiner in het Hof van Eckberge. Vele ondernemers werken belangeloos mee, alle leerlingen van de 2e en 3e klassen zijn betrokken en hebben een taak en meerdere docenten helpen hen daarbij. Een mooie samenwerking!
Naar aanleiding van de vorige nieuwsbrief konden we dankbaar vaststellen dat meerdere mensen een bedrag hebben overgemaakt voor dit doel.  We hopen in het 1e kwartaal van 2017 dit project te kunnen afronden.
Wilde Ganzen:
We konden in het afgelopen jaar een samenwerking aangaan met Wilde Ganzen waarbij we samen met hen (het project van) de bouw van de school in Olungura voltooien.  Wilde Ganzen zorgt dan voor 1/3 deel van het benodigde bedrag. Nadat we dit project hebben afgerond hopen we een nieuw project te mogen aandragen.
6Scholarship programma:
Het aantal kinderen dat de kans heeft gekregen om dankzij een sponsor naar de middelbare school te gaan is het afgelopen jaar gestegen van 41 naar 66. En daarmee is nog lang geen plafond bereikt. Er zijn nog zoveel meer kinderen die goed kunnen leren en die uit een achtergrond komen waar ze die kans nooit zullen krijgen. Wat gunnen we hen die kans! 
Wie ons op Facebook volgt ziet hierover regelmatig berichtjes langskomen. U kunt zich te allen tijde aanmelden om sponsor te worden. We zullen u graag voorstellen aan uw sponsorkind. Dit kost slechts € 14,- per maand en geeft een kind een totaal ander toekomstperspectief, waarbij we geloven dat dit programma een machtig wapen is tegen onderontwikkeling en armoede. Help ons daartegen te vechten!
Safe Cooking:
We konden in dit jaar een start maken met Safe Cooking. Mensen in het district Amuria koken in hun kookhut, die voortdurend blauw van de rook staat omdat ze op hout koken. Zeer ongezond voor hun luchtwegen, erger nog voor de vele kinderen en baby’s die in diezelfde hut liggen of spelen. Daarnaast is het erg brandgevaarlijk, want de hut heeft slechts 1 deur en een grasdak.

Bestuurslid Sytske Renkema heeft in mei op een aantal plekken een voorlichting gegeven over de mogelijkheid om buiten de hut te koken, wat enthousiast werd ontvangen.  

Dit project zal in 2017 - nadat de benodigde fondsen binnen zijn - worden uitgewerkt op meerdere plaatsen in Amuria. Dit zal de gezondheid en veiligheid enorm ten goede komen.
Hostel:
Dit jaar konden we een start maken om het hostel in het vluchtelingen-kamp van Soroti op te knappen. In dit hostel verblijven kinderen die naar school gaan en ver weg wonen.
We konden met giften een begin maken met een omheining om de kinderen een veiliger leefomgeving te kunnen bieden. Ook konden we een aantal nieuwe bedden en matrassen kopen. Volgend jaar zullen we dit voortzetten.
Geiten project:
Meerdere geiten vonden hun weg naar hun nieuwe eigenaar. Zij zullen volgens afspraak het eerstgeboren jong weer - via een bestuurslid van de Amuria Foundation - doorgeven aan een ander arm gezin.

We ontmoetten meneer Opio Bosco, die in 2008 van ons de allereerste geit kreeg. Hij vertelde hoe het met hem en zijn gezin gaat. Zijn geit kreeg een jong wat hij doorgaf aan een ander gezin. Daarna kreeg zijn geit meer jongen en ook de jongen kregen weer jongen, totdat hij vorig jaar 11 geiten had. 10 geiten ruilde hij voor een koe en zijn 11e geit kreeg een drieling. Hij vertelde trots dat hij dankzij die ene geit die hij in 2008 van ons kreeg nu in het bezit was van een koe en 4 geiten.

Hij kan nu goed voor zijn gezin zorgen. Zijn kinderen gaan naar school, als het nodig is kan hij medicijnen kopen en gevarieerd eten.

Zo kan het gaan als je voor slechts € 35,- een geit doneert!
Boodschappenpakket:
Meerdere deelnemers aan de (laatste) reis en andere sponsors doneerden voor €12,50 een boodschappenpakket, dat we konden uitreiken aan de armste van de armste gezinnen. Veelal zijn dit weduwen die de zorg voor meerdere kleinkinderen hebben. Een boodschappenpakketje is een enorme bemoediging en geeft mensen het gevoel dat ze gezien en de moeite waard zijn. Doen dus!
Kippenproject:
We zijn volop in de voorbereidingen van het kippenproject. Dit moet nog vorm krijgen en de mensen in Soroti en Amuria die hiermee zullen gaan werken worden begeleid door de Oegandese distributeur, en de Nederlandse vertegenwoordiger van een (Nederlands) bedrijf van diervoeder met expertise in het opfokken van vee. We gaan eerst een pilot doen om interesse te wekken en zullen in het voorjaar een training mogen ontvangen voor de deelnemers.
Opleidingen en trainingen:
Op het land waar we eerder al een bakkerij bouwden, wordt nu een training gegeven aan een groep jong volwassen mannen en vrouwen, die nooit de kans kregen om te leren omdat zij in die tijd vaak moesten vluchten voor het rebellenleger. Wij hebben de bakkerij voor hen beschikbaar gesteld en vinden dit een prachtige bestemming en een prima initiatief.

In januari is er weer zo’n mooie groepsrondreis, daarvoor zijn de laatste voorbereidingen in volle gang. Natuurlijk plannen we daarna meer reizen. Bent u geïnteresseerd?
Laat het ons vast weten.

We bedanken u voor uw steun, in welke vorm dan ook. We zijn er blij mee dat we dankzij uw steun zoveel mogen betekenen voor de mensen en vooral de kinderen in Oeganda.

 

Eyalama noi (heel erg bedankt in het Atesso)!


Overweegt u nog een gift te doen? Stichting Amuria is ANBI gekeurd. Uw oudejaarsgift telt dus nog mee voor de belastingaangifte van 2016. We zien deze graag tegemoet.

Rest ons nog u hele goede Kerstdagen en een fantastisch 2017 te wensen.
 
Wilt u ons helpen door een maandelijkse bijdrage, een bijdrage voor de bouw van de school, het opzetten van een (sponsor)actie of het ondersteunen op welke wijze dan ook? Uw hulp en bijdrage is meer dan nodig en welkom en we zijn er heel dankbaar voor.
 
Wij willen u weer bedanken voor de interesse die u toont in onze stichting door het lezen van deze nieuwsbrief. 
Met vriendelijke groet,


Dick van der Linden
Voorzitter

 
       
voor meer INFO klik en kijk op de website!
Copyright © Stichting Amuria

Ons postadres is:
Stichting Amuria
Stevinweg 2-26
Zeewolde, Fl 3891 EA
Netherlands

Add us to your address book

Wilt u uw gegevens wijzigen of wilt u zich uitschrijven voor de nieuwsbrief.
U kunt hier uw voorkeur wijzigen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp