Copy
Dit is de nieuwsbrief van EF Gooi, het kennis- en inspiratienetwerk voor vrouwelijke ondernemers.
View this email in your browser

Beste <<First Name>>,

Deze tweede nieuwsbrief gaat over voorheen de Expert Factory, nu de ExpertiseFabriek, oftewel de E-Fabriek. Niet zo origineel misschien, dat Fabriek, met al die Fabrieken die we al kennen, maar wel effectief. Er wordt gecreëerd, gedampt, ontwikkeld en opgebouwd. Dat willen we van elkaar van dichtbij meemaken en omdat niet iedereen voortdurend op de website of Facebook kijkt, ontvang je als er nieuws is een nieuwsbrief.

Naast de reguliere avonden van EF Gooi met onderwerpen die in het teken staan van het opdoen van kennis en inzichten op zakelijk en persoonlijk gebied, wil EF Gooi een platform zijn voor onderlinge uitwisseling en inspiratie.

Na het atelierbezoek aan Barbara Houwers afgelopen donderdag, is het nu de beurt om het bedrijf van Ellen van Tulder te bezoeken. TERSCHUUR Kledingverhuur bestaat dit jaar 25 jaar en in deze nieuwsbrief zetten we Ellen in de schijnwerpers. 

E-FABRIEK :

PROFIELFOTO's van Tet Lagemaat

Wat opvalt is dat veel mensen geen goede profielfoto van zichzelf op hun website of social media hebben staan. Een uitsnede van een geslaagde vakantiefoto volstaat voor een zakelijke profielfoto meestal niet. Harde schaduwen in je gezicht in een zonovergoten landschap, een uitbundige lach tijdens die verjaardagsborrel herinneren je aan dat ene moment. Maar wil je weten met wat voor persoon men van doen heeft, moet er een heldere foto te zien zijn, waarbij jouw uitstraling en gezicht goed tot uitdrukking komen. 
De eerste indruk die je oproept met een foto is zeer belangrijk.

Tet Lagemaat (fotografe) biedt aan om alle leden  van Entre Femmes (gratis) te fotograferen voor onze web-site.
Daarnaast maakt Tet van iedereen die dat wil een aantal extra foto's die voor € 25,- gekocht kunnen worden voor eigen gebruik, bijv. voor andere social media. Het is bij deze foto's vanwege de locatie niet mogelijk de achtergrond of de omgeving te veranderen. Die blijft neutraal. 
Bakker Matthijs Boon stelt een deel van zijn zaak (direct aan het station van Hilversum) beschikbaar die we voor dit doel mogen gebruiken. Daar zet ik mijn studio-flitsers neer en gaan we aan de slag.  
Op woensdag 23 en donderdag 24 november kan kan er vanaf 9.30 uur worden gefotografeerd. Per persoon heb ik ongeveer 20 minuten nodig. Je kunt je opgeven en je voorkeurstijd mailen naar: tet@tetlagemaat.nl  

Dit is een voorbeeld van een duidelijke profielfoto die precies zegt waar het over gaat.

Uitnodiging van Monique van Wijk – Portraits.

Er is mij al vaker door leden gevraagd of we een keer in mijn atelier iets zouden kunnen doen. Als ik me afvraag, waarom ik dat liever niet doe, kom ik tot de volgende conclusie: mijn atelier is de broedplaats waar ik mijn portretten schilder, de stilte zoek, waar soms een klant een doek komt ophalen. Maar waar ik verder graag alleen ben.

Naast dat ik de schilder ben die de portretopdrachten uitvoert, ben ik ook boekhouder, secretaresse, office-manager, de directeur die de koers bepaalt en de acquisiteur die zorgt dat de opdrachten binnenkomen. Met name dat laatste aspect van mijn ondernemerschap, het werven van klanten, vind ik een avontuurlijk deel van mijn werk en zou ik graag aan jullie willen laten zien. Dat vind ik leuker dan te laten zien hoe ik in mijn atelier bezig ben.

In 1994, toen ik al een paar jaar bezig was met het schilderen van portretten, kwam er een hond in mijn leven. Bij toeval ontdekte ik het bestaan van hondententoonstellingen. Ik had nog nooit zo’n bizarre situatie gezien, waar mensen in groten getale heen gaan om hun honden te showen, en besloot daar tussen alle firma’s die producten verkopen die met honden te maken hebben, mijn dierenportretten ten toon te stellen. Ik huurde standruimte en sindsdien is het portretteren van honden een eigen leven gaan leiden en vormt het mijn hoofdbron van inkomsten.

De meesten van jullie zullen het verschijnsel hondententoonstelling waarschijnlijk niet eerder hebben gezien en ik nodig jullie van harte uit om daarvoor naar de RAI te komen. Wat zich daar afspeelt…. Je zult je ogen uitkijken! Ook als je niet van honden houdt.

Data en tijden: 9, 10 en 11 december van 7.30 tot 18.00 uur. Het leukst is midden op de dag te komen, omdat dan de keuringen aan de gang zijn en er het meest te zien valt. Laat weten als je wilt komen, dan krijg je van mij een entreekaart t.w.v. € 15,-."

Dit geldt alle voor leden van EF Gooi.

Mail naar info@moniquevanwijk.nl

Voor meer informatie over de Winner Show: http://hond-event.nl/informatie-winner-show-holland-cup/

In de volgende nieuwsbrief kun je lezen wanneer Ineke Vermeulen een BTW-workshop zal geven.

STAAN DE DATA VAN DE KOMENDE AVONDEN AL IN JE AGENDA?

 8 december: De eerste indruk,
 23 januari: Het diepe in,
28 februari Goed presenteren,
14 maart: Expert Factory,
26 april: Opstellingen; Ondernemen en Geld,
 8 juni: Zomenruitje: Architectuur in A-dam.

NIEUWS :

ELLEN VAN TULDER:

Kalm, vastberaden en vriendelijk…

Het is geen kleinigheid. In deze tijd van snelle startups, die als een komeet via het internet gelanceerd worden en waarvan de meeste een jaar of 2 later alweer als een vallende ster zijn uitgedoofd, je 25-jarig jubileum vieren als zelfstandig ondernemer. Dat is Ellen van Tulder gelukt! Door al die jaren kalm, vastberaden en vriendelijk, met haar compagnons en medewerksters haar collectie en haar netwerk van klanten, vooral via mond-to-mond reclame, gestaag verder uit te bouwen. 

TERSCHUUR Kledingverhuur 25 jaar!
Begonnen als uit de hand gelopen hobby met enkele rekjes, omvat de collectie nu meer dan 10.000 kostuums, hoeden  en accessoires! Door permanent gespitst te zijn op veilingen en verkopingen – zoals die van de Nederlandse Opera en de bedrijfsbeëindiging van toneelkostuum-ateliers, kon de kostuumcollectie uitgroeien tot haar huidige omvang. 


Koning-keizer-admiraal, Ellen heeft ze allemaal! 
Van middeleeuwse koning tot saloon-cowboy, van Lodewijk-kostuums met pruik, tot hippie- en disco-pakken. Van heraut tot lakei, van hofdame tot charleston-girl en 1001-nacht. Sinterklazen, kerstmannen en vrouwen, dieren en ook nog een afdeling smokings, rokkostuums en jacquets vindt je bij Ellen. Met als topstukken kostuums van historische figuren als Hendrik VIII, Floris V, Mozart, P.C.Hooft, Napoleon, Marie Antoinette, Toulouse-Lautrec en Willem van Oranje.

Lees het hele artikel over Ellen op de website van EF: http://www.entrefemmes-gooi.nl/terschuur-kledingverhuur-25-jaar/

Wij zijn er trots op om op 8 december onze bijeenkomst Kleding-en Stijladvies bij TERSCHUUR te beleven.

DE EERSTVOLGENDE BIJEENKOMST: 

Presentatie is net zo belangrijk als inhoud. 
Tijdens deze bijeenkomst komt Erica Pach, www.be-your-best.nl, tips en advies geven over kleding en presentatie.

Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk” blijft – ook in het zakelijk leven – eeuwig actueel.

Erica zal een inleiding houden en reageren op vragen over uitstraling op het gebied van kleur en kleding en het daarbij ook over lichaamstaal hebben.

We ontmoeten elkaar voor deze workshop in de informele, theatrale entourage van Terschuur Kledingverhuur, het bedrijf van ons lid Ellen van Tulder.

Lees alles over de avond en schrijf je in op: http://www.entrefemmes-gooi.nl/evenement/kleding-en-stijladvies/

Tot ziens op donderdag 8 december!

De vorige bijeenkomst van EF Gooi bij Dudok: Theater met Gwen de Visser

Commentaar van Barbara Houwers, een van onze leden, op Facebook:

“Wat een geweldige theater workshop!! Binnen onze vrouwengroep voel ik me helemaal op mijn gemak en daarom VOL mee in de opdrachten. Vervolgens uit mijn comfort zone....En heb vreselijk gelachen.....en kreeg er dagenlang energie van! Zo werkt het dus!!! EF POWER!!!!!”

Zomaar wat anders…
Wie gaat er mee dansen..? 
Vrijdag 25 november om 21.30,
bij De Vorstin in Hilversum.
Entree € 5,- en de muziek is ontzettend dansbaar.

Sweet Soul Music and Food…. 

http://www.devorstin.nl/event/soul-food-3/

Als je dansen wilt, mail dan naar; I.breuer@entrefemmes-gooi.nl

Laat weten wanneer jij een evenement of iets interessants hebt dat je met de anderen wilt delen. Het kan bijvoorbeeld ook iets zijn waar jij je inspiratie voor je bedrijf vandaan haalt. Geef je op bij info@entrefemmes-gooi.nl, dan kan het verder worden uitgewerkt.

Kijk ook eens op Facebook, waar je foto’s van voorbije evenementen kunt zien.

Alle informatie over bijeenkomsten en lidmaatschap vind je op 
www.entrefemmes-gooi.nl
Voel je vrij om deze nieuwsbrief met anderen te delen.
Our mailing address is:
info@entrefemmes-gooi.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Entre Femmes Gooi · Kamerlingh Onnesweg 21 · Hilversum, NL 1223 JA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp