Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.

Nieuwsbrief februari 2018

Hoogste punt Bunschoterhof bereikt

Tussen de Amsterdamseweg en het Bunschoterpad wordt gebouwd aan 55 seniorenappartementen. Kuiper Bouw en Ontwikkeling uit Arnhem is voortvarend aan het werk en ligt goed op schema. Als dank voor het goede werk was er voor de bouwvakkers een warme lunch.

De seniorenappartementen komen op het terrein waar vroeger de Paasbergschool stond. De appartementen worden ontwikkeld voor mensen met een lichte zorgvraag, of mensen die in de nabije toekomst verwachten zorg nodig te hebben.

De oplevering wordt in het najaar van 2018 verwacht en de woningen worden geadverteerd in de laatste twee weken van februari (week 8 en 9). 55-Plussers die ingeschreven staan bij www.huiswaarts.nu kunnen op deze woningen reageren.

Meer informatie over het project en de appartementen is te vinden op onze website.

Waarschuwing: oplichting aan de deur

De politie waarschuwt u voor een oplichter in Ede. Een onbekende man doet zich voor als een monteur van Ziggo en heeft de afgelopen tijd meerdere mensen opgelicht. Hij belt aan bij mensen en zegt dat er een storing is. De storing kan hij alleen verhelpen tegen betaling van contant geld. Als blijkt dat er geen sprake is van een storing hebben mensen hem onterecht geld betaald, dit is oplichting.

Wist u dat onze medewerkers zich altijd kunnen legitimeren met een personeelspas van Woonstede? Zo herkent u onze medewerkers als ze bij u aanbellen.

We geven nog meer tips om oplichting aan de deur te voorkomen:

  • Collectant aan de deur? Sluit de deur als u binnen geld pakt
  • Doe nooit zomaar open. Kijk eerst door het raam of een deurspion
  • Pinnen aan de deur? Niet doen! Tenzij u zelf iets heeft besteld en dit afgesproken is. Laat u niet afleiden tijdens het pinnen en scherm uw pincode goed af
  • Geef aan niemand uw pinpas of pincode. Ook niet aan bedrijven

Vragen om hulp is niet erg

Soms kan het financieel tegenzitten. Maar dat betekent niet dat u er alleen voor staat! Als het om huurachterstand gaat kunnen wij u eventueel helpen, maar bij andere zaken kunt u terecht bij SchuldHulpMaatje Ede.
 
SchuldHulpMaatje Ede is een gezamenlijk initiatief van verschillende kerken in Ede. Zij ondersteunen mensen met schulden en mensen die dreigen in schulden te raken. Ze zetten getrainde en gecertificeerde vrijwilligers in, die zij ‘schuldhulpmaatjes’ noemen.
 
Voor wie zijn ze er?
Iedereen die hulp nodig heeft bij financiële problemen kan rekenen op de steun van hun maatjes. Ongeacht geloof, ras, geaardheid of afkomst. Het uitgangspunt van SchuldHulpMaatje Ede is dat je iemand in moeilijkheden niet in de steek laat. Schulden los je alleen op door structurele hulp, waardoor mensen zelfstandig leren handelen over hun financiële situatie.
 
Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact met SchuldHulpMaatje op te nemen! Dat kan telefonisch via 06 37 19 40 21 of per e-mail schuldhulpmaatje.ede@gmail.com. Of kijk eens op de volgende websites:
www.schuldhulpmaatje.nl (voor maatjes en algemene informatie)
www.uitdeschulden.nu (voor hulpvragers)
www.eerstehulpbijschulden.nl (voor herkennen van geldzorgen)
www.moneyfit.nl (voor jongeren met geldvragen)
 

Te huur: garageboxen

Dringend behoefte aan (extra) opslagruimte? Op de Dennenlaan in Ede hebben wij nog meerdere garageboxen vrij. De garages hebben een oppervlakte van 15 m2 en huurt u voor €81,- per maand. Deze garages huren gaat heel makkelijk! U hoeft namelijk niet ingeschreven te staan op huiswaarts.nu, maar u moet er snel bij zijn! Want wie het eerst komt, wie het eerst maalt…

Mail uw gegevens (naam, telefoonnummer en e-mailadres) naar verkoopconsulent@woonstede.nl. Dan nemen zij contact met u op!

Wilt u een andere garage of een parkeerplaats huren?
Dan kunt u op huiswaarts.nu een optie nemen op een groep garages/parkeerplaatsen. Vul het formulier in bij het onderdeel garages. U ontvangt automatisch een bevestiging van uw optie en u komt op de wachtlijst. Komt er een garage/parkeerplaats vrij, dan bekijken we aan de hand van de toewijzingscriteria wie in aanmerking komt. Klik hier voor meer informatie over het toewijzen van een garage of parkeerplaats.

Alleen een oen, let niet op zijn poen

"Alleen een oen, let niet op zijn poen!" Dat is het motto van de Huurdersbond Ede e.o. In samenwerking met de Huurdersbond Ede e.o. nemen wij elke maand een item op in onze nieuwsbrief: de financiële tip. Deze tip wordt verstrekt door de Huurdersbond Ede e.o. Simpele tips waarvan u misschien denkt: dat wist ik al! Maar het kan geen kwaad om ze weer eens onder de aandacht te brengen.

Tip van de maand: let op uw toeslag(en)

Met het nieuwe jaar heeft de belastingdienst u, voor zover van toepassing, automatisch nieuwe toeslagbedragen toegekend.

Kloppen die wel? In de meeste gevallen kan de belastingdienst een goede inschatting maken van uw inkomen, maar het kan zijn dat uw inkomen is veranderd. Bijvoorbeeld dat u meer bent gaan verdienen door het krijgen van een periodieke verhoging, een andere baan of een cao loonsverhoging. Of dat u een inkomensdaling heeft door pensionering. Dan is het heel handig om na te gaan of u de juiste toeslagen krijgt.

Dit kan op de site van de belastingdienst. Ga naar Toeslagen en u kunt hier een proefberekening maken.

Komt u er niet uit? Bel met de Belangstingdienst op 0800-0543 (gratis). Of vraag hulp bij uw ouderen- of vakbond.

Met de juiste toeslag voorkomt u dat u plotseling te horen krijgt (veel) te moeten terugbetalen.

Copyright © 2018 Woonstede, Alle rechten voorbehouden.

Telefoonweg 36 • 6712 GD Ede • Uitschrijven voor deze nieuwsbrief.