Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.

Nieuwsbrief september 2018

Dag van het Huren | 6 oktober

Op zaterdag 6 oktober organiseren wij weer de Dag van het Huren! Dit keer hoeft u niet naar ons te komen. Maar komen wij naar u. We gaan met verschillende medewerkers in de gemeente Ede en Scherpenzeel de wijk in om naar de meningen van onze huurders te luisteren.

Wat doen we nog meer?
Op Kinderboerderij Proosdijpark staat een springkussen voor de kinderen en we organiseren een open dag in Belvédère. De activiteiten zijn in de ochtend en duren van 10.00 uur tot 12.00 uur. Komen we u tegen?

Staat u al (weer) ingeschreven als woningzoekende?

Wist u dat na het tekenen van het huurcontract uw inschrijving bij Huiswaarts vervalt? Het is daarom slim om, ook als u net bent verhuisd, u opnieuw in te schrijven bij Huiswaarts om inschrijftijd op te bouwen.

Waarom moet ik me inschrijven?
Om in aanmerking te komen voor een huurwoning van Woonstede moet u altijd ingeschreven staan bij huiswaarts.nu. Hoe meer inschrijftijd u opbouwt, hoe sneller u in aanmerking komt voor een woning. Dit geldt ook voor seniorenwoningen. Misschien heeft u nu nog geen behoefte aan een andere woning, maar dit kan in de toekomst veranderen.

Inschrijven, hoe werkt het?
Voor het inschrijven betaalt u eenmalig €25 en elk jaar €10 voor verlenging. U heeft een e-mailadres nodig om u in te schrijven. Via Huiswaarts.nu kunt u vervolgens reageren op woningen in Wageningen, Ede, Rhenen, Veenendaal, Barneveld of Scherpenzeel.

Vermoedt u een hennepkwekerij in de buurt?

Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 6.000 hennepkwekerijen opgerold. Ook in onze huurwoningen treffen wij regelmatig een hennepkwekerij aan. Dit staan wij onder geen enkele voorwaarde toe.
 
Risico’s
Hennepkwekerijen zorgen voor (brand)gevaarlijke situaties in de woning en voor omwonenden. Enkele risico’s op een rij:

 • Er kan brand ontstaan door overbelasting en/of kortsluiting vanwege aangebrachte verlichting en ventilatie of door manipulatie van gas- en elektriciteitsaansluitingen.
 • Er ontstaat lekkage of watervervuiling door het manipuleren van de wateraansluiting en zorgt voor instabiliteit van de woning door het uitgraven van de kruipruimte.
 • Daarnaast is er aan aantasting van de gezondheid van omwonenden en (latere) bewoners door vervuiling van leidingwater, CO2, koolmonoxide, elektrocutie, schimmelvorming en pesticiden.

Wilt u meer weten over de risico’s van een hennepkwekerij en welke signalen hierop kunnen wijzen? Klik dan op deze link.
 
Vermoedt u een hennepkwekerij bij u in de buurt?
Als een hennepplantage in één van onze woningen wordt ontdekt gaan wij altijd over tot ontruiming van de woning. De betreffende huurder komt de komende vijf jaar niet meer in aanmerking voor een sociale huurwoning. Vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep gekweekt wordt? Dan kunt u dit (anoniem) bij ons melden via deze link of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Alleen een oen, let niet op zijn poen

"Alleen een oen, let niet op zijn poen!" Dat is het motto van de Huurdersbond Ede e.o. In samenwerking met de Huurdersbond Ede e.o. nemen wij elke maand een item op in onze nieuwsbrief: de financiële tip. Deze tip wordt verstrekt door de Huurdersbond Ede e.o. Simpele tips waarvan u misschien denkt: dat wist ik al! Maar het kan geen kwaad om ze weer eens onder de aandacht te brengen.


Tip van de maand: bespaar op boodschappen


De dagelijkse boodschappen is een grote, maar noodzakelijke kostenpost. Door een paar slimmigheden valt daarop best wat te besparen. De trucjes kent u vast, maar toch zetten we er een paar hieronder.

 • Kijk eerst wat er nog in huis ligt voor dat u een boodschappenlijstje maakt.
 • Bedenk thuis wat u gaat eten, niet in de winkel.
 • Doe boodschappen voor een paar dagen tegelijk en zeker niet met een lege maag.
 • A-merken liggen vaak op ooghoogte. Kijk een paar schappen omlaag voor de goedkopere huismerken.
 • Aanbiedingen zijn interessant, maar bedenk goed of u die hoeveelheden echt nodig hebt.
 • Ga eens naar de markt. Daar liggen de prijzen vaak lager.
 • Vergelijk prijzen. Kijk naar de kilo- of literprijs om te bepalen welk product het goedkoopst is.
 • Gooi zo min mogelijk weg. Het is zonde, maar het bespaart ook veel. Misschien kunt u de overgebleven producten verwerken in een nieuw gerecht.
Copyright © 2018 Woonstede, Alle rechten voorbehouden.

Telefoonweg 36 • 6712 GD Ede • Uitschrijven voor deze nieuwsbrief.