Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.

Nieuwsbrief augustus 2018

Woningruil was nog nooit zo makkelijk

Stel. U huurt bij Woonstede en wil graag verhuizen omdat u toe bent aan een volgende stap. Een groter huis, of juist kleiner, iets wat beter bij u past. U reageert regelmatig op een vrijgekomen huurwoning, maar u komt steeds een beetje inschrijfduur ‘te kort’. Dan hebben wij goed nieuws: de gratis app HuisjeHuisje vergroot uw kansen! HuisjeHuisje is de app om woningruil heel eenvoudig te maken.

Hoe het werkt
HuisjeHuisje is een gratis app voor huurders die van woning willen ruilen. Door de app wordt het vinden van een leuk en betaalbaar huurhuis eenvoudig. U kunt snel en simpel zoeken naar een huurhuis waar u graag zou willen wonen. Ziet u een woning die bij u past? Dan kunt u de woning ‘liken’. Vindt de andere huurder uw woning ook interessant krijgt u allebei een bericht en kunt u afspreken om elkaars woning te bekijken. Nog steeds enthousiast? Vraag dan toestemming aan Woonstede om te ruilen.

Waarom dit initiatief
Bijna veertig procent van alle Nederlanders wil tussen nu en twee jaar verhuizen. Door de lange wachtduur lukt het maar 1 op de 13 huurders om ook echt te verhuizen. Woonstede zet deze app in om de kans op een huurwoning te vergroten. De app is ontwikkeld door woningcorporaties en er zijn 32 corporaties in het land aangesloten. Er staan 14.500 huurwoning ‘te ruil’ en er zijn al 3.450 matches gemaakt.
Meer informatie over deze app en antwoord op de veel gestelde vragen leest u hier.
 

Zelf vervanging van uw badkamer, keuken of toilet aanvragen

Voorheen werden de keuken, badkamer en toilet vanaf een bepaalde leeftijd automatisch door ons vernieuwd, ook al was er soms niets mis mee. Dat is jammer van de kosten en de overlast die dit voor u met zich meebrengt. We vinden dat een keuken minimaal 22 jaar mee kan en een badkamer en toilet minimaal 35 jaar.

Keuzes en extra opties
Als deze levensduur is verstreken, kunt u vervanging aanvragen. Komt u in aanmerking voor een nieuwe keuken mag u de frontkleur van de kastjes en het type handgreep uitkiezen. Tegen betaling kunt u extra opties kiezen zoals extra kastjes of een kunststof- of verlengd aanrechtblad. In de badkamer en toilet kiest u zelf de kleur en de afmetingen van de tegels. Extra opties zoals een verhoogde toiletpot of een extra toilet in de badkamer (indien mogelijk) zijn tegen betaling mogelijk. De extra kosten worden via een factuur in één keer met u afgerekend. Het is niet mogelijk om dit in de huur op te nemen.

Komt u in aanmerking?
Weten hoe oud uw keuken, badkamer of toilet is? Mail keuzecentrum@woonstede.nl of bel tussen 08.00 uur en 12.00 uur naar 0318 695 695 (keuze 3). Is de levensduur van uw keuken, badkamer of toilet verstreken, kunt u via e-mail of telefonisch vervanging aanvragen. We werken met een jaarlijkse planning en budget. De vervanging inclusief eventuele extra’s hebben geen gevolgen voor uw huurtoeslag, omdat de huurprijs na de vernieuwing niet omhoog gaat.
 

Overlast? Best lastig

We hebben een paar hele mooie zonnige weken achter de rug en de voorspellingen geven aan dat dat nog wel even aanhoudt. Mensen leven meer buiten en blijven ’s avonds vaak lang buiten zitten. Of mensen hebben een kort lontje omdat ze door het warme weer ’s nachts niet zo goed kunnen slapen. Dit vraagt wat meer begrip voor elkaar.

Overlast?
Woonstede wil graag dat u woont naar uw zin. Toch kan het voor komen dat u een klacht heeft of overlast ervaart van uw buren. Vaak zijn mensen zich er niet van bewust dat ze overlast veroorzaken. Probeer er daarom eerst zelf uit te komen. Is de verstandhouding goed, dan zijn de meeste problemen bespreekbaar.
Bekijk onderstaand filmpje om de verschillende soorten overlast te herkennen en wat u kunt doen als u overlast ervaart.
 

Komt u er niet uit?
Komt u er samen niet uit, dan kunt u gratis Buurtbemiddeling inschakelen. Buurtbemiddeling Ede is bereikbaar via buurtbemiddeling.ede@malkander-ede.nl of via telefoonnummer 0318-208080. Levert de bemiddeling niets op of vindt u de situatie te onveilig, schakel dan Woonstede in. Woonstede behandelt alleen klachten als u deze schriftelijk indient. Dat kan via het digitale meldingsformulier.
 

Alleen een oen, let niet op zijn poen

"Alleen een oen, let niet op zijn poen!" Dat is het motto van de Huurdersbond Ede e.o. In samenwerking met de Huurdersbond Ede e.o. nemen wij elke maand een item op in onze nieuwsbrief: de financiële tip. Deze tip wordt verstrekt door de Huurdersbond Ede e.o. Simpele tips waarvan u misschien denkt: dat wist ik al! Maar het kan geen kwaad om ze weer eens onder de aandacht te brengen.


Tip van de maand: loterijen, kans op een miljoen!


Het winnen van een groot bedrag is voor veel mensen een aantrekkelijk vooruitzicht, maar de kans dat dat gebeurd is heel klein. Deelnemen aan loterijen betekent voor de meeste mensen dat ze er geld op toeleggen. Dus reëler zou zijn: loterijen, de grootste kans om er arm van te worden. Jammer dat ze dat er dan weer niet bij zeggen in de bijna dagelijkse reclame.

Wat is dan wel slim?
Wilt u uw geld goed beheren, steek het dan in zaken waar je een redelijk rendement van mag verwachten. Een spaarrekening levert tegenwoordig bijna niets op, maar zelfs dat is een betere investering dan het meedoen aan een loterij. Op geld.nl of spaarrente.nl ziet u hoe veel sparen op levert. Kijk eens op Nibud hoe veel voor u een redelijk bedrag is om te sparen voor een buffer. Zo voorkomt u om door omstandigheden een dure lening te moeten afsluiten.

Copyright © 2018 Woonstede, Alle rechten voorbehouden.

Telefoonweg 36 • 6712 GD Ede • Uitschrijven voor deze nieuwsbrief.