Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.

Nieuwsbrief april 2018

Woonstede al 70 jaar actief

Op 29 april 1948 richtte de gemeente Ede de Centrale Woningstichting Ede op. De stichting ondersteunde de woningcorporaties bij de opbouw van de volkshuisvesting na de Tweede Wereldoorlog. Op 1 januari 1992 fuseerde de Centrale Woningstichting met het Gemeentelijk Woningbedrijf en de woningbouwverenigingen Ede en de Eendracht. Vanaf dan gaan we gezamenlijk verder onder de naam Woonstede.

Tijd voor een feestje!
Om ons 70 jarig bestaan te vieren hebben wij een deel van onze huurders uitgenodigd voor een culturele avond in de Reehorst. Deze huurders hebben net als wij iets met het getal 70: zij zijn ook 70 jaar geworden, zijn in 1970 geboren of wonen op huisnummer 70.

Feest u mee?
Wij kunnen ons voorstellen dat ook andere huurders die nog niet zijn uitgenodigd graag bij ons verjaardagsfeest aanwezig willen zijn. Daarom maken we een ik-kom-ook-graaglijst. Mochten niet alle genodigden komen, verruimen we het aantal uitnodigingen. Op donderdagavond 26 april a.s. vanaf 19.30 uur genieten we samen van een culturele zang- en dansvoorstelling in de Reehorst.

Tot 26 april?
Wilt u graag op de ik-kom-ook-graaglijst? Stuur dan een e-mail naar aanmelden@woonstede.nl of geef u op via onderstaande knop. Geef in de onderwerpregel aan dat het om onze 70e verjaardag gaat en vermeldt uw naam, adres en e-mailadres. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, dus wees er snel bij. Aanmelden kan tot en met vrijdag 13 april a.s. Bent u er bij, dan ontvangt u in de week van 16 april een uitnodiging.
Ik-kom-ook-graag

Bouw de Blokken in volle gang

Tussen de Verlengde Blokkenweg en de Zanderijweg in Ede Zuid worden 45 betaalbare woningen gebouwd. De bouw is in volle gang en naar verwachting wordt in april het hoogste punt bereikt.   

Wat komt er?
Er komen 26 eengezinswoningen en 19 appartementen. Het ontwerp is van Mies Architecten, bekend van de woningen op Park Reehorst Zuid. Er zijn verschillende typen woningen. Zo zijn er eengezinswoningen met twee en met drie slaapkamers en appartementen met een balkon of een privé buitenruimte. De eerste woningen worden na de zomer van 2018 opgeleverd en half mei  geadverteerd op www.huiswaarts.nu.

Meedenken in de Kolkakkerbuurt

In de Kolkakkerbuurt staat de renovatie van 50 historische woningen op het punt van beginnen. De bewoners dachten vooraf mee over hoe hun nieuwe woning zou worden.

Kleine reparaties in en aan uw woning: het onderhoudsabonnement

Woonstede biedt bewoners graag schone, goede en veilige woningen. We zorgen er daarom voor dat we onze woningen goed onderhouden. We noemen dit planmatig onderhoud, groot onderhoud of renovatie. Naast ons onderhoud zijn er ook zaken waarvoor u als huurder verantwoordelijk bent en blijft. Dit geldt voor onderhoud en de reparaties die niet in de huurprijs zijn verwerkt. Als vuistregel geldt dat u verantwoordelijk bent wanneer het om een goed bereikbare plek gaat, de kosten niet groot zijn en u geen specialistische apparatuur hoeft te gebruiken.

Onderhoudsabonnement
Voor de handige klusser zijn het vervangen van een lichtschakelaar of het ontstoppen van de afvoer geen probleem. Voor huurders die dit wel veel moeite kost en/of zorgen meebrengt biedt Woonstede een onderhoudsabonnement aan. Het abonnement is voor alle huurders van een huurwoning (dus geen garage) en geeft recht op onder andere vervanging van lichtschakelaars, ontstoppen van de afvoer, lekkages van sanitair en het bijvullen en ontluchten van de verwarming. U betaalt hiervoor €4,60 per maand dat tegelijk met de huur in rekening wordt gebracht.

Wie doet wat eigenlijk?
Wij krijgen wel eens vragen wie wat precies doet. In deze tabel op onze website staan de veelvoorkomende onderhoudswerkzaamheden. Hierin staat of Woonstede (W) of uzelf (H) verantwoordelijk bent voor het onderhouden van bepaalde zaken. In de tabel ziet u welke werkzaamheden in het onderhoudsabonnement (O) zitten. Heeft u geen onderhoudsabonnement, dan zijn ook de werkzaamheden met een O uw verantwoordelijkheid.

Aanvragen onderhoudsabonnement
Zo’n 80% van onze klanten maakt al dankbaar gebruik van het onderhoudsabonnement. Het abonnement is een jaar geldig en wordt daarna stilzwijgend omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd. Zegt u de huur van uw woning op, eindigt ook het abonnement. Let op: een onderhoudsabonnement is geen verzekering waarbij alles wordt vergoed. Kijk voor meer informatie op onze website. U kunt het abonnement online aanvragen.

Alleen een oen, let niet op zijn poen

"Alleen een oen, let niet op zijn poen!" Dat is het motto van de Huurdersbond Ede e.o. In samenwerking met de Huurdersbond Ede e.o. nemen wij elke maand een item op in onze nieuwsbrief: de financiële tip. Deze tip wordt verstrekt door de Huurdersbond Ede e.o. Simpele tips waarvan u misschien denkt: dat wist ik al! Maar het kan geen kwaad om ze weer eens onder de aandacht te brengen.

Tip van de maand: laat geen geld voor minima liggen

Voor veel mensen met een minimaal inkomen is het lastig om rond te komen. De Overheid heeft toeslagen ter beschikking om deze doelgroep te helpen. Zo is het mogelijk om onder andere zorgtoeslag en huurtoeslag aan te vragen via www.toeslagen.nl. De gemeente Ede heeft voor deze doelgroep (en voor net iets daarboven) ook verschillende regelingen. Voor een overzicht kunt u kijken op www.ede.nl/regelingen.

Er zijn aparte regelingen voor kinderen en volwassen. Voor beiden groepen is er via een ‘meedoen regeling’ een tegemoetkoming voor sport, culturele of recreatieve activiteiten. Verder zijn er verschillende speciale tegemoetkomingen voor schoolgaande kinderen en er is nog meer!

Via de site www.berekenuwrechtplus.nl (kies uw gemeente) kunt u er door een eenvoudige vragenlijst achter komen of u in aanmerking komt voor één of meerdere van de regelingen.

Heeft u moeite met het aanvragen van de regelingen via de computer en internet? Vrijwilligers van loket DigiHulp helpen u bij het aanvragen van regelingen. Het loket is geopend op vrijdagen van 09.00 tot 12.00 uur op het Werkplein regio FoodValley, Raadhuisplein 1 in Ede.

Rectificatie | Foute informatie in financiële tip

Ondanks zorgvuldige controle is in onze nieuwsbrief van 6 maart jl. een fout geslopen.
Het betreft het artikel ‘Alleen een oen, let op zijn poen’, de maandelijkse bespaartip van de Huurdersbond.
Het gaat om informatie over de aftrek van medische kostenposten.
Voor deze aftrek gelden aanvullende voorwaarden.
 
Om misverstanden te voorkomen, verwijzen we u graag naar de website van de belastingdienst.
 
Mede namens de Huurdersbond, onze excuses.
Copyright © 2018 Woonstede, Alle rechten voorbehouden.

Telefoonweg 36 • 6712 GD Ede • Uitschrijven voor deze nieuwsbrief.