Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.

Nieuwsbrief januari 2019

Woonstede viert 50ste huurverjaardag van bewoners

Bewoners die al 50 jaar in dezelfde woning wonen, dat is iets bijzonders! Daarom zetten wij deze bewoners graag een keer in het zonnetje. Op 11 december 2018 vierden we de 50ste huurverjaardag van 25 (!) bewoners.

De jarige bewoners werden op ons kantoor uitgenodigd om samen met een familielid of buurman of –vrouw hun huurverjaardag te vieren. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een petit-four werden de bezoekers persoonlijk toegesproken door directeur Marian Teer en seniorenadviseur Kees Koolschijn. Om de jarigen hun huurverjaardag niet met lege handen te laten vieren, kregen zij een mooi boeket bloemen en cadeaubonnen mee naar huis. Ook de bewoners die niet naar het feestje konden komen, kregen een boeket bloemen en cadeaubon thuis gestuurd.

De visitatiecommissie was op bezoek!

Eens in de vier jaar wordt Woonstede door een onafhankelijke visitatiecommissie beoordeeld. Deze commissie bekijkt onder andere of wij goede prestaties leveren op het gebied van wonen.
 
De visitatiecommissie heeft gesproken met vertegenwoordigers van huurders, gemeenten en zorg- en welzijnsinstellingen. Deze partijen gaven hun mening over hoe zij de samenwerking met ons ervaren, hoe wij functioneren, of wij goede investeringen doen en kijken naar de kwaliteit van onze woningen en de omgeving. Het verslag van hun bevindingen kunt u hier lezen.
 
We zijn tevreden met de behaalde resultaten, maar er blijft werk aan de winkel. Het rapport en de aanbevelingen geven een mooie start hiervoor. We bedanken de belanghouders en de visitatiecommissie voor hun inzet. Die inzet is een mooi startpunt om samen te ontdekken wat we in de samenwerking anders kunnen doen. We geven graag gehoor aan wat onze belanghouders missen. Wilt u onze volledige reactie op het rapport lezen? Die staat in het rapport op blz.19.
 
Heeft u er behoefte aan om te zien hoe Woonstede scoort vergeleken met andere corporaties dan kunt u hier terecht.
 

Operatie Steenbreek | tegels er uit, planten er in!

Wist u dat te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte? Het zorgt voor opwarming van de stad en vermindering van het leefgebied voor allerlei nuttige dieren. Operatie Steenbreek is een landelijke organisatie die streeft naar meer groen en minder tegels in onze tuinen.

Voordelen van een groene(re) tuin

  • Het regenwater kan makkelijker weg na een hevige regenbui
  • Op warme dagen is een groene tuin koeler dan een tuin met veel stenen
  • Ook dieren als vlinders, bijen en vogels zijn dankbaar voor een groene tuin
Ik wil een groenere tuin! Hoe doe ik dat?
Ook met een smalle beurs kunt u uw tuin groener maken. Elke tegel weghalen en vervangen door een plant helpt al! Samen met uw buren kan het nog veel leuker en gezelliger zijn, en kunt u elkaar helpen. We geven enkele tips om tegels te vervangen voor groen:
  • Haal de tegel(s) weg. Ligt er veel wit zand onder? Schep er wat zand uit en vervang het door tuinaarde en compost. De uitgehaalde tegels kunt u gebruik voor een randje (om het plantvak af te schermen) of maak er een zitbankje van.
  • Geen groene vingers? Er zijn veel sterke, makkelijke en onderhoudsvriendelijke planten te vinden!
  • Plant voldoende planten in het vak zodat onkruid minder kans krijgt
  • Volg de aanwijzingen die bij de plant zijn meegeleverd. Zet planten die in de zon kunnen in de zon en planten die in de schaduw moeten ook in de schaduw, anders gaan ze snel dood.
  • Geef de eerste dagen na het planten genoeg water.
Meer tips of informatie over Operatie Steenbreek? Neem dan een kijkje op de website.

Alleen een oen, let niet op zijn poen

"Alleen een oen, let niet op zijn poen!" Dat is het motto van de Huurdersbond Ede e.o. In samenwerking met de Huurdersbond Ede e.o. nemen wij elke maand een item op in onze nieuwsbrief: de financiële tip. Deze tip wordt verstrekt door de Huurdersbond Ede e.o. Simpele tips waarvan u misschien denkt: dat wist ik al! Maar het kan geen kwaad om ze weer eens onder de aandacht te brengen.


Tip van de maand: de energielasten stijgen, wat kunt u doen?


In de vorige nieuwsbrief schreven we tips hoe u op de zorgpremie kunt besparen. Met de flink stijgende energiekosten, geven we u in deze nieuwsbrief graag tips hoe u daarop kunt besparen.

Kies eerst welke energie u wilt 
Er zijn veel energieleveranciers met nog veel meer aanbiedingen. Maar een belangrijke vraag is eerst: wat voor soort energie wilt u? Groen? Wind? Zon? Grijs? Kolen? Allemaal hebben ze hun eigen prijs! Het is lastig op uit te pluizen welke voor u het voordeligst is. De websites energievergelijking.nl en van de Consumentenbond kunnen u helpen bij deze keuze.

U heeft het soort energie gekozen, en nu?
Via bovenstaande websites kunt u direct overstappen, maar u kunt ook eens kijken op de website van de leverancier. Dat levert soms meer voordeel op. Een andere mogelijkheid is aansluiting te zoeken bij een energiecollectief. Denk dan aan bijvoorbeeld de Consumentenbond, de Vereniging Eigenhuis of Sloop de Crisis.

Waar kunt u nog meer op letten? 
Let bij het maken van een keuze niet alleen op het maandelijks voorschotbedrag.
Belangrijker is dat u de prijs van de totale jaarlasten met uw verbruik vergelijkt. Voor twee tientjes stapt misschien niet over, maar € 100,-- voor een kwartiertje werk is mooi meegenomen.
Bij overstappen wordt soms een eenmalige korting gegeven. Jaarlijks overstappen kan dan heel voordelig worden! Gewoon even opnieuw bekijken als uw contractperiode afgelopen is.
 
Komt u er niet uit met al die keuzes, vraag dan hulp van een energiecoach via energiecoach.ede@gmail.com. Doen!
 

Copyright © 2019 Woonstede, Alle rechten voorbehouden.

Telefoonweg 36 • 6712 GD Ede • Uitschrijven voor deze nieuwsbrief.