Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.

Nieuwsbrief oktober 2018

Aanschuiven bij Woonstede op Dag van het Huren

Op de Dag van het Huren laten woningcorporaties zien welk werk ze doen. Woonstede deed dit jaar weer mee, op een bijzondere manier. De medewerkers van Woonstede gingen op pad om van klanten te horen wat er speelt in de wijken. 

Dit jaar viert de woningcorporatie dat ze al 70 jaar werkt aan betaalbare huisvesting in Ede en omgeving. Om te voorkomen dat er kansen worden gemist, en om te luisteren naar wat er in de wijken echt speelt, gingen medewerkers op pad. Gewapend met stoeltjes, tafeltjes en schrijfblok streken ze neer op 12 locaties in de gemeenten Ede en Scherpenzeel.

Laagdrempelig en zichtbaar
Woonstede organiseerde begin dit jaar luisterpanels met huurders. Daarin kwam de wens naar voren de medewerkers van Woonstede ook eens te zien en te spreken als er niets aan de hand is. Ook voor de woningcorporatie zelf was er die wens. Directeur Marian Teer, die zelf ook een tafeltje bemande, legt uit: “Natuurlijk spreken onze medewerkers veel huurders als er iets moet worden gerepareerd of geregeld in een gebouw of straat. Maar er zijn huurders die je niet spreekt omdat ze geen contact zoeken en gewoon prettig wonen. Deze activiteit gaf ons de gelegenheid om die huurders en ook andere wijkbewoners te spreken. We kregen tips om onze dienstverlening te verbeteren en er waren veel mooie ontmoetingen. ”

Geslaagde ontmoetingen
Online was de woningcorporatie ook actief. Woonstede verzorgde drie live uitzendingen via Facebook waarin kijkers mee konden praten. In het Proosdijpark vermaakten de kinderen zich op het springkussen van Woonstede en ouders konden medewerkers spreken. In serviceflat Belvedère kwamen senioren kijken naar de mogelijkheden van het wonen met vele extra’s. De Open Dag werd goed bezocht. Al met al was het een geslaagde Dag van het Huren met vele ontmoetingen.

Hoogte punt Simon Stevinkazerne

Meestal wordt er in de bouwwereld het ‘Hoogste Punt’ gevierd. Het Hoogste Punt bereiken ze als de eerste dakpannen gelegd worden of de constructie van het dak klaar is. Vroeger trakteerde de opdrachtgever dan met ‘pannen’bier (gelinkt aan de dakpannen). Wij trakteren de mannen van de bouw op een warme lunch als dank voor het goede werk. Omdat het dak van de gebouwen er natuurlijk al stond, hebben we dit moment het Hoogtepunt genoemd!

Wat bouwen we?
We transformeren twee oude kazernegebouwen om tot in totaal 40 sociale huurwoningen. De kazernes zijn ontworpen in 1930 door kapitein der genie A.G.M. Boost. Na de Tweede Wereldoorlog heeft de kazerne vooral verbindingsdienstopleidingen gehuisvest. De twee gebouwen die Woonstede transformeert zijn gelukkig gespaard gebleven van sloop. Na de transformatie krijgen de gebouwen een monumentale status toegewezen.

Planning
De woning zijn inmiddels geadverteerd via huiswaarts.nu. De oplevering van de gebouwen 69 en 70 zijn onder voorbehoud in het eerste kwartaal van 2019. Benieuwd naar hoe deze gebouwen er vanbinnen uitzien? In januari 2019 stellen wij gebouw 69 open voor publiek! Meer informatie over deze open dag leest u binnenkort op onze website.

Vlieg mee over de Simon Stevinkazerne!

Seniorenadviseurs: mogen wij op de koffie komen?

Lekker wonen. Dat is wat iedereen graag wil. Een thuis waar men zich veilig voelt en heerlijk zichzelf kan zijn. En… waar men zo lang mogelijk zelfstandig en veilig kan blijven wonen. Maar wat als de woning niet meer helemaal ‘past’? En wat als zelfstandig wonen in de toekomst misschien een probleem wordt? Wij horen graag van onze senioren of wij ergens mee kunnen helpen of antwoord kunnen geven op vragen die er zijn over het wonen nu en in de toekomst.
 
Gewoon bij u thuis
Bent u een senior, huurt u bij Woonstede én heeft u misschien vragen over wonen in de toekomst, dan komt onze seniorenadviseur gratis en zonder verplichtingen bij u langs. Uw zoon, dochter of ander familielid laten aansluiten bij dit gesprek vinden wij heel normaal. Gewoon bij u thuis zodat u de deur niet uit hoeft. Wel zo prettig denken wij. U kunt de seniorenadviseur telefonisch bereiken: Kees Koolschijn, 0318 - 695 883 en Yvonne Spies, 0318 - 695 610. Zet u de koffie? Dan nemen wij iets lekkers mee!
 
Laat u toeslagen liggen?
Veel senioren laten jaarlijks duizenden euro’s aan toeslagen liggen. De seniorenorganisaties en ouderenbonden hebben cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek in kaart gebracht. Ze brachten in kaart hoe veel seniorenhuishoudens recht hebben op zorg- en/of huurtoeslag en hoe veel huishoudens hier geen gebruik van maakt. Eén op de zes huishoudens met 55-plussers die recht hebben op huurtoeslag maakt hier geen gebruik van. Dit kan negatieve effecten hebben op de koopkracht en zelfstandigheid van ouderen. Meer lezen? Bekijk dan het artikel van NOS.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor toeslagen? Kijk dan op de website van de Belastingdienst.
 

Alleen een oen, let niet op zijn poen

"Alleen een oen, let niet op zijn poen!" Dat is het motto van de Huurdersbond Ede e.o. In samenwerking met de Huurdersbond Ede e.o. nemen wij elke maand een item op in onze nieuwsbrief: de financiële tip. Deze tip wordt verstrekt door de Huurdersbond Ede e.o. Simpele tips waarvan u misschien denkt: dat wist ik al! Maar het kan geen kwaad om ze weer eens onder de aandacht te brengen.


Tip van de maand: maak een begroting


Houdt u ook een stukje maand over aan het einde van uw salaris? Dan is het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en moet er nog meer bespaard worden.
 
Het maken van een begroting geeft inzicht in alle inkomsten en uitgaven en kan helpen om de maand financieel beter door te komen. U weet beter wat u uit kunt geven en maakt daardoor makkelijker keuzes. Weten hoe u een goede begroting maakt? Kijk dan eens op de website van Nibud.

Komt u er niet uit? Het Nibud geeft ook budgetadvies. Klik hier voor meer informatie.

Goed nadenken over uw uitgaven en niet meer uitgeven dan de bedoeling was geeft niet alleen meer voldoening, maar zorgt er ook voor dat u niet in financiële problemen komt.
 

Copyright © 2018 Woonstede, Alle rechten voorbehouden.

Telefoonweg 36 • 6712 GD Ede • Uitschrijven voor deze nieuwsbrief.