Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.

Nieuwsbrief januari 2018

Een nieuw jaar met veel woonplezier!

Wij wensen iedereen het beste voor 2018 met vooral veel woonplezier! Weten wat onze woon-voornemens zijn? Lees dan snel verder.

Wonen naar je zin, dáár staan en gaan we voor
Onze slogan ‘wonen naar je zin’ ziet u op verschillende plaatsen terugkomen. Want we kunnen onze visie op wonen niet beter verwoorden. Iedereen heeft recht op een thuis waar men kan wonen naar zijn of haar zin: prettig en veilig. Wonen in een kwalitatief goede woning tegen een redelijke prijs. Maar wonen naar je zin gaat verder dan de voordeur en de woning zelf. Ook een leefbare en veilige buurt met een mix van woningen en mensen spelen hierbij een belangrijke rol.

We bieden een veilig thuis
Wij werken dagelijks aan veilige woningen en buurten. Zowel fysiek als sociaal. Want een thuis biedt geborgenheid en neemt zorgen weg. We bieden een kleine 10.000 woningen met betaalbare woonlasten voor huurders met een netto inkomen van ca. € 2000,00 netto per maand. We houden wonen betaalbaar door het vragen van reële huurprijzen en door te investeren in energiebesparende maatregelen.

Zorgen voor voldoende woningen
We zorgen er voor dat er voldoende woningen beschikbaar zijn. Voor starters, senioren, jonge gezinnen, uitbreidende gezinnen of juist uit elkaar gaande gezinnen. Dit doen we door nieuwe woningen bij te bouwen maar ook door het ombouwen van bestaande gebouwen tot woningen.

Investeren in energiebesparing
We weten dat de energielasten in de toekomst verder stijgen. Er wordt gevraagd na te denken over het reduceren van energieverbruik door het aanbrengen van energiebesparende maatregelen en over te stappen naar duurzame energiebronnen.

We doen dit samen
We kunnen dit niet alleen. We investeren daarom in een goede band en samenwerking met onze maatschappelijke partners. Voor de gemeenten Ede en Scherpenzeel zijn we een constructieve partner, die meehelpt om de doelstellingen uit de woonvisie te realiseren. 

In onze prestatieafspraken staat precies wat we de komende jaren gaan doen. Nieuwsgierig? Lees dan hier onze prestatieafspraken met de gemeenten Ede, Scherpenzeel en Woudenberg.

 

Laat de zon maar schijnen in 2018

Woonstede vindt duurzaamheid belangrijk en investeert daarom in energiebesparende maatregelen. Als er nieuwe woningen worden gebouwd gebruiken we duurzame materialen en wanneer er onderhoud wordt gepleegd hebben energiebesparende maatregelen de voorkeur. Want we kijken niet alleen naar de huurprijs, maar naar de totale woonlasten van onze huurders. Die woonlasten bestaan voor een groot deel uit energielasten. Met de plaatsing van de 1.689 zonnepanelen geven we een extra impuls aan deze besparing.

Bijna 2.000 zonnepanelen op veertien daken
In de laatste maanden van 2017 plaatsten we 1.689 zonnepanelen op veertien verschillende hoogbouwflats in Ede. Het aantal panelen is afgestemd op het verbruik van de algemene ruimten. De energie die wordt opgewekt, wordt gebruikt voor de lift, de intercom en verlichting in de algemene ruimten zoals entree en galerijverlichting. Hiermee besparen huurders van de hoogbouwflats jaarlijks tientallen euro’s op de servicekosten. De zonnepanelen hebben een levensduur van 25 jaar.

Bio-energie van Warmtebedrijf Ede
Naast de zonnepanelen sluiten we steeds meer woningen aan op het Warmtenet van Bio-energie centrale Ede. Door gas (deels) te vervangen door groene warmte, vermindert de CO2-uitstoot tot wel 70% per huishouden. Woonstede heeft samen met Warmtebedrijf Ede de ambitie om in 2020 minstens 20.000 gebouwen aan te sluiten. Samen besparen we dan zo’n 50.000 ton CO2-uitstoot per jaar!

Benieuwd hoe zonnepanelen worden geplaatst? Bekijk dan hier het filmpje

Woonstede viert 50e huurverjaardag bewoners

Bewoners die al 50 jaar in dezelfde woning wonen, dat is iets bijzonders! Daarom zetten wij deze bewoners graag een keer in het zonnetje. Op 7 december 2017 vierden we de 50ste huurverjaardag van tien bewoners.

De bewoners werden op ons kantoor uitgenodigd om samen met een familielid of buurman of –vrouw hun huurverjaardag te vieren. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een petit-four werden de bezoekers persoonlijk toegesproken door directeur Marian Teer en seniorenadviseur Yvonne Spies-Feenstra. Om de jarigen hun huurverjaardag niet met lege handen te laten vieren, kregen zij een mooi boeket bloemen, een boek en cadeaubonnen mee naar huis. Ook de bewoners die niet naar het feestje konden komen, kregen een boeket bloemen en cadeaubon thuis gestuurd.

Alleen een oen, let niet op zijn poen

"Alleen een oen, let niet op zijn poen!" Dat is het motto van de Huurdersbond Ede e.o. In samenwerking met de Huurdersbond Ede e.o. nemen wij elke maand een item op in onze nieuwsbrief: de financiële tip. Deze tip wordt verstrekt door de Huurdersbond Ede e.o. Simpele tips waarvan u misschien denkt: dat wist ik al! Maar het kan geen kwaad om ze weer eens onder de aandacht te brengen.

Tip van de maand: een graadje lager

Donkere en koude tijden zijn weer aangebroken. Echt tijd om aandacht te besteden hoe er op verwarming bespaard kan worden. Eenvoudige tips die het comfort niet aantasten, maar wel in uw portomonnaie schelen.

  • Verwarm alleen de ruimte waarin u verblijft en sluit alle deuren.
  • Zet ’s-nachts de thermostaat op 15 graden. Ook overdag die temperatuur wanneer u toch niet thuis bent. 
  • Zet wanneer u thuis bent de temperatuur een graadje lager dan u gewend bent. Als u bezig bent is 19 graden meestal aangenaam.
  • De slaapkamer niet verwarmen.
  • Zet de thermostaat een uur voordat u naar bed gaat op 15 graden.


Met deze simpele maatregelen kunt u een paar honderd euro besparen (en veel CO2 uitstoot). Kijk voor meer tips op de website van milieucentraal.nl.

Doe mee aan warmetruiendag. Wij doen 2 februari 2018 onze warmste trui aan want het is warmetruiendag! Doe u ook mee?

Copyright © 2018 Woonstede, Alle rechten voorbehouden.

Telefoonweg 36 • 6712 GD Ede • Uitschrijven voor deze nieuwsbrief.