Copy

Julestue lørdag den 14. december 9-14

Vi holder igen i år vores årlige julestue lørdag d. 14.12 i tidsrummet 9-14 med julehygge og gode tilbud. Vi byder bl.a. på the, kaffe, varm kakao og æbleskiver, samt godbidder til både maven og i form af hele 20 % rabat på alt foder i klinikken. Skulle vi ikke have det foder, du ønsker hjemme, bestiller vi det, så du kan afhente det først i den kommende næste uge.
Vi glæder os til at se jer.
 

Har din hund/kat brug for noget beroligende til nytåret? – Det er nu du skal bestille tid

HER ER REGLERNE

Nu nærmer den søde juletid sig - de fleste af os glæder os, men for mange dyreejere er det med blandede følelser, vi går december i møde. Det er ikke rart at se, når ens bedste ven pludselig ikke vil med ud at gå – eller ligger og gemmer sig hele nytårsaften.

•    Hunde på 8 år eller derover: Er din hund ældre end 8 år, skal den komme ind til en nytårskonsultation, men mindre vi har set den til et sundhedseftersyn inden for de sidste 3 måneder (altså f.eks. til vaccination)
•    Hunde under 8 år: Er din hund yngre end 8 år, skal den komme ind til en nytårskonsultation, men mindre vi har set den til et sundhedseftersyn inden for de sidste 6 måneder (altså f.eks. til vaccination)

 
Nytårskonsultation til reduceret pris
Hvis du har brug for individuel rådgivning omkring dit kæledyr nytårsaften, eller måske endda receptpligtig, beroligende medicin, kan vi tilbyde en særlig nytårskonsultation, hvor du sammen med dyrlægen finder frem til, hvilken løsning, der passer bedst til dig og dit kæledyr.
Prisen for en sådan ”nytårskonsultation” er 285 kroner – og din hund eller kat vil samtidig få lavet et lille helbredseftersyn. Især er det vigtigt at hjerte og kredsløb tjekkes.
Hvis der er brug for medicin, får du enten medicinen eller en recept udleveret, når du går.
(Det er ikke muligt at få drøfte andre problemer end fyrværkeriangst i forbindelse med nytårskonsultationen eller at få klippet dyrets negle – ønskes dette ved denne lejlighed, skal det tilkøbes. Det er derimod muligt at drøfte nytårsproblematikken i forbindelse med den årlige vaccination, uden at dette koster ekstra).
Tidsbestilling på 32 2100 21

Lydtræning – hvordan gør man det?
Det vil for mange dyr allerede være for sent at træne for at forebygge fyrværkeriangst. Det vil dog, især for hvalpe, killinger og unge dyr, for det meste kunne betale sig at træne lidt ved f.eks. at afspille fyrværkerilyde ved lav lydstyrke, mens dyret er i trygge omgivelser. Det er vigtigt at lyden på intet tidspunkt bliver så høj, at det fremkalder angst hos dyret.
Husk at fyrværkeri ikke kun gør hunde og katte bange pga. lyden, men også pga. lysglimt og tryk.
Du aldrig må efterlade din hund alene nytårsaften – det kan i nogle tilfælde gøre hunden bange for lyde og at være alene hjemme resten af livet.

Hvordan kan du hjælpe din hund eller kat gennem december?
Det er meget individuelt, om dit kæledyr har brug for hjælp i form af beroligende medicin til at komme igennem december måned.
Mange dyr kan heldigvis klare sig helt uden beroligende midler, mens andre kan have glæde af et fodertilskud udviklet til utrygge og nervøse dyr. Vi har gode erfaringer med produktet ”Kalm ”, der både kan bruges til hunde og katte. Produktet består af nogle naturligt forekommende aminosyrer, samt B-vitamin. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger på produktet, men der er også nogle, der oplever, at deres hund eller kat ikke har haft gavnlig effekt af produktet. Foruden at der er tale om en ikke medicinsk løsning, har det også den fordel, at det ikke er receptpligtigt, og derfor kan købes ved skranken uden konsultation.
Både hunde og katte kan også have gavn af såkaldte feromoner. Feromoner er signalstoffer, der giver hunde og katte en følelse af, ”at alt er godt og trygt”. Stoffet købes i en såkaldt diffusor, der sættes i stikkontakten eller bruges som spray. Feliway er beregnet til kat – mens hunde kan have gavn af Adaptil.
Det er naturligvis også vigtigt, at du sørger for mest mulig ro omkring dyret – og f.eks. lægger de lange gåture uden for de mørke timer, hvor folk typisk skyder fyrværkeri af.
Du er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker individuel vejledning i brug af kosttilskud.
 
Medicin til nytårsaften?
Vi vil til en hver tid foretrække at hunden eller katten klare sig gennem nytårsaften uden receptpligtig medicinmedicin. Når det er sagt, synes vi, det er langt bedre for dyret at få medicinsk hjælp, frem for at skulle gennemgå en hel aften med panik og angst, der ofte påvirker dyret længe efter oplevelsen. Det er i dag muligt at berolige hunde uden at sløve væsentligt.
Da der er tale om receptpligtige lægemidler, kræver det en forudgående konsultation, hvor hunden bliver undersøgt, foruden at der bliver givet en grundig og individuel instruktion i brug af medicinen. Det er ikke alle dyr, der skal have samme slags medicin – og finder vi under undersøgelsen f.eks. en hjertefejl, er det ikke sikkert, det vil være forsvarligt at udskrive medicinen.
I forbindelse med nytårskonsultation, vil man for det meste få udleveret medicinen med det samme.
En nytårskonsultation koster 285 kroner. Tidsbestilling på 32 2100 21
Der findes desværre ikke tilsvarende medicinske muligheder for katte.
 
Gode råd til nytårsaften med hunde og katte:
•    Det er en god idé at aktivere dyret i løbet af dagen, så det er naturligt træt, når det bliver aften. Ikke mindst er mental aktivering med til at gøre kæledyret mere roligt. Gå en lang tur med hunden og lav øvelser med den. Træn eller leg med katten.
•    Tilbyd et godt gemmested. F.eks. en hule eller et roligt hjørne, hvor den kan gemme sig. Især katte har stor gavn af huler, hvor de kan gemme sig.
•    De fleste katte har modsat hunde bedst af at få lov at være i fred. Man skal ikke tage kontakt med katten – med mindre, den selv beder om det.
•    Træk gardinerne for – og hav lidt musik i baggrunden.
•    Lad selv dyret vælge, om det har det bedst med at være tæt på dig eller på sit gemmested.
•    Prøv at være på samme måde, som du plejer – husk at mange hunde og katte er bange for fulde mennesker.
•    Du må hverken ynke eller skælde hunden ud for at være bange.
•    Forlad aldrig din hund eller kat nytårsaften – heller ikke selv om den virker til at være tryg ved larmen.
•    Evt. medicin eller fodertilskud skal gives inden dyret bliver bange.
 
Hvad kunne du tænke dig at vide mere om?
Vi tilstræber at sende et nyhedsbrev ud ca. en gang om måneden. Vi vil naturligvis gerne skrive om emner, der interesserer vores klienter.
Har du et emne, du kunne tænke dig at læse om, hører vi meget gerne fra dig.
 
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Website Website
Email Email
YouTube YouTube
Instagram Instagram
Copyright © 2019 Østerbro Dyreklinik, All rights reserved.


Send nyhedsbrevet til en ven

Ønsker du at ændre på hvordan du modtager nyhedsbrevet?
Du kan opdatere dine email eller info eller afmelde dig fra listen

Email Marketing Powered by Mailchimp