Copy
vizija // ego v žep // biti človek // ljubezen*

Organizacijski procesi, pravila in nenapisane norme motivirajo naše delovanje – nas spodbujajo k temu, da damo od sebe najboljše ali slabše. Kar loči nadpovprečne organizacije od drugih je v veliki meri kvaliteta odnosov, ki jih organizacija spodbuja, ravnanj, ki jih nagrajuje in ravnanj, ki jih ne dopušča. Vse skupaj ustvarja kulturo organizacije -  skupek dosežkov, vrednot, delovanja, ustvarjanja.

Odnosi gradijo organizacije, odnose pa so-ustvarja človek z vsakokratnimi odločitvami, besedami, mislimi in čustvi. Odnosi v organizaciji dajejo takt, utrip skupnemu delu, in posledično vplivajo na rezultate, ki jih skupaj dosegamo. Vedno bolj jasno postaja, da v vedno večjem številu podjetij ljudje iščejo več kot zgolj plačilo za svoje delo. Iščejo takšne zaposlitve, ki jim omogočajo, da so boljši ljudje in iščejo zaposlitve v takšnih podjetjih, v katerih lahko prispevajo k širšemu dobremu. Vse zgoraj našteto bi lahko imenovali tudi srce organizacije, ki daje takt rokam in glavi organizacije. Prispodobo za tri ključne načine delovanja organizacije smo si sposodili pri Boston Consulting Group, več o pomenu srca v organizacijskih spremembah tukaj.

Z našimi partnerji, podjetji in drugimi organizacijami s katerimi sodelujemo želimo pokazati, da je danes za trajnostne poslovne rezultate ključno razvijati procese in odnose, ki bodo naslovili naraščajočo soodvisnost ter hitre spremembe v okolju. In da temu usklajeno sledijo srce, glava in roke.**

Kako se kulture lotevate v vaši organizaciji?

*refleksija udeležencev na predavanje in delavnico Ksenije Špiler Božič 'Voditeljstvo, ki temelji na ljubezni', za nacionalno mladinsko organizacijo Mladi zmaji ob podpori Mreže Mama.

** še vedno je čas, da se nam pridružite na Jesenski šoli voditeljstva za nove poslovne realnosti od 8. do 11. oktobra na kateri bomo skupaj z udeleženci raziskovali pomen različnih tipov voditeljskih inteligenc in načrtovali projekte, ki bodo spodbujali delovanje srca v podjetjih in organizacijah. Več informacij o programu in namenu jesenske šole tukaj.
BB JESENSKA ŠOLA ''LEADERSHIP FOR NEW GLOBAL REALITIES'', 8. - 11. OKTOBER, HOTEL RIBNO, BLED
BB OBLETNICA

Leto 2019 je leto polnoletnosti Ksenije Špiler Božič za njeno delovanje v BB Consulting. V teh letih nizamo uspešne primere transformacij, ki med zaposlene vnašajo boljše odnose, jasne vrednote in posledično uspešnejše delovanje. Takole pravi o svoji obletnici Ksenija – ''pot, ki sem si jo izbrala, mi je dala veliko lekcij in hvaležna sem za vsako posebej''. (Linkedin). 
Jesen prinaša sodelovanja z organizacijami in mrežami, ki vsaka na svoj način prispevajo k boljšemu voditeljstvu v poslovnem svetu. Tako je pred nami nadaljevanje dela v mentorski mreži AmCham, metodološki komisiji za izbor slovenske Gazele 2019 ter udeležba na mednarodnem srečanju B Corps. Pa še sodelovanje, o katerem vam povemo več prav kmalu – čez poletje sta pridno soustvarjali Ksenija Špiler Božič in Sonja Klopčič. Namig o tem kaj je tema njunega sodelovanja pa na tej povezavi.
Objavite vsebine na FB Objavite vsebine na FB
Delite s poslovno mrežo Delite s poslovno mrežo
Posredujte prijateljem Posredujte prijateljem
Florence + The Machine You've Got the Love 
»
 Time after time I think "Oh Lord what's the use?" 
Time after time I think it's just no good
'Cause sooner or later in life, the things you love you loose 
But you got the love I need
To see me through.

V podjetju BB Consulting pomagamo podjetjem, njihovim zaposlenim in ambicioznim posameznikom stopiti na ustrezno pot do sprememb, ki pozitivno vplivajo na poslovanje in spreminjajo življenja ljudi na bolje.

POVABITE ŠE PRIJATELJE K PREBIRANJU BB NOVIČK

Sporočilo ste skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na osnovi vaše prijave na spletnih straneh BB Consulting, na osnovi telefonske prijave ali na podlagi izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, sejmih, seminarjih in drugih podobnih dogodkih, kjer je sodelovalo BB Consulting.

Reklamni material vam je bil poslan v imenu BB Consulting z namenom neposrednega trženja. V skladu s 73. členom ZVOP-1 lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vsa dodatna vprašanja in pripombe lahko naslovite na info@bbconsulting.si. Povezava do politike varstva osebnih podatkov BB Consulting tukaj.

Copyright © 2017 | BB CONSULTING d.o.o.|Vse pravice pridržane.
Odjavi se s seznama novic
Email Marketing Powered by Mailchimp