Copy
ČUTIM IN VIDIM VELIKO JEZE, PA TUDI LJUBEZNI IN SOLIDARNOSTI

KSENIJA ŠPILER BOŽIČ OB 20 LETNICI BB-JA 
Leto 2020 je poleg vsega prineslo tudi 20 let BB-ja. Ob tej priložnosti gledam nazaj, ampak tudi v prihodnost. Pišem ta uvodnik in se ob tem sprašujem kako je svet v teh 20 letih postal drugačen!? S kakšno hitrostjo se dogajajo spremembe in koliko jih je!? Kako smo povezani in prepleteni med sabo!? Pa kako se povečuje razkorak med nami!? Ne zmorem več slediti, razumeti, dojeti … pa kljub temu želim slediti svoji viziji – razumeti svoja vedenja, se znati bolje odločati, biti boljši človek.

V teh 20 letih sem se soočala z uspehi in neuspehi, razočaranji in veseljem, smehom in solzami. Na pot sem se podala radovedna in z iskricami v očeh, da bi raziskovala širjave in daljave. Ker sem stopala po manj uhojenih poteh, me je bilo tudi strah, a sem kljub temu nadaljevala, odločena učiti se na napakah. Učila sem se sodelovati, se povezovati, sklepati partnerstva in delati v timu z drugačnimi od sebe. Prisegam pa na skupne vrednote in vizijo. Tudi jezila sem se in se še vedno, a se jezo učim brzdati, saj nikomur ne koristi. Poskusim razumeti ozadje sogovornika, predvsem pa tudi sebe in kaj jo sproža. Učenje je moja stalnica in ponosna sem na to, kaj vse sem se naučila na tej poti. 

Skozi leta smo podprli in rešili mnoge izzive pri več kot 200 partnerjih, opravili v povprečju 2000 svetovalnih ur na leto in sprožali spremembe pri posameznikih, timih in organizacijah. Se skupaj s partnerji učili, rastli in velikokrat navdihovali. Tudi zato lahko izzive današnje realnosti v BB skupnosti lažje premagujemo, se o njih odprto pogovarjamo na BB dialogih in skupaj iščemo odgovore.

Danes zaradi bogastva, ki ga imam v timu in se kaže v izkušnjah, znanju, predanosti, lahko rešujemo in odgovarjamo na zelo kompleksne probleme v organizacijah. Predvsem dati pomen organizacijski kulturi, jo postaviti ob bok organizacijski arhitekturi in pokazati na pomen voditeljstva in komunikacije, če želimo ta dva elementa povezati. Pri tem pa pokazati na širšo sliko z vidika družbenega in naravnega okolja, v katerem organizacija deluje, hitrosti sprememb in s tem povezanega polja odgovornosti voditeljev.

Letošnje leto je prav posebno, drugačno, polno priložnosti za nova učenja. Iz preizkušenj se lahko veliko naučimo, ko smo soočeni z novo realnostjo. In stvari, ki so bile še ne dolgo nazaj samoumevne, so postale neizvedljive. Preselili smo se v virtualne svetove. Ostajamo sicer povezani, a pogrešamo človeško toplino, objeme. Čutim in vidim veliko jeze, pa tudi ljubezni in solidarnosti. Sprašujem se kakšni ljudje bomo prišli iz te izkušnje!? Želim verjeti v najboljše, zato si za vse nas želim, da bi razvili več empatije, se res iskreno potrudili razumeti drugačne poglede, mišljenja in se naučili konstruktivnega dialoga. Ni tako težko, za trenutek spustimo težnjo po svojem prav, stopimo korak nazaj, prisluhnimo, poiščimo skupno točko in jo ojačajmo.

To sem se sama naučila na tem 20 letnem popotovanju kot svetovalka, mentorica, coachinja. So situacije, ko se ne strinjam, pa ne skočim na prvo žogo, temveč počakam, da bolje razumem in si vzamem čas za raziskovanje, da lahko skupaj najdemo najbolj optimalno rešitev. 

Ostanimo povezani, predani skupnosti in z ljubeznijo do sočloveka,


Ksenija 
 
ZAHVALA BB EKIPE - OD TUKAJ NAPREJ

Zahvaljujemo se vsem partnerjem, strankam, gostom, udeleženkam in udeležencem BB dialogov o prihodnosti, prijateljem in spremljevalcem, ki nam pomagate izkušati, misliti in delovati v teh negotovih časih. Zaradi vas smo boljši mi, upamo, da ste malo zaradi nas boljši tudi vi.

Z mislijo na vse, kar smo počeli skupaj v letošnjem letu smo načrtovali tudi letošnje novoletno darilo - broško pentljo - simbol neskončne povezanosti. Verjamemo, da bo povezovanje, skupno razmišljanje in čutenje, bolj kot kadarkoli pomembno v obdobju v katerega stopamo. Upamo, da bomo vsaj del te poti delili tudi vami. 
BB ZDRAVICA ∞ NAZDRAVLJAMO NA EMPATIJO, RADOVEDNOST, OPTIMIZEM IN POGUM.

(iz arhivov) 
PREVAJANJE MED KULTURO IN ARHITEKTURO PODJETJA Z MARJANO FRANTAR IN ANDREJEM ŠERCERJEM, VZAJEMNA
povezava do zaključkov dogodka

NOVI KAZALNIKI VREDNOSTI Z ŽANOM DAPČEVIČEM, ACADEMIA
povezava do zaključkov dogodka

BB DARILO ∞ VODENA REFLEKSIJA LETA 2020
V BB ekipi razumemo samorefleksijo kot eno od najpomembnejših kompetenc naše dobe. V času, ko je vsega preveč in je bistvo dostikrat zakrito, je bolj kot kadarkoli pomembno, da se ustavimo. Redna praksa samorefleksije nam pomaga zajeti sapo, spustiti odvečno in se umiriti, ter s tem tudi osredotočiti.

V letu 2020 smo bili postavljeni pred marsikakšno profesionalno, osebno, sistemsko, družinsko preizkušnjo in bili prisiljeni v reagiranje na okoliščine izven našega dosega. Zaključek leta je priložnost, da preden nadaljujemo z novim tudi tako, da opravimo en kratek pregled tega kar je bilo.

Naj vam naša vprašanja pomagajo pri tem, da naredite bilanco letošnjega leta in vas podprejo pri snovanju boljšega 2021.
tema meseca decembra je
PRAZNOVANJE RAZNOLIKOSTI


Praznovanje raznolikosti je eno od 12 načel inteligentnosti smisla (SQ - spiritual intelligence), kot jo razlaga prof. Danah Zohar. Za podjetja in organizacije to pomeni spodbujanje sodelovanja med različnimi oddelki, z deležniki (notranjimi in zunanjimi), aktivno raziskovanje raznolikih pogledov. To pomeni, da smo kot posamezniki sposobni videti vrednost v drugačnosti, jo načrtno negovati in jo prav zares praznovati, ne zgolj tolerirati. 
V podjetju BB Consulting pomagamo podjetjem, njihovim zaposlenim in ambicioznim posameznikom stopiti na ustrezno pot do sprememb, ki pozitivno vplivajo na poslovanje in spreminjajo življenja ljudi na bolje.
Facebook
LinkedIn
Website
Sporočilo ste skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na osnovi vaše prijave na spletnih straneh BB Consulting, na osnovi telefonske prijave ali na podlagi izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, sejmih, seminarjih in drugih podobnih dogodkih, kjer je sodelovalo BB Consulting.

Reklamni material vam je bil poslan v imenu BB Consulting z namenom neposrednega trženja. V skladu s 73. členom ZVOP-1 lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vsa dodatna vprašanja in pripombe lahko naslovite na info@bbconsulting.si. Povezava do politike varstva osebnih podatkov BB Consulting tukaj.

Copyright BB Consulting © Vse pravice pridržane

Naš elektronski naslov:
info@bbconsulting.si

novic ne želim prejemati več


This email was sent to <<Elektronski naslov / Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BB Consulting d.o.o. · Vodnikova cesta 126 · Ljubljana 1000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp