Copy
'MOČ VEZI S PACIENTOM SE JE ŠE OKREPILA IN ZAVZELA PRAV ZARES ŽE RAZSEŽNOSTI STARŠEVSKE SKRBI. TO ŽELIMO KOT ORGANIZACIJA OHRANITI IN RAZVIJATI NAPREJ.'
Kako se je največja rehabilitacijska inštitucija v Sloveniji odzvala na največjo zdravstveno krizo zadnjih desetletij in katere so vodstvene lekcije, ki bodo podpirale ambicioznost trajnostnega razvoja te inštitucije v svetu 'po'. V kot vedno prijetnem pogovoru s 'previdnim optimistom' mag. Robertom Cugljem, direktorjem Univerzitetnega rehabilitacijskega Inštituta Republike Slovenije – Soča o dolgoročnih investicijah v odnose, dividendah na zaupanje vodstvu v težkih časih in trajnostnih razvojnih načrtih, ki v središče postavljajo služenje temeljnemu poslanstvu - rehabilitaciji pacientov. Pogovor z direktorjem in vodjem, ki verjame v holističen pristop k voditeljstvu in z odgovornostjo uporablja najmočnejše vodstveno orodje – komunikacijo. 

Zdravje, kot vrednota in poslanstvo, je v času zdravstvene krize predstavljalo povezovalni element, ki nas je združil kot globalno družbo. Kakšen učinek je imela kriza na poslanstvo in vrednote URI Soča? 

Rehabilitacija pacientov je temeljno poslanstvo URI Soča, ki se ne spreminja in je nekaj na kar tudi nobena kriza ne more vplivati. Naše vrednote, strategija, aktivnosti, odločitve in odnosi so podrejeni služenju temu poslanstvu. Kar je kriza okrepila, so vrednote po katerih živimo in delamo, in smo jih kot ekipa pripravili pred štirimi leti. Izjemno pozitivno je, da se je v tem času njihovo spoštovanje nadgradilo, nekatere pa so dobile nov pomen. Odgovornost se je nadgradila z vsemi omejitvami, ki jih je prinesla kriza, saj je le dosledno spoštovanje omogočilo uresničevanje našega poslanstva. Razumevanje vrednote inovativnosti pa se je moralo transformirati, saj ni bilo toliko časa za tehnološke inovacije, je pa bila ogromna potreba po inovativnosti. Izkušnje, učenje in lekcije trenutnega obdobja bodo služile kot pomembna usmeritev s katero se že kmalu odpravljamo v načrtovanje novega cikla vizije in razvojne strategije.
 
Kar je s stališča vodenja pomembno je, da vrednot ni, če jih dnevno ne živimo. V tej krizi se je pokazal njihov izjemen pomen pri komuniciranju, ko je bilo to oteženo. Z večino sodelavcev je bila namreč mogoča le ne-osebna komunikacija, pri tem sta bili pomembni orodji elektronska pošta in notranji kanali komuniciranja.  Posebno pozornost je bilo potrebno posvečati komuniciranju z ljudmi, ki  v vmesnem času niso bili fizično prisotni v službi oz. so bili na čakanju. In pri tem so nam bile vrednote v veliko oporo. Ključno pri vsem pa je razumevanje vodij, da se vrednot ne da zasnovati, zgraditi in postaviti iz danes na jutri. Lakmusov papir uspeha našega pristopa h grajenju vrednot je bila stopnja zaupanja, ki jo je bila deležna zožena vodstvena ekipa pri sprejemanju hitrih dnevnih odločitev in spoštovanje teh odločitev s strani zaposlenih v preteklih mesecih.

 

ZAHVALA BB EKIPE 
Robertu se zahvaljujemo za intervju in se veselimo nadaljnjega so-ustvarjanja smernic individualnega in organizacijskega voditeljstva, ki bo tudi v svetu 'po' temeljil na vrednotah trajnostnega razvoja. Tudi zaradi takih vodij BB kot ekipa bolj optimistično zre v prihodnost. 

SERIJA BB DIALOGOV V IZOLACIJI SE ZAKLJUČUJE ...

V skupno sedmih srečanjih smo z udeleženci BB dialogov prešli iz šoka, opazovanja, reakcije do strateškega premisleka o prihodnosti. Kriza COVID-19 se nas je kot podjetij, organizacij in posameznikov dotaknila različno, združila pa nas je v tem, da nihče ni imun na njene učinke. Kako se bomo na te učinke odzvali je stvar sedanjosti in prihodnosti. Verjamemo, da bomo v svetu 'po' potrebovali dosti več treninga fleksibilnosti, integralne uporabe poslanstva in vrednot ter razumevanja nesigurne prihodnosti. 

Vabljeni, da se nam danes ob 19. uri še zadnjič na tem valu pridružite na enournem BB dialogu na temo 'Scenarijsko načrtovanje in vizioniranje'. Se veselimo srečanja z vami in hvala vsem udeležencem, da ste pripravljeni deliti svoje znanje, izkušnje, poglede in pozitivno energijo.

tema meseca maja je
SAMOZAVEDANJE

Sposobnost samozavedanja je eno od 12 načel inteligentnosti smisla (SQ - spiritual intelligence), kot jo razlaga prof. Danah Zohar. Za podjetja in organizacije to pomeni, da imajo sposobnost priti v stik s svojim najglobljim središčem, poslanstvom, kar jim omogoča nenehno inoviranje in ustvarjanje. To pomeni, da si morajo organizacije in podjetja redno in načrtno vzeti čas za temeljito analizo in refleksijo svojega trenutnega stanja in iz tega odmika informirati in načrtovati svoje naslednje korake. 

Ob tem smo radovedni s kakšnimi praksami vi ohranjate in trenirate samozavedanje. Vabimo vas, da svoje kratke odgovore delite z nami, mi pa jih bomo zbrane v besednem oblaku z vami delili nazaj-naprej.

 

BB PODPORA V ČASU VELIKEGA ODPIRANJA
Imate vprašanje povezano z vodenjem, organizacijsko kulturo, odnosi in/ali preoblikovanjem poslovne strategije v kriznem času?
V BB ekipi verjamemo v moč dobrih odnosov pri zagotavljanju odličnih rezultatov. Zato vas lepo vabimo, da se z morebitnimi vprašanji obrnete na nas in skupaj ocenimo kje in kako vas lahko v tej situaciji podpremo.
V podjetju BB Consulting pomagamo podjetjem, njihovim zaposlenim in ambicioznim posameznikom stopiti na ustrezno pot do sprememb, ki pozitivno vplivajo na poslovanje in spreminjajo življenja ljudi na bolje.
Facebook
LinkedIn
Website
Sporočilo ste skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na osnovi vaše prijave na spletnih straneh BB Consulting, na osnovi telefonske prijave ali na podlagi izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, sejmih, seminarjih in drugih podobnih dogodkih, kjer je sodelovalo BB Consulting.

Reklamni material vam je bil poslan v imenu BB Consulting z namenom neposrednega trženja. V skladu s 73. členom ZVOP-1 lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vsa dodatna vprašanja in pripombe lahko naslovite na info@bbconsulting.si. Povezava do politike varstva osebnih podatkov BB Consulting tukaj.

Copyright BB Consulting © Vse pravice pridržane

Naš elektronski naslov:
info@bbconsulting.si

novic ne želim prejemati več


This email was sent to <<Elektronski naslov / Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BB Consulting d.o.o. · Vodnikova cesta 126 · Ljubljana 1000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp