Copy
Oulun Seudun Leader 
Jäsentiedote 2/2016
Näytä uutiskirje selaimessa
Jäsentiedote 2/2016

Oulun Seudun Leader uusiin toimitiloihin!


Oulun Seudun Leader on muuttanut syyskuun alussa uusiin, toimivimpiin toimitiloihin Kempeleeseen. Nyt meidät löytää uusista, viihtyisistä tiloista Oulunsalon tien varrelta.

Uusi osoitteemme on
Vihikari 10, 90440 Kempele

Tervetuloa vierailulle!

Tukea myönnetty jo 74:lle hankkeelle


Oulun Seudun Leader on myöntänyt yhteensä 74:lle hankkeelle tukea noin 3,3 milj.€ vuoden 2016 loppuun mennessä.Yritystukia on myönnetty noin 1 milj.€ (39 hanketta) ja yleishyödyllisiä hanketukia n. 2,3milj.€ (35 hanketta).Kaiken kaikkiaan hankkeita on tullut vireille tällä ohjelmakaudella (vuosien 2015-2016 aikana) 120 kpl.

Oulun Seudun Leaderin strategian toteutuminen vaatii, että yritystukia tulisi myöntää euromääräisesti yhtä paljon kuin hanketukia. Toivomme, että saamme lisää yritystukihakemuksia toiminta-alueemme yrityksiltä.


Nuorisoleader haku on nyt auki!


Oulun Seudun Leader on käynnistänyt Nuorisoleader rahoitusvälineen 11–25 – vuotiaiden nuorten omiin projekteihin.  Nuorisoleaderin haku on avoinna ympäri vuoden.


Hakemukset käsitellään kolmen kuukauden hakujaksoissa, hakujaksot päättyvät helmikuun, toukokuun, elokuun ja marraskuun loppuun mennessä. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Päätös rahoitettavista projekteista tehdään kuukauden sisällä hakujakson päättymispäivästä. Tuki projektille maksetaan kahden viikon sisällä päätöksenteosta.Nuorisoleader tukea haetaan sähköisellä lomakkeella. Lomakkeen löytää Oulun Seudun Leaderin nettisivuilta.
 
Nuorisoleader tukea myönnetään nuorten omiin projekteihin, jotka toteutetaan Oulun Seudun Leaderin toiminta-alueella.  Käyttökohde voi olla tapahtuman järjestäminen, harrastusvälineiden hankkiminen tai jonkin muu projekti, jonka nuoret itse suunnittelevat, toteuttavat ja raportoivat. Nuorisoyritykset (4H-yritys, NY ms.) voivat hakea tukea yrityksen perustamiseen tai kehittämiseen liittyviin kuluihin. Myönnettävän tuen määrä on 100–500 euroa.  Tukiprosentti on 100 % projektin kustannusarvion ollessa 100–200 euroa. Projektin kustannusarvion ollessa yli 200 €, tukiprosentti on 90 % kokonaiskustannuksista.

Oulun Seudun Leader käynnisti vuoden 2016 ensimmäisen hakujakson 25. lokakuuta. Marraskuun loppuun mennessä vastaanotettiin yhteensä viisi Nuorisoleader hakemusta. Neljä hakemusta viidestä olivat tukikelpoisia ja hakemukset päätettiin rahoittaa sellaisinaan. Tarkemmat tiedot tuetuista projekteista löydät Nuorisoleader projektirekisteristä.

Lisätietoja

Leader-neuvoja Elina Hietanen
p. 040-845 5618
etunimi.sukunimi@oulunseudunleader.fi
http://www.oulunseudunleader.fi/fi/nuorisoleader


Palveluportaat


Palveluportaat hankkeessa etsitään ratkaisuja maaseudun palveluiden yhteisölliseen tuottamiseen. Hanketta toteutetaan Pohjois-Pohjanmaan Leader ryhmien toiminta-alueella neljän Leader ryhmän toimesta.


Hanketta hallinnoi Keskipiste-Leader ja hankkeen osatoteuttajia ovat Rieska-Leader, Oulun Seudun Leader sekä Koillismaan Leader. Hanke tekee tiivistä yhteistyötä Nousevan Rannikkoseudun hallinnoiman Palvelevat Kylät – hankkeen kanssa. Hankkeeseen on valittu avoimella haulla jokaisen Leader ryhmän alueelta viisi case-kohdetta, joiden kanssa tehdään räätälöityjä toimenpiteitä palveluiden kehittämisessä sekä edistetään case-toimijoiden keskinäistä verkostoitumista.

Hankkeessa kartoitetaan alueella jo ennestään palveluita tarjoavia kolmannen sektorin toimijoita sekä pyritään saamaan toimijat verkostoitumaan keskenään. Oulun Seudun Leaderin toiminta-alueelta valittiin case-kohteiksi poikkeuksellisesti kuusi eri yhdistystä: Pohjois-Iin Kyläyhdistys ry, Mäntyranta-Honkalan Kyläyhdistys ry, Hannuksen Kyläyhteisö ry, Livokas ry, Nuorittan Nuorisoseura ry ja Utajärven Kotiseutuyhdistys ry.

Hanke järjestää case-toimijoille suunnattujen täsmäkoulutusten lisäksi yleisiä koulutuksia, joihin kaikilla aiheesta kiinnostuneilla on vapaa pääsy. Koulutuksista tiedotetaan Palveluportaat hankkeen nettisivuilla sekä Facebook-sivuilla.

Lisätietoja 

Leader-neuvoja Elina Hietanen
p. 040- 845 5618
etunimi.sukunimi@oulunseudunleader.fi
http://www.popleader.fi/fi/yhteiset-hankkeet/palveluportaat
https://www.facebook.com/palveluportaat/


Anna ehdotuksesi vuoden 2016 paikalliseksi
kehittäjäksi


Oulun Seudun Leader julkistaa vuosittain kevään vuosikokouksensa yhteydessä alueeltaan vuoden paikallisen kehittäjän. 


Paikallisen kehittäjän tittelin voi saada Oulun Seudun Leaderin alueelta yhteisö tai yksittäinen henkilö, joka on osoittanut erityistä aktiivisuutta oman  yhteisönsä tai alueensa kehittämiseksi. Vuoden paikallisen kehittäjän valitsee  Oulun Seudun Leaderin hallitus. Vuoden 2016 paikalliseksi kehittäjäksi voivat myös Oulun Seudun Leaderin jäsenet antaa oman ehdotuksensa.
 
Ehdotukset viedään kevään 2017 aikana Oulun Seudun Leaderin hallituksen kokoukseen, jossa valinta tehdään. Valinta julkistetaan kevään 2017 vuosikokouksen yhteydessä.

Ilmianna vuoden paikallinen kehittäjä toimistollemme osoitteeseen
toimisto(ät)oulunseudunleader.fi!
 Vihiluoto on Pohjois-Pohjanmaan Vuoden Kylä 2016!


Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä palkittiin maakunnan Vuoden Kylä 2016. Palkinnon sai Vihiluodon kylä Kempeleestä ja Oulusta. 


Vihiluodon kylä on panostanut voimakkaasti nuorten viihtyvyyteen ja liikunnan lisäämiseen. Kylä on luonut itse useita liikuntapaikkoja ja harrastemahdollisuuksia, kuten luontopolun, skeittirampin, luistelu-/jalkapallokentän, frisbeeradan, rantalentopallokentän ja lasten uimapaikan. Vihiluodon kyläyhdistys ylläpitää talkoovoimin pienvenesatamaa ja grillikotaa, järjestää risusavottoja, puu-, siivous-, niitto- ja haravointitalkoita, hoitaa hiihtolatuja ja laiduntaa lampaita. Vihiluoto työllistää kesäisin nuoria ja järjestää perinteisiä kylätapahtumia sekä kesällä että talvella.
Valintaan ja palkitsemiseen osallistuivat Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n, Pohjois-Pohjanmaan liiton ja ProAgria Oulun edustajat.
 
Oulun Seudun Leader on myöntänyt rahoitusta useisiin Vihiluodon Kyläyhdistyksen hankkeisiin, jotka ovat edistäneet kylän kehittämistä.
 

Oulun Seudun Leader onnittelee Vihiluodon kylää!


Oulun Seudun Leaderin hallitus toivottaa jäsenilleen hyvää joulunaikaa ja onnea vuodelle 2017!


Hallitus 2016:

Ii                              Anita Sievänen pj., varajäsen Lauri Honkanen
Kempele                  Pauli Määttä varapj., varajäsen Tapio Juvani
Haukipudas              Lauri Halonen, varajäsen Olli Manumäki
Kiiminki                    Hannele Kutilainen, varajäsen Otto Moilanen
Ylikiiminki/Oulunsalo Veijo Väänänen, varajäsen Suvi Helanen
Yli-Ii                         Päivi Ylisiurua, varajäsen Asta Siurua
Muhos                      Juhani Vääräniemi, varajäsen Veli Paasimaa
Utajärvi                     Riikka Juntunen, varajäsen Anna-liisa Valtanen
Pudasjärvi                 Jouni Seppälä, varajäsen Pekka Törmänen


 

Oulun Seudun Leader

Vihikari 10 (2. krs), 90440 Kempele
toimisto@oulunseudunleader.fi
 
Ota yhteyttä:
Pirjo Hongisto, 040 739 3925
Piia Karttunen, 040 140 8220
Elina Hietanen, 040 845 5618
etunimi.sukunimi@oulunseudunleader.fi
 
Ajankohtaiset asiat verkossa:
www.oulunseudunleader.fi
facebook
Copyright © 2016 Oulun Seudun Leader ry, All rights reserved.


Voit päivittää tietosi tai peruuttaa jäsenkirjeen

Email Marketing Powered by Mailchimp