Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser
Abonneewerving glasvezel van start
Het is zo ver: Na een uitgebreide voorbereiding is per 1 februari de abonneewerving voor glasvezel in Molenwaard van start gegaan. De Stichting Glasvezel Molenwaard nodigt u graag uit voor de informatiebijeenkomst voor ondernemers op 15 februari a.s. vanaf 20:00 uur bij Montapacking in Molenaarsgraaf.

Tijdens deze bijeenkomst wordt u volledig geïnformeerd over alle zakelijke aspecten van glasvezel en de pakketten die speciaal voor ondernemers door Stichting Glasvezel Molenwaard en haar providers worden geboden. Ook is er aandacht voor de mogelijkheid om te investeren in het glasvezelproject.

Meer informatie op https://nuofnooitglasvezel.nl/.

Lokaal fonds voor toerisme & plattelandsvernieuwing

U heeft wellicht het bericht in Het Kontakt gelezen over het lokaal fonds waarmee lokale initiatieven op het gebied van toerisme, recreatie en landschap gestimuleerd worden. Dit fonds moet gevoed worden vanuit de toeristenbelasting, die vorig jaar omhoog gegaan is van 1 naar 2 euro per overnachting. Naar aanleiding van dit bericht hebben meerdere ondernemers contact met ons opgenomen. De beoordelingscommissie van dit fonds moet nog benoemd worden. Daarnaast is er ook een regionaal fonds in oprichting. Binnenkort informeren wij u onder andere via deze nieuwsbrief verder over beide fondsen.

Succesvolle samenwerking bedrijfsleven en hoger beroepsonderwijs 
In samenwerking met het bedrijfsleven in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is HBO Drechtsteden per september 2017 gestart met ICT opleidingen op hbo-niveau in Gorinchem. Dit zijn tweejarige opleidingen die bedoeld zijn voor werkenden en afgestudeerde mbo-studenten ICT die de capaciteiten hebben om verder te leren op hbo-niveau. Het gaat om duale opleidingen. Dat betekent dat studenten tegelijkertijd als werknemer productief zijn in het bedrijfsleven en studeren. Dertig studenten zijn in september met de opleiding begonnen. 
De opleiding kent twee uitstroomrichtingen: ICT Netwerk- en systembeheer en ICT Software development.

Voor 2018 zijn de volgende activiteiten gepland: 
•             Studiemiddag ICT scholing in de regio 19 maart 2018
Op deze middag praten we graag door met bedrijven en instellingen over de opleidingen en gezamenlijke strategische inzet van ICT scholing in de regio om te voorzien in de grote en toenemende arbeidsmarktvraag. 
De bijeenkomst vindt plaats op de leslocatie HBO Drechtsteden, Mollenburgseweg 82, Gorinchem. Aanvang 15.00 uur tot 17.00 uur.

•             Speeddate voor bedrijfsleven ICT en aankomend studenten (duale opleiding werken & leren) – 9 april 2018
Deze avond is bedoeld om studenten mbo-4 die in het laatste jaar van hun opleiding zijn contacten te laten leggen met bedrijven die zich vertegenwoordigen. Een positieve match leidt tot een vervolggesprek tussen werkgever en kandidaat of een afspraak voor een sollicitatiegesprek.
De speeddate vindt plaats op de leslocatie HBO Drechtsteden, Mollenburgseweg 82, Gorinchem. Aanvang 19.00 uur tot 21.00 uur.
Neem voor meer informatie contact op met Peter Baldé (06-83673457, pbalde@hbodrechtsteden.nl).
Collegevergadering en bedrijfsbezoek IHC
Op dinsdag 23 januari vergaderden de colleges van Giessenlanden en Molenwaard bij Royal IHC in Kinderdijk. Royal IHC kent een zeer lange historie in Kinderdijk en is van grote (economische en sociale) waarde in de gemeente. Na de ontvangst met presentatie door CFO Arie Vergunst vergaderden de colleges van Molenwaard en Giessenlanden eerst afzonderlijk en vervolgens gezamenlijk. Tot slot was er een uitgebreide rondleiding over het enorme bedrijfsterrein. De colleges van Molenwaard en Giessenlanden bedanken Royal IHC  voor de gastvrijheid en de moeite die is genomen om hier te kunnen vergaderen.
Terugblik training 'Het geheim van een goede gastles' 

Gastlessen en bedrijfsbezoeken zijn uitstekend om jongeren kennis te laten maken met uw bedrijf en de wereld van techniek. Maar hoe doe je dat op een aansprekende en boeiende manier? Tijdens de training ‘Het geheim van een goede gastles’ gaf Imke van de Graaf van TechniekTalent.nu aan verschillende bedrijven uit Molenwaard en omgeving tips en inspiratie voor goede, effectieve gastlessen en bedrijfsbezoeken in het voortgezet onderwijs.  

“Het begint met het delen van de passie voor techniek. Dat vul je aan met inspelen op de belevingswereld en interesses van de leerlingen, in een taal die zij begrijpen”, aldus Van de Graaf. Zo kunt u toekomstige stagiaires of werknemers enthousiasmeren voor de technische werkpraktijk. De deelnemers kwamen er al jonglerend achter dat iedereen op een andere manier kennis en informatie opneemt. Dus voor een geslaagde gastles zet je verschillende werkvormen in. “Training voldeed boven verwachting. Ik heb diverse tips gekregen voor mijn eigen presentatie over 2 weken’, zegt Wim Kortleve van De Graafstroom.

 

Wilt u ook gastlessen en bedrijfsbezoeken organiseren? Op www.gastlessenzogeregeld.nu kunt u een account aanmaken. In aanloop naar een gastles of bedrijfsbezoek ontvangt u allerlei tips en trucs ter voorbereiding. Bekijk hier in het kort wat Gastlessen, zó geregeld voor u kan betekenen.

Werkzaamheden Fortuijnplein Groot-Ammers

Vanaf maandag 12 februari start aannemingsbedrijf Mourik met rioleringswerkzaamheden rond het Fortuijnplein in Groot-Ammers. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren ongeveer drie maanden. De laatste marktdag op het Fortuijnplein is op zaterdag 10 februari. Op woensdag 14 februari vindt de markt plaats op het tijdelijke martkterrein aan de Irenestraat. Heeft u vragen over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met Guus Dijkstra via 06-83514870 of gdijkstra@mourik.com.
Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Vanaf 25 mei vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming de huidige privacywetgeving. De AVG bevat regels voor het (automatisch) verwerken van persoonsgegevens. Ondernemingen die met persoonsgegevens werken - en dat doet vrijwel iedereen - krijgen met strengere regels te maken. Op de website van het ondernemersplein leest u wat de veranderingen inhouden en hoe u zich kunt voorbereiden.
Ook op de website van MKB Nederland kunt u meer informatie vinden.
Inspiratiebezoek duurzaamheid 
Op 19 december brachten de colleges van Giessenlanden en Molenwaard een bezoek aan Rotterdam. De collegeleden werden samen met enkele ambtenaren welkom geheten in Blue City. In dit pand, waar vroeger zwembad Tropicana gevestigd was, zijn nu diverse circulaire bedrijven gevestigd waaronder VerdraaidGoed. Dit bedrijf is zeven jaar geleden opgericht door Lisanne Addink uit Nieuw Lekkerland en houdt zich bezig met 'upcycling': restmaterialen omzetten in nieuwe producten. 
Na de presentatie van Lisanne Addink vergaderden de colleges in één van de vergaderruimtes. Daarna volgde een boottocht langs projecten in Rotterdam die door ondernemers uit ´Molenlanden´ zijn of worden uitgevoerd. In de Fenix Food factory ontmoetten de collegeleden Marijke Booij van Booij kaasmakers. Tot slot volgde een bezoek aan het RDM terrein met een rondleiding in het thema Innovatie en Duurzaamheid.
Enkele ambtenaren van de fusiewerkgroep Huisvesting werden 's middags door LBS ontvangen in Delftse Poort, een kantoorpand bij Rotterdam Centraal Station. Danny Stam en Julia Kooyman van LBS lieten de mogelijkheden zien van gebouwaankleding, bewegwijzering, flexibel ruimtegebruik en een herkenbare huisstijl.
Nieuwe flyer Mentorproject Molenwaard 
Er is een nieuwe digitale flyer beschikbaar van het Mentorproject Molenwaard. Het mentorproject biedt de mogelijkheid aan ondernemers om gedurende een jaar begeleid te worden door een ervaren, lokale ondernemer. Deze mentor kan u een steuntje in de rug bieden, meedenken of juist kritische vragen stellen, maar net waar u behoefte aan heeft. U kunt altijd vrijblijvend een keer in gesprek met één van de bestuursleden van de Stichting Mentorproject Molenwaard. Zie voor meer informatie de website van het Mentorproject.
Heeft u vragen voor de gemeente?

Neem dan contact op met Louisa Broens, accountmanager bedrijven via ondernemersloket@gemeentemolenwaard.nl of 06-46884538.
Copyright © 2018 Gemeente Molenwaard, All rights reserved.


Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven nieuwsbrief 

Email Marketing Powered by Mailchimp