Copy
ILOSANOMA - viikkokirje numero 3 EvankeliumintaloltaShalom!

Kiitos että olet kanssamme.
Tällä kertaa haluaisimme jakaa kanssasi jotakin rohkaisevaa rohkaisemisesta


Riitta ja Heikki

Rohkaisu


Kaikki me olemme olleet lapsia, mutta jokaista ei ole rohkaistu elämässä eteenpäin. On jäänyt puuttumaan kannustava sana, hyväksyvä katse, hellä pään silitys, tai huomaava hymy. Kainaloon ottamisesta puhumattakaan.

Meille suorapuheisille suomalaisille muitten rohkaiseminen ei ole kuulunut tapoihin tai se on jätetty tekemättä kateudesta, itsetunnon heikkoudesta tai jostakin muusta syystä. Kaikki nämä ovat kuitenkin vain tekosyitä. 

Kehotus toisen rohkaisemiseen ja kannustamiseen on Raamatussa ihan selvästi ilmoitettu

Jeesus antoi esimerkin. Hän näki lapset, pani kätensä heidän päälleen ja siunasi heitä. Hän näki sokean, kuuron, mykän, ramman, halvaantuneen... ja sanoi: "Ole rohkealla mielellä, poikani. Sinun syntisi annetaan anteeksi" tai "Tyttäreni, ole rohkealla mielellä, uskosi on parantanut sinut". Itse asiassa Raamatun sivuilta löydämme Jeesuksen, joka vahvistaa ja rohkaisee sanallaan ja olemuksellaan.

Rohkaisemiseen kehotetaan myös seurakuntaa. Paavali kirjoittaa rohkaisemisesta/kehottamisesta armolahjana Room. 12:8 seuraavasti; "Se, jolla on kehottamisen lahja, kehottakoon. Joka antaa, antakoon vilpittömästi. Joka johtaa, johtakoon tarmokkaasti. Joka harjoittaa laupeutta, tehköön sitä iloiten." 

1 Tess 5.11 "Kehottakaa siis toisianne ja rakentakaa toinen toistanne, niin kuin teettekin". Ja Hebr 3:13; "Kehottakaa sen sijaan toisianne joka päivä..." 

2 Kor. 13:11; " Lopuksi, veljet: iloitkaa, tulkaa täydellisiksi, ottakaa vastaan kehotuksia, olkaa yksimielisiä, eläkää rauhassa, niin rakkauden ja rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne".

 

Israel

Eilen sunnuntaina saimme jälleen Patmos-illassa kuulla ajankohtaista asiaa Leo Melleriltä. Israel on maa, jota Patmos Lähetyssäätiö siunaa Jumalan käskyn mukaisesti. 

Israel on myös meille rakas! Olemme saaneet olla mukana tukemassa työtä juutalaisen kansan keskuudessa niin Jerusalemissa soppakeittiön ylläpitämisessä, lähellä Gazan rajaa olevan tyttökodin tukemisessa, kuin Safedin sairaalaprojektissakin. Myös MDA:lle lahjoittamamme ambulanssi auttaa Syyrian ja Libanonin rajojen läheisyydessä. Betlehemissä toimivat arabityön-keskus ja Abu Josefin-talo ovat myös sydäntämme lähellä. 

Kehoitamme myös sinua liittymään Israelin siunaamiseen rukouksin ja rahallisin varoin. Sillä joka Israelia siunaa, sitä Jumala siunaa! Sen Hän on luvannut, eikä Hän valehtele. 

Tapahtumia

Tulevalla viikolla Israel on myös esillä Evankeliumintalolla entistäkin näkyvämmin. Keskiviikkona 15/2 klo 18 meillä vierailee Israelin asiantuntija, pastori ja kirjailija Pekka Sartola. Rukouksessa palvelee Pirjo-Liisa Sartola. Odotamme sinua paikan päälle kuulemaan! Olemme kiitollisia, jos kerrot tilaisuudesta myös ystävillesi ja otat heitä mukaan.

Lauantaina 18/2 klo 16 saamme vieraan Israelista. Oren Lev Ari on venäjän juutalainen ja johtaa messiaanista seurakuntaa Jerusalemissa. Jos haluat tutustua häneen ennakkoon, niin voit käydä katsomassa hänen opetustaan TV7:n arkistosta "Tulta Jerusalemista"- ohjelmassa.

Eivor Beckman on hebreankielen taitoinen teologi ja Israelin ystävä. Tule 19/2 klo 18 Evankeliumintalolle ylistämään Maarit ja Harri Verkkoperän johdolla ja kuuntelemaan, mitä Eivor on saanut sydämelleen.

TULE ROHKAISTUMAAN Sanan äärelle ja myös ROHKAISEMAAN vierelläsi kulkevia!

 

Sinua siunaten!

Riitta ja Heikki

 

Jk. Tiedäthän, että "Turuilta ja toreilta" kuuluu joka lauantai klo 16.04 Patmos Radiossa. Se on ohjelma, joka lähetetään Heikin toimittamana Turun Evankeliumintalolta. Pyrimme ohjelmissa kertomaan ajankohtaisista tapahtumista E-talolla, sekä haastattelemme paikallisia ja meillä vierailevia henkilöitä. 

Klikkaa tästä kaikki tulevat tapahtumat

TV7 Ystävien ilta uusintana 27.1


Tilaisuudessa: Lassi Erpiö, Tuula Ekbom, Martti ja Mirja Ojares ja  Ilpoistenkuoro, sekä muita yllätysvieraita.
TV7 Ystävät Turussa. 

Meille voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: heikki@evankeliumintalo.fi


Haluatko muuttaa tapaasi vastaanottaa viikkokirjettä
Voit muuttaa asetuksiasi tai tai poistua listalta
Email Marketing Powered by Mailchimp