Copy

Nyt fra grundejerforeningen

Efteråret er over os, og det betyder, at det snart er tid til containere til haveaffald.

Inden du får travlt i haven, synes vi dog, at du skal læse septembers nyhedsbrev fra grundejerforeningen.

Heri siger vi nemlig tak for en herlig sommerfest og minder om forfaldsdatoen for klage over asfalten på Højvangsvej. 

Med efterårets kulde kommer også muligheden for at måle radon i din bolig, og grundejerforeningen tilbyder igen gratis udlån af radon-måler. 

God læselyst!

Husk klagefrist for asfalt på Højvangsvej (lige numre)

Der blev lagt et nyt lag asfalt på de lige numre af Højvangsvej for 5 år siden. Asfalt har 5 års mangelansvar, og det ophører 30. september 2020. Så er der problemer med holdbarheden, så skal det verificeres inden 30. september, hvor muligheden for at klage over asfalten udløber.
Det dækker naturligvis ikke fejl eller skader, som er opstår grundet tungt materiel eller egne skader, men derimod skader i forbindelse med frost, vind, vejr, huller og lignende fra slid eller i forbindelse med anlæggelsen.
Kontakt post@stavtrupgrundejerforening.dk, hvis I har bemærkninger hertil.  

Solskin og nabohygge til sommerfesten

Der var lækre sager på grillen, nabohygge og ikke mindst muligheden for en god handel på børneloppemarkedet, da grundejerforeningen inviterede til sommerfest på de grønne arealer søndag den 23. august.
25 husstande havde takket ja til en hyggelig eftermiddag i selskab med deres naboer - denne gang i en coronasikker udgave med afstand og håndsprit.  
Vi håber på at se endnu flere af foreningens medlemmer næste år, når vi gentager successen og inviterer til sommerfest søndag 22. august 2021. 
Stor tak til Strandvejens Bageri for lækre kager til Grundejerforeningens Sommerfest

Efterårets containere kommer den 23.-25. oktober 

Grundejerforeningen opstiller containere til haveaffald på de tre stamveje to gange årligt; den sidste weekend i april og weekenden i uge 43. 
  • Brug af containerne er kun for medlemmer af Stavtrup Grundejerforening
  • Containerne er kun til almindelig haveaffald - ikke jord eller træfældning. Større ting skal klippes i mindre stykker
  • Ingen plastik eller lignende - så får foreningen en stor ekstraregning
  • Sørg for at fylde op indefra, så der er plads til det hele
  • Fej venligst op efter dig selv i området omkring containerne, så det ikke er dine naboer eller bestyrelsen, der skal gøre rent efter dig

Lån en radonmåler af grundejerforeningen

Grundejerforeningen har en elektronisk radonmåler, der er til frit udlån blandt foreningens medlemmer. Målingen skal ske over 4-5 dage i fyringssæsonen og giver dig indblik i niveauet af den radioaktive gasart i dit hjem. 
Udlån foregår efter først-til-mølle-princippet ved at skrive til post@stavtrupgrundejerforening.dk - angiv navn og adresse.
Radon findes i alle boliger, men risikoen for høje koncentrationer af radon i hjemmet varierer, og særligt i det østlige Danmark har mange huse for høje radonniveauer. 
Viser målingen, at dit radonniveau er under 100 Bq/m3, behøver du ikke gøre noget for at nedbringe det. Det er dog altid en god idé at holde niveauet så lavt som muligt med hyppige udluftninger. 
Er niveauet mellem 100-200 Bq/m3, anbefaler myndighederne, at du nedbringer det med lette tiltag, såsom at forbedre luftskiftet i boligen, mens du ved niveauer over 200 Bq/m3, bør se efter mere effektive tiltag.
Hvordan du kommer den radioaktive gas til livs, afhænger af de muligheder, der er i din bolig. Blandt andet har det en betydning, om huset har kælder, og om det er ventileret med naturlig ventilation eller et ventilationsanlæg.
Læs mere på www.bolius.dk/radonfrithjem

Guide til trailer-næsehjulet

Grundejerforeningens nyeste trailer, som er under et år gammel, har for nylig gennemgået en større reparation efter at være blevet slået meget skæv af et næsehjul, som ikke har været hævet.
Hvis traileren skulle have været repareret på et værksted, ville omkostninger have beløbet sig tæt på nyanskaffelsesprisen for traileren. Vi har heldigvis været begunstiget af at have gode kræfter i foreningen, som har hjulpet med at reparere traileren.
Vi vil meget gerne undgå en sådan reparation i fremtiden. Ovenstående billede viser hvordan næsehjulet skal være hævet under kørsel.

Bemærk at:
  • Hjulet er hævet fuldstændigt ved brug af håndsvinget
  • At næsehjulet er helt trukket op i forhold til monteringsbeslaget.
Hvis du er i tvivl om fremgangsmåden kan denne video være til hjælp  
Alternativt kan foreningens traileransvarlige kontaktes.

Ud i naturen i Stavtrup i september

Septembers himmel er så blå, og når du ikke lige er i haven, er der rig mulighed for at opleve den skønne natur omkring Stavtrup.
Søndag den 13. september fejres Naturens Dag, hvor du blandt andet kan bygge en plantepresse og spille naturbingo med KFUM-Spejderne og Jem & fix
Du kan også give De Rekreative en hånd med anlæg af den helt nye Skovbane i Klokkeskoven.
Lørdag den 19. september er World Cleanup day - også i Stavtrup, hvor erhvervsnetværket inviterer på affaldsindsamling og pølser med brød. 
Copyright © 2020 Stavtrup Grundejerforening, Alle rettigheder forbeholdes.


Ønsker du ikke at modtage nyhedsbreve, invitationer og informationer fra Stavtrup Grundejerforening?
Du kan afmelde dig her

Email Marketing Powered by Mailchimp