Copy
Lue tämä uutiskirje selaimellasi.
 
Kansallinen LUMA-uutiskirje 8/2018
 
CC BY 2.0 Erkki Nokso-Koivisto / Flickr.com

 
LUMA-keskus Suomen tarjontaa
Osallistumismahdollisuuksia

StarT tukee monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja teemaopintojen toteutusta – tervetuloa mukaan lukuvuodeksi 2018–2019

StarTissa toteutetaan monialaisia ja ilmiölähtöisiä projekteja ja jaetaan oppimisen iloa. Osallistua voi jokainen: oppimisyhteisöt, asiantuntijat, opiskelijat, yritykset – jokainen itselleen soveltuvassa roolissa joko projekteja toteuttamassa tai niiden tekemistä tukemassa esimerkiksi asiantuntijana.  

Lue lisää StarT-toiminnasta

Tervetuloa mukaan jakamaan oppimisen ja tekemisen riemua! Ilmoittaudu nyt StarT-oppimisyhteisöksi (kerhot, päiväkodit, koulut, perheet), niin saat materiaalia, tukea ja ideoita käyttöösi.
 

*         *         *

Kuulumisia StarT:in viime kauden huipentumasta: Kansainvälisessä StarT-gaalassa palkittiin lapsia, nuoria ja oppimisyhteisöjä Jordaniasta, Portugalista, Suomesta ja Turkista tiede- ja teknologiaprojektien ansiokkaasta toteutuksesta

Koulutusta elinikäisen oppimisen tueksi
LUMATIKKA-ohjelman maksuttomat koulutukset eri puolilla Suomea ja verkossa alkavat syyskuussa

LUMA-keskus Suomi yhteistyötahoineen toteuttaa matematiikan opetuksen ja oppimisen täydennyskoulutusohjelman LUMATIKKA vuosina 2018–2019. Kohderyhmänä on opetushenkilöstö aina varhaiskasvattajista toiseen asteen opettajiin. Koulutuksen tavoitteena on kehittää kaikilla asteilla työskentelevien opettajien matemaattista osaamista ja pedagogisia taitoja sekä lisätä innostusta matematiikan oppiseen. LUMATIKKA-ohjelma toteutetaan Opetushallituksen myöntämällä valtionavustuksella ja siihen sisältyvät koulutukset ovat kohderyhmään kuuluville maksuttomia.

Koulutuksen voi suorittaa hankevaiheessa joko lähi- ja verkko-opintoja yhdistäen tai pelkästään verkko-opintoina. Hankkeen aikana rakennetaan verkko-oppimisympäristö (MOOC), joka jää kaikille avoimeen käyttöön hankkeen loputtuakin. Ohjelman laajuus on 15 opintopistettä, mutta pienempiäkin osuuksia on mahdollista suorittaa.

Lue lisää koulutusten aikataulusta ja paikkakunnista LUMATIKKA-sivustolta. Ilmoittaudu pian mukaan – koulutusryhmissä on rajattu määrä paikkoja! 
Maksutonta täydennyskoulutusta ja valmiita materiaaleja innostavaan matematiikan, ympäristöopin, luonnontieteiden ja teknologian esi- ja perusopetukseen LUMA SUOMI -ohjelmasta

Syksyn ensimmäinen LUMA SUOMI -täydennyskoulutus pyörähtää käyntiin jo 22.8. Lappeenrannassa. Jos aika tai paikka ei sovi, ei hätää, lukuvuodelle 2018-2019 on kalenterissa 31 lähikoulutusta ympäri Suomen. Lisäksi lukuvuoden aikana järjestetään yhteensä 13 verkkokoulutusta, joita voit suorittaa missä ja milloin vain, ensimmäiset avautuvat jo elokuun puolella.

Aiheina koulutuksissa on matematiikkaa, ympäristöoppia, luonnontieteitä ja teknologiaa uusien opetussuunnitelmien hengessä, mm. projektioppimista, eheyttäviä kokonaisuuksia ja ohjelmointia. Listalta löydät varmasti juuri itseäsi kiinnostavan kurssin.

Esimerkiksi matematiikan projektiopiskeluun johdattelevaa ProMat-koulutusta on tarjolla Hämeenlinnassa ja verkossa. Tämä koulutus tukee erinomaisesti myös StarT:iin osallistumista.

LUMA SUOMI -ohjelmaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö, joten kaikki koulutukset ovat maksuttomia ja materiaalit vapaasti saatavilla. Tervetuloa innostumaan!
Muuta tulevaa tarjontaa
Bittejä ja palasia – Digitaalisen maailman salat paljastuvat James Grimen Suomen-kiertueella

Brittiläinen matematiikan popularisoija James Grime saapuu kiertueelle Suomeen jälleen syyskuussa. Tämänkertaisissa esityksissään Grime vie kiehtovalle matkalle sodista someen. Esitykset sopivat 8.–9.-luokkalaisille ja lukiolaisille sekä muille kiinnostuneille. Esityksen kesto on noin 60 minuuttia. Tutustu Grimen kiertueaikatauluen paikkakuntineen.
Uudesta eurooppalaisesta julkaisusta tukea kielellisten taitojen oppimiseen ympäristöopin oppimisen lomassa 

Science on Stagen hankkeessa Lilu’s House: Language Skills through Experiments on tuotettu perusopetuksen alaluokille uutta materiaalia, jolla tuetaan kielellisiä taitoja tutkimuksellisen ympäristöopin oppimisaktiviteettien kautta. Materiaali julkistetaan Brysselissä 21.9. ja on sen jälkeen saatavilla maksutta verkosta. LUMA-keskus Suomi edustaa Suomea eurooppalaisessa Science on Stage -verkostossa.

 

 
Yhteistyötahojen tarjontaa
MAOL ry:n koulutuspäivät 2018

 
Verkkosivusto
Sähköposti
Kansallinen LUMA-uutiskirje
Keskustele LUMA-aineiden opetuksesta
Facebook
Flickr
Instagram
Twitter
YouTube
Saat tämän sähköpostiviestin, koska olet tilannut Kansallisen LUMA-uutiskirjeen verkkosivustollamme. 

Halutessasi voit päivittää tilausasetuksesi tai lopettaa tilauksen.

LUMA-keskus Suomi, PL 55, 00014 HELSINGIN YLIOPISTO