Copy
Lue tämä uutiskirje selaimellasi.
 
Kansallinen LUMA-uutiskirje kevät 2020
CC BY 2.0 Pia Leppänen / Flickr.com
Kansallinen LUMA-uutiskirje kokoaa LUMA-keskus Suomi -verkoston uutiset yhteen paikkaan.

Hyvää kevättä ja kesää! Lämmin kiitos hyvästä yhteistyöstä!

Sisällys

Kesällä 2020 virtuaalitoimintaa


Valtakunnalliset LUMA-päivät on peruutettu vuodelta 2020.  LUMA-päivät oli tarkoitus järjestää Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella 3.-5.6.2020.  Koronavirustilanteen johdosta joudumme peruuttamaan tapahtuman.
 
LUMA-päivien tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat StarT-gaala sekä LUMAT-symposiumin tutkimusesitykset järjestetään virtuaalisesti.
 
Lisäksi LUMAT-kesäkoulu järjestetään virtuaalisesti 1-2.6.2020.
 
Aalto-yliopistossa järjestetään LUMA-päivät kesällä 2021.

VirtuaaliLUMA kokoaa vinkit opetuksen tueksi

Koostamme LUMA-keskus Suomi verkostossa jaetut linkit, vinkit ja materiaalit virtuaaliseen tiedekasvatukseen liittyen yhdelle koontisivulle.

Löydät sivun linkin takaa tai osoitteesta luma.fi/virtuaaliluma

Sivulle lisätään uusia ohjeita päivittäin eri keskusten tehdessä nostoja materiaaleista.

Kokoavan sivun tarkoitus on tukea opettajia löytämään materiaalit yhdestä lähteestä.

 LUMA-aineiden opetus -facebook ryhmässämme voi myös esittää toiveita ja käydä keskustelua opetuksesta.

Sosiaalisen median kanavissa opetusvinkkejä voi seurata aihetunnisteella #virtuaaliluma.

Ehdokkaat kansainvälisen LUMA StarT Award 2020 -palkinnonsaajaksi on valittu


Kansainväliset International LUMA StarT Award –palkinnot jaetaan neljättä kertaa 4.6.2020 koko kauden huipentavassa Gaalassa. Tänä vuonna Gaala tullaan järjestämään virtuaalisesti. Palkittavat valitaan StarT-ohjelman sivuilla lueteltujen ehdokkaiden joukosta.

StarTissa on kaudella 2019-2020  on ollut mukana useita satoja projekteja ja hyviä opetuskäytänteitä, joiden joukosta tuomaristo on valinnut LUMA StarT Award 2020 ehdokkaat. Voittajaehdokkaiksi valikoitui projektitöitä ja opetuskäytänteitä neljältä mantereelta!

Ehdokkaita on kymmenen kahdessa eri sarjassa; Lasten ja nuorten tiimien projektityöt sekä Oppimisyhteisöjen hyvät opetuskäytänteet


Onnea mahtaville ehdokkaille! Lue lisää ehdokkaista täältä.

LUMAT Science Research Forumin ajankohtaiset tutkimuskuulumiset

 
LUMA-keskus Suomen johtokunta vahvistaa LUMA-tiedekasvatusta tutkimuksen kautta. Foorumin neljä toimintamallia ovat tutkimusseminaarit, kesäkoulu, LUMAT-lehti sekä LUMAT-symposium. Kansallinen ohjausryhmä on myös valittu

Tervetuloa kansainväliseen, virtuaaliseen LUMAT-kesäkouluun ja LUMAT-symposiumiin kesäkuussa! Kesäkoulu järjestetään 2.6 ja symposium 3-4.6.

Tapahtumat järjestää LUMAT Science Research Forum. Tapahtumat keskittyvät uusimman luonnontieteellisen tutkimuksen esittelyyn, tutkimuksesta keskusteluun ja yhteistyön rakentamiseen.
Lue lisää ja ilmoittaudu linkin takaa >>

LUMA2020-ohjelma - materiaaleja ja paneelikeskusteluja verkossa


Koko Suomen LUMA2020-oppimisprojektit, käytänteet ja kaikenlaiset materiaalit tullaan kokoamaan ohjelman verkkosivuille osoitteeseen http://2020.luma.fi/ kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Juhlistamme oppimisyhteisöjen kehittämistyötä järjestämällä paneelikeskusteluja verkon välityksellä 4.-5.6.2020. Tule mukaan kuuntelemaan, keskustelemaan ja kysymään panelisteilta kysymyksiä kaikille avoimiin tilaisuuksiin!
 

LUMATIKKA-verkkokoulutukset käynnissä. Syksyn koulutuksiin ilmoittautuminen alkaa toukokuussa.

 
Koronatilanne perui monta tapahtumaa keväältä, mutta LUMATIKKA-verkkokoulutukset jatkuvat! Kevään kurssien päättymisaikaa on pidennetty toistaiseksi 24.5. saakka. Ohjeet kursseille liittymiseen löydät ohjelman ilmoittautumissivuilta. Aloita verkko-opinnot vaikka tältä samalta istumalta monien muiden opettajien kanssa!
Jos kuitenkin haluat aloittaa opinnot rauhassa opetustilanteen palattua taas normaaliksi, niin syksyn verkkokurssit avautuvat osallistujille 31.8. Ennakkoilmoittautuminen alkaa toukokuussa. Voit tilata sähköpostimuistutuksen ilmoittautumisen alkamisesta. Syksyn kurssivalikoima on nähtävillä ohjelman ilmoittautumissivuilla.
 
Lue lisää koulutustarjonnasta ja ilmoittaudu mukaan lumatikka.luma.fi.
LUMATIKKA on täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Koulutuksen oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset sisällöt auttavat herättämään ja kasvattamaan oppijoittesi matikkainnostusta! Koulutus tarjoaa opetusalan asiantuntijoiden tuottaman tuoreen, tutkimusperusteisen tiedon oman opetuksesi kehittämisen tueksi.

Voit suorittaa koko koulutusohjelman (15 op) tai yksittäisiä kursseja tarpeesi ja aikataulusi mukaan täysin verkon välityksellä. Kursseilla voit edetä omassa tahdissa tai yhteisen tavoiteaikataulun mukaisesti. Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksuton. Ohjelman toteuttavat seitsemän yliopistoa ja ammattikorkeakoulua LUMA-keskus Suomi -verkoston koordinoimana vuosina 2018-2022.
 
"Kurssin anti on ollut monipuolinen ja hyödyllinen. Sen myötä olen pohtinut matematiikan opettamiseen ja oppimiseen liittyviä asioita ja saanut omaan työhöni monta toteuttamiskelpoista hyvää, oivaltavaa ideaa ja tehtävää toteutettavaksi yhdessä lasten kanssa." –esikoulun opettaja
 
”Minulla on ennestään melko paljon tietoa konkreettisesta ja toiminnallisesta matematiikasta, joten olin varatutunut siihen, ettei kurssi tarjoaisi minulle kovinkaan paljoa uusia näkökulmia matematiikan opetukseen. Ilokseni sain huomata olevani väärässä. Sain ongelmalähtöisiä tehtäviä käsittelevästä osiosta ideoita uudenlaisiin tapoihin toteuttaa opetusta. Sain tältä kurssilta myös paljon hyviä materiaaleja, joita pystyn hyödyntämään suoraan opetuksessani. Kiitos hyvin suunnitellusta ja toteutetusta kurssista!” –luokanopettaja

Teachers’ Climate Change Forum -verkkokurssilta toimintamalleja ja aineistoja ilmastonmuutoksen opettamiseen


Teachers' Climate Change Forum -verkkokurssista on julkaistu kevään 2020 aikana päivitetty versio. Se sisältää aiempaa enemmän materiaalia ja opit edellisvuoden kurssikokonaisuudesta.

Löydät kurssin täältä >>

LUMA-Suomi -kehittämisohjelman materiaalit ja verkkokoulutukset ovat edelleen tarjolla vapaasti hyödynnettävissä.

 

Kansallisten yhteistyötahojemme tarjontaa

Joko sinulle tulee Kemia-lehden uutiskirje?


Kemia-lehden sähköinen uutiskirje kertoo alan tuoreimmat uutiset painettujen numeroiden lomassa. Lue, miten kemia mahdollistaa kiertotalouden ja ratkoo isoja ongelmia.
Aiemmat uutiskirjeet löydät täältä:
Voit antaa vinkkejä sähköpostilla osoitteseen luma-keskus@helsinki.fi

Seuraa myös LUMA-keskusta eri kanavissa alla olevien linkkien kautta
Verkkosivusto Verkkosivusto
Sähköposti Sähköposti
Kansallinen LUMA-uutiskirje Kansallinen LUMA-uutiskirje
Keskustele LUMA-aineiden opetuksesta Keskustele LUMA-aineiden opetuksesta
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Saat tämän sähköpostiviestin, koska olet tilannut LUMA-uutiskirjeen. 

Halutessasi voit päivittää tilausasetuksesi tai lopettaa tilauksen.

LUMA-keskus Suomi, PL 55, 00014 HELSINGIN YLIOPISTO