Copy

Het laatste nieuws van Reiswerk Pensioenen

Bekijk online


Titel header
punt-rood

Wijzigingen regeling per
1 januari 2019


Zoals je waarschijnlijk weet, staat ons pensioenfonds er financieel niet goed genoeg voor. Onze dekkingsgraad is te laag, wat betekent dat we te weinig geld hebben om alle pensioenen nu en in de toekomst volledig te kunnen betalen. Daarom hebben cao partijen tijdens hun onderhandelingen besloten de premie vanaf 1 januari 2019 te verhogen. Deze was dit jaar 23,2% en wordt in 2019 25,3%. Dit betekent dat jij en je werkgever iets meer gaan betalen voor jouw pensioen. En dat het fonds dus meer geld krijgt om de financiën op orde te krijgen.
 
Naast de premie wordt ook het maximum pensioengevend salaris aangepast. Dit was € 48.833 en stijgt vanaf 1 januari 2019 naar € 49.565. Is jouw bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld) hoger dan dit bedrag? Dan bouw je in 2019 dus over een hoger bedrag pensioen op.
 
Het opbouwpercentage verandert niet en is ook in 2019 1,6%. Het bedrag waarover je geen pensioen opbouwt (de franchise) blijft gelijk op € 15.935. Ook de pensioenrichtleeftijd blijft 67 jaar.

pijl
 
punt-rood

Het heeft mij gemaakt tot deze opa die ik vandaag ben 
Daar zit ik dan. Zestig jaar jong en een glimlach op mijn face. Ik zit heerlijk in mijn tuin terwijl de zon schijnt en de vogeltjes aan het zingen zijn. Vliegende auto’s vliegen langs elkaar heen en gedachtes worden nu door een app automatisch geconverteerd naar tekst op de telefoon. Het is het jaar 2050. Alles is geautomatiseerd.
 

pijl

 
punt-rood

Wat moet ik doen met mijn ‘oude’ pensioen?


Tijdens een lunchsessie in november werd ons de volgende vraag gesteld: “Kan ik mijn pensioen meenemen naar een pensioenfonds in het buitenland? Of vanuit het buitenland naar een pensioenfonds in Nederland?” Daarom leggen we de mogelijkheden rondom ‘waardeoverdracht’ hier kort uit.
 

pijl

 

Colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Reiswerk Pensioenen.
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact
Je kunt de Servicedesk bellen op 088 919 38 40.
Je kunt ons mailen via info@reiswerk-pensioenen.nlMeer weten? www.reiswerk-pensioenen.nl


Je ontvangt deze e-mail omdat je als deelnemer bent aangesloten bij Reiswerk Pensioenen.

Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Forward this email to a friend
Update your profile