Copy

Verlaging pensioenopbouw naar 1,4%

Bekijk online


Titel header
punt-rood

In deze nieuwsbrief


pijl
 
punt-rood

Maatregel te lage dekkingsgraad: verlaging pensioenopbouw naar 1,4%


Als gevolg van de aanhoudend lage rente is onze dekkingsgraad te laag. Daarom moeten we iets doen zodat we kunnen blijven zorgen voor jouw ruimte voor later. Verschillende maatregelen waren mogelijk. Er is nu gekozen voor een verlaging van de pensioenopbouw. De hoogte van de premie verandert niet.
 

pijl

 
punt-rood

Hoe zit het ook alweer: wegwerken van bevindingen in de Pensioenaangifte


Voor de uitrol van UPA is het essentieel dat in de Pensioenaangifte alle openstaande bevindingen vóór 1 januari 2020 zijn opgelost. Alleen dan kan je met een schone lei het nieuwe jaar in. Bevindingen over 2016 en 2017 kunnen wij na 31 maart 2020 helemaal niet meer verwerken. Hoe je bevindingen oplost, lees je hier.
 

pijl

 
punt-rood

Willem Jan Boot: Tegenwind in pensioenland


Heeft sparen voor je pensioen eigenlijk nog zin? Het zijn barre tijden voor pensioenfondsen en de deelnemers. De sector en daardoor ook jouw pensioenfonds heeft op z’n zachtst gezegd de wind tegen. Willem Jan Boot, bestuurslid van Reiswerk Pensioenen, praat je in zijn blog bij.
 

pijl

 
punt-rood

Meest gestelde vraag: Doorgegeven personele wijzigingen zie ik niet terug op de nota?


Als je via de Pensioenaangifte wijzigingen over je personeel hebt aangebracht, hangt het af van het moment waarop je dat doet of het meteen de eerstvolgende nota te zien is. Wellicht heb je dat net na onze administratieve sluitingsdatum gedaan. In dat geval zullen de wijzigingen op de volgende nota te zien zijn. Mocht dat dan nog niet het geval zijn, aarzel dan niet ons dat te laten weten.

pijl

 

Colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Reiswerk Pensioenen.
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact
Je kunt de Servicedesk bellen op 088 919 38 41.
Je kunt ons mailen via info@reiswerk-pensioenen.nlMeer weten? www.reiswerk-pensioenen.nl


Je ontvangt deze e-mail omdat je als werkgever bent aangesloten bij Reiswerk Pensioenen. Reiswerk Pensioenen verkeert sinds 1 januari 2021 in liquidatie.

Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Forward this email to a friend
Update your profile