Copy

Verlaging pensioenopbouw naar 1,4%

Bekijk online


Titel header
punt-rood

In deze nieuwsbrief


pijl
 
punt-rood

Maatregel te lage dekkingsgraad: verlaging pensioenopbouw naar 1,4%


Als gevolg van de aanhoudend lage rente is onze dekkingsgraad te laag. Daarom moeten we iets doen zodat we kunnen blijven zorgen voor jouw ruimte voor later. Verschillende maatregelen waren mogelijk. Er is nu gekozen voor een verlaging van de pensioenopbouw. De hoogte van de premie verandert niet.
 

pijl

 
punt-rood

Nabestaandenpensioen? Ik heb geen partner of kinderen!


In onze pensioenregeling reserveren we ook pensioen voor je (eventuele) partner. Hij of zij krijgt dit partnerpensioen als jij overlijdt. Ben je op je pensioendatum alleenstaand? Dan kun je dit partnerpensioen omzetten in extra ouderdomspensioen voor jezelf. Als je overlijdt kunnen jouw kinderen een wezenpensioen krijgen. Hiervoor hebben wij een verzekering afgesloten. Heb je geen kinderen? Dan is dat dus voor jou niet nodig.

pijl

 
punt-rood

Willem Jan Boot: Tegenwind in pensioenland


Heeft sparen voor je pensioen eigenlijk nog zin? Het zijn barre tijden voor pensioenfondsen en de deelnemers. De sector en daardoor ook jouw pensioenfonds heeft op z’n zachtst gezegd de wind tegen. Willem Jan Boot, bestuurslid van Reiswerk Pensioenen, praat je in zijn blog bij.
 

pijl

 
punt-rood

Meest gestelde vraag: Waarom staat mijn partner niet op mijn UPO?


Daarvoor moet jij je partner bij ons aanmelden. Als je dit doet, wordt dit zo snel mogelijk verwerkt. Alle verwerkingen tot 31 december 2018 zijn verwerkt en op het Uniform Pensioenoverzicht 2019 te zien. Heb je jouw partner daarna aangemeld of ga je dat binnenkort doen, dan is dit zichtbaar op je uniform pensioenoverzicht van 2020. Natuurlijk verwerken wij dit met terugwerkende kracht. Dit heeft dus geen invloed op het eventueel recht op partnerpensioen.

pijl

 

Colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Reiswerk Pensioenen.
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact
Je kunt de Servicedesk bellen op 088 919 38 40.
Je kunt ons mailen via info@reiswerk-pensioenen.nlMeer weten? www.reiswerk-pensioenen.nl


Je ontvangt deze e-mail omdat je als deelnemer bent aangesloten bij Reiswerk Pensioenen. Reiswerk Pensioenen verkeert sinds 1 januari 2021 in liquidatie.

Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Forward this email to a friend
Update your profile