Copy

Van pensioenaangifte naar UPA

Bekijk online


Titel header
punt-rood

Overgang naar UPA:
we liggen op koers


Half november lieten we je weten dat de gegevensaanlevering per 1 januari 2020 overgaat naar de Uniforme Pensioenaangifte (UPA). De voorbereiding hiervoor verloopt voorspoedig. Met veel softwareleveranciers is onze administrateur Centric ver in de testfase. De resultaten zijn goed. Er zijn nog enkele weken te gaan waarin er zeker nog veel moet gebeuren, maar samen met deze softwareleveranciers liggen we goed op koers om de salarispakketten op tijd ‘UPA-proof’ te krijgen.

Is jouw salarispakket op 1 januari 2020 nog niet aangepast?
Dan blijf je nog 1 jaar via Pensioenaangifte aanleveren. De terugkoppelingen, zoals de bevindingen, ontvang je dan op basis van UPA-omschrijvingen. Dit is tijdelijk totdat alle softwarepakketten zijn aangepast. Vanaf 1 januari 2021 kun je alleen nog gegevens aanleveren via UPA. Op Pensioenaangifte.nl vind je vanaf half december een overzicht van de pakketten die aangepast zijn op 1 januari 2020.

pijl
 
punt-rood

Lig jij ook op koers met het oplossen van bevindingen?


Zoals eerder aangegeven is het essentieel dat er in de Pensioenaangifte geen bevindingen meer openstaan op het moment dat we overstappen op UPA. Wij zien dat hieraan gewerkt wordt, maar er staan bij enkele werkgevers nog altijd bevindingen open vanaf 2016. Bevindingen over 2016 en 2017 kunnen wij na 31 maart 2020 niet meer verwerken. Daarom benadrukken we nogmaals het belang van het oplossen van alle nog openstaande bevindingen vóór 1 januari 2020. Heb je daar vragen over? Bel of mail ons. Wij helpen je graag. Dan kan jij met een schone administratie het nieuwe jaar in gaan.

pijl
 
punt-rood

Eerste aangifte 2020:
vanaf 16 januari


Om een goede overgang van Pensioenaangifte naar UPA te waarborgen, kunnen wij de aangifte over januari pas ontvangen vanaf 16 januari 2020. Wij koppelen de bevindingen kort daarna aan je terug en verwerken de gegevens eind februari.

pijl
 
punt-rood

Herinnering: UPA-webinar
10 december 2019!


Heb je je al ingeschreven voor het UPA-webinar op 10 december? In drie kwartier praten we je bij over alles wat met de overgang naar UPA te maken heeft. En natuurlijk beantwoorden we jouw vragen. Mis het niet en schrijf je nu in!

pijl
 
 

E-mailcheck!


Wij hebben al een e-mailadres van jou of jouw bedrijf. Toch willen we ons mailbestand actualiseren, meer gericht op specifieke rollen in het bedrijf. Zo kunnen we gerichter informatie sturen. Daarom vragen wij je om mee te werken aan de
e-mailcheck. Alvast hartelijk dank voor je medewerking.

 

 
   

Colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Reiswerk Pensioenen.
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact
Je kunt de Servicedesk bellen op 088 919 38 41.
Je kunt ons mailen via info@reiswerk-pensioenen.nlMeer weten? www.reiswerk-pensioenen.nl


Je ontvangt deze e-mail omdat je als werkgever bent aangesloten bij Reiswerk Pensioenen.

Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Forward this email to a friend
Update your profile