Copy

Het laatste nieuws van Reiswerk Pensioenen

Bekijk online


Titel header
punt-rood

Wijzigingen regeling per
1 januari 2019


Zoals je weet, staat ons pensioenfonds er financieel niet goed genoeg voor. Onze dekkingsgraad is te laag, wat betekent dat we te weinig geld hebben om alle pensioenen nu en in de toekomst volledig te kunnen betalen. Daarom hebben cao partijen tijdens hun onderhandelingen besloten de premie vanaf 1 januari 2019 te verhogen. Deze was dit jaar 23,2% en wordt in 2019 25,3%.
 
Naast de premie wordt ook het maximum pensioengevend salaris aangepast. Dit was € 48.833 en stijgt vanaf 1 januari 2019 naar € 49.565. Is het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld) van jouw collega’s hoger dan dit bedrag? Dan bouwen zij in 2019 dus over een hoger bedrag pensioen op.
 
Het opbouwpercentage verandert niet en is ook in 2019 1,6%. Het bedrag waarover je collega’s geen pensioen opbouwen (de franchise) blijft gelijk op € 15.935. Ook de pensioenrichtleeftijd blijft 67 jaar.

pijl
 
punt-rood

Het heeft mij gemaakt tot deze opa die ik vandaag ben 
Daar zit ik dan. Zestig jaar jong en een glimlach op mijn face. Ik zit heerlijk in mijn tuin terwijl de zon schijnt en de vogeltjes aan het zingen zijn. Vliegende auto’s vliegen langs elkaar heen en gedachtes worden nu door een app automatisch geconverteerd naar tekst op de telefoon. Het is het jaar 2050. Alles is geautomatiseerd.
 

pijl

 
punt-rood

Rob Koudijs is sinds kort lid van het Verantwoordingsorgaan 
"Toen ik jong was ging ik altijd graag op reis omdat ik geïnteresseerd ben in andere mensen, culturen en invloeden. Ik voelde me een pionier, zeker in die tijd”, aldus Rob Koudijs, 74 jaar en woonachtig in Maasland. “Daarom richtte ik de reisorganisatie Koudijs Reizen op die ik 30 jaar lang heb geleid. Ondertussen ben ik alweer negen jaar met pensioen".
 

pijl

 

Colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Reiswerk Pensioenen.
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact
Je kunt de Servicedesk bellen op 088 919 38 41.
Je kunt ons mailen via info@reiswerk-pensioenen.nlMeer weten? www.reiswerk-pensioenen.nl


Je ontvangt deze e-mail omdat je als werkgever bent aangesloten bij Reiswerk Pensioenen.

Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Forward this email to a friend
Update your profile